[skutery] Zipp Quantum
bo robiłem już remont po 6600 do wymiany miałem łożyska na wale ,igiełkowe to rozsypało się w mak, szlif na cylindrze ,nowy tłok i pierścienie i niebył piłowany a dodam że niejestem młodym użytkownikiem<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):przejechalem nim juz 4000 tys kilometrom.Mialem tam jakies naprawy ale to sie zdarze w karzdym skuterze.On fruwa po drodze leci 75-80km/h z blokadami<br><hr>MATI<br>Komentatorzy napisał(a):ja mojego tak samo miałem odblokowanego ale spowrotem dałem tuleje plastykowom pod iglice teraz idzie mi 60km :jak jest odblokowany to żłopie paliwo jak cholera a druga żecz łożyska nie wytrzymują i po casie się rozsypują zasłaby jest silnik na takie prędkości<br><hr>egon<br>Komentatorzy napisał(a):Z kąd wiesz że łozyska siadają?<br><hr>Yniak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie, jeżeli ktoś oczekuje że jego skuter Quantum czy inny będzie śmigał 80-100kmh i nic nie ma się prawa popsuć to jest w błędzie. Należy sobie kupić 125cm/3 i problem z głowy. To jest skuter do jazdy po normalnych drogach z prędkością dozwoloną. Zrozumcie że to nie motor tylko skuter 50cm3<br><hr>Obiektywny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja kupiłem Quantuma miesiąc temu, jeżdże sobie rekreacyjnie i chociaż ważę 100 kg. to spokojnie jadę 50km/h i nic się nie psuje. Oczywiście nie przekraczam tych 50 bo i po co. Mógłbym sobie kupić motor ale to jest największa frajda jechać sobie 50 i podziwiać krajobrazy, bo po to jest ten skuter zbudowany.Jest to też skuter dla ludzi podążających do pracy, oraz na zakupy.<br><hr>Obiektywny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mialem ten sam problem co ty tylko ze moj byl jeszcze na gwarancji 3600km przejechane czekam na naprawe juz trzy tygodnie szlak mnie trafia bo jest mi nie zbedny do pracyKomentatorzy napisał(a):przejechalem nim juz 4000 tys kilometrom.Mialem tam jakies naprawy ale to sie zdarze w karzdym skuterze.On fruwa po drodze leci 75-80km/h z blokadami<br><hr>MATI<br>Komentatorzy napisał(a):ja mojego tak samo miałem odblokowanego ale spowrotem dałem tuleje plastykowom pod iglice teraz idzie mi 60km :jak jest odblokowany to żłopie paliwo jak cholera a druga żecz łożyska nie wytrzymują i po casie się rozsypują zasłaby jest silnik na takie prędkości<br><hr>egon<br>Komentatorzy napisał(a):Z kąd wiesz że łozyska siadają?<br><hr>Yniak<br>Komentatorzy napisał(a):bo robiłem już remont po 6600 do wymiany miałem łożyska na wale ,igiełkowe to rozsypało się w mak, szlif na cylindrze ,nowy tłok i pierścienie i niebył piłowany a dodam że niejestem młodym użytkownikiem<br><hr>egon<br>
<br><hr>arczi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a jeszcze chce dodać że pompka dozująca olej też mi siadła za samom pompke ktura jest wielkości zapalniczki chcieli 200 zł zrezygnowałem z tego i mieszanke robie sobie samemu bak na olej wykręciłem i wmontowałem sobie schowek na narzędzia<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):przejechalem nim juz 4000 tys kilometrom.Mialem tam jakies naprawy ale to sie zdarze w karzdym skuterze.On fruwa po drodze leci 75-80km/h z blokadami<br><hr>MATI<br>Komentatorzy napisał(a):ja mojego tak samo miałem odblokowanego ale spowrotem dałem tuleje plastykowom pod iglice teraz idzie mi 60km :jak jest odblokowany to żłopie paliwo jak cholera a druga żecz łożyska nie wytrzymują i po casie się rozsypują zasłaby jest silnik na takie prędkości<br><hr>egon<br>Komentatorzy napisał(a):Z kąd wiesz że łozyska siadają?<br><hr>Yniak<br>Komentatorzy napisał(a):bo robiłem już remont po 6600 do wymiany miałem łożyska na wale ,igiełkowe to rozsypało się w mak, szlif na cylindrze ,nowy tłok i pierścienie i niebył piłowany a dodam że niejestem młodym użytkownikiem<br><hr>egon<br>Komentatorzy napisał(a):mialem ten sam problem co ty tylko ze moj byl jeszcze na gwarancji 3600km przejechane czekam na naprawe juz trzy tygodnie szlak mnie trafia bo jest mi nie zbedny do pracy
<br><hr>arczi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak ktoś szuka częsci do zipa thttp://<a href="http://www.sklep.motorek.pl/index.php?wersja_id=21o" target="blank" class="link">www.sklep.motorek.pl/index.php?wersja_id=21o</a> prosze<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):przejechalem nim juz 4000 tys kilometrom.Mialem tam jakies naprawy ale to sie zdarze w karzdym skuterze.On fruwa po drodze leci 75-80km/h z blokadami<br><hr>MATI<br>Komentatorzy napisał(a):ja mojego tak samo miałem odblokowanego ale spowrotem dałem tuleje plastykowom pod iglice teraz idzie mi 60km :jak jest odblokowany to żłopie paliwo jak cholera a druga żecz łożyska nie wytrzymują i po casie się rozsypują zasłaby jest silnik na takie prędkości<br><hr>egon<br>Komentatorzy napisał(a):Z kąd wiesz że łozyska siadają?<br><hr>Yniak<br>Komentatorzy napisał(a):bo robiłem już remont po 6600 do wymiany miałem łożyska na wale ,igiełkowe to rozsypało się w mak, szlif na cylindrze ,nowy tłok i pierścienie i niebył piłowany a dodam że niejestem młodym użytkownikiem<br><hr>egon<br>Komentatorzy napisał(a):mialem ten sam problem co ty tylko ze moj byl jeszcze na gwarancji 3600km przejechane czekam na naprawe juz trzy tygodnie szlak mnie trafia bo jest mi nie zbedny do pracy
<br><hr>arczi<br>Komentatorzy napisał(a):a jeszcze chce dodać że pompka dozująca olej też mi siadła za samom pompke ktura jest wielkości zapalniczki chcieli 200 zł zrezygnowałem z tego i mieszanke robie sobie samemu bak na olej wykręciłem i wmontowałem sobie schowek na narzędzia<br><hr>egon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam pytanie zakupiłem nowy tłumik i jestem załamany
niewiem dlaczego ale quantum chodzi wolniej niz przy standardowym tłumiku
prosze mi powiedziec co mam zrobic zeby to sie zmieniło ?? i jak moge sciagnac blokade z nowego tłumika co moge zrobic zeby mi ciagnał z 80-90
km/h ?? PROSZE O ODP

km/h ?? PROSZE O ODP
- pesoo
- Świeżak
no to zobaczymy czy za jakiś czas będziesz takim romantykiem<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):Ja kupiłem Quantuma miesiąc temu, jeżdże sobie rekreacyjnie i chociaż ważę 100 kg. to spokojnie jadę 50km/h i nic się nie psuje. Oczywiście nie przekraczam tych 50 bo i po co. Mógłbym sobie kupić motor ale to jest największa frajda jechać sobie 50 i podziwiać krajobrazy, bo po to jest ten skuter zbudowany.Jest to też skuter dla ludzi podążających do pracy, oraz na zakupy.<br><hr>Obiektywny<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam wszystkich motocyklistów. Mam zamiar kupić zippa quantuma. mój kumpel miał go i nie narzekał czasami sie psuł ale wystarczylo jechac do serwisu z gwarancja i mial go zrobiony. tez mam go zamiar kupic zawsze wrazie czego moge dac do gwarancji jak sie zepsuje. co o tym myslicie??<br><hr>Mateusz TG
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no dobra ale co po gwarancji<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):witam wszystkich motocyklistów. Mam zamiar kupić zippa quantuma. mój kumpel miał go i nie narzekał czasami sie psuł ale wystarczylo jechac do serwisu z gwarancja i mial go zrobiony. tez mam go zamiar kupic zawsze wrazie czego moge dac do gwarancji jak sie zepsuje. co o tym myslicie??<br><hr>Mateusz TG<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
skuter Quantum
mam ten sam problem w moim skuterze wyrwało sie tylnie koło prosze o kontakt osoby, które miały z kołami problemy moje gg 1796965
- sobek234
- Świeżak
Witam mam quantuma już 1.5 roku i mam przejchane ponad 13 tys jeżdze nim caly rok bez wzgledu na pogode i sprawuje sie super. POLECAM!!! oczywyście trzeba o niego dbać <br><hr>Turlak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
udowodnij mi to że masz tyle kilometrów i nie miałeś żadnej awari mój link dariusz wyślij fotke z ksążką gwarancyjną bo wkużają mnie takie goście jak ty<br><hr>egon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bula550@wp.pl <br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):udowodnij mi to że masz tyle kilometrów i nie miałeś żadnej awari mój link dariusz wyślij fotke z ksążką gwarancyjną bo wkużają mnie takie goście jak ty<br><hr>egon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak kupowalem to pierwsze co mi mowili to nie siadac na rozlozonych nozkach bo sie zaraz pokrzywia. pewnie zes skrzywil podstawke i haczy o kolo<br><hr>michal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dla Twojej wiadomosci nie jesżdze po servisach bo ludzie z serwisów umiejeą tylko miotłą machać bynajmniej tak tlko jest w Gdańsku Pozdrawaim<br><hr>turlakKomentatorzy napisał(a):udowodnij mi to że masz tyle kilometrów i nie miałeś żadnej awari mój link dariusz wyślij fotke z ksążką gwarancyjną bo wkużają mnie takie goście jak ty<br><hr>egon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dla Twojej wiadomosci nie jesżdze po servisach bo ludzie z serwisów umiejeą tylko miotłą machać bynajmniej tak tlko jest w Gdańsku Pozdrawiam<br><hr>turlakKomentatorzy napisał(a):udowodnij mi to że masz tyle kilometrów i nie miałeś żadnej awari mój link dariusz wyślij fotke z ksążką gwarancyjną bo wkużają mnie takie goście jak ty<br><hr>egon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nieee niee to napewno niee podstawka ma duza odległosc od koło wiec to odpada byłem na gwarancji i czekam na zamowienie jakas tam rpzekladnie skrzywiłem i mi tylko mowili zeby go dotrzec aa tak to skuterek sobie dobrze smiga tylko sie zpesoł z mojej winy rpzyznaje wkoncu tonie yamahaKomentatorzy napisał(a):jak kupowalem to pierwsze co mi mowili to nie siadac na rozlozonych nozkach bo sie zaraz pokrzywia. pewnie zes skrzywil podstawke i haczy o kolo<br><hr>michal<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości