Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
też się nie przejmuję, może jestem z natury przewrażliwiony
myślę że moto może mieć za małe obroty na biegu jałowym,tak to odczuwam. Wiesz może gdzie podłączyć złącze obd-2 w celu przeprowadzenia diagnostyki ?
komp+kabel+soft+gość który zna się na tym całym bajzlu są
tylko nie wiemy gdzie to w moto podłączyć.
Swoją drogą tutaj mamy ink do obsługi japońskich moto - docelowo suzuki, ale z tego co wiem pali na każdym japońcu :
http://www.healtech-electronics.com/obd ... Suzuki.exe

komp+kabel+soft+gość który zna się na tym całym bajzlu są

Swoją drogą tutaj mamy ink do obsługi japońskich moto - docelowo suzuki, ale z tego co wiem pali na każdym japońcu :
http://www.healtech-electronics.com/obd ... Suzuki.exe
Yamaha DT 175MX -> Honda CRF 250R
- wicherek666
- Świeżak
no to sie gosc zna czy nie ?
pewnie gdzies pod siedzeniem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zna siÄ™ ale na samochodach
więc pomoże ogarnąć kabel i sterowniki do niego.
CRF 250R ładnie odpala, jest moc i fajnie chodzi, ale od wymiany tłoka i korby ma przejechane 63 mth, wiem że to już czas ... myślisz że lepiej odpuścić i zrobić wymianę czy może polatać jeszcze troszkę nie za ostro z 10mth i wtedy ? Czy lepiej nie pchać się w kolejne motogodziny, zaczekać troszkę, uzbierać pln i zrobić to co trzeba ?

CRF 250R ładnie odpala, jest moc i fajnie chodzi, ale od wymiany tłoka i korby ma przejechane 63 mth, wiem że to już czas ... myślisz że lepiej odpuścić i zrobić wymianę czy może polatać jeszcze troszkę nie za ostro z 10mth i wtedy ? Czy lepiej nie pchać się w kolejne motogodziny, zaczekać troszkę, uzbierać pln i zrobić to co trzeba ?
Yamaha DT 175MX -> Honda CRF 250R
- wicherek666
- Świeżak
63 mth to nie duzo, nie wiem ile serwis zaleca ale podejrzewam że do 100 mth nawet spoko mozna dociągnąc z amatorską jazdą.
ale nic nie mówie, bo w te 10 mth moze strzelic masakrycznie silnik ;D bo zasada jest taka - wymieniasz tak jak radzi serwis masz praktycznie 99,99% pewności że nic nie wybuchnie i wszystko bedzie pracowało jak nalezy ten ułamkowy procent to twoje szczęscie ;D bo ludziom potrafi sie salonowa maszyna na 1 jeździe zarznąć nie z winy uzytkownika.
wiec decyzja w sumie twoja, ale podejrzewam że aż tak serwisu nie bedzie wymagał
ale nic nie mówie, bo w te 10 mth moze strzelic masakrycznie silnik ;D bo zasada jest taka - wymieniasz tak jak radzi serwis masz praktycznie 99,99% pewności że nic nie wybuchnie i wszystko bedzie pracowało jak nalezy ten ułamkowy procent to twoje szczęscie ;D bo ludziom potrafi sie salonowa maszyna na 1 jeździe zarznąć nie z winy uzytkownika.
wiec decyzja w sumie twoja, ale podejrzewam że aż tak serwisu nie bedzie wymagał
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam. Przymierzam się do zakupu jakiegoś crossa 125cc ale nie wiem jakiego szukać. Mam 15lat, około 65kg wagi, i 176cm wzrostu. Doświadczenie mam niewielkie z tego typu sprzętami bo jeździłem czasami jedynie na chopperze 70cc (nie moim ;/). Na początku myślałem żeby zainteresować się jakąś Aprillią RX 50 (ogólnie jakoś Aprilia jest moim faworytem, ponieważ to Włoch a Włosi mają dobre osiągi) ale wydaje mi się że zabraknie mi mocy na piachach. Głównie będę jeździł właśnie w takim terenie i dlatego szukam crossa. Dlatego proszę was abyście mi doradzili w wyborze marki i modelu. Cena jaką chcę przeznaczyć na taki sprzęt to max 3500zł. Wiem że to niezbyt dużo ale zawsze coś (jeśli będzie mniej to tym lepiej). Ponadto mam okazję kupić Crossa Oriona 125cc za 1200zł i nie wiem jakiego kraju jest to produkcji (chińczyki nie wchodzą w grę) dlatego pytam was czy warto zainteresować się tym sprzętem. Z góry dziękuję za odpowiedź.
- kotlet9696
- Świeżak
hehe włosi nie maja najlepszych osiągów w tym sporcie, no moze vałka od aprilki ciekawa ale nie nadaje sie do normalnej jazdy. generalnie to bym apke odpuscił ;P
po 1 to cross nie nadaje sie do lasu na pola itp itd, lepsze bedzie enduro.
za 3500 nie kupusz sensownego crossa nawet, jakas padake kupisz ale czy potem bedzie cie stać
orion to chinczyk i tak jak mówisz chinczyki odpusc sobie.
jak dla mnie to najrozsądniejsza opcja to zakup soft enduro 125 ccm wymienie kilka " yamaha dt, honda mtx, aprilia rx , husqvarna WRE, ktm lc2, kawka kmx, jest jeszcze kilka sztuk ale wymieniłem najpopularniejsze, w sumie yamaha DT i kmx chyba najbardziej popularne i najlepiej dostepne. RXy są droższe i mało tego podobnie jak WRE i lc2. mtxy troche podstarzałe są ale do nauki i twojej jazdy spoko wystarczą.
po 1 to cross nie nadaje sie do lasu na pola itp itd, lepsze bedzie enduro.
za 3500 nie kupusz sensownego crossa nawet, jakas padake kupisz ale czy potem bedzie cie stać

orion to chinczyk i tak jak mówisz chinczyki odpusc sobie.
jak dla mnie to najrozsądniejsza opcja to zakup soft enduro 125 ccm wymienie kilka " yamaha dt, honda mtx, aprilia rx , husqvarna WRE, ktm lc2, kawka kmx, jest jeszcze kilka sztuk ale wymieniłem najpopularniejsze, w sumie yamaha DT i kmx chyba najbardziej popularne i najlepiej dostepne. RXy są droższe i mało tego podobnie jak WRE i lc2. mtxy troche podstarzałe są ale do nauki i twojej jazdy spoko wystarczą.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
yamaha bo honda praktycznie nic ciekawego nie wypusciła.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
CRF moim zdaniem kiepskie moto pod enduro, nikt tego nie zachwala, raz że mało tego jeździ, dwa, że nie słychac pochlebnych opinii. dlatego CRF bym odpuscił
bierz coś z czołówki, bedzie duzo łatwiej o częsci, a wiec i serwis tanieje. yamaha WR spoko, popatrz na KTMa, husqvarne,
bierz coś z czołówki, bedzie duzo łatwiej o częsci, a wiec i serwis tanieje. yamaha WR spoko, popatrz na KTMa, husqvarne,
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam . Mam 16 lat i +/- 165 cm wzrostu , pytanie moje brzmi czy mając te 165cm wzrostu będę dosięgał na palcach . Jak nie to czy jest możliwość obniżenia motocykla . ?
Ps. Proszę się nie śmiać z mojego wzrostu
Pozdrawiam Kamil
Ps. Proszę się nie śmiać z mojego wzrostu
Pozdrawiam Kamil

- Aniolpanski369
- Świeżak
zalezy jaki motocykl, motorower spoko, duza crossówka - bedzie problem
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- MaciejOffroad
- Świeżak
Siema jaki cross do 2500zł max do 3tysi
Crossa chcÄ™ do jazdy po drogach bocznych/polach i do lasu
Mam 14 lat
185 cm wzortu
ok. 60 kg wagi
i 3 lata jeżdżę na skuterze, a na crossie jeździłem dwa lata temu ( mini 125ccm Loncin, kolegi )

Crossa chcÄ™ do jazdy po drogach bocznych/polach i do lasu

Mam 14 lat
185 cm wzortu
ok. 60 kg wagi
i 3 lata jeżdżę na skuterze, a na crossie jeździłem dwa lata temu ( mini 125ccm Loncin, kolegi )
- surQwaski
- Świeżak
Za tyle nie kupisz markowego crossa. Chyba tylko to co wymieniłeś wyżej loncin itp. A poza tym utrzymanie crossa dużo kosztuje.
-
King of Road - Świeżak
nie opłaca sie kupowac crossa za tącene, polecam enduro, yamaha DT i jej podobne sprzety to w zupełnosci wystarczy no i za tą kase moze cos sie uda jeżdzącego wyrwać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości