Zobacz wątek - 113
NAS Analytics TAG

113

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Kaai » 19/9/2013, 21:22

A kod ten mamy na odwrocie karty i tyle. Ja podaje nr karty bo wygodnie, ew PayPal. Wygodnie, bezpiecznie, zaczynam się przekonywać do tych płatności
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Boshi » 19/9/2013, 22:10

Tylko lepiej nie dawać komuś karty nawet na chwilę...
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Black-Ghost » 19/9/2013, 22:53

No to tak: Pobujałem się na RN04, RN12 i Rn19 i poza fajnym prowadzeniem i dobrymi heblami silnik to porażka patrząc choćby właśnie na Kawe czy Suzuki. Miałem okazję pojeździć kilkoma Litrami i mam na czym oprzeć swoją tezę. Sam mam litra i nie jeżdżę nim po bułki do sklepu , obie gumy pozamykane i power wheelie nie jest mi obce ;)

Tak BTW każdy z tych motocykli jest fajny na swój sposób zależy kto jakie ma oczekiwania i gust 8) Ale fenomenu R1 do dziś nie odkryłem :lol:
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Krmtzzz » 19/9/2013, 23:24

Juz Ci odpowiadam: RN19 z rocznika 2008 przyspiesza szybciej, ma dluzsza jedynke i agresywniejsza charakterystyke niz sc59 dokladnie z 2008 roku !

Tak z ciekawosci Kaai, serio z ciekawosci. Wyjezdzajac do Niemiec na te praktyki wpadles na pomysl zeby zabrac ze soba cale kombi, buty, kask i rekawice bo bedziesz latal po torze na litrach ;d ?
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez rosiboj » 19/9/2013, 23:40

Łatwiej przejechać tor szybciej agresywnym i nieprzewidywalnym czy przewidywalnym motocyklem, bo już sie pogubilam jak to czytam.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 19/9/2013, 23:47

Hmm nie wiem bo ja po torze nie jeżdżę ale na drogach publicznych wole narwane moto niż nudne. ;)
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Krmtzzz » 20/9/2013, 08:48

Nie wiem, ja sie na temat jazdy litrem po torze nie wypowiadam. Wspomnialem tylko raz o czyms co widzialem na yt, tyle.
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez rosiboj » 20/9/2013, 09:15

Osobiscie znam kolesia ktory zyje ze scigania sie i dwa sezony przejezdzil na s1000rr, w tym jezdzi zx10r i po mimo iz sam przyznal , ze bmw ma wiekszego kopa to jednak jest o te 3 sekundy szybszy na kawie. Dla mnie znaczy to jedynie tyle, ze owszem da sie jechac szybciej szybszym motocyklem ale to nie wszystko, ze cos jest szybsze to po pierwsze, po drugie, kazdy ma ograniczone mozliwosci reagowania, inny prog lekowy , inne predyspozycje fizyczne. Zachamowac z 270 do np 60 ktore jest dla kogos predkoscia maxymalna z jaka jest w stanie przejsc zakret zwiazane jest z wykozystaniem wielu umiejetnosci wlasnych jak rowniez cech motocykla. To troche jak bysmy byli przepytywani z matematyki gdzie na odpowiedz ma sie 1 sekunde i mozna odpowiadac z przyblizeniem. Jesli pytania sa z zakresu niskich liczb np 36/3 to latwo na nie dosc dokladnie odpowiedziec komus kto nie bardzo potrafi liczyc, gdyby zwiekszyc rzad wielkosci to dla niektorych zaczely by sie schody i dokladnosc spadla by masakrycznie. Podobnie jest na torze, za kazdym razem trzeba wyliczyc gdzie rozpoczac hamowanie, gdzie zakonczyc, kiedy dodac i ile gazu, gdzie sie ustawic, gdzie jest apex itd... Niektorzy potrafia szybciej liczyc i sa sprawniejsi i beda sobie radzic z wiekszymi liczbami , inni zaczna sie gubic i zeby nie przesadzic sami zwolnia.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Starski » 20/9/2013, 11:40

Ale o czym ta cała dyskusja?
To chyba oczywiste, że każdy motocyklista preferuje swój własny typ motocykla. Jedni wolą dzikusy, inni stabilność i przewidywalność. Producenci też o tym wiedzą, dlatego mamy na rynku tak wiele zróżnicowanych maszyn torowych. Gdyby było inaczej to wszyscy robiliby sprzęty o podobnej charakterystyce.

Ps. Cytat z wcześniej przytoczonego przeze mnie linku do forum r1:
"spoko, jak masz trochę oleju w głowie to można, sam tez zacząłem od rn09. Co prawda nie jest tak ze będziesz wolno jeździł, bo zwyczajnie się nie da, ale musisz myśleć, przewidywać, mieć wyobraźnię, nie przeceniać własnych umiejętności i bardzo się pilnować w szczególności prawego nadgarstka na 1 i 2 biegu bo jak Cie poniesie to idzie na kolo bez zapowiedzi =)"

Dres to stan umysłu ;)
Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
Starski
Świeżak

Postprzez RSSSS » 20/9/2013, 11:52

Boshi napisał(a):A w tym znajomość tylko R6/R1 przez znaffffcóff

U mnie to zupełny przypadek spowodował, że kupiłem R6 bo już miałem dogranego Gixxera K8 i nic innego praktycznie od samego początku nie brałem pod uwagę (nawet negowałem Yamahę)ale przez przypadek przy przeglądaniu od niechcenia allegro zobaczyłem świeżuteńkie ogłoszenie, którego nie mogłem przepuścić... 3km od domu, w komisie zaprzyjaźnionego autoryzowanego dealera HD wystawili doinwestowaną 4-letnią R6 z przebiegiem 900km i w stanie salonowym. Nagiąłem budżet bo wiadomo, że nie kosztowała tyle co K8 i nie było innego wyjścia.

Mogę jednak dodać ze swoich doświadczeń, zanim wkręciłem się w 2oo, że w świadomości osób niezwiązanych z motocyklami te nazwy R1 i R6 bardzo mocno się przewijają i choć tak jak mówicie, nie są to najlepsze japońskie motocykle w klasie, to wśród laików chyba najpopularniejsze.
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez Miczab » 20/9/2013, 12:53

Cool story:

znajoma z jednego warszawskiego salonu opowiadała jak przyszedł do nich as chcący wypożyczyć na jazdę próbną r6.... W LITRZE. :lol:
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez Black-Ghost » 20/9/2013, 13:08

:lol: No to pewnie ktoś z forum luźnych spodni i łysej pały :D :o
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Postprzez suhy-19 » 20/9/2013, 14:10

Niedaleko mnie mieszka jeden dres ktory nie dosc ze jest do mnie podobny to na dodatek ma identyczna r6. I juz nieraz przez tego glaba dostalem zjeby ze niby jezdze bez kasku itp a jak kiedys mu powiedzialem ze jezdzi jak pi.....a to chcial mnie pobic :D
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez Kaai » 20/9/2013, 14:55

Nie nie, nie miałem ciuchów na moto. I pisałem jak nie na forum to komuś na GG, że mnie trafia jak widzę to moto, bo moje było niezdatne do jazdy i miałem je w domu. Swoją drogą ile może kosztować transport moto 700km?w 300 euro bym się zamknął?

Ciuchy na początku lipca sobie przywiozlem z domu i potem już miałem. Tyle ;)

Praktyki super sprawa, szkoda ze mój niemiecki nie jest tak dobry jak bym sobie tego życzył. Bo niby niemieckie obywatelstwo etc etc, ale jednak po niemiecku w domu się nie rozmawiało no i mam braki ;/

Co do super hamowania r1 to imho chyba wszystkie sportowe litry mają już fajne hamulce. Ale sc59 ma absa, ma jakiego ma, waży ile waży ale ma, a z tego co mi wiadomo to r1 z tego samego rocznika c-absa chyba nie ma, co jednak powinno być już standardem w moto takiej klasy, albo?
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez ASR1927 » 20/9/2013, 18:21

Boshi i Kaai, to spróbujcie właśnie kupić ubezpieko przez telefon. Facet ma wszystkie wasze dane + numer karty. Ma wszystko to co wy macie. I z tym, może chociażby kupić sobie na was ubezpieczenie...
Zresztą nie dalej jak dzisiaj słyszałem w PR Trójka, jak jakiś chory lunatyk opowiadał, że podpisywanie umów przez kuriera to zło (w sumie nie miałbym nic przeciwko gdyby jakiś inny chory lunatyk zabronił tego ustawowo :twisted: ) bo kurier NA PEWNO kseruje sobie tą umowę i ma dane klienta!

BTW. Dawno nie było kurierskich historii, więc dziś krótko.
W środę na TIRze wyciekło z paczki cholerstwo do mycia silników. Efekt - magazynier poparzone ręce (należało mu się sku*wielowi, nikt go nie lubi). No i śmierdzi chlorem na całym oddziale.
W czwartek na TIRze śmierdziało śledziem. Jak to określił pan Stasiu: "śmierdzi starą cipą" :lol: Okazało się, że ktoś wysłał wiadro z rybami które rozdupcyło się w tranzycie. Efekt - na całym oddziale śmierdzi jak w hurtowni rybnej.
Dziś na TIRze wylał się jakiś lakier albo farba - śmierdziało tak niemiłosiernie, że 1/4 załogi (w tym i ja) dostała kataru :evil:
I tak myślę, że strach w poniedziałek przyjść do pracy. Może jakiś Sarin albo chociaż gaz łzawiący?
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Walenty » 20/9/2013, 18:31

ASR1927 napisał(a):BTW. Dawno nie było kurierskich historii, więc dziś krótko.
W środę na TIRze wyciekło z paczki cholerstwo do mycia silników. Efekt - magazynier poparzone ręce (należało mu się sku*wielowi, nikt go nie lubi). No i śmierdzi chlorem na całym oddziale.
W czwartek na TIRze śmierdziało śledziem. Jak to określił pan Stasiu: "śmierdzi starą cipą" :lol: Okazało się, że ktoś wysłał wiadro z rybami które rozdupcyło się w tranzycie. Efekt - na całym oddziale śmierdzi jak w hurtowni rybnej.
Dziś na TIRze wylał się jakiś lakier albo farba - śmierdziało tak niemiłosiernie, że 1/4 załogi (w tym i ja) dostała kataru :evil:
I tak myślę, że strach w poniedziałek przyjść do pracy. Może jakiś Sarin albo chociaż gaz łzawiący?

Oj dawno nie było...

Wiecie co mówi ślepy idąc przez targ rybny?
-Witam panie.
Walenty
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Smietnik