aa
http://bip.word.waw.pl/zamowienia_publi ... iki_Jazdy/
Powstanie kolejne coÅ› jak tor michalczewskiego?
<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
- bober3
- Świeżak
Nikt nie wejdzie w mój link? Myślałem, że będzie większe zajaranie- WORD robi tor kartingowy w Modlinie, a tutaj zero ekscytacji
Walenty- ten garnek miałby już właściciela, gdyby był w innym rozmiarze

Walenty- ten garnek miałby już właściciela, gdyby był w innym rozmiarze

- bober3
- Świeżak
bober3 napisał(a):http://bip.word.waw.pl/zamowienia_publiczne/108/60/Wybor_partnera_prywatnego_do_utworzenia_Osrodka_Doskonalenia_Techniki_Jazdy/
Z planu niestety ale to wyglada jak tor kartingowy albo dla autek sterowanych radiem

Z inych newsow pan Men in Black byl dzisiaj zabrac bajka. Pod koniec tygodnia bedzie update.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Walenty napisał(a):ASR1927 napisał(a):To już zrobione. Żadna nie pasuje, bo musi mieć krótki gwint. Dorobią mi w fabryce felg aluminiowych
Nie rozumiem. To zwykła śruba? Nie mógłbyś po prostu jakiejś przyciąć?
Zwykła niezwykła...
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Rosiboj napisał(a):bober3 napisał(a):http://bip.word.waw.pl/zamowienia_publiczne/108/60/Wybor_partnera_prywatnego_do_utworzenia_Osrodka_Doskonalenia_Techniki_Jazdy/
Z planu niestety ale to wyglada jak tor kartingowy albo dla autek sterowanych radiemNic tam po sportowym motocyklu
W tej cenie nie zrobiliby toru z prawdziwego zdarzenia, a tak są 2 fajne miejsca, bo jedna część ma być podobna do tej z ITS Michalczewski z Szydłowca, a druga to jak pisałem tor kartingowy, dający duże możliwości zmian tras i z nawierzchnią 8-12 m szerokości. Jak dla mnie super rzecz, bo w końcu będzie można sobie pojeździć i podszkolić technikę, a może parę innych ośrodków przechwyci pomysł i będzie więcej tego typu rzeczy w Polsce.
Nie ma co narzekać, że mały, tak źle nie jest, ważne, że coś się w końcu ruszyło.
- bober3
- Świeżak
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
http://www.scigacz.pl/Zagapil,sie,i,wje ... 21309.html
Wczoraj tak miałem. Ale dla tych cycków warto było
Ja się uratowałem, dwie tarcze wielkie jak pizza XXL dały rade, ale było blisko.
Wczoraj tak miałem. Ale dla tych cycków warto było

Ja się uratowałem, dwie tarcze wielkie jak pizza XXL dały rade, ale było blisko.
- bober3
- Świeżak
nie liczylbym ze przez najblizsze 5 lat powstanie tor chociazby tak wielki i z takÄ… nawierzchnia jak poznan... zawsze sa wlasnie jeszcze kartingi na ktorych skil idzie mega szybko i przydaje sie na wieksze obiekty... no i slovaikanring gdzie za 80 euro jest to samo a nawet lepiej niz na poznaniu.... najgorsze sa dojazdy na tory....
-
nabudi - Bywalec
nabudi napisał(a):nie liczylbym ze przez najblizsze 5 lat powstanie tor chociazby tak wielki i z taką nawierzchnia jak poznan... zawsze sa wlasnie jeszcze kartingi na ktorych skil idzie mega szybko i przydaje sie na wieksze obiekty... no i slovaikanring gdzie za 80 euro jest to samo a nawet lepiej niz na poznaniu.... najgorsze sa dojazdy na tory....
Przeglądałem Twoje focie i nie raz to widziałem: po co składacie/ściągacie lusterka? One aż tak przeszkadzają?
To, co na fotkach, to Radom? Da się tam wpiąć trójkę?
-
Walenty - Moderator
lusterek nie trzeba ściągać... ale jak jezdzilem z nimi to nie moglem sie skupic tylko jak kogos slyszalem to odruchowo patrzalem w nie... tak wiec lepiej mi sie skupić jak ich nie ma
tak wiec mozna powiedziec ze przeszkadzajÄ…... (czasami odbija sie od nich tez swiatlo i oslepia innych....) co do radomia to raczej 2 wystarcza... mysle ze jak ktos nigdy nie byl na torze to wiecej sie nauczy na radomiu niz poznaniu, no i pomimo ze radom to taki wolny tor gume z przodu ludzie domykajÄ… no i mozna spotkac sporo wyjadaczy z poznania co na radomiu np podszkalajÄ… na spokojnie technike
tak wiec ja polecam pomimo ze wiekszosc osob jak slyszy ze jezdzi sie na 2 i predkosci to max 120/h po czym robisz i tak bardzo szybkie hamowanie i wchodzisz w zakret... twierdzi ze tor lipny (szkoda ze wiekszosc osob co tak mowi ma sporty do lansu )
gdyby nie to ze w tym roku okazalo sie ze mam wazniejsze wydatki niz moto to pewnie bym spróbował sil na slovakianring ale moze za rok
aaaa no i kolejny plus mniejszych torow to ze nie trzeba kompletu opon na 1 dzien tylko starcza na 4-5 wypadow
no i koszta sa smieszne bo za radom na caly dzien placi sie za wjazd 150 zl
nawet liczac dojazd 150 zl to 3 stowki... gdzie poznan kosztuje 550zl+dojazd+opony+inne rzeczy i wychodzi 1 tysiak za dzien
jednym slowem .. jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
jak jest fajna ekipa to nawet na parkingu moze byc fajnie 

gdyby nie to ze w tym roku okazalo sie ze mam wazniejsze wydatki niz moto to pewnie bym spróbował sil na slovakianring ale moze za rok

aaaa no i kolejny plus mniejszych torow to ze nie trzeba kompletu opon na 1 dzien tylko starcza na 4-5 wypadow

jednym slowem .. jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma

-
nabudi - Bywalec
...a i jednak Radom nieco bliżej niż Poznań.
Wyrazów odwiedzasz? Pewien człowiek pracujący niedaleko tego toru przestrzegał, że nie można ot tak tam wbić, bo po gliny ktoś dzwoni. Szlaban zamknięty, jak jest teraz, to nie wiem.
Wyrazów odwiedzasz? Pewien człowiek pracujący niedaleko tego toru przestrzegał, że nie można ot tak tam wbić, bo po gliny ktoś dzwoni. Szlaban zamknięty, jak jest teraz, to nie wiem.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
nabudi napisał(a): ... ja polecam pomimo ze wiekszosc osob jak slyszy ze jezdzi sie na 2 i predkosci to max 120/h po czym robisz i tak bardzo szybkie hamowanie i wchodzisz w zakret... twierdzi ze tor lipny (szkoda ze wiekszosc osob co tak mowi ma sporty do lansu )
......
jednym slowem .. jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie majak jest fajna ekipa to nawet na parkingu moze byc fajnie
Co do lusterek to sciaga sie je w razie szlifa, jedna rzecz mniej do wymiany.
Co do porownan to jesli cie dobrze zrozumialem twoja opinia jest malo miarodajna bo nie byles na "prawdziwym" torze wiec co mozesz o nim wiedziec? Zgodze sie z twoim zdaniem, ze sie lubi co sie ma, natomiast jest tez inne powiedzenie, dostajesz to za co zaplaciles, placisz niewiele , dostajesz niewiele. Techniki mozna uczyc sie wszedzie, nawet na parkingu jak sam powiedziales, natomiast kazde z tych miejsc to zupelnie inny lewel i nie trzeba tu mistrza, zeby zauwazyc, ze latwiej znalesc punkty hamowania z 120 do 50 niz z 260 do 70. Inn sprawa,ze takie kartingowki to tory na 1 i maxymalnie drugi bieg (sam powiedziales max 120) podczas gdy na torze max zalezy glownie od twoich umiejetnosci i czesto gesto jest bliski maxowi twojego motocykla co za tym idzie, uzywasz biegow od 1-6, musisz pamietac ktore zakrety i miejsca na ktorych biegach, gdzie redukowac, gdzie zaczynac hamowac, czy oplaca sie wbijac 4 zeby po 2sec zbic na 2 bieg, czesto gesto trzeba przbijac biegi w zakrecie itd itd. Konkludujac, parking pod tesco wieczorowa pora ... sa tacy co mowia OK, tor kartingowy, sa tacy ktorzy by chcieli posmigac na nim, prawdziwy tor ... to miejsce dla ktorego projektuje sie motocykle sportowe, przelozenia, skoki zawieszenia , moc , hamulce itd. I nie ma co sie oszukiwac, wiekszosc ludzi po jezdzie na torze , kartingi i tesco juz nie bawia tak samo jak kiedys.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
wyrazow to sie tylko do driftu nadaje
kurcze za dlugiego posta napisales o tej h zeby mi sie chcialo rownie dlugo odpisac bo ide spac
ja nie bylem ale ludzie z ktorymi latam na kartingi latają tez po speed dayach itp i nikt nigdy nie narzekał ze maly tor nie uczy... wrecz przeciwnie... a na normalny tor tez sie wybiore... a z racji ze nie stac mnie normalne treningi na duzym torze to chcialbym jesli mi sie uda pojechac w pelni wykorzystać taki wypad a nie placic tysiac zl zeby sie uczyc dopiero podstaw...
dla przykladu znajomy co caly czas latal po kartingach ... pojechal na poznan i na 2 dzien zrobil czas pasujÄ…cy do grupy A gdzie z tego co sie czyta polowa osob ponizej 1,50 nie potrafi zejsc po kilku wypadach... to oczywiscie przyklad ale na pewno cwiczenie nawykow itp na mniejszych obiekcie spory wklad w to mialo
a teraz ide spac bo jutro lato filmowe w zlotym potoku
co do wykorzystywania mocy to ponad polowa uczestników wykorzystuje ją tylko na prostej.... a frajda to wkoncu zakrety ...
kurcze za dlugiego posta napisales o tej h zeby mi sie chcialo rownie dlugo odpisac bo ide spac

ja nie bylem ale ludzie z ktorymi latam na kartingi latają tez po speed dayach itp i nikt nigdy nie narzekał ze maly tor nie uczy... wrecz przeciwnie... a na normalny tor tez sie wybiore... a z racji ze nie stac mnie normalne treningi na duzym torze to chcialbym jesli mi sie uda pojechac w pelni wykorzystać taki wypad a nie placic tysiac zl zeby sie uczyc dopiero podstaw...
dla przykladu znajomy co caly czas latal po kartingach ... pojechal na poznan i na 2 dzien zrobil czas pasujÄ…cy do grupy A gdzie z tego co sie czyta polowa osob ponizej 1,50 nie potrafi zejsc po kilku wypadach... to oczywiscie przyklad ale na pewno cwiczenie nawykow itp na mniejszych obiekcie spory wklad w to mialo
a teraz ide spac bo jutro lato filmowe w zlotym potoku

co do wykorzystywania mocy to ponad polowa uczestników wykorzystuje ją tylko na prostej.... a frajda to wkoncu zakrety ...
-
nabudi - Bywalec
Oj kłócicie się, wątpię, aby powstał w przeciągu 20 lat tor jak Poznań, bo nikt nie będzie dokładał do interesu, a państwa nie stać na takie coś. Teraz nawet Nurburgring sprzedają, czy już sprzedali, nie wiem. I też nie ogarniam po co wydawać masę milionów, skoro w miarę centrum jest Poznań, a Ci z południa PL moga jechać sobie na obiekty zagraniczne. Już wolałbym dać więcej imprez dla moto i obniżyć ceny wejścia, niż budować drugi tor. Przesadzacie nie raz. Może być i 16 torów jak Poznań, w każdym mieście wojewódzkim po 1, ale 90% motocyklistów tam nie wjedzie, bo jak wyżej napisane- jest tam drogo. Wejście na pół dnia na Radom to jakieś 70 czy 60 zł, zależy czy przed czy popołudniu, wiadomo, że to nie to co większy obiekt, ale nie każdego stać, aby przyjechać na weekend i za samo wejście na tor wywalić tysiaka, nie mówiąc o innych kosztach.
- bober3
- Świeżak
Przy naszych zarobkach wjazd za tysiaka, do tego nocleg, jedzenie i dojazd/przyjazd to co najmniej połowa średniej miesięcznej na rękę. Jesteśmy biednym krajem, a ceny mamy europejskie. To tak jak z wyjściem do knajpy- przeciętny kowalski może wyjść od święta.
Ale nie o to mi chodziło. Po prostu zamiast hajs władowany w budowę dużego toru wolałbym przeznaczyć na zwiększenie częstotliwości imprez na Poznaniu i obniżeniu cen wjazdu.
A tak w ogóle przykład Warszawy pokazuje, że zwiększenie cen nawet takiego niezbędnego dobra jak komunikacja miejska potrafi przynieść zmniejszenie wpływów do budżetu. Niestety rachunek ekonomiczny nie jest taki łatwy, że ludzie i tak będą jeździć niezależnie od ceny.
P.S. A ten link do z dupy jest konkretnie, to że średnia wzrosła o 1/3 nie znaczy, że jest lepiej. Może u prezesów banków wzrosła o tyle, ale przeciętny kowalski zarabia prawie tyle samo, za to ceny skoczyły nieporównywalnie... Benzyna czy litr mleka.
Ale nie o to mi chodziło. Po prostu zamiast hajs władowany w budowę dużego toru wolałbym przeznaczyć na zwiększenie częstotliwości imprez na Poznaniu i obniżeniu cen wjazdu.
A tak w ogóle przykład Warszawy pokazuje, że zwiększenie cen nawet takiego niezbędnego dobra jak komunikacja miejska potrafi przynieść zmniejszenie wpływów do budżetu. Niestety rachunek ekonomiczny nie jest taki łatwy, że ludzie i tak będą jeździć niezależnie od ceny.
P.S. A ten link do z dupy jest konkretnie, to że średnia wzrosła o 1/3 nie znaczy, że jest lepiej. Może u prezesów banków wzrosła o tyle, ale przeciętny kowalski zarabia prawie tyle samo, za to ceny skoczyły nieporównywalnie... Benzyna czy litr mleka.
- bober3
- Świeżak
Zamiast kartingu wole polecieć na "Obidowa"
Wjazd za Free a i patelnie robiÄ… robotÄ™...

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości