Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Range Rover kontra motocykliści -...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Range Rover kontra motocykliści -...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 12/10/2013, 19:54

Komentatorzy napisał(a):Ad.2. Każdy może bez powodu i bez sensu zahamować. Pojazd jadący za nim powinien utrzymywać odległość.
Ad.8. Nóż i broń przy pasie nie może być podczas niedzielnej przejażdżki? W USA jest troszkę inna mentalność w tej materii...

A poza tym zgadzam się z tezą iż agresja rodzi agresję... Można było ścisnąć dupę (obydwie strony) i uniknąć tej sytuacji.<br><hr>p77<br>
Komentatorzy napisał(a):"Każdy może bez powodu i bez sensu zahamować"
Nie prawda. Nie znam kodeksu drogowego w USA, ale nieuzasadnione hamowanie może zakończyć się mandatem. Pewnie zależy to od sytuacji. Ale np. denerwuje cię tir wyprzedzający na autostradzie i blokujący lewy pas. Wyprzedzasz go i hamujesz. Nie jest to dozwolone.<br><hr>grzesiek811<br>
Komentatorzy napisał(a):Właściwie to masz rację. Kodeks drogowy (polski) mówi:

"art. 19.2. KierujÄ…cy pojazdem jest obowiÄ…zany:
1) jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym;
2) hamować w sposób niepowodujący zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;
3) utrzymywać odstęp niezbędny do uniknięcia zderzenia w razie hamowania lub zatrzymania się poprzedzającego pojazdu."

W praktyce jednak z punktu 2 wybronisz się: "kot (dziecko, listonosz, dzika baba) mi wbiegł pod koła... itp", z punktu 3 o wiele trudniej...<br><hr>p77<br>
Zabrania się nieuzasadnionego hamowania, ale jednocześnie każdy kierowca jest zobowiązany do jazdy z taką odległością, aby móc wyhamować przed samochodem, który hamuje przed nim. Tak stoi w przepisach, jak zresztą pisze kolega. Kierowca SUVa miał masę czasu, by tę odległość zwiększyć, z czego nie skorzystał. <br><hr>ałtor
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/10/2013, 08:59

po obejrzeniu filmu umieszczonego pod faktem no1 nasuwa mi sie tylko jeden komentarz: banda malp na motocyklach spuszczonych ze smyczy, nikolowane kaski wermahtu i silni w grupie- zalosne.<br><hr>Dominik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/10/2013, 09:45

Komentatorzy napisał(a):Max Kolonko opisał tą sytuacje zupełnie inaczej od Was? Odniesiecie się do tego??
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=XUkJFs04BLQ" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=XUkJFs04BLQ</a><br><hr>ciepecie<br>
Komentatorzy napisał(a):No ma chłop (Max) rację, nie raz jechałem w paradzie, na dziko albo legalnie i wplątał się samochodziarz który POPROSZONY o zjechanie i przeczekanie odpowiedział środkowym palcem. Agresja rodzi agresję uważam że celowe zahamowanie motocyklem przed roverem nie powinno się skończyć na przejechaniu po motocyklach i motocyklistach. Dziwi mnie ta dyskusja tutaj, dziwi mnie to że wszyscy jesteście zmienni jak chorągiewka na wietrze... Pamiętajcie jesteście motocyklistami.<br><hr>Miś<br>
Komentatorzy napisał(a):Tak jak kolega wyżej pisze pan Max skomentował bardzo dobrze to co się wydarzyło. Kierowca powinien po prostu wcześniej znacznie zwolnić i przepuścić motocyklistów, nie miał takiego obowiązku ale chyba nie rozsądne jest trzymanie się 'na zderzaku' za motocyklami. Na filmiku widać że motocyklista obraca się w kierunku kolegi, dotyka lekko hamulca przez chwilę, ale cala reszta to po prostu hamowanie silnikiem. Kierowca zareagował późno, nie zwolnił też kiedy motocyklista znalazł się przed nim żeby mieć w razie w czas na reakcję. Widać po tym że nie chciał im odpuścić i pozwolić się wyminąć. Sytuacja bardzo smutna dla obu stron, jak widzę że motocykliści sami jadą na swoich tym bardziej. Pozdrawiam.<br><hr>ja<br>
Motocykliści sami jadą na swoich? Nie wiedziałem, że mamy jakiś wewnętrzny kodeks, który zobowiązuje nas do bezwarunkowego i ślepego popierania innych motocyklistów? A i chyba na uwagę zasługuje fakt, że obraz w kamerze, którą zostało zarejestrowane całe zdarzenie, jest szerokokątny, więc rzeczywista odległość pomiędzy motocyklem, a samochodem była jakieś 30-50% mniejsza. I już widzę co by się stało gdyby kierowca SUV'a zaczął zwalniać po tym jak motocyklista zajechał mu drogę....wpadli by na niego ci ludzie, którzy jechali za nim...efekt końcowy były taki sam. Wkurza mnie tak samo kiedy ktoś zajeżdża mi w taki sposób drogę, niezależnie od tego czym jedzie on i czym jadę ja. Wyjeżdżając na drogi każdy powinien zostawić swoje przerośnięte ego w domu...a najlepiej w sypialni :D. LwG<br><hr>Beneck
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/10/2013, 09:49

Komentatorzy napisał(a):po obejrzeniu filmu umieszczonego pod faktem no1 nasuwa mi sie tylko jeden komentarz: banda malp na motocyklach spuszczonych ze smyczy, nikolowane kaski wermahtu i silni w grupie- zalosne.<br><hr>Dominik<br>
Ta sytuacja jest dowodem na to, że ludzie pochodzą od małp :]....albo cierpią na kompleks małego układu wydechowego :D<br><hr>AnitaRR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/10/2013, 10:32

Jedna i druga strona jest sobie winna i mam nadzieje, że każdy poniesie swoja odpowiedzialność. Nic dla mnie nowego, ludzie bywaj debilami:/ tylko motocykli mi szkoda.<br><hr>kasia
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/12/2013, 21:13

Popieram kolegÄ™! !!<br><hr>Piotr
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/12/2013, 14:12

Tutaj możecie obejrzeć jeszcze jeden podobny filmik, ta sama grupa atakuje kierowce w Priusie: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=OCi6NDV5j28" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=OCi6NDV5j28</a><br><hr>bartes
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/3/2014, 22:23

Rodzina w terenówce była pochodzenia azjatyckiego. Strach się bać gdyby okazało się, że to biali. Znając polityczną poprawność w USA, od latynosko-czarnoskóry gang motocyklowy od razu wyskoczyłby z oskarżeniami o rasizm.<br><hr>Johnny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê