Offtop dla Vip'ów
Moj guma jest taka, że albo przednie koło 2 cm nad ziemią, albo pion, że gacie mokre.
Oczywiście opadam potem z takim jebnieńciem, ze łapy się uginają
Skręcanie trochę lepiej mi wychodzi, ale ta guma, dajcie spokój.
Strzelacie ze sprzęgła sugerując się wskazówką obrotomierza ?
Oczywiście opadam potem z takim jebnieńciem, ze łapy się uginają

Skręcanie trochę lepiej mi wychodzi, ale ta guma, dajcie spokój.
Strzelacie ze sprzęgła sugerując się wskazówką obrotomierza ?
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
poradzę ci to co radzę wszystkim UCZ SIĘ AWRUK GUMOWAĆ NA STOJĄCO!!! moto łatwiej wstaje i co najważniejsze lepiej je czujesz, jak na CB próbowałem pierwsze gumy stawiać to nie wyobrażałem sobie jak to tak z nogą z tyłu, teraz to dla mnie najwygodniejsza opcja, a co do opadania to jedynie obroty ratują sytuację...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Ostatnio próbowałem stanąć, ale jakoś niekomfortowo się czułem, wiec nawet nie próbowałem odkręcać, tylko wróciłem grzecznie do wcześniejszej, normalnej pozycji.
-
W sobote sobie znowu poprobuje cos, jak dalej nic z tego nie bedzie to nie bede katowal sprzegla. Za stopki sie nie chce brac, bo wiem co moze z tego wyjsc
Power, to wstawaj lekutko tak przy 35-40 z gazu. Wstaje wtedy fajnie i mozesz regulowac wysokosc. Bo ze sprzegla to od razu idzie w pion i trzeba umiejetnie mu odjac zeby poleciec dalej

Power, to wstawaj lekutko tak przy 35-40 z gazu. Wstaje wtedy fajnie i mozesz regulowac wysokosc. Bo ze sprzegla to od razu idzie w pion i trzeba umiejetnie mu odjac zeby poleciec dalej
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
ale postawić dwunastkę to żaden wstyd
wiecie ja się później moto fajnie składa jak z prawego dekla, owiewek, wydechów i kosza sprzęgłowego zostają puzzle
ze swojej 12 zapamiętałem najlepiej obrazek gdzie widziałem bak kierownice szybę i zegary na tle pięknego niebieściutkiego nieba z 1 słownie jedną chmurką
później zaczęło się dziać bo uświadomiłem sobie że znów rozjebałem moto a za mną leci inny sprzęt na gumie 

Ostatnio edytowano 24/3/2014, 18:02 przez melvin, łącznie edytowano 2 razy
-
melvin - PierwszyOkrutny
Krmtzzz napisał(a):Power, to wstawaj lekutko tak przy 35-40 z gazu. Wstaje wtedy fajnie i mozesz regulowac wysokosc
że jak niby ?
Krmtzzz napisał(a):Bo ze sprzegla to od razu idzie w pion i trzeba umiejetnie mu odjac zeby poleciec dalej
No dokładnie, jest pion i już człowiek nie myśli, by jechać dalej tylko zamyka gaz, wciska hebel
-
ogólnie to darowałbym sobie walenie z klamy i gumy na dwójce póki nie ogarniecie power wheelie na jedynce, mnie 929 zaskoczyła przy strzale z 2jki mimo że już ogarnąłem balans na stojąco, siedząco, skręcanie w prawo na siedząco i strzały z klamy na jedynce...
róbcie wszystko po kolei a będzie bezpieczniej, najpierw z gazu później molestujcie sprzęgła i dwójki...
róbcie wszystko po kolei a będzie bezpieczniej, najpierw z gazu później molestujcie sprzęgła i dwójki...
-
melvin - PierwszyOkrutny
why? moja cb500 przy dobrym szarpnięciu za manetę szła na koło, wystarczy się postarać i sporo próbować, prędzej krótkie przełożenia sprawią wam problem niż brak mocy...
wiadomo że cb nie waliła gum z gazu jak liter, po prostu się dźwigała, jednak do ładnej gumy potrzebowała już sprzęgła...
wiadomo że cb nie waliła gum z gazu jak liter, po prostu się dźwigała, jednak do ładnej gumy potrzebowała już sprzęgła...
Ostatnio edytowano 24/3/2014, 18:11 przez melvin, łącznie edytowano 1 raz
-
melvin - PierwszyOkrutny
No jak to jak, puszczasz gaz i dodajesz, z 5k juz spokojnie z gazu mozna wstac i to na jaka tylko wysokosc chcesz.
Melvin ale ja jedynke mam w pelni ogarnieta i ze sprzegla i z gazu, dlatego teraz sie chce nauczyc z 2jki, bo jednak szalu na jedynce nie ma.
Melvin ale ja jedynke mam w pelni ogarnieta i ze sprzegla i z gazu, dlatego teraz sie chce nauczyc z 2jki, bo jednak szalu na jedynce nie ma.
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
to widocznie źle próbowałeś, fazer ma przecież 100 kunióff to nie powinno mu problemu sprawić...
krmtzzz jak ogarnąłeś 1 to próbuj z dwójką, ale wydaje mi się że na stojąco będzie ci łatwiej i wtedy możesz lżej strzelać z klamy...
krmtzzz jak ogarnąłeś 1 to próbuj z dwójką, ale wydaje mi się że na stojąco będzie ci łatwiej i wtedy możesz lżej strzelać z klamy...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Nie no spoko, podniosę na gume z gazoliny, ale jakoś mało efektownie i krótko. Będzie czas to trochę popróbuje, pisanie postów nie poprawi mi skilla. Zbyt wysokie unoszenie kontrolujecie manetką, czy tylnym heblem? Mnie ten nożny hamulec średnio pasuje.
-
raz próbowałem wcisnąć hebel po namowach znajomych, skończyło się tym że na 3 pasowej autostradzie przejechałem przez wszystkie 3 pasy
olałem to i wolę bez, jednak popieram teorię że warto go ogarnąć bo potrafi uratować dupę...
w moim przypadku jednak wystarcza manetka.
Btw jak chcecie się nauczyć gumować to kupcie sobie 929, nie spotkałem lepszego moto do gumowania i tym samym łatwiejszego w ogarnięciu na kole.

w moim przypadku jednak wystarcza manetka.
Btw jak chcecie się nauczyć gumować to kupcie sobie 929, nie spotkałem lepszego moto do gumowania i tym samym łatwiejszego w ogarnięciu na kole.
-
melvin - PierwszyOkrutny
Melvin, sek w tym ze na siedzaco czuje sie pewnie, mam poczucie wiekszej kontroli. Nie wiem, pobawie sie cos w sobote
Ja tylko gazem. Hebel w fz6 jest poziomo wzgledem ziemi a to przy wyzszym podniesieniu, utrudnia wcisniecie go
Ja tylko gazem. Hebel w fz6 jest poziomo wzgledem ziemi a to przy wyzszym podniesieniu, utrudnia wcisniecie go
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
Jak walicie gumy na siedząco (i tak proponuje przełamywać opory) to pamiętajcie, że niebezpiecznie wysoko robi się dopiero wtedy jak czacha zasłania Wam kompletnie widok do przodu a lagi są niemal w poziomie. Jak widzicie drogę nie wychylając się zza owiewki w bok to jeszcze macie dużo zapasu do pionu.
I wbrew pozorom im szybsza guma tym bezpieczniejsza
Tutaj dobrze to widać, że lagi są blisko poziomu (wg.linii tego zboża czy tam żyta) i widać linię wzroku.
W psie miałem takie odniesienie, że jak opona zasłania drogę to już się zaczyna balans.
Widać, że gdybym miał czachę to już dawno musiałbym wychylać się za owiewkę.

I wbrew pozorom im szybsza guma tym bezpieczniejsza

Tutaj dobrze to widać, że lagi są blisko poziomu (wg.linii tego zboża czy tam żyta) i widać linię wzroku.
W psie miałem takie odniesienie, że jak opona zasłania drogę to już się zaczyna balans.
Widać, że gdybym miał czachę to już dawno musiałbym wychylać się za owiewkę.

-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
true story, jednak dalej się upieram że moto lepiej czuć na stojąco, a najlepszą kontrolę ma się wtedy gdy się stoi na lewej nodze wyprostowanej w kolanie. wtedy jest miszczostfo tysionc
tutaj nie wyprostowałem nogi, ale widać jak bardzo wypoziomowane są lagi...

tutaj nie wyprostowałem nogi, ale widać jak bardzo wypoziomowane są lagi...
-
melvin - PierwszyOkrutny
W końcu dajecie jakieś kozackie zdjęcia. Macie tego więcej?
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl