115
Że podobno jesteś wnukiem chytrej baby
Invi to zniewaga...

Invi to zniewaga...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Musialbym dlugo myslec kiedy reinstalowalem system ... instalowac to .... pare tysiecy juz zainstalowalem, ale reinstalowac? Glupie pomysly, tak samo jak glupim pomyslem jest reinstalowanie swojego oprogramowania bo sie kupilo nowy laptop... sredniowiecze. Kto w 2014 roku kupuje nowy laptop i instaluje i kopiuje wszystko z jednego na drugi recznie?
"Windowsowcy"
A najsmieszniejsze jest to,ze to wlasnie oni twierdza ,ze windows jest prosty i tu sie cisna slowa Bogusia ... co ty k... wiesz o komputerach?
"Windowsowcy"

A najsmieszniejsze jest to,ze to wlasnie oni twierdza ,ze windows jest prosty i tu sie cisna slowa Bogusia ... co ty k... wiesz o komputerach?
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
miki1406 napisał(a):Nie chodzi mi o ludzi technicznych... Zainstalujcie Linuxa w biurze rachunkowym i zobaczcie co się stanie...
Zaraz się okaże, że nie działa im wysyłanie ZUSów z Płatnika, bo wymaga windowsowej łątki, zaraz nie będą wiedziały co i jak... Bo od zawsze pracowały na Win...
Zainstalujcie w szkole, to zaraz dzieciarnia to rozwali, a "informatyk" po szkoleniu z jakiegoś śmiesznego programu, powyłącza kompy i będą zajęcia na tablicy, bo nie ogarnie naprawy...
Dajcie dzieciakowi to powie, że nie działa GTA i system do d...
Dałbym mojej kobiecie to by ogarnęła... Dlaczego?? Bo korzysta tylko z Mozilli.
Dla mnie - nie nadaje się... Czemu?? Mimo, że lubię wyzwania i 10lat pracowałem w kompach (serwis, składanie, handel), to korzystam ze sporej ilości "specyficznych" programów, których nie wyemuluje na linuxie.
Jeśli można łatwiej, to po co sobie utrudniać...
zgadzam się miki1406, tutaj niestety masz rację, niestety tak jest że większość programów specjalistycznych - "urzędowych" pisana jest pod windę.
większość ludzi umie poruszać się w windowsie ale nie ma o nim bladego pojęcia a wydaje mi się że jest tak dlatego że na takim systemie pracuje wiekszość komputerów w polsce. gdyby od małego uczono ludzi pracy na linuksie pewnie byłoby inaczej. Prosty przykład. jeszcze przed windowsem pracowaliśmy i graliśmy na DOSie gdzie ułatwieniem poruszania w nim była nakładka NC - Norton Commander. i nawet jak nie było nc to każdy kto miał styczność z DOSem pamięta komendy cd.. C: dir type itd itp i standardowa komenda

Senek książka dlatego że z papierem łatwiej jest pracować niż z internetem i książka ma informacje poukładane i uporządkowane. Poza tym książka dla początkujących pisana jest dla początkujących. Jesli jesteś początkujący i zapytasz na forum to Ci ktoś odpisze tak jak Kaai nie umiesz korzystać z repozytoriów a w książce najpierw Ci wytłumaczy autor co to repozytorium w ogóle jest a potem jak z tego korzystać.
Jak ktoś ogarnia linuxa to program pod windę nie jest problemem. a jeśli jest to się odpala winde XP w linuxie i po sprawie. po prostu nie jestesmy nauczeni pracować z linuxem. kto chce ten znajdzie.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
równie dobry jak VS? czyli widzę, że starczy ci ten najgorszy
ale na szybko:
-CLion
-Eclipse
-NetBeans
//i co niby jest dobrego w visualu? moze kompilator, ktory nie wspiera c++ 11?
a Clang wspiera ficzery z C++1z
http://clang.llvm.org/cxx_status.html
https://www.jetbrains.com/clion/
http://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/hh567368.aspx

ale na szybko:
-CLion
-Eclipse
-NetBeans
//i co niby jest dobrego w visualu? moze kompilator, ktory nie wspiera c++ 11?
a Clang wspiera ficzery z C++1z
http://clang.llvm.org/cxx_status.html
https://www.jetbrains.com/clion/
http://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/hh567368.aspx
- Kaai
- Mieszkaniec forum
A co mnie obchodzą wciąż mało istotne zabawki?
Eeee tam, tak jak zastępowanie Photoshopa Gimpem, co z tego że niby ma wszystkie funkcje, może nawet ma trochę więcej, jak jest po prostu niewygodny
Eclipse, spoko, sam używam, ale do Javy, bo do niej się nadaje. Ale i tak się wiesza, szczególnie przygotowany do pisania na Androidzie, no i nie potrafi sam na bieżąco odświeżać zasobów
No i o ile VS wymaga w miarę "mocnego" (przeciętnego powiedzmy) komputera, to jak już go ma, chodzi jak złoto, a Eclipse muli na wszystkim
No i czasem piszę coś na Windowsa
A do tego Windows jest najlepszy 

Eeee tam, tak jak zastępowanie Photoshopa Gimpem, co z tego że niby ma wszystkie funkcje, może nawet ma trochę więcej, jak jest po prostu niewygodny

Eclipse, spoko, sam używam, ale do Javy, bo do niej się nadaje. Ale i tak się wiesza, szczególnie przygotowany do pisania na Androidzie, no i nie potrafi sam na bieżąco odświeżać zasobów

No i o ile VS wymaga w miarę "mocnego" (przeciętnego powiedzmy) komputera, to jak już go ma, chodzi jak złoto, a Eclipse muli na wszystkim

No i czasem piszę coś na Windowsa

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Inaczej... Mam nokie N8 i mam linuxa - chciałbym z poziomu linuxa zrzucić sobie kontakty i zaktualnizować opr NokiaPCSuite... i pupa... To przykład na szybko, ale jakby zacząć notować "nietypowe" operacje na Win to dojdziemy do tego, że jednak połowy nie zrobimy na pingwinie, bo nie ma aplikacji...
Nie jestem dzieckiem PC, wychowałem się na Amigach 500 i 1200 i Atari 130 i nerwowo syczałem na PC jak musiałem kupić... Ale co... Przyznałem rację sile wyższej i poddałem się okienkom... Windows na tą chwilę rządzi na PC, na smartphonie android i to pod te systemu programiści się pocą...
Też nie jestem tym zachwycony, a jak patrze na kafelki Gates'a to mnie telepie... Ale trzeba się poddać i tyle...
Bronić tak Linuxa, można też bronić Mac'a... Też dobry, idealny dla grafika... Co z tego...
Nie jestem dzieckiem PC, wychowałem się na Amigach 500 i 1200 i Atari 130 i nerwowo syczałem na PC jak musiałem kupić... Ale co... Przyznałem rację sile wyższej i poddałem się okienkom... Windows na tą chwilę rządzi na PC, na smartphonie android i to pod te systemu programiści się pocą...
Też nie jestem tym zachwycony, a jak patrze na kafelki Gates'a to mnie telepie... Ale trzeba się poddać i tyle...
Bronić tak Linuxa, można też bronić Mac'a... Też dobry, idealny dla grafika... Co z tego...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Ale żem dyskusję o systemach operacyjnych zapoczątkował... 

-
A ja się pytam gdzie jest stary PacMan i Prince Of Persia?
to były czasy...

-
Pamiętam jak się symulowało chorobę w podstawówce żeby grać... 

-