[skutery] Zipp Quantum
i to mi się podoba rozwiązałeś problem to napisałeś jak go rozwiązałeś takie właśnie powinno być forum<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):Co moze byc przyczyną, że quantum nie chce odpalic? Sprawdzalem iskre i jest, akumulator nladowany - nie pali na rozrusznik ani na kopa - zero odzewu, przytkane wlotu powietrza tez nie pomaga, paliwo dochodzi bo po wykreceni swiecy byla lekko mokrawa. Jeszcze jednym niepokojacym obiawem jest to, że filtr powietrza jest bardzo mokry od oleju (wyplywa na zewnatz) do mieszanki paliwowej. Dwa dni wczwsniej odpalilem bez problemu i zrobilem pare kilometrow, dzien przerwy i brak reakcji - co to moze byc? Z gory dzieki za odpowiedz. Moj email ted231@tlen.pl<br><hr>ted<br>Komentatorzy napisał(a):No i udalo sie reanimowac quantuma- wykrecilem gaznik - rozkrecilem i co sie okazalo? Zamiast paliwa w komorze plywakowej co miałem? Olej - sam olej od mieszanki i zero paliwa - zastanawiam sie tylko z kad tam tyle sie go wzielo? Przeczyscilem - przeplukalem caly gaznik - dolalem paliwka do komory i po skreceniu wszystkiego do kupy odpalil za pierwszym kopem. Pochodzil pol min i znowu zdechl. Ponowne rozkrecanie i przedmuchanie z tym ze za drugim razem podnioslem troszke plywak bo tak mi sie zdawalo ze nie dostaje paliwka a pompka podaje. No i udalo sie ozyl na dobre, tylko ciekawe na jak dlugo? Mniejmy nadzieje ze na dlugo.<br><hr>ted<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
beznadzieja to ty jesteś szkoda że te forum niejest logowane byśmy cię zdeptali z gównem<br><hr>htytyrbKomentatorzy napisał(a):ja mam ten skuter od 4 miesięcy i nic nie nawala. jeżeli jeżdzisz nim tak beznadziejnie to nie dziwie sie że ci się psuje!!!!!!!
<br><hr>Kamil<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
potwierdzamKomentatorzy napisał(a):mnie się bardzo podoba super skuter<br><hr>kalosz<br>
<br><hr>pozytyw
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
doskonały bo sie nie psuje jestem za<br><hr>supermenKomentatorzy napisał(a):mnie się bardzo podoba super skuter<br><hr>kalosz<br>Komentatorzy napisał(a):potwierdzam
<br><hr>pozytyw<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie prawda<br><hr>kiniaKomentatorzy napisał(a):Ten ZIPP to taki złom że sie srać odechciewa więcej w serwisie stoi niż jeździ jak komuś sie gwarancja kończy to radze samobujstwo popelnic bo kasa bezi leciała na tego złoma z zajebista prędkoscią. Kondonlencje nie kupujcie tego złoma lepiej kupcie SR-ke albo roxa używanego. Naga prawda.<br><hr>Waldek <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chyba cie coś rwie mam tego zipa 6miesięcy i jeszcze nic się nie popsuło kręce kółko na asfalcie bez żadnych przeszkud po dobrym dotarciu i ustawieniu dawki paliwa leci 90km/hKomentatorzy napisał(a):Ten ZIPP to taki złom że sie srać odechciewa więcej w serwisie stoi niż jeździ jak komuś sie gwarancja kończy to radze samobujstwo popelnic bo kasa bezi leciała na tego złoma z zajebista prędkoscią. Kondonlencje nie kupujcie tego złoma lepiej kupcie SR-ke albo roxa używanego. Naga prawda.<br><hr>Waldek <br>
co za kretyn z ciebie.<br><hr>Nero203
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam docieram wlasnie quatumka 1200 km przejechane czasem rozpedzam go na maxa do 75km/h ale to trwa nie całą minutę i muszę wracać do prędkosci roboczej 45 km/h rocznik 2006 wiem że ma dużo wieksze możliwości ale niewiem w jaki sposób odblokować go aby wyciągnąc z niego niezbędne maximum i pojezdzić nieco szybciej może znasz kogoś albo sam wiesz coś na ten temat ??? pozdrawiam<br><hr>AdamKomentatorzy napisał(a):W sumie mam ten skuter od jakiś 3 tygodni kupiłem użuwany i jak narazie naie narzekam bo zrobiłem nim już 2 tys km od zakupu i nie mam z nim problemów ... warto zmienić filtr na stożkowy i waiator na sportowy najlepiej polini plus sprężynki i skuterek ma murowaną 100... Jeśli interesują Cię mocne wrażenia ze skuterem polecam Derbi Predator LC ... w razie pytań to mój numer gg 1803471<br><hr>Naczq<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To Ja robiłem kółeczka nie on bo na tum forum znalazly sie 2 osoby o tym samym nicku wiec to nie on robil kółka tylko ;D<br><hr>Cinek IKomentatorzy napisał(a):Jezuuuuu co z was za goście sie jeżdzić nie umie to logiczne że sie będzie psuł czy to takie trudne ! Ja mam ten skuter 6 miesiecy i jeszcze nic w nim nie było popsute to proste jak będziecie o niego dbać to sie bedzie długo trzymal a wy piszecie że on się czesto psuje a sie psuje bo to nie jest żądna Yamaha jak bedziecie o niegio dbac to sie psuc nie bedzie logiczne<br><hr>Cinek<br>
Komentatorzy napisał(a):a jeszcze z ciekawości przeleciałem całe forum i wyszło szydło z worka tutaj kciałbyś kogoś pouczać jak ma postępować a sam robiłeś kułeczka na piasku i jednak miałeś jakieś problemy ze skuterem więc następnym razem nierób z siebie IDIOTY !!!!!!!<br><hr>EGON<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
teraz bede sie podpisywał Cinek I ja tam dbam o moj skuter ale nie az tak ;p ze bede go pucowal itp. <br><hr>Cinek IKomentatorzy napisał(a):Jezuuuuu co z was za goście sie jeżdzić nie umie to logiczne że sie będzie psuł czy to takie trudne ! Ja mam ten skuter 6 miesiecy i jeszcze nic w nim nie było popsute to proste jak będziecie o niego dbać to sie bedzie długo trzymal a wy piszecie że on się czesto psuje a sie psuje bo to nie jest żądna Yamaha jak bedziecie o niegio dbac to sie psuc nie bedzie logiczne<br><hr>Cinek<br>
Komentatorzy napisał(a):a jeszcze z ciekawości przeleciałem całe forum i wyszło szydło z worka tutaj kciałbyś kogoś pouczać jak ma postępować a sam robiłeś kułeczka na piasku i jednak miałeś jakieś problemy ze skuterem więc następnym razem nierób z siebie IDIOTY !!!!!!!<br><hr>EGON<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sory za komętarz<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):Jezuuuuu co z was za goście sie jeżdzić nie umie to logiczne że sie będzie psuł czy to takie trudne ! Ja mam ten skuter 6 miesiecy i jeszcze nic w nim nie było popsute to proste jak będziecie o niego dbać to sie bedzie długo trzymal a wy piszecie że on się czesto psuje a sie psuje bo to nie jest żądna Yamaha jak bedziecie o niegio dbac to sie psuc nie bedzie logiczne<br><hr>Cinek<br>
Komentatorzy napisał(a):a jeszcze z ciekawości przeleciałem całe forum i wyszło szydło z worka tutaj kciałbyś kogoś pouczać jak ma postępować a sam robiłeś kułeczka na piasku i jednak miałeś jakieś problemy ze skuterem więc następnym razem nierób z siebie IDIOTY !!!!!!!<br><hr>EGON<br>Komentatorzy napisał(a):To Ja robiłem kółeczka nie on bo na tum forum znalazly sie 2 osoby o tym samym nicku wiec to nie on robil kółka tylko ;D<br><hr>Cinek I<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co prawda niemam jeszcze skuteru ale jestem w trakcie poszukiwan i niewiem na co sie zdecydowac
<br><hr>Bogdan

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jezeli masz pieniadze i stac Cie na czesci to kup sobie Yamahe zadko sie psuje ale jak sie juz zepsuje to sporo kosztuja czesci i zwroc uwage gdzie bedziesz miał tez serwis jezeli chcesz sobie szybciej pojezdzic kosztem paliwa to kup sobie z dwu susowym a jezeli nie i chcesz jezdzic po miescie rekreacyjnie to 4 susowy zipp z rocnzka 2007 jes ulepszony niema słabego akumulatora jak roniczki 05/06 i jezeli wsyztsko dobrze dotrzesz na poczatku to pozniej bedzie ci chulał jak tralala jezeli chcesz Zippquantum to nowego kup sobie<br><hr>banditKomentatorzy napisał(a):co prawda niemam jeszcze skuteru ale jestem w trakcie poszukiwan i niewiem na co sie zdecydowac<br><hr>Bogdan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
SIEMKA WSZYSTKIM MAM DO WAS PYTANKO MOZE KTOS MI POMOZE MAM QUANTUMA OD 2 MIESIECY ZROBILEM NA NIM 3000KM DO TEJ PORY SPRAWOWAL SIE BEZ ZAZUTU LECZ TERAZ ZACZAL TRACIC NA MOCY DO TEJ PORY SMIGALEM 75KM DO 80 OCZYWISCIE PO DOTARCIU A TERAZ NIE MOGE GO BUJNAC DO 70 CHYBA ZE Z GORKI PROSZE O RADE CO ZROBIC ABY CHODZIL JAK PRZEDTEM MOJ NOMER NA GG 7301068 ZA WSZYSTKIE RADY Z GORY DZIEKUJE ARCZI<br><hr>ARCZI
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
spróbuj wymienić świece na nowom<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):SIEMKA WSZYSTKIM MAM DO WAS PYTANKO MOZE KTOS MI POMOZE MAM QUANTUMA OD 2 MIESIECY ZROBILEM NA NIM 3000KM DO TEJ PORY SPRAWOWAL SIE BEZ ZAZUTU LECZ TERAZ ZACZAL TRACIC NA MOCY DO TEJ PORY SMIGALEM 75KM DO 80 OCZYWISCIE PO DOTARCIU A TERAZ NIE MOGE GO BUJNAC DO 70 CHYBA ZE Z GORKI PROSZE O RADE CO ZROBIC ABY CHODZIL JAK PRZEDTEM MOJ NOMER NA GG 7301068 ZA WSZYSTKIE RADY Z GORY DZIEKUJE ARCZI<br><hr>ARCZI<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
na 99% jestem pewny że to pierścienie, pozdro <br><hr>MichałKomentatorzy napisał(a):chopaki co to moze być mam quantuma i coś w silniku mi stuka jak sie rozpędze i popuszcze gazu to cos mi stuka co to moze być???prosze o rade<br><hr>gregorek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A JA ZDALEM NIEDAWNO NA KARTE MOTOROWEROWA I MAM PYTANIE CZY GUANTUM JEST DOBRY JAKIE MA OSIAGI ITP.<br><hr>MALITEK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Posiadam Zipp Quantum GT5 i mam taki jeden problem i niewiem od czego:/ Zdjełem blokade i powinienem jeżdzic przynajmniej z 70km/h a jezdze max 55 i ma straszna zamule po rozgrzaniu silnika:/ ktos mowie od czego to moze byc?:/:(<br><hr>Krecik:)
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości