Zobacz wątek - 11
NAS Analytics TAG

11

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez rosiboj » 7/12/2013, 23:31

ASR1927 napisał(a):Dobra panowie, to poradźcie jaką oponę kupić. Interesują mnie relatywnie duże przebiegi no i przyczepność. Na Battlax'ach przelatałem jeden sezon więc możemy je wykluczyć

:lol: Takie rzeczy to tylko w erze (byly)

Rysunek pogladowy:

Przebieg <--------------------------|--------------------------> Przyczepnosc

Musisz sie zdecydowac gdzie chcesz byc, czy po lewej czy po prawej, wspomniane przez ciebie batalaxy to ta kreska po srodku a idealna opona z prawej strony to metzeler racetec K0=Supersoft, pozniej masz K1=soft, K2=Medium, i K3=normal. K3 wystarczaja na .... jakies 4K km jesli jezdzic normalnie wiec raczej trudno to nazwac przebiegiem, pozniej masz opony sportowe-drogowe czyli cala banda Michalinow PP a PR, Dunlop D212 GP Pro a pozniej sportsmarty, Maxxis Supermaxx Sport (od biedy daja rade na tracku) a nastepnie Supermaxx Sport Touring, Pirelli Diablo Supercorsa BSB a nastepnie Pirelli Angel ST, Pirelli Diablo Supercorsa V2. To wszystko jest lepsze niz te batalacy ( zakladam ze mowisz o BT20 od biedy BT-019(specjalnie zaprojektowane dla zx6r 2003, zx6rr i z1000) ). Jesli miales 20-stki to 16 jest ciutke lepsiejsza
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Kaai » 7/12/2013, 23:46

minuta 5 sekund :D
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Boshi » 7/12/2013, 23:54

Ten facet nie powinien się marnować w tym KSW... no bez jaj, 2 kolana w ciągu chwili i trójkąt... eh a myślałem, że będzie cos dłuższego.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Vergon » 8/12/2013, 00:43

I ja jestem "zawiedziony". Pocieszam się, że moja teoria że będzie to walka wszech czasów upadła dlatego, że Mamed zrobił od KSW 13 naprawdę wielki progres.

Rosiboj napisał(a):
ASR1927 napisał(a):Dobra panowie, to poradźcie jaką oponę kupić. Interesują mnie relatywnie duże przebiegi no i przyczepność. Na Battlax'ach przelatałem jeden sezon więc możemy je wykluczyć

:lol: Takie rzeczy to tylko w erze (byly)

Rysunek pogladowy:

Przebieg <--------------------------|--------------------------> Przyczepnosc

Musisz sie zdecydowac gdzie chcesz byc, czy po lewej czy po prawej, wspomniane przez ciebie batalaxy to ta kreska po srodku a idealna opona z prawej strony to metzeler racetec K0=Supersoft, pozniej masz K1=soft, K2=Medium, i K3=normal. K3 wystarczaja na .... jakies 4K km jesli jezdzic normalnie wiec raczej trudno to nazwac przebiegiem, pozniej masz opony sportowe-drogowe czyli cala banda Michalinow PP a PR, Dunlop D212 GP Pro a pozniej sportsmarty, Maxxis Supermaxx Sport (od biedy daja rade na tracku) a nastepnie Supermaxx Sport Touring, Pirelli Diablo Supercorsa BSB a nastepnie Pirelli Angel ST, Pirelli Diablo Supercorsa V2. To wszystko jest lepsze niz te batalacy ( zakladam ze mowisz o BT20 od biedy BT-019(specjalnie zaprojektowane dla zx6r 2003, zx6rr i z1000) ). Jesli miales 20-stki to 16 jest ciutke lepsiejsza

Od kiedy Supercorsa to opona drogowa? I od kiedy leży na półce pomiędzy PP a Angel ST? :shock:
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 8/12/2013, 12:04

Dzięki Rosiboj, jestem wzrokowcem, takie rysunki do mnie przemawiają :D
W sumie dalej jestem w kropce. Skoro nie wykorzystam w pełni zalet PR 3, to mógłbym kupić tańszą PR2. Ale co z tego jak różnice w cenach są niewielkie, więc lepiej dołożyć i kupić technologicznie nowszą oponę jaką jest PR 3. I chyba tak zrobię...
A Conti RoadAttack albo Dunlop D211?
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Krmtzzz » 8/12/2013, 12:40

Jak interesowalem się zmiana gum, to czytałem i słyszałem duzo opinii, ze pr2 jest lepszy, lepiej klei na suchym. Z tego wzgledu brał bym na Twoim miejscu pr2
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Black-Ghost » 8/12/2013, 13:43

Dunlop D211 GP racer to już guma bardziej wyczynowa, ale znika w oczach szczególnie jak masz "Soft" na tyle, fakt że przyczepność superowa ale będzie cie stać na wymianę 2 kompletów w sezonie? :D No i na mokrym zero trakcji... Tak samo jest z ContiRaceattack choć ty podałeś Roadattack, pewnie będzie podobnie.

Można sobie poczytać: Kapcie bardziej wyścigowe: http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... -17,3277,1

I jeśli chodzi o kapcie sportowe na droge to Michały Pilot power 2CT i PP3 nie mają sobie równych. W wielu testach zachwalają jeszcze Bridgestony S20 ale ponoć dużo szybciej się zużywają niż michały przy takiej samej poręczności i feedbacku ;)
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 8/12/2013, 16:57

Wyścigowe mnie nie interesują, jeżdżę turystycznie.
To teraz tak, jaką oponę byście wybrali gdybyście jeździli turystycznie, średnio długie trasy 200-400km, nie schodzę na kolano, lubię pocisnąć na kole. Jak pada to nie wyjeżdżam ale generalnie deszczu się nie boję więc można wziąć pod uwagę przyczepność na mokrym.
ASR1927
Moderator

Postprzez melvin » 8/12/2013, 17:01

kup sobie d209 qualifier, wg mnie najlepiej się sprawdzają w sportowej urystyce, bo na torze mogłby dawać z siebie trochę więcej, za to 2 składnikowa opona daje ci to że nie znika w oczach jak d211, a na winklach trzyma na tyle że można jej w 100% zaufać. Goście u mnie w ekipie uprawiający szybką turystykę po europie używają tylko tych opon, stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry.

Edit:

Pany, jutro od 6.30 będę w stolycy na Ursynowie i będę miał masę wolnego czasu, są tam jakieś sklepy motocyklowe żeby kaski kombinezony albo buty przymierzać?
jeśli tak to dajcie na szybko jakieś namiary żebym sobie mógł to na spokojnie znaleźć.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Black-Ghost » 8/12/2013, 18:37

Ja bym kupił Michały PP2CT, PP3 lub PR2ct :) Zresztą sam na takich jeżdżę któryś sezon z rzędu :)
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kaai » 8/12/2013, 19:02

Black, jeśli nie lata na winkalch to nawet 2CT nie musi, tylko zwykłe (2ct mają na bokach miększą mieszankę = lepiej się przy złożeniach trzymają).
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez ASR1927 » 8/12/2013, 19:53

Dobra dzięki za pomoc, jednak na ścigaczu jeszcze co nieco o motocykliźmie można się dowiedzieć :D

A pochwalę się, co dostałem na urodziny :lol: :
Obrazek (otwórz link)

Zdjęcie robione ZTE Blade III, tragedia z tym aparatem

Testowałem dziś Corsę D. Ogólnie auto spodobało się i mi i młodej, fajnie wyposażona, przemawia za nim rocznik i przebieg ale widoczność z tyłu to jego poważna wada. O ile ja sobie poradzę, to młoda na pewno zaprzyjaźni się z jakimś lakiernikiem... :? Czemu tak to spieprzyli :evil:
ASR1927
Moderator

Postprzez melvin » 8/12/2013, 19:56

już corsa C miała bardzo ograniczoną widoczność do tyłu... widocznie wg. opla to wystarczy. Moja ma corsę B, namawiam ją cały czas żeby to sprzedać albo chociaż podpalić, ale jakoś nie może się zebrać :D
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Kaai » 8/12/2013, 21:00

nie weim czy z takiego rodzaju aut nie lepiej jakiegoś swifta?
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez ASR1927 » 8/12/2013, 21:01

Nie wiem na cholerę zrobili trzy zagłówki na tylnych siedzeniach, jakby ktoś miał naprawdę jeździć tym autem w długie trasy w piątke. Tylna szyba jest za mała i umieszczona za wysoko, tylne boczne szyby nazwałbym wizjerami, bo szyby to za dużo powiedziane :? Ale poza tym, autko niczego sobie. Dla kobiety jak znalazł i dla mnie robiącego 500km rocznie też :lol:
ASR1927
Moderator

Postprzez melvin » 8/12/2013, 21:26

ja w tym roku zrobiłem rekordowo małe przebiegi, 1,5km motocyklem i 13kkm samochodem...
a zagłówek zrobili ze względu na bezpieczeństwo.
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Vergon » 8/12/2013, 21:43

Black-Ghost napisał(a):Vergon poczytaj: Pirelli Diablo supercorsa sp- "Opona przeniesiona bezpośrednio z wyścigów na drogi publiczne, odpowiednia do jazdy wyczynowej na torze oraz na autostradach, z topową prędkością większą niż 270 km/h."

Źle się wyraziłem, wiem że to guma drogowa, ale pod pojęciem "drogowe" uważam kompromis pomiędzy przyczepnością a przebiegami a tu tego kompromisu nie ma, bo trzyma świetnie, ale znika w oczach, więc do mojej definicji "opony drogowej" się nie załapuje ;)
Chodziło mi głównie o to, że nie łapię co w zestawieniu robi pomiędzy PP a Angel ST.

ASR zjeździłem Dunlopy D207 później miałem D208 i bardzo dobre gumy, obie wielokrotnie pozamykane, byłem nimi na torze, z D208 na gorących chorwackich winklach i wilgotnych alpejskich serpentynach i zawsze czułem się bardzo pewnie, więc polecam. Poczytaj jeszcze o tych D209 co melvin pisze, bo to kontynuacja tych co ja miałem.

melvin napisał(a):Pany, jutro od 6.30 będę w stolycy na Ursynowie i będę miał masę wolnego czasu, są tam jakieś sklepy motocyklowe żeby kaski kombinezony albo buty przymierzać?
jeśli tak to dajcie na szybko jakieś namiary żebym sobie mógł to na spokojnie znaleźć.

www.scigacz.pl :lol: Z Ursynowa to rzut beretem ;)
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 8/12/2013, 21:58

A ścigacz to nie jest czasem taki tylko wirtualny? znalazłem inny konkurencyjny, 2.5km od miejsca gdzie muszę jechać do ścigacza mam 7,5 w stronę centrum więc byłoby bez sensu się tłuc w korkach. Do przymierzania wystarczy mi konkurencja a zakupy i tak zrobię w ścigaczu, co 6 tygodni jestem na Ursynowie więc przy okazji nie będę musiał płacić za wysyłkę :D :D
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Black-Ghost » 9/12/2013, 00:00

Szwagierka miała Corse C 1.2 i chwaliła sobie wszystko poza kulturą pracy silnika. Niby nigdy się nie zepsuł ale jechało jak Tico. Zamieniła na Alfe 147 1.9JTD i boji się tym jeździć :D hehehe... takie to już są te kobiety :D :lol:
Black-Ghost
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Vergon » 9/12/2013, 00:29

melvin napisał(a):A ścigacz to nie jest czasem taki tylko wirtualny? znalazłem inny konkurencyjny, 2.5km od miejsca gdzie muszę jechać do ścigacza mam 7,5 w stronę centrum więc byłoby bez sensu się tłuc w korkach.

Tak, ten sklep w ogóle nie istnieje, to fikcja a Ci którzy zapłacili i nie dostali towaru dostają od razu bana na forum, żeby przekręt nie wyszedł :lol:
A tak na poważnie to na dole siedzi pan ochroniarz, więc jak widać to nie przelewki :lol:
W godzinach pracy to tam korków nie uświadczysz, 10 min jazdy.
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik