aa
bober3 napisał(a):Ale z tym s1000rr to się serio pytam, czemu on jest lepszy od innych? Nie hejcę, ale po prostu jest to dziwne, że wyskakują z jakimś sportowym modelem jak filip konopi i jest to najlepsze na rynku.
Gdzies czytalem ale nie mam pewnosci wiec nie bede sie upieral. Odgapiaja...-kopiuja jak Chinole. BMW chyba nigdy nic nie wprowadzila jaki pierwsi. Chociaz ten ich dziwny, nie wiem czy taki wspanialy ale ich telelever czy paralever moze byc ich pomyslem. W kazdym razie kopiuja hak chinczyki z ta roznica, ze robia to z glowa, eliminujac niedoskonalosci i uzywajac dobrych materialow. Marketing robi swoje i trzeba przyznac, ze fajnie wygladaja te ich motocykle.
Invi napisał(a):Pozdrowienia z Rumuni ;P
I jak sie podoba? Kraj bez tych cholernych naciagaczy jak u nas?
Ostatnio edytowano 21/7/2013, 14:09 przez mirekm71, łącznie edytowano 1 raz
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
No naciÄ…gaczy to jest chyba w cholerÄ™
Naprawdę bardzo ładnie, widać że bieda jest większa niż u nas, a z drugiej strony niektóre domy są jak z jakiegoś alladyna, nigdzie takich nie widziałem. Podoba mi się to że czuć tutaj luz, Węgry na przykład były bardzo ładne (przynajmniej w bardziej górzystej cześci), dużo bardziej zadbane i czyste, ale tam czuć ten zachodni porządek i pilnowanie ludzi na każdym kroku jak jakiegoś bydłą. No i można się dogadać po angielsku, podczas gdy na Węgrzech tylko coś tam mamroczą po swojemu. No i drogi są milutkie, serpentynki zaskakująco mniej dziurawe od Słowackich.
Warto też wspomnieć o tym że Rumunki są sporym plusem tego kraju

Naprawdę bardzo ładnie, widać że bieda jest większa niż u nas, a z drugiej strony niektóre domy są jak z jakiegoś alladyna, nigdzie takich nie widziałem. Podoba mi się to że czuć tutaj luz, Węgry na przykład były bardzo ładne (przynajmniej w bardziej górzystej cześci), dużo bardziej zadbane i czyste, ale tam czuć ten zachodni porządek i pilnowanie ludzi na każdym kroku jak jakiegoś bydłą. No i można się dogadać po angielsku, podczas gdy na Węgrzech tylko coś tam mamroczą po swojemu. No i drogi są milutkie, serpentynki zaskakująco mniej dziurawe od Słowackich.
Warto też wspomnieć o tym że Rumunki są sporym plusem tego kraju

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invi napisał(a):No naciągaczy to jest chyba w cholerę
Naprawdę bardzo ładnie, widać że bieda jest większa niż u nas,
Cyganie to zlodzieje a nie naciagacze. Rumuni raczej nie kradnal. Mialem na mysli, ze nie placisz nad morzem za wszystko tak jak w Polsce. Z kazdej strony daj 5-ka do parkomatu, 10za gofra i 50 za rybe z frytkami. Psy nie czaja sie za kazdym winklem, zeby zedrzec z Ciebie skore za 10km/h.
Bieda? Wlacz wifi i zobacz ile masz sieci za darmo. Na co drugiej stacji benz i knajpie masz neta za free, miasta nie odbiegaja standardem od naszych. Wsie sa biedne ale rolnik nie bierze 200 hektarow i nie dyma od switu do nocy tylko po poludnie spedza z rodzina na lawce kolo domu. Mniej ma i mniej pracuje. Za to zyje jak czlowiek a nie beduin jakis. Calkowita bieda to osady cyganskie. Nic nie robia i nic nie maja a nie jak u nas kasa za darmo z mojej kieszeni k...a. Drogi maja nie zle, na poludniu pod bulgaria jest gorzej.
-
Bober3 Jak będzie ci dane przejechać się S1k sam sobaczysz dla czego ludzie się tak tym zachwycają.
Mirekm71 Większej głupoty nie słyszałem niż ta o tych silnikach. Tylko modele z rocznika 2009 miały problem z odmą co mogło (Mogło ale nie musiało) doprowadzić do rozszczelnienia silnika lub jego uszkodzenia. Potem w 2012roku była szybka akcja serwisowa bo ktoś źle wyliczył jaką siłą dokręcić gniazda korbowodów. Większych problemów nie słyszałem! A sam miałem nie raz styczność z tym motocyklem nie tylko na pulpicie. Co do Hondy i jej niezawodności to tak jak kiedyś było z Mercedesem trochę jadą na opinii z przed lat. Dziś już nie jest tak kolorowo jeśli chodzi o sporty ze stajni hondy. Na polskim forum S1000RR też ludzie nie wypisują problemów z wybuchającymi silnikami
Ty jesteś z tych ludzi co kupują motocykl na 20lat czy lubisz się interesować czy piąty właściciel po tobie też doznaje orgazmu z niezawodności swojego motocykla??
Invi nie zapomnieliśmy że twój gix jest najszybszy i najlepiej jeździ bez ABS/DTC/QS a to że nie jeździsz w którejś z serii WSBK czy MotoGP to na pewno wina Tuska
Mirekm71 Większej głupoty nie słyszałem niż ta o tych silnikach. Tylko modele z rocznika 2009 miały problem z odmą co mogło (Mogło ale nie musiało) doprowadzić do rozszczelnienia silnika lub jego uszkodzenia. Potem w 2012roku była szybka akcja serwisowa bo ktoś źle wyliczył jaką siłą dokręcić gniazda korbowodów. Większych problemów nie słyszałem! A sam miałem nie raz styczność z tym motocyklem nie tylko na pulpicie. Co do Hondy i jej niezawodności to tak jak kiedyś było z Mercedesem trochę jadą na opinii z przed lat. Dziś już nie jest tak kolorowo jeśli chodzi o sporty ze stajni hondy. Na polskim forum S1000RR też ludzie nie wypisują problemów z wybuchającymi silnikami

Ty jesteś z tych ludzi co kupują motocykl na 20lat czy lubisz się interesować czy piąty właściciel po tobie też doznaje orgazmu z niezawodności swojego motocykla??

Invi nie zapomnieliśmy że twój gix jest najszybszy i najlepiej jeździ bez ABS/DTC/QS a to że nie jeździsz w którejś z serii WSBK czy MotoGP to na pewno wina Tuska

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
bober ale z ciebie ignorant, artykulow nie czytasz? Nic nie wiesz? Slyszales kiedys o czyms takim jak Engine blueprinting (otwórz link)? Ktory silnik poza s1kRR jest blueprinted? To technologia stosowana w wyscigach ... I ... s1000rr, lista jest dluzsza niz moja sila na pisanie jedna reka
Poogladaj sobie tez jesli nie lubisz czytac:
https://www.youtube.com/watch?v=clT_jCSnYQ8
https://www.youtube.com/watch?v=0LKPS6540qI
Przykladow z histori gdzie nowy gracz pojawia sie na rynku i leje gigantow jest masa, sami wspomnieliscie o iphonie, a co bylo gdy iphone wszedl na rynek? Nokia 95? A jakie telefony robil apple przed iphonem? I co z tego wyszlo? To samo z andoidem.
Poogladaj sobie tez jesli nie lubisz czytac:
https://www.youtube.com/watch?v=clT_jCSnYQ8
https://www.youtube.com/watch?v=0LKPS6540qI
Przykladow z histori gdzie nowy gracz pojawia sie na rynku i leje gigantow jest masa, sami wspomnieliscie o iphonie, a co bylo gdy iphone wszedl na rynek? Nokia 95? A jakie telefony robil apple przed iphonem? I co z tego wyszlo? To samo z andoidem.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Black-Ghost napisał(a):Mirekm71 Większej głupoty nie słyszałem niż ta o tych silnikach. Tylko modele z rocznika 2009 miały problem z odmą co mogło (Mogło ale nie musiało) doprowadzić do rozszczelnienia silnika lub jego uszkodzenia. Potem w 2012roku była szybka akcja serwisowa bo ktoś źle wyliczył jaką siłą dokręcić gniazda korbowodów. Większych problemów nie słyszałem! A sam miałem nie raz styczność z tym motocyklem nie tylko na pulpicie. Co do Hondy i jej niezawodności to tak jak kiedyś było z Mercedesem trochę jadą na opinii z przed lat. Dziś już nie jest tak kolorowo jeśli chodzi o sporty ze stajni hondy. Na polskim forum S1000RR też ludzie nie wypisują problemów z wybuchającymi silnikami![]()
Nie wiem jak dlugo bede jezdzil swoim motocyklem ale mam bezawaryjnie najechane wiecej km niz kazdy z nich http://allegro.pl/motocykle-5557?string=s1000rr . Pewnie dlatego tak sie nie trzepie nad tym, co jeszcze nie zostalo tak przetestowane jak konkurencyjne motocykle.
Jesli nie slyszales o problemach z silnikami BMW to nie znaczy, ze ich nie ma. Jesli na forum BMW siedza i pisza vi sami ludzie co po trzech latach sprzedaja motocykl z przebiegiem 9000 km (sportowy motocykl, ktory nigdy nie widzial toru ani czerwonego pola obrotomierza) to przez grzecznosc nie napisze gdzie i co mozesz sobie zrobic z tymi opiniami. Nie bede sie upieral. Kupuj BMW. Najlepiej ten egzemplarz co mam w stopce.[/list]
-
Mirekm71 uważasz że takie rzeczy w innych markach się nie zdarzają? Co do polskiego Forum S1k czytając go twierdzę że 80% tamtego forum jednak jeździ tymi sprzętami po torach. Rosiboj za pewne też tor widział tylko na Eurosporcie
I też mu silnik nie wybuchł.

-
Zapytaj Rosiboja jaki ma przebieg. Nie ma o co kopii kruszyc. Jestem stary i ciezko mnie przekonac.
@Rosiboj filmiki reklamowe nic nie swiadcza, aczkolwiek fajne. W tym urzadzeniu do malowania (drugi filmik 4:07) ukryty jest facet
Wystarczy zobaczyc jakies zestawienie z wyscigow (pierwsze 10 miejsc z dwoch lat) jesli BMW zajmuje pierwsze lokaty to znaczy, ze s1000rr jest dobre. Nikt tymi motocyklami swiata nie objedzie bo do tego sa turystyki.
@black nikt ze sprzedajacych na allegro nie chwali sie, ze jezdzil po torze. Nie bylem na tym forum i nie wiem, noze faktycznie jezdza po torze dlatego przebiegi nie sa jakies imponujace. W koncu sport to nie turystyk i nie musi przejechac nie wiadomo ile km.
@Rosiboj filmiki reklamowe nic nie swiadcza, aczkolwiek fajne. W tym urzadzeniu do malowania (drugi filmik 4:07) ukryty jest facet

Wystarczy zobaczyc jakies zestawienie z wyscigow (pierwsze 10 miejsc z dwoch lat) jesli BMW zajmuje pierwsze lokaty to znaczy, ze s1000rr jest dobre. Nikt tymi motocyklami swiata nie objedzie bo do tego sa turystyki.
@black nikt ze sprzedajacych na allegro nie chwali sie, ze jezdzil po torze. Nie bylem na tym forum i nie wiem, noze faktycznie jezdza po torze dlatego przebiegi nie sa jakies imponujace. W koncu sport to nie turystyk i nie musi przejechac nie wiadomo ile km.
-
No wiec nie ma co robić ze sportowego moto turystyka do objeżdżania całego kontynentu (Od tego jest R1200GS adventure)
Co do wyścigów: W pucharze SuperStock-1000 BM-ka dominuje od kiedy tam startuje. W SBK też wygrywają tylko 3 marki BMW/Aprilia/Kawasaki. Np dziś też bmw wygrało w Moskwie. A drugi wyścig odwołano po tragicznym wypadku w klasie WSS.
Co do wyścigów: W pucharze SuperStock-1000 BM-ka dominuje od kiedy tam startuje. W SBK też wygrywają tylko 3 marki BMW/Aprilia/Kawasaki. Np dziś też bmw wygrało w Moskwie. A drugi wyścig odwołano po tragicznym wypadku w klasie WSS.
-
I wszystko w temacie. Reklame mozna kupic, prase tez ale lokat chyba jeszcze na razie nie. Wracajac do hondy to moj trampek na razie oleju nie bierze a nowy gs1200 bierze. Nie wiem czy kazdy a moze olejak tak ma miec?
-
Mój gixer olejak też zjadał olej. Ale to była norma dla tego modelu. Dolewałeś i znowu upalałeś.
A tak btw: czy ta honda nie wyglÄ…da superowo?
http://allegro.pl/honda-cbr-900-streetf ... 80779.html[code][/code]
A tak btw: czy ta honda nie wyglÄ…da superowo?

-
Rosiboj napisał(a):bober3 twoje pytanie nasuwa pewna mysl, Co ty wiesz o motocyklach?
Nic nie wie, bo gdyby wiedzial, to nie pisalby bzdetow.
bober3 napisał(a):... ciekawi mnie fenomen, że firma produkująca niezbyt dużo motocykli i to głównie turystyki wyskakuje z jakimś s1000rr i nagle jest to niewiadomo co, najlepsze. A miliony lat doświadczeń Japończyków w ogóle nie są istotne .?
Zanim zaczniesz wysowac teorie w publicznym miejscu, to pogugluj troche, abys sie wstydu nie najadl, ze wzgledu na swoja niewiedze.
BMW produkuje niewiele motocykli ? Maja udzial niecalych 23 % swiatowej produkcji jednosladow, nastepna Honda ma niecale 19 %, tyle, ze Honda wlicza sobie w to i 125 – ki i 50 ccm kible.
A teraz powiedz mi jakie najmniejsze pojemnosci produkuje BMW – kumasz ? To, ze Tobie cos sie wydaje , nie znaczy, ze tak jest.
Maja doswiadczenie z Formuly 1, tyle, ze jak w niej jezdzili, to Ciebie jeszcze na swiecie nie bylo. BMW od poczatku powstania celowala w wyscigi. Pierwszy „oplastikowany“ motocykl nie zrobil jakis skosnooki rolnik z kraju kwitnacej wisni, tylko wlasnie BMW,
mirekm71 napisał(a): BMW chyba nigdy nic nie wprowadzila jaki pierwsi. Chociaz ten ich dziwny, nie wiem czy taki wspanialy ale ich telelever czy paralever moze byc ich pomyslem. W kazdym razie kopiuja hak chinczyki z ta roznica, ze robia to z glowa, eliminujac niedoskonalosci i uzywajac dobrych materialow. Marketing robi swoje i trzeba przyznac, ze fajnie wygladaja te ich motocykle.
Nastepny wszystko wiedzacy, Ani para anu duolever nie jest wymyslem BMW, z tego co pamietam, to wymyslili / stosowali Francuzi. Inna bajka, ze jezeli nie zna sie histori motoryzacji, to duzo moze sie wydawac, a tak w zasadzie, to 50 lat wczesniej byl juz ktos, kto to mial w programie produkcji.
( pierwsze swiatla w pojazdach sterowane ruchem kierownicy byly juz w 1928 a w latach poznych '50 wprowadzil ponownie Citroen, to tak dla przykladu.mirekm71 napisał(a):Nie wiem jak dlugo bede jezdzil swoim motocyklem ale mam bezawaryjnie najechane wiecej km niz kazdy z nich http://allegro.pl/motocykle-5557?string=s1000rr . Pewnie dlatego tak sie nie trzepie nad tym, co jeszcze nie zostalo tak przetestowane jak konkurencyjne motocykle.
Jesli nie slyszales o problemach z silnikami BMW to nie znaczy, ze ich nie ma. Jesli na forum BMW siedza i pisza vi sami ludzie co po trzech latach sprzedaja motocykl z przebiegiem 9000 km (sportowy motocykl, ktory nigdy nie widzial toru ani czerwonego pola obrotomierza) to przez grzecznosc nie napisze gdzie i co mozesz sobie zrobic z tymi opiniami. Nie bede sie upieral. Kupuj BMW. Najlepiej ten egzemplarz co mam w stopce.[/list]
Mirek, Ty to naprawde zajefajny mitolog jestes ! BMW ma zupelnie inna polityke ( dla mnie do dupy – ale jada na niej od lat ) Kazdy kto kupil cos nowego z tej stajni wie, ze przed uplywem 2 lat i bez wczesniejszego liftingu nie kupuje sie u nich nic, bo ma choroby dzieciece. Ludzie ktorzy kupuja ich produkty maja to w 4 literach, bo stac ich na to aby po uplywie gwarancji czy leasingu pozbyc sie sprzetu, a Polacy czy inni kupia.
Co do awaryjnosci, to poczytaj Moez jakie przebiegi uzyskuja boxery, owszem i japonia ( stara ) swje wytrzymuje, tyle, ze nieco zadziej.
Z tym Forum BMW to wyrwales sie jak Filip z konopi. Na jakim Forum BMW ? ? ? Na polskim Forum BMW niema nawet dzialu poswieconego temu modelowi, bo jest ich w calej PL tyle, ze na palcach rak policzyc mozna.
To, ze w USA jakiemus debilowi wybuchl, no coz, zadal bym pytanie dlaczego ?
Uzywanie sprzetu BMW wymaga troche wiadomosci technicznej, nie paluje sie sprzetu na zimnym.... i wszystko powiedziane..
Co do K 1600 to czytalem na FM i na innym forum, ze gosciu ktory kupil ten egzemplarz wgral jakies tam swoje oprogramowanie. Dziw, ze pozniej, cos nie dziala lub dzieja sie cuda ?
A tu masz linka i sobie poczytaj
http://www.bmwmotoklub.pl/forum/viewtop ... ght=blue27

- Harakiri 7
- Bywalec
bober3 napisał(a):Rosiboj nie myślałeś o pracy w jakieś redakcji jako recenzent?
Potrzebowałby asystenta do pisania tekstów

Widziałem wczoraj dużą półciężarówkę (taki amerykański pickup) cały w rurach, na dwóch osiach z tyłu i po bokach miał napis "Bikers Killer"

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Black-Ghost napisał(a):
A tak btw: czy ta honda nie wyglÄ…da superowo?![]()
Nie widziałem jeszcze motocyklowej gumy na samochodowej feldze.
Ktoś ma wiedzę ile waży motocyklowa felga?
-
Walenty - Moderator
wyedytowano bardzo madra przerobke cytatu
Nie wiem jak zapytac ale czy "harakiri 7" oznacza, ze 7osob popelnilo samobojstwo czytajac Twoje wypociny? Bo o malo nie zostalem 8...
Fajnie, ze mamy na forum takiego madrego i wyksztalconego motocykliste ale juz daj spokoj, przestan sie niezdrowo podniecac i idz dalej wachac klej. Nie latwo sie czyta te Twoje bzdury a strasznie dlugie posty przy tym piszesz.
Mirek - poluzuj warkoczyk i prosba o darowanie sobie wycieczek personalnych - leff
Nie wiem jak zapytac ale czy "harakiri 7" oznacza, ze 7osob popelnilo samobojstwo czytajac Twoje wypociny? Bo o malo nie zostalem 8...
Fajnie, ze mamy na forum takiego madrego i wyksztalconego motocykliste ale juz daj spokoj, przestan sie niezdrowo podniecac i idz dalej wachac klej. Nie latwo sie czyta te Twoje bzdury a strasznie dlugie posty przy tym piszesz.
Mirek - poluzuj warkoczyk i prosba o darowanie sobie wycieczek personalnych - leff
-
ogladam wlasnie powtorki z sbk w Moskwie i stwierdzam, ze reklama suzuki, ze od 2005 roku nic sie nie zmienilo i maja juz teraz milion gsxr-ow i nic czym sie moga pochwalic poza tym wydala mi sie najsmutniejsza rzecza w histori wspolczesnej motoryzacji biorac pod uwage, ze jeszcze kilka lat temu kazdy pryszczak chcial miec gixera, a dzis? Ciekawostka jest ,ze nowoscia jaka suzuki reklamowalo w przerwach byl ... nowy skuter burgman 650
Czyzby przeniesli sie do nowej ligi?
Nie ma sie co spinac panowie, kazdy ma prawo myslec swoje, kazdy ma prawo miec racje lub sie mylic, wszyscy zyjemy w wolnym kraju i kazdy moze mowic co chce tak dlugo jak nie obraza innych.

Nie ma sie co spinac panowie, kazdy ma prawo myslec swoje, kazdy ma prawo miec racje lub sie mylic, wszyscy zyjemy w wolnym kraju i kazdy moze mowic co chce tak dlugo jak nie obraza innych.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
-
Rosiboj napisał(a):bober ale z ciebie ignorant, artykulow nie czytasz? Nic nie wiesz? Slyszales kiedys o czyms takim jak Engine blueprinting (otwórz link)? Ktory silnik poza s1kRR jest blueprinted? To technologia stosowana w wyscigach ... I ... s1000rr, lista jest dluzsza niz moja sila na pisanie jedna reka
Ignorant- proszę poszukać znaczenia tego słowa

Tak, nie czytam artykułów, bo recenzje w prasie są o kant dupy. Począwszy od filmów, po książki, aż po różne produkty. Lokowanie produktów poprzez zamieszczanie w czołowych gazetach przychylnych opinii na ich temat to sztuczka stara jak świat. Toteż nie robię czegoś, co mnie kompletnie nie interesuję- takim czymś jest kupno s1000rr, więc o nim nie czytam, bo nie lubię marnować czasu.
Black-Ghost napisał(a):Mój gixer olejak też zjadał olej. Ale to była norma dla tego modelu. Dolewałeś i znowu upalałeś.
A tak btw: czy ta honda nie wyglÄ…da superowo?![]()
Fajna fela, szkoda, że ma te naklejki i nie jest w macie.
mirekm71 napisał(a):wyedytowano bardzo madra przerobke cytatu
Dzięki Mirek, bo już myślałem, że jestem sam. Ciekawe czy Harakiri7 ma homologację na klawiaturę, pewnie nie, skoro takie bzdety pisze

Rosiboj napisał(a):ogladam wlasnie powtorki z sbk w Moskwie i stwierdzam, ze reklama suzuki, ze od 2005 roku nic sie nie zmienilo i maja juz teraz milion gsxr-ow i nic czym sie moga pochwalic poza tym wydala mi sie najsmutniejsza rzecza w histori wspolczesnej motoryzacji biorac pod uwage, ze jeszcze kilka lat temu kazdy pryszczak chcial miec gixera, a dzis? Ciekawostka jest ,ze nowoscia jaka suzuki reklamowalo w przerwach byl ... nowy skuter burgman 650Czyzby przeniesli sie do nowej ligi?
Ja pamiętam te czasy, które trwają nieprzerwanie- dres6

Swoją drogą ten burgman drogi, myślałem, że dużo tańszy jest.
A teraz smaczek:
Harakiri 7 napisał(a):Rosiboj napisał(a): bober3 twoje pytanie nasuwa pewna mysl, Co ty wiesz o motocyklach?
Nic nie wie, bo gdyby wiedzial, to nie pisalby bzdetow.bober3 napisał(a): ... ciekawi mnie fenomen, że firma produkująca niezbyt dużo motocykli i to głównie turystyki wyskakuje z jakimś s1000rr i nagle jest to niewiadomo co, najlepsze. A miliony lat doświadczeń Japończyków w ogóle nie są istotne .?
Zanim zaczniesz wysowac teorie w publicznym miejscu, to pogugluj troche, abys sie wstydu nie najadl, ze wzgledu na swoja niewiedze.
BMW produkuje niewiele motocykli ? Maja udzial niecalych 23 % swiatowej produkcji jednosladow, nastepna Honda ma niecale 19 %, tyle, ze Honda wlicza sobie w to i 125 – ki i 50 ccm kible.
A teraz powiedz mi jakie najmniejsze pojemnosci produkuje BMW – kumasz ? To, ze Tobie cos sie wydaje , nie znaczy, ze tak jest.
Maja doswiadczenie z Formuly 1, tyle, ze jak w niej jezdzili, to Ciebie jeszcze na swiecie nie bylo. BMW od poczatku powstania celowala w wyscigi. Pierwszy „oplastikowany“ motocykl nie zrobil jakis skosnooki rolnik z kraju kwitnacej wisni, tylko wlasnie BMW,mirekm71 napisaÅ‚(a): BMW chyba nigdy nic nie wprowadzila jaki pierwsi. Chociaz ten ich dziwny, nie wiem czy taki wspanialy ale ich telelever czy paralever moze byc ich pomyslem. W kazdym razie kopiuja hak chinczyki z ta roznica, ze robia to z glowa, eliminujac niedoskonalosci i uzywajac dobrych materialow. Marketing robi swoje i trzeba przyznac, ze fajnie wygladaja te ich motocykle.
Nastepny wszystko wiedzacy, Ani para anu duolever nie jest wymyslem BMW, z tego co pamietam, to wymyslili / stosowali Francuzi. Inna bajka, ze jezeli nie zna sie histori motoryzacji, to duzo moze sie wydawac, a tak w zasadzie, to 50 lat wczesniej byl juz ktos, kto to mial w programie produkcji.
( pierwsze swiatla w pojazdach sterowane ruchem kierownicy byly juz w 1928 a w latach poznych '50 wprowadzil ponownie Citroen, to tak dla przykladu.mirekm71 napisał(a):Nie wiem jak dlugo bede jezdzil swoim motocyklem ale mam bezawaryjnie najechane wiecej km niz kazdy z nich http://allegro.pl/motocykle-5557?string=s1000rr . Pewnie dlatego tak sie nie trzepie nad tym, co jeszcze nie zostalo tak przetestowane jak konkurencyjne motocykle.
Mirek, Ty to naprawde zajefajny mitolog jestes ! BMW ma zupelnie inna polityke ( dla mnie do **** – ale jada na niej od lat ) Kazdy kto kupil cos nowego z tej stajni wie, ze przed uplywem 2 lat i bez wczesniejszego liftingu nie kupuje sie u nich nic, bo ma choroby dzieciece. Ludzie ktorzy kupuja ich produkty maja to w 4 literach, bo stac ich na to aby po uplywie gwarancji czy leasingu pozbyc sie sprzetu, a Polacy czy inni kupia.
Co do awaryjnosci, to poczytaj Moez jakie przebiegi uzyskuja boxery, owszem i japonia ( stara ) swje wytrzymuje, tyle, ze nieco zadziej.
Z tym Forum BMW to wyrwales sie jak Filip z konopi. Na jakim Forum BMW ? ? ? Na polskim Forum BMW niema nawet dzialu poswieconego temu modelowi, bo jest ich w calej PL tyle, ze na palcach rak policzyc mozna.
To, ze w USA jakiemus debilowi wybuchl, no coz, zadal bym pytanie dlaczego ?
Uzywanie sprzetu BMW wymaga troche wiadomosci technicznej, nie paluje sie sprzetu na zimnym.... i wszystko powiedziane..
Co do K 1600 to czytalem na FM i na innym forum, ze gosciu ktory kupil ten egzemplarz wgral jakies tam swoje oprogramowanie. Dziw, ze pozniej, cos nie dziala lub dzieja sie cuda ?
A tu masz linka i sobie poczytaj
http://www.bmwmotoklub.pl/forum/viewtop ... ght=blue27
A gówno, zacząłem odpisywać na te bzdury co napisałeś, ale w połowie teksty walnąłem głową o klawiaturę i skasowałem to. Nie ma co, nic ci nie wytłumaczę i nie chcę, abyś kiedykolwiek się do mnie odnosił. Pewnie masz 13 lat, a motocykle widziałeś tylko na okładce gazety i tyle. Z mojej strony to tyle.
P.S. Naucz się wklejać cytat...
Suhy- to opowiadaj o tej imprezie masowej

- bober3
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości