Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
Nie masz żadnego sklepu z uszczelniaczami w okolicy? Widzę że do maszyny idzie w to miejsce nietypowy uszczelniacz bo 25,12X1,78 lecz myśle że jakbyś dorwał 25x 1,8 byłby idealny ewentualnie jakiś 23x2 możesz kupić jak będziesz blisko 

sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
w exc na zębatce nie ma byc grama luzu, luz jedynie jest na wałku ale on jest minimalny własnie 1 moze 2 mm.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
heniek to w jaki sposob jest to zabezpieczone lub co robi za element srezynujacy?
-
w ktmach tam nie ma segera tylko jest sruba, a miedzy podkładką a sruba jest podkładka stożkowa spręzynująca, i jak skręcasz srube, to podkładka mocno dociska zębatke i wszystko jest na sztywno. niektórzy nawet jeszcze składająto na klej do gwintów/łozysk. zeby jeszcze sztywniej wieloklin siedział
ta podkładka często przez lata sie wygina, i najlepiej wymienic, ja nie miałem jak na szybko wziąc to wsadziłem w duzą nasadke i punktakiem w srodku stuknąłem młotkiem i znów sie ładny stożek zrobił

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
Mam jeszcze jedno pytanie czy wiecie może czy da się wymienić blokadę kierownicy w KTMie exc 450 bo jak go kupiłem sprzedawca nie dał mi klucza do niej , a czasem przydałoby się pojechać na miasto, a świadomość, że każdy może sobie podejść i go odpalić i odjechać nie jest zbyt przyjemna 

Jeżdżę na KTM exc 450, a obok niego stoi Honda Transalp 650
- Effendi
- Świeżak
Na 99% się da tylko trzeba by umiejętnie do tego podejść : wyrwać tego sztyfta co trzyma zamek, rozwiercić zamek, przekręcić go odpowiednio i wyciągnąć 

-
Ktoś Ci już pisał w oddzielnym temacie, że nie możesz jeździć, w gaźniku jest wystarczająco dużo dziur, a kolejna po dyszy ssania jest niepotrzebna, najlepiej to zrób, wtedy będziesz miał pewność, że nic się Tobie nie zepsuje, nie będziesz musiał też zadawać takich pytań
Skoro coś po coś jest w silniku to nie powinno się bez tego jeździć.

- Effendi
- Świeżak
mathew - juz ci odpisałem.
effendi - da się na 100%, wkładka nie jest droga nawet, dostępna tylko w ASO ktma.
effendi - da się na 100%, wkładka nie jest droga nawet, dostępna tylko w ASO ktma.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zależy jakiej wielkości jest to enduro i zależy gdzie je będziesz malował, ogólnie to tanie raczej nie jest.
Czy tą blokadę kierownicy ciężko będzie samemu wymienić? Nie chciałbym uszkodzić czegoś przez brak jakiś specjalnych narzędzi ;p Jeszcze jedno czy jak zaczęło mi się sączyć z pod nitów w tłumiku to wata jest do wymiany?
Czy tą blokadę kierownicy ciężko będzie samemu wymienić? Nie chciałbym uszkodzić czegoś przez brak jakiś specjalnych narzędzi ;p Jeszcze jedno czy jak zaczęło mi się sączyć z pod nitów w tłumiku to wata jest do wymiany?
- Effendi
- Świeżak
kierownica, wahacz rame trzeba piaskować, za rame piaskowanie z 50 zł, za reszte do dogadania, i zalezy kto i jak robi. bo ci moze za rame i 100 krzyknąć. proszkowanie cena podobna. malowanie plastików - jeżeli chcesz latać w lesie to bez sensu. jak po ulicy no to też kwestia lakiernika, zwykle fachowiec bierze koło 300-400 zł, u kogoś kto ma pistolet i costam malował zapłacisz z 50 zł. a pójdziesz do firmy lakierniczej, tzn jakis zakład czy cos, to mogą ci i więcej zaśpiewać.
effendi - tego nie wiem, ale kiedys podobną wkładke zmieniałem. to musiałem rozwiercic srodek. uszkodzic rozwiercając na pewno nic nie uszkodzisz, ja miałem wkładke na wcisk, tzn jak miałem gołe gniazdo, wsazałem wkładke i sie sama zatrzaskiwała. w 4T nie powinno sie sączyc, pewnie olej bierze ? wate wymien to na pewno
effendi - tego nie wiem, ale kiedys podobną wkładke zmieniałem. to musiałem rozwiercic srodek. uszkodzic rozwiercając na pewno nic nie uszkodzisz, ja miałem wkładke na wcisk, tzn jak miałem gołe gniazdo, wsazałem wkładke i sie sama zatrzaskiwała. w 4T nie powinno sie sączyc, pewnie olej bierze ? wate wymien to na pewno
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
kupilem to do yz po zalozeniu byl juz luz
-
team10 to chyba najbardziej budżetowe akcesoria. pospisuj wymiary i odwiedź sklep z łozyskami/częsciami rolniczymi. ja za komplet na wahacz dałe niecałe 30 zł. a juz drugi sezon trzyma i bez grama luzu. ( mowa o 4 łozyskach na wachacz plus uszczelniacze ) u mnie fakt jest PDS ale zamiast 200 zł na pdsa, wydałem 30 zł na łozysko sferyczne i tak samo 2 sezon i bez luzu. wiec stosunkowo wyszło mnie grosze a wytrzymałosc zadowalająca. co do firmy chyba kupiłem linki gazu do ktma, też juz ponad 2 sezon zaraz 3 będzie jak na nich latam. w sumie tez są ok, ale kiedys jak rozebrane były to gdzies czyms lekko przygniątłem i srubka od regulacji pękła w pół, miałem też odpowietrzniki, to oringi szybko poparciały, ogólnie delikatne były, ale dałem za nie 25 zł chyba, oryginał solidniejszy ale cena kilka razy wieksza. musiałem lekko dokręcać, i przez to jednego zgubiłem. wiec tak o ;p
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości