[skutery] Zipp Quantum
Co za brednie. Ja mam mojego q od lutego jedyne co w nim robie to leje paliwo olej i wizytuje na przegladach oczywiscie czasami myje. mam juz przeszlo 4000km i nawet 1 nakretka sie nie poluzowala. Panowie i Panie dbajcie troche o sprzet to sie naprawde oplaca...<br><hr>KołobrzeżaninKomentatorzy napisał(a):mam pytanko zastanawiam sie nad kupnem skuterka mozecie mi powiedziec co sadzicie o quantumie ?? z wypowiedzi wynika ze nie jest to zbyt ciekawy skuterek podobno sie psuje prosze jesli macie mi cos ciekawego do powiedzenia to piszcie na GG 1441336 <br><hr>huberto<br>Komentatorzy napisał(a):poczytaj sobie to forum o zipie zanim kupisz <a href="http://rollery.nethit.pl/forum/topic3636813.html" target="blank" class="link">http://rollery.nethit.pl/forum/topic3636813.html</a> <br><hr>egon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a czemu piszesz że brednie to forum piszom ludzie co mają zipy i niestety taka jest prawda a że kogoś to boli to nie moja wina większośc z nas niekce się przyznać że wydało pieniądze na jakąś tandete przeleć nawet te forum całe to 80% piszom o problemach związanych z quantumem<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):mam pytanko zastanawiam sie nad kupnem skuterka mozecie mi powiedziec co sadzicie o quantumie ?? z wypowiedzi wynika ze nie jest to zbyt ciekawy skuterek podobno sie psuje prosze jesli macie mi cos ciekawego do powiedzenia to piszcie na GG 1441336 <br><hr>huberto<br>Komentatorzy napisał(a):poczytaj sobie to forum o zipie zanim kupisz <a href="http://rollery.nethit.pl/forum/topic3636813.html" target="blank" class="link">http://rollery.nethit.pl/forum/topic3636813.html</a> <br><hr>egon<br>Komentatorzy napisał(a):Co za brednie. Ja mam mojego q od lutego jedyne co w nim robie to leje paliwo olej i wizytuje na przegladach oczywiscie czasami myje. mam juz przeszlo 4000km i nawet 1 nakretka sie nie poluzowala. Panowie i Panie dbajcie troche o sprzet to sie naprawde oplaca...<br><hr>Kołobrzeżanin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
po pierwsze instalacje wogole sie nie roznia , moze troche , ja bez zadych przerobek zrobilem to w 15 minut , bez problemu i nie kituj waflu<br><hr>wojtas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich na forum. Chciałbym kopić sobie skuter, ale niewiem jaki. Mam do wydania 5000 zł. Upszedzam że jestem wysoki i potszebuje duży skuter. Prosze o szybką pomoc.
Ziomek_heja
- Ziomek_heja
- Świeżak
dlaczego przy prędkości 50Km/h i powyżej gaśnie poprzejechaniu około 5Km a potem zgaśnie i niechce rospalic.<br><hr>Paweł Ro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
prawdopodobnie świeca do wymiany<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):dlaczego przy prędkości 50Km/h i powyżej gaśnie poprzejechaniu około 5Km a potem zgaśnie i niechce rospalic.<br><hr>Paweł Ro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A TO JEST CIEKAWE jeszcze z takim czymś się nie spotkałem żeby ze zbyt częstego wymieniania oleju rospadła się skrzynia zanim coś napiszesz to dwa razy pomyśl<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):kuzwa za czesto tez nie mozna zmieniac oleju, przez to tez je wali wszystko, ja mialem tak w zundappie olej w przekladni zmienialem 2 x na sezon i mi skrzynia jebła<br><hr>Quantum<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam ten skuter juz jakis czas przejechalem nim 5000km i jeszcze nic w nim nie robilem jezdze regolarnie na przeglady !serdecznie polecam ten skuterek a jesli wam sie psuje to jest to pewnie zwiazane ze zlym uzytkowaniem wkoncu JAK SIE DBA TAK SIE MA !!!!<br><hr>Igła
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a moze mi ktos powiedziec co sie mogło stac gry na nozce dodałem gazu na full a pozniej sposciłem nozke i tera tak jakby tylnie koło mi o cos zachaczało wie ktos co mogło sie stac??:><br><hr>Bandit
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cześć.
Ja skuter Zipp Quantum mam od końca sierpnia 2006, zrobiłem na nim już ponad 1500 km i jestem z niego całkowicie zadowolony. Jedyną częścią którą w nim wymieniłem była świeca, która nawaliła mi tydzień temu, jednak to się zdarza każdemu. Aaa... regularnie trzeba jeszcze dolewać paliwa
i to tyle jeśli chodzi o "wymianę" czegoś
Ogólnie to polecam Quantuma, śmiga aż się miło silnika na drodze słucha
Pozdr,
Duchu
Ja skuter Zipp Quantum mam od końca sierpnia 2006, zrobiłem na nim już ponad 1500 km i jestem z niego całkowicie zadowolony. Jedyną częścią którą w nim wymieniłem była świeca, która nawaliła mi tydzień temu, jednak to się zdarza każdemu. Aaa... regularnie trzeba jeszcze dolewać paliwa

Pozdr,
Duchu
- Duchu
- Świeżak
ej ziomy mam zippa quantuma i chce kupis filtr stozkowy.dajcie srednice tego wlotu co siepodłancza filter<br><hr>kuba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To nie wadliwy odlew tylko ogolnie zła konstrukcja felgi lub zła jakość alu poniewaz coraz częściej sie z tym spotykam ... sam zmieniałem już dwa razy tylnią felge a gwarancja tego nie uznaje ale naszczęście są używaneKomentatorzy napisał(a):tylne koło mi penkło normalnie widac zły odlef wada fabryczna ale pech mało mnie nietrafi<br><hr>pikus43<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No to zaświeć tym co sam masz bo ja mam quantuma i derbi predatora i na żadnego z nich nie narzekam .... a sam pewnie śmigasz jakimś TGB albo jakimś innym szitem albo po prostu nie masz nic i zazdrościsz ... hehe śmiech na forum ...<br><hr>NaczqKomentatorzy napisał(a):Najbardziej z*** skuter na swiecie spuje sie co 20 kilometrow wszystko sie w nim jebie. Maxymalna predkosc 40 kmh ze zgorka jak ktos go ciągnie innym pojazdem. Pali 6.5l na 100 nie ma w nim zadnych pozytywow <br><hr>Uzytkownik Paweł<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Egon to co na tym forum wypisują to bzdety jest tylko kilka trafnych wpisów że jak kto dba tak i ma dziwne ja mam już ponad 15 tys przebiegu i jakoś nie narzekam oprucz wp[adki z felgą ... po zdjeciu blokad i zmianie wariatora śmiga 100 bez kłopotu a że debile nie potrafiący jeździć dostają coś i od razu psuja to ich zwuczajna głupota bo jaki by ten skuter nie był to i tak go rozj...<br><hr>NaczqKomentatorzy napisał(a):mam pytanko zastanawiam sie nad kupnem skuterka mozecie mi powiedziec co sadzicie o quantumie ?? z wypowiedzi wynika ze nie jest to zbyt ciekawy skuterek podobno sie psuje prosze jesli macie mi cos ciekawego do powiedzenia to piszcie na GG 1441336 <br><hr>huberto<br>Komentatorzy napisał(a):poczytaj sobie to forum o zipie zanim kupisz <a href="http://rollery.nethit.pl/forum/topic3636813.html" target="blank" class="link">http://rollery.nethit.pl/forum/topic3636813.html</a> <br><hr>egon<br>Komentatorzy napisał(a):Co za brednie. Ja mam mojego q od lutego jedyne co w nim robie to leje paliwo olej i wizytuje na przegladach oczywiscie czasami myje. mam juz przeszlo 4000km i nawet 1 nakretka sie nie poluzowala. Panowie i Panie dbajcie troche o sprzet to sie naprawde oplaca...<br><hr>Kołobrzeżanin<br>Komentatorzy napisał(a):a czemu piszesz że brednie to forum piszom ludzie co mają zipy i niestety taka jest prawda a że kogoś to boli to nie moja wina większośc z nas niekce się przyznać że wydało pieniądze na jakąś tandete przeleć nawet te forum całe to 80% piszom o problemach związanych z quantumem<br><hr>egon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zipp Quantum jest Spoko skuterem dobrze pali i wogule jest bardzo mocny pod pordzo pstrek górki nie na żekam na tego skutera on jest wyśmienity moza nim podziargać na tylnim kółku<br><hr>Kamilek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam zippa juz 2 lata. Przejechalem na min 5000km i powiem wam ze 3500 to do naprawy. naprawilem juz cewke zaplonowa, gaznik, modul, sprzeglo, a teraz naprawiaja mi silnik. Wale taki skuter. Ja go nie polecam<br><hr>Adam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z tego co widze to opinie sa podzielone. Jak to w życu jeden trafia na dobry a inny na gorszy egzemplarz. ja widocznie mialem szczescie. od poczatku marca do dzisejszego dnia mam juz zrobione prawie 5000 nie mialem wiekszych problemow tylko benzyna i olej oczywiscie przeglady do ktorych tez mam wiele zastrzezen (wymienili tylko olej) . Motorek pali mi na dotyk ma niezlego kopa od 2000 bez blokady/ staram sie nie przekraczac 60km/h i wszystko idzie pieknie. Gdybym przed zakupem czytal to forum to napewno bym zrezygnowal ale nie zaluje. Jak tak dalej pojdzie to i kolejne 5000 zrobie bez problemu... " PAMIETAJCIE Z Q TO NIE ŚCIGACZ OKAŻCIE MU TROCHE SERCA A NAPEWNO SIE ODWDZIĘCZY"<br><hr>Fishi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oczywiście ze czeba oniego dbać a najgorsze jak dorwie go taki 13 ,15 latek i piłują ile wlezie tak jak jeden tu pisze ze robi kułeczka chciałbym tu doradzić tym co mają nowe zipy niech wyciągną linke z licznika i zrobiom ze 2500,3000 zawsze to jakieś przedłużenie gwarancji a licho nieśpi<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):Z tego co widze to opinie sa podzielone. Jak to w życu jeden trafia na dobry a inny na gorszy egzemplarz. ja widocznie mialem szczescie. od poczatku marca do dzisejszego dnia mam juz zrobione prawie 5000 nie mialem wiekszych problemow tylko benzyna i olej oczywiscie przeglady do ktorych tez mam wiele zastrzezen (wymienili tylko olej) . Motorek pali mi na dotyk ma niezlego kopa od 2000 bez blokady/ staram sie nie przekraczac 60km/h i wszystko idzie pieknie. Gdybym przed zakupem czytal to forum to napewno bym zrezygnowal ale nie zaluje. Jak tak dalej pojdzie to i kolejne 5000 zrobie bez problemu... " PAMIETAJCIE Z Q TO NIE ŚCIGACZ OKAŻCIE MU TROCHE SERCA A NAPEWNO SIE ODWDZIĘCZY"<br><hr>Fishi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z kąd wiesz że łozyska siadają?<br><hr>YniakKomentatorzy napisał(a):przejechalem nim juz 4000 tys kilometrom.Mialem tam jakies naprawy ale to sie zdarze w karzdym skuterze.On fruwa po drodze leci 75-80km/h z blokadami<br><hr>MATI<br>Komentatorzy napisał(a):ja mojego tak samo miałem odblokowanego ale spowrotem dałem tuleje plastykowom pod iglice teraz idzie mi 60km :jak jest odblokowany to żłopie paliwo jak cholera a druga żecz łożyska nie wytrzymują i po casie się rozsypują zasłaby jest silnik na takie prędkości<br><hr>egon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości