Offtop dla Vip'ów
Re: Offtop dla Vip'ów
Chmura albo hosting.
Myślałem, że masz do przeznaczenia ciut więcej hajsu skoro wspomniałeś o AMG, wtedy doradziłbym Ci XF-a z początku produkcji. A z takim budżetem to z Jaguara zostaje tylko S-Type.
Myślałem, że masz do przeznaczenia ciut więcej hajsu skoro wspomniałeś o AMG, wtedy doradziłbym Ci XF-a z początku produkcji. A z takim budżetem to z Jaguara zostaje tylko S-Type.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Na jaguara to raczej nie z takimi pieniazkami. Podstawowy serwis czyli wymiana olejow i filtrow to 3K pln w serwisie
Ja wiem, ze w domu mozna taniej, ale czego sie nie dotkniesz to Jag kosztuje. Przyklad, opony 255/35/R20 , po pierwsze ciezko dostepne, nigdzie nie stoja na pulkach bo $$$ po drugie wielu nie stac na nowe wiec trafic komplet uzywek to tez sztuka. Jak kazde auto tak i te maja swoje slabe punktu, glupia wiazka do klapy bagaznika to jakies 900 pln. Teoretycznie, jak ci sie cos zepsuje to latwo wydac drugie tyle kasy co chciales wydac na auto. Owszem da sie kupic, ale zapewniam cie, ze to co kupisz za te pieniadze nie da ci milych wspomnien. Z regoly te tanie egzlemplarze to sa wlasnie cykajace bomby i ludzie schodza z ceny ile sie da aby sie tego pozbyc bo i tak mniej straca niz jak im sie to sypnie.

Ja wiem, ze w domu mozna taniej, ale czego sie nie dotkniesz to Jag kosztuje. Przyklad, opony 255/35/R20 , po pierwsze ciezko dostepne, nigdzie nie stoja na pulkach bo $$$ po drugie wielu nie stac na nowe wiec trafic komplet uzywek to tez sztuka. Jak kazde auto tak i te maja swoje slabe punktu, glupia wiazka do klapy bagaznika to jakies 900 pln. Teoretycznie, jak ci sie cos zepsuje to latwo wydac drugie tyle kasy co chciales wydac na auto. Owszem da sie kupic, ale zapewniam cie, ze to co kupisz za te pieniadze nie da ci milych wspomnien. Z regoly te tanie egzlemplarze to sa wlasnie cykajace bomby i ludzie schodza z ceny ile sie da aby sie tego pozbyc bo i tak mniej straca niz jak im sie to sypnie.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
ASR1927 napisał(a):Jest jakiś prosty sposób, w jaki mogę wam tu powrzucać parę zdjęć? Właściwie to więcej mam filmików...
resizer.pl jest prosty, filmiki to chyba najszybciej yt, tam sobie możesz ustawić że może obejrzeć tylko ktoś kto dostał linka.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
rosiboj nie wiem gdzie ty mieszkasz ale ja dzisiaj dzwonie i jutro mam pod domem takie opony
ceny od 300zl za no name do 2000zl za jakieÅ› firmowe.

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
suhy-19 napisał(a):rosiboj nie wiem gdzie ty mieszkasz ale ja dzisiaj dzwonie i jutro mam pod domem takie oponyceny od 300zl za no name do 2000zl za jakieś firmowe.
to ja poprosze p zero komplet jak w takich cenach i dam ci flaszke jak mi zalatwisz nowe za 2k tak jak mowisz
-
rosiboj - Moderator
Będę śledził to wyzwanie xDD
Na oponeo najtaniej 780plnów
Na oponeo najtaniej 780plnów

-
Walenty - Moderator
-
suhy-19 - Moderator
-
Walenty - Moderator
Dlaczego gwiazdki z zabawy? Ciekaw jestem co proponujesz za te 300 pln za sztuke ... To moze byc zabawa zobaczyc takie cos na takim aucie. Mnie w p zero czesto miga TC jak sie wlaczam do ruchu a wcale jakos specjalnie nie cisne, przy tych za 300 to pewnie byl by to staly element oswietlenia tablicy zegarow 

-
rosiboj - Moderator
jezdzilem na takich i przyznaje ci racje ze sie nie poszaleje na nich bo sa strasznie twarde, ale mysle ze dla jakiegos dziadka ktory tylko jezdzi do sklepu to takie opony w zupełności wystarcza 

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
Prawda to że się pozmieniało i są mandaty za nieprzerejestrowanie w ciągu 30dni?
-
Walenty - Moderator
Pierwsze słyszę. Osobiście jestem w posiadaniu auta, którego nie przerejestrowałem blisko 3 lata. Oczywiście PCC-3 opłacone terminowo i polisa OC na mnie.
-
Czester - Administrator
Także tak Panowie. Odradzaliście Jag'a, więc co kupiłem? Jasne, że Jag'a 2.1 V6 na podtlenku
Kocham ten wóz, uwielbiam go, jest tak kurwa prześłiczny, że jakbym mógł, to trzymałbym go w pokoju. Środek też mnie powala, wiem, że pewnie dla ludzi z wyższych klas pewnie szału nie ma ale ja całe życie jeździłem trupami, moja Vectra nie ma nawet obrotomierza (ale ma szyberdach!). Teraz tylko pozbyć się Vectry i cieszyć się Kotem
Pół życia marzyłem o Jag'u i oto stoi pod moimi oknami a ja mam w kieszeni kluczyk... I co dalej?
Nowy zakup należy opić, także Czester - na zdrowie!
BTW. Jestem po nocce, nie spałem od jakichś 30 godzin, jak mam zasnąć, z myślą, że może mi porysują albo ukradną w nocy?
Brzmie śmiesznię, wiem, to tylko stare, 15 letnie auto ale jaram się...

Nowy zakup należy opić, także Czester - na zdrowie!
BTW. Jestem po nocce, nie spałem od jakichś 30 godzin, jak mam zasnąć, z myślą, że może mi porysują albo ukradną w nocy?

Brzmie śmiesznię, wiem, to tylko stare, 15 letnie auto ale jaram się...
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Witaj w klubie!
Tak to jest z tymi jagami, jak sie robi matematyke to zawsze wychodzi, ze nie oplaca sie go kupic, ale jak sie go kupi to czlowiek sie zakochuje. Ja po ponad 2 latach nadal jak widze swoj to najpierw mysle sobie ale zajebista fura, a dopiero pozniej, kurde ale przeciez to moj. Juz kilka razy myslalem, zeby go sprzedac bo wnetrze mi sie juz znudzilo troche, bo jest jeszcze tyle innych aut ktore chcialem przetestowac ale mysle, ze ciezko bylo by mi znalesc drugie takie auto z ktorym czulbym sie tak dobrze.
O auto sie nie martw. Wiem , latwo sie mowi ale nawet jak w nim bedziesz spal to i tak jakis siusior ci porysuje jak bedzie chcial. Co do znikania to .... ubezpieczenie to najlepsze wyjscie. A jak sie lubisz bawic w odzyskiwanie kradzionych rzeczy i naprawami to jakies trackery , imobilajzery itp.
To teraz tylko trzymam kciuki zeby sie nic nie spieprzylo za szybko, bo jednak japonczyki to nie sa
Skoro to nowa fura to idz za moja rada i nigdy nie sprawdzaj ile ci pali. To bardzo pomaga. Ciesz sie fura zamiast sie martwic. BTW, manual czy automat?
Tak to jest z tymi jagami, jak sie robi matematyke to zawsze wychodzi, ze nie oplaca sie go kupic, ale jak sie go kupi to czlowiek sie zakochuje. Ja po ponad 2 latach nadal jak widze swoj to najpierw mysle sobie ale zajebista fura, a dopiero pozniej, kurde ale przeciez to moj. Juz kilka razy myslalem, zeby go sprzedac bo wnetrze mi sie juz znudzilo troche, bo jest jeszcze tyle innych aut ktore chcialem przetestowac ale mysle, ze ciezko bylo by mi znalesc drugie takie auto z ktorym czulbym sie tak dobrze.
O auto sie nie martw. Wiem , latwo sie mowi ale nawet jak w nim bedziesz spal to i tak jakis siusior ci porysuje jak bedzie chcial. Co do znikania to .... ubezpieczenie to najlepsze wyjscie. A jak sie lubisz bawic w odzyskiwanie kradzionych rzeczy i naprawami to jakies trackery , imobilajzery itp.
To teraz tylko trzymam kciuki zeby sie nic nie spieprzylo za szybko, bo jednak japonczyki to nie sa

Skoro to nowa fura to idz za moja rada i nigdy nie sprawdzaj ile ci pali. To bardzo pomaga. Ciesz sie fura zamiast sie martwic. BTW, manual czy automat?
-
rosiboj - Moderator
Który rok, ile dałeś? Dawaj foty! Mam nadzieję, że ten gaz to niezbyt dawno montowany, bo w tych silnikach po większych przebiegach wypalają się gniazda zaworowe a potem dusi się, szarpie i nie ma mocy. Przerabialem to kiedyś na własnym Mondeo. No ale oby służył Ci bezproblemowo jak najdłużej.
-
Czester - Administrator
Dzięki Rosi! Na spalanie absolutnie nie mam zamiaru patrzyć, notabene komputer pokazuje 12,6 ale wisi mi to totalnie miękkim waflem... Czy pokaże 5 czy 50 zupełnie mnie to wisi.
Właśnie tak miałem dziś rano "O kurde, ale zajebisty Jag! Ktoś z Wrocka chyba przyjechał" bo wrocławskie tablice a za chwilę "O kurwa, przecież to mój"
U mnie generalnie jest spokój na osiedlu, zawsze zostawiałem radio na widoku, pare razy zapomniałem portfela i leżał na siedzeniu i nikt nigdy mi szyby nie wybił.
Czester, 9500zł, 2002 rok, dużo stargowałem. BTW. wiedzieliście, że już nie można podjechać do diagnosty na sprawdzenie auta? Ponoć przepisy zabraniają... Podtlenek zakładany w 2009, 8 lat, w sumie sporo... ale chodzi jak marzenie. Może nic sie nie spierdoli:-) a ten motor 2.1 to nie jest chyba forda, bo w mondieło takich nie uznajesz, może się nie powypalają te gniazda zaworowe, nie kracz
Właśnie tak miałem dziś rano "O kurde, ale zajebisty Jag! Ktoś z Wrocka chyba przyjechał" bo wrocławskie tablice a za chwilę "O kurwa, przecież to mój"

U mnie generalnie jest spokój na osiedlu, zawsze zostawiałem radio na widoku, pare razy zapomniałem portfela i leżał na siedzeniu i nikt nigdy mi szyby nie wybił.
Czester, 9500zł, 2002 rok, dużo stargowałem. BTW. wiedzieliście, że już nie można podjechać do diagnosty na sprawdzenie auta? Ponoć przepisy zabraniają... Podtlenek zakładany w 2009, 8 lat, w sumie sporo... ale chodzi jak marzenie. Może nic sie nie spierdoli:-) a ten motor 2.1 to nie jest chyba forda, bo w mondieło takich nie uznajesz, może się nie powypalają te gniazda zaworowe, nie kracz

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
ASR1927 napisał(a):Dzięki Rosi! Na spalanie absolutnie nie mam zamiaru patrzyć, notabene komputer pokazuje 12,6 ale wisi mi to totalnie miękkim waflem...
To przełącz na benzynę i wtedy powiedz nam czy Ci to wisi czy nie

-
Walenty - Moderator
Tanie są te Jagi jak cholera, niewspółmiernie do kosztów ich utrzymania. Wszystkie bez wyjątku silniki to produkt Forda. Fakt, w Mondeo ich nie montowali, ale jest to dokładnie ten sam silnik co 2.5 V6, tylko z ciut mniejszymi cylindrami. 8 lat zagazowania to już sporo, no ale oby nic się nie działo.
Aaa, foty dawaj!
Aaa, foty dawaj!
-
Czester - Administrator
Gaz to do kuchenki a nie samochodu!
Nie no żartuję. Jak to mówi mój dobry znajomy "gaz to paliwo dla wybranych".
Co prawda do Focusa bym nie założył bo nawet nie ma gdzie butli wsadzić. Ale przybieram się do montażu w rajdowym E30 żeby rycie było ekonomiczne.

Nie no żartuję. Jak to mówi mój dobry znajomy "gaz to paliwo dla wybranych".

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
To jednak nie reanimowałeś Poloneza?
-
Czester - Administrator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości