Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Nowy egzamin na kat. A? Nie ma dramatu!
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Nowy egzamin na kat. A? Nie ma dramatu!

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 13/5/2013, 22:41

Zdawałem dzisiaj i zdałem za 1wszym razem, jako jedyny u mnie w mieście. Biała Podlaska. Teraz czekać na plastik i rura na moto : ]<br><hr>WiewióR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/5/2013, 22:51

Komentatorzy napisał(a):Byłem, zdawałem, potem obserwowałem w WORD Warszawa. Pewnego dnia od godzin porannych, do póznych godzin popołudniowych nikt nie zdał, w tym ja!!! Jeżeli ktos zrobił ósemkę, to wykładał sie na wolnym slalomie! Nikt nie doszedł dalej! Ciekawe jak inne dni? Zastanawia mnie też fakt, dlaczego na jazdach doszkalajacych (2h - wcześniej kurs na starych zasadach, dodam jeszcze, że jeżdzę motocyklem) bez większych trudności pokonywałem wszystkie zadania, natomiast na egzaminie mimo, że to ten sam motocykl, to wogóle mi "nie leżał" nie mogłem utrzymac na nim równowagi... stres???? czy siła wyższa???<br><hr>Jan Honda<br>
Wszystko jest do zrobienia. Nie wiem czym zdawałeś, ja akurat Gladiusem(dziś) i powiem Ci, że wykupiłem jedynie 1h, aby zobaczyć jak ten motocykl reaguje na gaz i ogólne zapoznanie się z nim. Prywatnie mam suzuki bandit 600 i jest trudniej zrobic nim 8 albo ten wolny wolny slalom, ponieważ szarpie na niskich obrotach, jednak trzeba przede wszystkim balansować ciałem i zadania wychodzą bez problemu. Tak więc opanować emocje, podejść do tego spokojnie bez stresu i zda się bez problemu : ]<br><hr>WiewióR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/5/2013, 07:21

Komentatorzy napisał(a):Byłem, zdawałem, potem obserwowałem w WORD Warszawa. Pewnego dnia od godzin porannych, do póznych godzin popołudniowych nikt nie zdał, w tym ja!!! Jeżeli ktos zrobił ósemkę, to wykładał sie na wolnym slalomie! Nikt nie doszedł dalej! Ciekawe jak inne dni? Zastanawia mnie też fakt, dlaczego na jazdach doszkalajacych (2h - wcześniej kurs na starych zasadach, dodam jeszcze, że jeżdzę motocyklem) bez większych trudności pokonywałem wszystkie zadania, natomiast na egzaminie mimo, że to ten sam motocykl, to wogóle mi "nie leżał" nie mogłem utrzymac na nim równowagi... stres???? czy siła wyższa???<br><hr>Jan Honda<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie, to nie jest ten sam motocykl, a jedynie podobny!! Motocykl na jazdach jest inaczej ustawiony, czasem bardziej "rozjeżdżony", pojazd na egzaminie zawsze jest inny, bo o niego nikt poza obowiązkowym serwisem nie dba. Pamiętam egzaminacyjne PF126p, podstawiane nierozgrzane, z zacinającym się ręcznym, itp. a WORD nigdy nie widział problemu.<br><hr>rado<br>
Trochę przesadzasz. Skoro mówisz, że ,,kiedyś na PF126P"... domyślić się mogę, że lata Pan ma, bo niewątpliwie jestem młodszy, więc szacunek się należy, jednak jak zdawałem wczoraj przede wszystkim, motocykl był rozgrzany, nowy. Miał zaledwie kilka km przejechane, egzaminator również pozwolił zrobić 2 kółka, aby zobaczyć jak chociażby reaguje gaz. A co do mojego prywatnego, zgadza się jest inny bo jest cięższy od gladiusa, większy i olejak, a nie V-ka. Ważne są umiejętności, balansowanie ciałem to jest podstawa do zdania egzaminu.<br><hr>WiewióR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/5/2013, 20:08

Witam na egzamin trzeba wziąć swoje ochraniacze na łokcie i kolana?
Od czego zaczynamy od ósemki czy tez slalomu wolnego?<br><hr>Stany89
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/5/2013, 21:29

Komentatorzy napisał(a):Witam na egzamin trzeba wziąć swoje ochraniacze na łokcie i kolana?
Od czego zaczynamy od ósemki czy tez slalomu wolnego?<br><hr>Stany89<br>
Ochraniacze zapewnia Ci ośrodek. Musisz mieć odpowiednie obuwie ( sznurowane- bezsensowny przepis), rękawice, kurtkę i ewentualnie jak chcesz i masz, swój kask. Zaczynasz od obsługi motocykla, masz 2 rzeczy do pokazania wylosowane oraz jedna standardowa o której egzaminator Ci nie mówi czyli.... sprawdzenie naciągu łańcucha. Następnie przeprowadzasz motocykl czyli tzw litera T. Kolejny etap to ósemka. Po niej od razu wolny slalom, to jest liczone jako jedno zadanie. Później slalom wolny średnia przejazdu ma wynieść 30km/h 2x, ominięcie przeszkody przy 50km/h 2x, wzniesienie, hamowanie w wyznaczonym miejscu i hamowanie awaryjne. Powodzenia dla zdających i do zobaczenia na drodze. Lwg<br><hr>WiewióR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/5/2013, 23:15

Komentatorzy napisał(a):Witam na egzamin trzeba wziąć swoje ochraniacze na łokcie i kolana?
Komentatorzy napisał(a):Ochraniacze zapewnia Ci ośrodek. Musisz mieć odpowiednie obuwie ( sznurowane- bezsensowny przepis), rękawice, kurtkę i ewentualnie jak chcesz i masz, swój kask. Zaczynasz od obsługi motocykla, masz 2 rzeczy do pokazania wylosowane oraz jedna standardowa o której egzaminator Ci nie mówi czyli.... sprawdzenie naciągu łańcucha. Następnie przeprowadzasz motocykl czyli tzw litera T. Kolejny etap to ósemka. Po niej od razu wolny slalom, to jest liczone jako jedno zadanie. Później slalom wolny średnia przejazdu ma wynieść 30km/h 2x, ominięcie przeszkody przy 50km/h 2x, wzniesienie, hamowanie w wyznaczonym miejscu i hamowanie awaryjne. Powodzenia dla zdających i do zobaczenia na drodze. Lwg<br><hr>WiewióR<br>
Dobrze kolega mówi z tym, że ten przy 30km/h to nie wolny a raczej szybki slalom. Pamiętaj też robiąc ósemkę, jeżeli czujesz, że wyjedziesz za linię to zatrzymaj motocykl i podeprzyj się, będziesz miał wtedy możliwość powtórki zadania, jeżeli wyjedziesz za linię egzamin oblany :( tak samo na wolnym slalomie, jeżeli czujesz że potrącisz pachołek to się przed nim zatrzymaj, bedziesz miał wtedy mozliwość powtórki, jeżeli wjedziesz na niego to egzamin oblany :( Możliwość powtórki zaczyna sie znowu od ósemki :( i pamiętajcie o rozglądaniu się przed każdorazowym ruszeniem. Pozdrawiam<br><hr>Jan Honda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/5/2013, 23:27

Komentatorzy napisał(a):Zdawałem dzisiaj i zdałem za 1wszym razem, jako jedyny u mnie w mieście. Biała Podlaska. Teraz czekać na plastik i rura na moto : ]<br><hr>WiewióR<br>
Witaj Wiewiór, gratulacje! U mnie lipa, nie wiem co jest, ale na jazdach doszkalających robie te manewry bez większych trudności, czasem jedną ręka ;) motorek super mi się układa (doszkalam sie w dwóch różnych szkołach) Za to na egzaminie mam ogromne problemy...już dwa podejścia w plecy. Coś nie leży mi ten Gladius egzaminacyjny...bo nie wierzę, że to ten niewielki stresik mnie tak pokłada:) Zdaję w Warszawie, ma ktos podobny problem? Pozdrawiam szczęściarzy i przyszłych szczęściarzy :) <br><hr>Jan Honda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/5/2013, 23:58

Komentatorzy napisał(a):Ochraniacze zapewnia Ci ośrodek. Musisz mieć odpowiednie obuwie ( sznurowane- bezsensowny przepis), rękawice, kurtkę i ewentualnie jak chcesz i masz, swój kask. Zaczynasz od obsługi motocykla, masz 2 rzeczy do pokazania wylosowane oraz jedna standardowa o której egzaminator Ci nie mówi czyli.... sprawdzenie naciągu łańcucha. Następnie przeprowadzasz motocykl czyli tzw litera T. Kolejny etap to ósemka. Po niej od razu wolny slalom, to jest liczone jako jedno zadanie. Później slalom wolny średnia przejazdu ma wynieść 30km/h 2x, ominięcie przeszkody przy 50km/h 2x, wzniesienie, hamowanie w wyznaczonym miejscu i hamowanie awaryjne. Powodzenia dla zdających i do zobaczenia na drodze. Lwg<br><hr>WiewióR<br>
Komentatorzy napisał(a):Dobrze kolega mówi z tym, że ten przy 30km/h to nie wolny a raczej szybki slalom. Pamiętaj też robiąc ósemkę, jeżeli czujesz, że wyjedziesz za linię to zatrzymaj motocykl i podeprzyj się, będziesz miał wtedy możliwość powtórki zadania, jeżeli wyjedziesz za linię egzamin oblany :( tak samo na wolnym slalomie, jeżeli czujesz że potrącisz pachołek to się przed nim zatrzymaj, bedziesz miał wtedy mozliwość powtórki, jeżeli wjedziesz na niego to egzamin oblany :( Możliwość powtórki zaczyna sie znowu od ósemki :( i pamiętajcie o rozglądaniu się przed każdorazowym ruszeniem. Pozdrawiam<br><hr>Jan Honda<br>
Zgadza się - tylko wolny slalom między 5 bramkami też 2 razy trzeba przejechać - pozostałe manewry jak wyżej. Posumowując: ósemka, 2 razy wolny slalom, 2 razy szybki slalom ze średnią prędkością 30km/h i 2 razy przeszkoda przy 50km/h raz z lewej raz z prawej, górka i hamowanie awaryjne - egzaminator przed egzaminem wszystko wyjaśni co i jak po kolei ma wyglądać.<br><hr>marcin840
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/5/2013, 06:24

Komentatorzy napisał(a):Zdawałem dzisiaj i zdałem za 1wszym razem, jako jedyny u mnie w mieście. Biała Podlaska. Teraz czekać na plastik i rura na moto : ]<br><hr>WiewióR<br>
Komentatorzy napisał(a):Witaj Wiewiór, gratulacje! U mnie lipa, nie wiem co jest, ale na jazdach doszkalających robie te manewry bez większych trudności, czasem jedną ręka ;) motorek super mi się układa (doszkalam sie w dwóch różnych szkołach) Za to na egzaminie mam ogromne problemy...już dwa podejścia w plecy. Coś nie leży mi ten Gladius egzaminacyjny...bo nie wierzę, że to ten niewielki stresik mnie tak pokłada:) Zdaję w Warszawie, ma ktos podobny problem? Pozdrawiam szczęściarzy i przyszłych szczęściarzy :) <br><hr>Jan Honda<br>
Te nowe Gladiusy w Warszawie szarpią na wolnym biegu (prawdopodobnie dlatego, że nie są rozgrzane przed egzaminem). Mnie to zaskoczyło i również oblałem.<br><hr>Kolejny oblany...
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/5/2013, 08:13

Komentatorzy napisał(a):Witaj Wiewiór, gratulacje! U mnie lipa, nie wiem co jest, ale na jazdach doszkalających robie te manewry bez większych trudności, czasem jedną ręka ;) motorek super mi się układa (doszkalam sie w dwóch różnych szkołach) Za to na egzaminie mam ogromne problemy...już dwa podejścia w plecy. Coś nie leży mi ten Gladius egzaminacyjny...bo nie wierzę, że to ten niewielki stresik mnie tak pokłada:) Zdaję w Warszawie, ma ktos podobny problem? Pozdrawiam szczęściarzy i przyszłych szczęściarzy :) <br><hr>Jan Honda<br>
Dzięki. A na czym legniesz? Zdajesz na...? Gladiusie?. Slalom wolny polecam robić na pół sprzęgle, bo oglądając się za siebie i jadąc na 1nce, robi się ciasno i w bramki można nie trafić, u mnie tak było, więc za drugim razem pół sprzęgło, obrót głowy, pomału i do przodu. Bądź pewny siebie, nie denerwuj się. Podejdź do tego na spokojnie, wiem jak to jest, ale uwierz mi , że stres nie pomoże. Czuj się pewnie i ogień. : ]. Napisz jak poszło, Powodzenia : ]<br><hr>WiewióR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/5/2013, 14:36

Komentatorzy napisał(a):Dzięki. A na czym legniesz? Zdajesz na...? Gladiusie?. Slalom wolny polecam robić na pół sprzęgle, bo oglądając się za siebie i jadąc na 1nce, robi się ciasno i w bramki można nie trafić, u mnie tak było, więc za drugim razem pół sprzęgło, obrót głowy, pomału i do przodu. Bądź pewny siebie, nie denerwuj się. Podejdź do tego na spokojnie, wiem jak to jest, ale uwierz mi , że stres nie pomoże. Czuj się pewnie i ogień. : ]. Napisz jak poszło, Powodzenia : ]<br><hr>WiewióR<br>
Dzięki za dobre rady... zobaczymy jak teraz pójdzie! Wstyd sie przyznać ale wykładam się na 8-ce i naprawdę nie wiem jak to możliwe. Co do pewności siebie to nie mam z tym problemu,nerwy też na wodzy, bo za każdym razem przed egzaminem na jazdach doszkalających przechodzę plac bez żadnego błędu, a na egzaminie kapota, nie mogę utrzymać się na tym gladiusie egzaminacyjnym. Jazdy doszkalające też mam na gladiusie i nie mam problemu. Do trzech razy sztuka jak teraz obleje to się przenoszę do jakiegoś innego ośrodka. Może tam motorek będzie mi bardziej się układał :)<br><hr>Jan Honda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/5/2013, 15:19

Komentatorzy napisał(a):Dzięki. A na czym legniesz? Zdajesz na...? Gladiusie?. Slalom wolny polecam robić na pół sprzęgle, bo oglądając się za siebie i jadąc na 1nce, robi się ciasno i w bramki można nie trafić, u mnie tak było, więc za drugim razem pół sprzęgło, obrót głowy, pomału i do przodu. Bądź pewny siebie, nie denerwuj się. Podejdź do tego na spokojnie, wiem jak to jest, ale uwierz mi , że stres nie pomoże. Czuj się pewnie i ogień. : ]. Napisz jak poszło, Powodzenia : ]<br><hr>WiewióR<br>
Komentatorzy napisał(a):Dzięki za dobre rady... zobaczymy jak teraz pójdzie! Wstyd sie przyznać ale wykładam się na 8-ce i naprawdę nie wiem jak to możliwe. Co do pewności siebie to nie mam z tym problemu,nerwy też na wodzy, bo za każdym razem przed egzaminem na jazdach doszkalających przechodzę plac bez żadnego błędu, a na egzaminie kapota, nie mogę utrzymać się na tym gladiusie egzaminacyjnym. Jazdy doszkalające też mam na gladiusie i nie mam problemu. Do trzech razy sztuka jak teraz obleje to się przenoszę do jakiegoś innego ośrodka. Może tam motorek będzie mi bardziej się układał :)<br><hr>Jan Honda<br>
Ciałem musisz balansować, kładź się : ], jak będziesz miał wrażenie, że lecisz to dodaj lekko gazu, a motor Cię wyciągnie ; ]. Niczym się te motocykle od siebie nie różnią. Staraj się i do zobaczenia na drodze. Ja jeszcze czekam na prawko. Najdłuższy okres oczekiwania, nie mam pojęcia ile można to drukować, ludzie kochani.... Masakra. Lwg<br><hr>WiewióR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/5/2013, 18:21

A czy to prawda, że buty na egzaminie nie mogą być z obcasem: np. glany, kowbojki na choppera ???
Jeżdżę motocyklem 18 lat i nie zdarzyło mi się jeździć w trampkach, bo to chyba jedyne wyższe buty
dopuszczone do egzaminów. Gratulacje za pomysł Panom ustawo-twórcom. A gdzie bezpieczeństwo ?
Widział ktoś, kiedyś buty motocyklowe choćby turystyczne (lub sportowe) sznurowane ?
I nie chodzi mi o glany, bo mają obcas i nie będą dopuszczone odo egzaminu. PARANOJA.<br><hr>gość.....
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/6/2013, 21:01

Super, wybuliłem na prawko to teraz mam jeszcze wybulić na dodatkowych 10 godzin bo ustawodawcy tak się wymyśliło? Świetnie, na prawdę świetnie, pójdę popracować jeszcze trochę do kamieniołomów.
Tak na prawdę nie boję się samego egzaminu tak bardzo jak tego, że nowy motor waży 70 kg więcej, nie miałem szans tego opanować i w rezultacie zapłaciłem za kurs, który do niczego mnie nie przygotował.<br><hr>Ninja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/6/2013, 21:38

Komentatorzy napisał(a):Super, wybuliłem na prawko to teraz mam jeszcze wybulić na dodatkowych 10 godzin bo ustawodawcy tak się wymyśliło? Świetnie, na prawdę świetnie, pójdę popracować jeszcze trochę do kamieniołomów.
Tak na prawdę nie boję się samego egzaminu tak bardzo jak tego, że nowy motor waży 70 kg więcej, nie miałem szans tego opanować i w rezultacie zapłaciłem za kurs, który do niczego mnie nie przygotował.<br><hr>Ninja<br>
Niestety. Polska. Ale 10h wydaje mi się za dużo. Po co tyle? 10h x 70zł za godzinę= 700zł. Weź sobie 2. Przejedziesz się gladiusem, zobaczysz jak to wszystko wygląda, jak się zachowuje ten motocykl, zrobisz plac X razy i na egzamin. : ]. Szkoda kasy.
Ja wykupiłem..... 1 godzinę : D i wystarczyło. Wcześniej tą ybrką jeździłem. Chodzi mi o kurs. Poszedłem, zdałem i już śmigam swoim. <br><hr>WiewióR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/6/2013, 22:04

Komentatorzy napisał(a):Dzięki za dobre rady... zobaczymy jak teraz pójdzie! Wstyd sie przyznać ale wykładam się na 8-ce i naprawdę nie wiem jak to możliwe. Co do pewności siebie to nie mam z tym problemu,nerwy też na wodzy, bo za każdym razem przed egzaminem na jazdach doszkalających przechodzę plac bez żadnego błędu, a na egzaminie kapota, nie mogę utrzymać się na tym gladiusie egzaminacyjnym. Jazdy doszkalające też mam na gladiusie i nie mam problemu. Do trzech razy sztuka jak teraz obleje to się przenoszę do jakiegoś innego ośrodka. Może tam motorek będzie mi bardziej się układał :)<br><hr>Jan Honda<br>
Komentatorzy napisał(a):Ciałem musisz balansować, kładź się : ], jak będziesz miał wrażenie, że lecisz to dodaj lekko gazu, a motor Cię wyciągnie ; ]. Niczym się te motocykle od siebie nie różnią. Staraj się i do zobaczenia na drodze. Ja jeszcze czekam na prawko. Najdłuższy okres oczekiwania, nie mam pojęcia ile można to drukować, ludzie kochani.... Masakra. Lwg<br><hr>WiewióR<br>
Wiewiór dzięki za dobre rady :) trzecie podejście i do przodu! To, że mi powiedziałes o tym regulowaniu predkosci sprzęgłem to bardzo cenna rada, zwłaszcza jak zimny gladiusek i rwie do przodu jak szalony, jednak z tym sprzęgłem róznie mi wychodziło, wiec zacząłem uzywać delikatnie nożnego i to się okazało dla mnie kluczem do sukcesu...nie radzę przedniego bo jest za ostry i na skreconej kierownicy można się wyłożyć...półsprzęgło też wymaga juz niezłej wprawy, a delikatnie nożnym, czy to na ósemce czy na slalomie, rzeczywiście pomaga wytrącic tę szaloną predkość 10km/h do 9km/h wtedy po placu jezdzi się idealnie ;D<br><hr>Jan Honda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/6/2013, 07:28

Komentatorzy napisał(a):Ciałem musisz balansować, kładź się : ], jak będziesz miał wrażenie, że lecisz to dodaj lekko gazu, a motor Cię wyciągnie ; ]. Niczym się te motocykle od siebie nie różnią. Staraj się i do zobaczenia na drodze. Ja jeszcze czekam na prawko. Najdłuższy okres oczekiwania, nie mam pojęcia ile można to drukować, ludzie kochani.... Masakra. Lwg<br><hr>WiewióR<br>
Komentatorzy napisał(a):Wiewiór dzięki za dobre rady :) trzecie podejście i do przodu! To, że mi powiedziałes o tym regulowaniu predkosci sprzęgłem to bardzo cenna rada, zwłaszcza jak zimny gladiusek i rwie do przodu jak szalony, jednak z tym sprzęgłem róznie mi wychodziło, wiec zacząłem uzywać delikatnie nożnego i to się okazało dla mnie kluczem do sukcesu...nie radzę przedniego bo jest za ostry i na skreconej kierownicy można się wyłożyć...półsprzęgło też wymaga juz niezłej wprawy, a delikatnie nożnym, czy to na ósemce czy na slalomie, rzeczywiście pomaga wytrącic tę szaloną predkość 10km/h do 9km/h wtedy po placu jezdzi się idealnie ;D<br><hr>Jan Honda<br>
Super! Do zobaczenia na drodze. Gratuluje : )<br><hr>WiewióR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/6/2013, 10:27

Oblałem dzis egzamin na A. Zrobilem ósemkę i wolny slalom. Na szybkim slalomie miałem 2 przejazdy jeden ze średnia 28 drugi 29km/h. O kilometr za malo. Jedyne co mnie usprawiedliwia to to ze zaczelo padac. <br><hr>Bialy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/7/2013, 17:14

w Pile egzamin zdaje 25 % osób egzaminowanych. To mówi samo za siebie. Nie twierdze że egzamin jest aż tak trudny, by go nie opanować ale jest to egzamin nauki jazdy a nie sprawdzenia umiejętności paro letniego kierowcy. Właście sam zaczynam kurs prawa jazdy na kategorie A i trochę mnie to stresuje (ilość niezdających, i te plac).<br><hr>przemo30
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/7/2013, 14:23

Ludzie - zwłaszcza młodzi zaczną olewać prawko. Cały absurd i poniekąd tragizm sytuacji polega na tym, że ktoś kto nigdy nie miał styczności z motocyklem ma 20 godzin aby jazdę opanować na całkiem dobrym poziomie co może stanowić duży problem. Musi to zrobić na dosyć potężnej maszynie co dodatkowo zadanie utrudnia(mówię o ludziach powyżej 24 roku życia). A najgorsze jest to, że normalnie Ci ludzie mogliby kupić słabszy sprzęt na doszlifowanie umiejętności. Przecież nikt nie będzie robił powiedzmy kat A2 jeżeli może zrobić A. Po drugie ktoś może powiedzieć że "godziny jazdy można dokupić". Niby tak, ale to kosztuje bo nie dosyć,że sam kurs podrożał to jeszcze egzamin za ponad 200 zł jest lekka przesada. I tak u mnie w mieście 1300 zł kurs, 100 zł badania, 40 zł zdjęcia, 210zł egzamin co już przy pierwszym podejściu i zdniu daje kwotę 1650 zł. A jeżeli nie zdasz + 210 zł (180 praktyka jeżeli wykupisz je oddzielnie) i dokupując powiedzmy 10 godz po 50 zł aby ewentualnie się podszkolić kolejne 500 zł(nawet jeżeli nie to 180 zł każdy egzamin). I tak szczerze - jeżdżę motocyklem od 7 lat i biorąc pod uwagę ilość kontroli policji jakie przez ten czas miałem czyli dwie i przy takich kosztach końcowych (pod warunkiem że drugi egzamin zdasz) dochodzę do wniosku, że taniej wychodzi zapłacenie mandatu za brak uprawnień a na 100% nie tylko ja tak myślę i jestem pewien, że właśnie tak będzie się dziać...młodzi oleją kursy i prawo jazdy a to jest dużo bardziej niebezpieczne niż fakt, że poprzedni egzamin był prostszy. Może przygotowywał gorzej ale przynajmniej się odbywał...<br><hr>boombeel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê