Zobacz wÄ…tek - 113
NAS Analytics TAG

113

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Walenty » 16/9/2013, 12:22

Jaki modół, ludzie...
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez ASR1927 » 16/9/2013, 16:08

Vergon napisał(a):
mati22252 napisał(a):strurz

Ogarnij trochę mowę ojczystą, bo aż oczy bolą :?

Musiałem przeczytać dwa razy :lol:
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Walenty » 16/9/2013, 17:35

Walenty
Moderator

Postprzez Glenroy » 16/9/2013, 17:35

Ja się zastanawiam, co w głowie siedzi psycholom, którzy elegancko rozmieścili gwoździe na lubelskim torze? Ostatnimi laty, jak ktoś nie rozwali tam kilku butelek albo nie porozlewa oleju na zakrętach to nie może żyć...ale gwoździe to już pojazd po bandzie na całości ;). Z resztą, tor z 30 letnią tradycją i tak jest sprzedany i właściwie czeka na zrównanie z ziemią bo nieświadomi tego, że w sezonie przy torze jest głośno, mieszkańcy i developerzy mają ból dupy...
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Boshi » 16/9/2013, 19:01

Najlepsze jest to, że mieszkańcy okolicznych bloków wprowadzając się, musieli godzić się, że w okolicy jest tor i będzie głośno.. Całkowity brak myślenia.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Starski » 16/9/2013, 19:59

Obrazek
Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
Starski
Świeżak

Postprzez Krmtzzz » 16/9/2013, 20:27

Bo ludzie to kur*y sa ;) Mam nadzieje, ze go znajda, tyle ze najpierw ludzie, pozniej policjanci, ktorzy go pozbieraja z OIOMu.
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Glenroy » 16/9/2013, 20:29

Boshi napisał(a):Najlepsze jest to, że mieszkańcy okolicznych bloków wprowadzając się, musieli godzić się, że w okolicy jest tor i będzie głośno.. Całkowity brak myślenia.

Mam kolegę, który mieszka po sąsiedzku tego osiedla. Zacytuję Ci jego wypowiedź:
cieszyłem się, że cisza i spokój, mały ruch... i co k*** zaczeli budować osiedle słoneczne, że nie mogę wyjechać bezpiecznie z domu, do tego wszystkie maści nowobogackich, co do pracy zapitalają przez moją ulicę... a teraz co... chcą zlikwidować tor... niedługo będą z wiatrówek strzelać do samolotów, bo codziennie nad ich blokami latają jak w jedną jak i w drugą strone...

Dla wyjaśnienia, samoloty śmigają dość nisko, bo osiedle jest na linii podejścia do lądowania na niedawno co otwarte lotnisko ;)
Glenroy
Moderator

Postprzez rosiboj » 16/9/2013, 20:41

Winic mozna samych wlascicieli toru jak i motocyklistow, Wlascicieli bo: o czym mysleli jak budowali tor ... wiekszosc torow jest w szarej dupie a nie niedaleko blokow to po pierwsze, po drugie na wszystkich torach na ktorych bylem zawsze jest obowiazkowy pomiar glosnosci przed wpuszczeniem na tor jak i podczas przejazdow. A motocyklisci oczywiscie nie wszyscy ale sa dwa takie henki z pusta banka co sie ciesza jak szkla w okularach wpadaja w rezonans i jeszcze pytaja co zrobic zeby bardziej ryczalo ...
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Glenroy » 16/9/2013, 20:52

Rosiboj napisał(a):Winic mozna samych wlascicieli toru jak i motocyklistow, Wlascicieli bo: o czym mysleli jak budowali tor ... wiekszosc torow jest w szarej d*** a nie niedaleko blokow to po pierwsze, po drugie na wszystkich torach na ktorych bylem zawsze jest obowiazkowy pomiar glosnosci przed wpuszczeniem na tor jak i podczas przejazdow. A motocyklisci oczywiscie nie wszyscy ale sa dwa takie henki z pusta banka co sie ciesza jak szkla w okularach wpadaja w rezonans i jeszcze pytaja co zrobic zeby bardziej ryczalo ...

Rosi. Tor jest tam od lat '70, osiedle od 2000-któregoś roku ;).
Pomiar hałasu jest, do tego ze względów bezpieczeństwa w jednej sesji nie jest wpuszczanych więcej niż, o ile mnie pamięć nie myli, 6 pojazdów.
Już nie chodzi o hałas, chodzi o metody. Chciałbyś jechać ze świadomością, że na którymś zakręcie ktoś rozlał olej, rozbił kilka butelek czy inteligentnie porozkładał gwoździe? To już pochodzi pod świadomą próbę pozbawienia kogoś życia bądź zdrowia.
Glenroy
Moderator

Postprzez rosiboj » 16/9/2013, 21:06

domyslalem sie, ze pewnie taka byla historia, jednak w 2000 w polsce bylo wiecej dziewczyn w podstawowce w ciazy niz motocykli wiec wtedy jak sie ktos tam wprowadzal to mogl nie byc swiadom tego co czyni. Watpie, zeby dzisiaj jesli tam jest tak glosno ludzie kupowali mieszkania i liczyli na to, ze to tor sie wyniesie. Inna sprawa, ze ktos musi odejsc, albo tor albo ludzie i tu odpowiedz jest raczej prosta
rosiboj
Moderator

Postprzez Boshi » 16/9/2013, 21:15

A kogo obchodzi to, że jak to ująłeś dziewczynki z orzechem zamiast mózgu wprowadzały się tam nie myśląc o konsekwencjach?

Równie dobrze, mogę się wprowadzić do bloku wiedząc, że mieszka obok sąsiad który będzie mi przeszkadzał co dzień. Kto ma się wyprowadzić ja czy on? Czy możę jednak nie wprowadzać się, wiedząc, że idiota za ścianą mieszka?
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 16/9/2013, 21:27

Mialem na mysli, ze pewnie (chociaz jak mowie histori tego toru nie znam) kiedy te bloki sie budowaly i zaludnialy to co dzisiaj jest problemem wtedy nie bylo z takich powodow jak napisalem wczesniej.

Punkt widzenia zmienia sie wraz z miejscem siedzenia. Ktos kto nie ma problemu samolotow powie, ee tam 5 samolotow na dzien to zaden problem, ktos komu lataja nad glowa stwierdzi, ze nawet jeden potrafi wkurzyc. Moze byc wiele przyczyn dlaczego stalo sie tak a nie inaczej, fakt jest jednak, ze kazdemu nalezy sie spokoj, chociaz sam jestem fanem motocykli to czasem jak gdzies tam po polach ktos crossem lata w te i spowrotem mnie tez krew zalewa , nie wiem gdzie , niewiem kto ... nie wiem nawet kiedy, czasem se ktos jezdzi i mi halasuje to moja wina, ze tak zamieszkalem? Dlatego nie dziwie sie mieszkancom, oczywiscie nie popieram chamskich numerow ktore zagrazaja zdrowiu i zyciu natomiast rozumiem, ze komus moze to byc bardzo nie na reke. Nie kazdego stac zeby sie wyprowadzic, zreszta nie oszukujmy sie, sredni polak zmienia miejsce zamieszkania max4 razy w ciagu zycia: Mama - stancja - wlasne - drewniane pudelko. Tylko niektorzy maja: Mama - wlasne - dom - drugi dom -pudlo. A bardziej wybujale scenariusze to dla wielu opowiesci z hollywood
rosiboj
Moderator

Postprzez Boshi » 16/9/2013, 21:36

Racja, spokój, ale ktoś wprowadzając się obok lotniska/toru musi mieć świadomość, że cicho tam nie będzie. Jeżeli patrzymy na sytuację z crossem to faktycznie tu można mówić, że spokój się należy, bo w końcu mieszkasz z dala od głośnych miejsc i nie z twojego wyboru ktoś ci przeszkadza.

Jezeli bloki były by wybudowane przed torem to ok, twoja wersja może być poprawna. W końcu to ludzie nie wiedzieli by, że ktoś będzie im hałasował po kilku latach, ale na litość boską, skoro ktoś wprowadza się obok Toru/lotniska to musi być świadom do czego te miejsca służą.

sytuacja z butelkami, gwoździami itd jest absurdalna. Jak by go dopadli to powinien beknąć za narażenie życia ludzi...
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez madcap » 16/9/2013, 22:39

swojÄ… drogÄ… skÄ…d Ty masz takie dane statystyczne?
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Black-Ghost » 17/9/2013, 00:38

A ja tam kocham wszystkich wk****** głośnym wydechem :) Szczególnie jak ktoś za mną jedzie i akurat wyskakuje mi 40cm marchewa z wydechu :D :lol:
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dam1en » 17/9/2013, 09:50

Rosi: Równie dobrze mieszkając w bloku obok stadionu piłkarskiego, mógłbyś wnosić o jego zamknięcie, bo w czasie jak się wprowadzałeś drużyna grała w 4 lidze, a teraz w "ekstraklasie" i hałas jest dużo większy. Jak ktoś chce mieć spokój to kupuje 20 hektarową działkę i buduje sobie domek na samym jej środku.
dam1en
Świeżak

Postprzez kravec » 17/9/2013, 10:56

Problem mieli też kiedyś w Poznaniu- chcieli zablokować wyścigi motocyklowe bo hałas, nieważne, że dalej mają lotnisko wojskowe. Jak ktoś się chce doczepić to sobie coś znajdzie, wszystkim się nie dogodzi, a baranów czepiających się dla zasady trzeba olać i tyle.
kravec
Administrator

Postprzez SkoQ » 17/9/2013, 11:11

A jak ktoś wybudował sobie dom a 10 lat później wybudowano mu autostradę pod oknem to też powinien gwoździami sypać ?
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Walenty » 17/9/2013, 12:15

Ależ fatalna pogoda! Tak, to w okolicach listopada mogłoby być...

Kto lata na halogenach w deszcz?
Walenty
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê