Zobacz wątek - 115
NAS Analytics TAG

115

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez mar111cin » 25/10/2014, 21:43

Senek - tylko by Cię potem wkur wiał :)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 25/10/2014, 22:52

K4 1000 na trasie 70km autostrada 30km/miasto 7,5l przy prędkościach na autostradzie 120-200km/h plus jakieś nieliczne 2-3 gumy...
Rosi ok gdyby nie fakt że kasę zacznę zarabiać może na początku przyszłego roku to bym się nie bawił w opcje regeneracji, jednak trzeba oszczędzać i jakoś żyć. Podobny dylemat miałem 2 lata temu jak moje turbo, w grę wchodził zakup nowego za ok4k pln lub regeneracja za 1kpln+wymiana wybrałem regenerację, dostałem gwarancję i póki co od 2ch lat turbo jest ok bo mierzyłem ciśnienie i wg inpy jest nominalne póki co przelatałem jakieś 30kkm
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Black-Ghost » 25/10/2014, 23:03

Teraz Kaai nie kupi litra :D Bo za dużo pali :D Kup sobie tego gixa 750 i przestań dupe truć ;)
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kaai » 25/10/2014, 23:25

gixów nie ma, wszystkie rozdupcone albo nie wystawione:D

zaczynam szukać czegokolwiek.

bieda będzie wtedy, jak kupię er łana :Q
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez mar111cin » 26/10/2014, 07:45

to jeszcze raz - zobacz na moją 12 nastkę ;)
u mnie powód sprzedaży, to faktycznie to że kupiłem dziadkowego v-stroma
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 26/10/2014, 09:03

mnie tam denerwują dziadkowie na motocyklach, zamiast zająć się wnuczkami to im się młodości zachciewa i próbują sobie udowodnić że nie dali się nadgryźć zębem czasu... A później na światłach szuka taki jedynki przez 2 zmiany... Ale przecież jest wybitnym kierowcą bo za komuny jak w polsce było 17samochodów to on jeździł starem 200 i woził mleko w GSie...
Zawsze jak się taki król szos przypałęta to zamula albo jedzie nieprzewidywalnie, tak po prostu nie dając rady nadążyć za resztą i oczywiście ta wymówka na koniec, że to z rozsądku i odpowiedzialności... Ciekawe że ból stawów powoduje rozsądek...
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez cioracz » 26/10/2014, 09:54

andy7 napisał(a):
Z tymi 2,5 l Blade'm na 100 km / to sobie mozna w bajki wlozyc.

:wink:

No właśnie nie wierze mu w to ale jak widzę ludzi którzy mu wierzą to śmiać mi się chce :D Opowiadał mi że jechał z kolegą (r1) do Niemiec i zalali do pełna. Jak dojechali gdzieś pod granice i dolali pod korek to obliczył że trochę ponad 2.5/100 mu spalił. Ta jasne akurat

Dobra melvin jak jeszcze mają prawko i jeżdżą jakąś biegówką to mają pojęcie w miarę, a jak kolega miał stłuczkę z Dziadziusiem na skuterku który wjechał mu pod auto i wysiadł z samochodu i go się pyta czy znaku nie widział a on że na dowód osobisty jeździ i znaków nie zna. To jest najbardziej denerwujące
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez rosiboj » 26/10/2014, 10:23

Black-Ghost napisał(a):Teraz Kaai nie kupi litra :D

Pochwal sie jak tam twoj upgrejd ... mowiles, ze chcesz zmieniac moto

Melvin napisał(a):mnie tam denerwują dziadkowie na motocyklach, zamiast zająć się wnuczkami to im się młodości zachciewa i próbują sobie udowodnić że nie dali się nadgryźć zębem czasu...

A ja mam inny poglad na starszych ludzi, moze dlatego ze sam juz nie jestem z 20-latkow a moze dlatego, ze conajmniej kilku instruktorow z Track Day i nie tylko ktorzy maja po 45+ i wielu mlodych gniewnych nie jest w stanie nawet im rury wachac. Zreszta spojrz na kadre szkoleniowa czy to California Superbike (Keith Code , Andy Ibbott, ), czy Chris Walker (42), James Whitham (48), czy Ronald Haslam (58) i wielu innych ktorych nie znajdzie sie w googlach a z ktorymi jezdzilem. Ludzie naprawde moze maja iles tam wiosen za soba ale nie kazdy jest dziadkiem, znam kolesia ktory ma 53 i dziewczyne, kiedys jechal z nami koles ktory jest instruktorem na TD i kiedy stanelismy sam sie go pytal czy by nie chcial zostac instruktorem na TD bo niezle daje rade, a to byla tylko niedzielna spokojna przejazdzka dla przyjemnosci bez spinania jaj. Wiec nie kazdy kto ma wysoki przebieg to dziadek szukajacy jedynki.
Ostatnio edytowano 26/10/2014, 10:39 przez rosiboj, łącznie edytowano 1 raz
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Kaai » 26/10/2014, 10:36

Rosiboj napisał(a):

zmienił - widać w stopce i na avatarze.

senek - troche racji masz, bo z jedfnej strony taki litr kusi, a z drugiej, nie chcialbym az tak mocnego moto, zaraz po przesiadce ze 105 konnej cbry.

dlatego te 750 byloby zlotym srodkiem, no ale tego ni ma :(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez rosiboj » 26/10/2014, 10:43

Kaai napisał(a):
Rosiboj napisał(a):

zmienił - widać w stopce i na avatarze.

it is NOT a fricking BIMEER :P

A chodzil i sie zaklinal, ze zmienia na beemke i co? Just saying ... Komus mowi, ze marudzi a sam robi to samo
rosiboj
Moderator

Postprzez Krmtzzz » 26/10/2014, 11:01

Mowil ze zmienia na III gen i tak tez zrobil...
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez andy7 » 26/10/2014, 11:16

melvin napisał(a):mnie tam denerwują dziadkowie na motocyklach, zamiast zająć się wnuczkami to im się młodości zachciewa i próbują sobie udowodnić że nie dali się nadgryźć zębem czasu... A później na światłach szuka taki jedynki przez 2 zmiany... Ale przecież jest wybitnym kierowcą bo za komuny jak w polsce było 17samochodów to on jeździł starem 200 i woził mleko w GSie...
Zawsze jak się taki król szos przypałęta to zamula albo jedzie nieprzewidywalnie, tak po prostu nie dając rady nadążyć za resztą i oczywiście ta wymówka na koniec, że to z rozsądku i odpowiedzialności... Ciekawe że ból stawów powoduje rozsądek...

Z ciekawosci zapytam ile masz lat i zaproponuje aby s odczekal tak do 60 - tki a pozniej przemyslal, zwlaszcza jak przeczytasz na Forum podobna do Twojej wypowiedz. :mrgreen:

Dziadkom juz nigdzie tak jak mlodym sie nie spieszy, wierz lub nie ale jak Maja kaprys to objezdzaja mlodych gniewnych w kazdym winklu. Problem w tym, ze w tym wieku jest sie na to zbyt rozsadnym.

kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez rosiboj » 26/10/2014, 11:50

Krmtzzz napisał(a):Mowil ze zmienia na III gen i tak tez zrobil...

Co ty wygadujesz? Nawet sie na forum s1000rr zapisal ... sam z nim rozmawialem na ten temat.
rosiboj
Moderator

Postprzez Glenroy » 26/10/2014, 12:10

Ale macie problem, jakby miało to zmienić czyjeś życie, może chciał kupić RR, ale wpadła dziesiątka i kupił dziesiątkę, po grzyba ładować się w czyjeś sprawy? ;). Samemu kupując moto szukałem między SV a Hornetem, ostatecznie wpadł FZS, którego nie brałem na początku nawet pod uwagę a okazał się być tym, co zawitało w garażu.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez andy7 » 26/10/2014, 14:01

senekkorzenna napisał(a):
a morał z tego taki że Kaai zostanie na przyszły sezon bez motocykla.
--------------------
Tylko mi się Kaai tu nie obrażaj czasem.

Mysle, ze przez te kilka miesiecy zdla cos kupic, tyle, ze jezeli bedzie zbyt skapy to.......

kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 26/10/2014, 14:08

BMW to ja sobie odpuściłem już dawno... Nie stać mnie na tak awaryjnego sprzęta :) Jako że z Dziesiątki I gen byłem aż nadto zadowolony, wybór był prosty :) Dorzuciłem 10koła i zmieniłem na IIIgen (Nie żałuję ani złotówki) Sprawdzona Japonia to jednak Japonia... Następna też zapewne będzie kawa :) Silniki nie wybuchają, nie padają przełączniki od wszystkiego i nie jest to tak pozerskie moto jak BMW :D
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 26/10/2014, 14:13

BG a tak czysto poważnie cieknie z niej olej? bo co widzę jakąś nową kawę to z każdej coś kapie... Chyba ze mam takie szczęście i akurat paździerze mi się trafiają... Generalnie to wg mnie nowe sprzęty są w kij słabiej wykonane niż te sprzed 10-15lat. tak samo jest z jakością materiałów, mała masa niesie ze sobą spadek jakości i np przełączniki wyglądają tak jakby miały same popękać.
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Black-Ghost » 26/10/2014, 14:23

Melv jak dbasz tak masz :) Mi tam nic nie kapie i nie pęka :D Nawet smar z łańcucha o dziwo ładnie sie trzyma na swoim miejscu :D

Senek no ja cie proszę :D Budżetowe moto wszystkich marek są robione gdzieś na tajwanie, chinach itd... Ale nie flagowe motocykle ;)
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Black-Ghost » 26/10/2014, 14:31

Ale co ty porównujesz ER6 do ZX-10R :D hehehe :D Nawet BMW i Honda które są przecież takie cudowne i bezawaryjne (hehehehe) Robią szpeje tam gdzie taniej... Tajwan, Chiny itd... :D Przynajmniej te budżetowe...

Moje moto wybrodukowane w Japonii Przytargane z Salonu z Włoch rok temu :) Nie kupiłem kolejnej okazji ale wierzcie mi że warto było zapłacić więcej :) Pewnie temu nic nie kapie i nie pęka :D
Ostatnio edytowano 26/10/2014, 15:01 przez Black-Ghost, łącznie edytowano 1 raz
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Black-Ghost » 26/10/2014, 14:59

Królowa nudy :D ;) Jak bym był w twoim wieku pewnie myślał bym podobnie :D
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik