aa
bober3 napisał(a):...Już wolałbym dać więcej imprez dla moto i obniżyć ceny wejścia, niż budować drugi tor.
... nie każdego stać, aby przyjechać na weekend i za samo wejście na tor wywalić tysiaka, nie mówiąc o innych kosztach.
Siegnij wiec do skarpety, wybuduj tor a poitem zrob wiecej imprez i obniz ceny

Real to nie dziecinne marzenia. Jezeli jest frekwencja ( a jest, to sie cene podwyzsza a nie obniza.
Sciganie sie nie jest dla biedoty. Dobrze wiec, ze kosztuje tyle, aby wiekszosci nie bylo stac, bo bylby tlok, a tak jest luz.
Stare polskie przyslowie mowi, sie niema miedzi, sie w domu siedzi.
Black-Ghost napisał(a):Zamiast kartingu wole polecieć na "Obidowa"Wjazd za Free a i patelnie robią robotę...
Nie chce krakac, ale kiedys to ogranicza

- Harakiri 7
- Bywalec
Black tylko ze na obidowie nie pojedziesz tak jak na torze... przynajmniej ja po drodze nigdy bym tak nie pojechal... szkoda zycia na barierki... a na torze mozna przynajmniej poprobowac .... jak sie nie uda to lece w trawe... a w obidowie? no chyba ze ktos chce miec pelno filmikow na necie jak ten od pomaranczy ...
-
nabudi - Bywalec
muszę wam powiedzieć, że s1000rr to chyba najbardziej rasowy sport jaki można kupić. genialne moto. a po wczoraj jestem zdecydowany, że kiedyś takie będzie u mnie stało, nie teraz, bo skill nie ten, ale kiedyś na pewno. genialne heble, genialne prowadzenie, pozycja no jak to na sporcie, wiadomo, idealna reakcja na manetę, po prostu cud!
nie wiem, ilu z was przewiozło swoje 4 litery na niej, ale jak ktoś ma okazję, to się nie zastanawiać!
im więcej gapię się na te malowanie: http://allegro.pl/honda-cbr-1000-rr-100 ... 86482.html
tym bardziej siÄ™ do niego przekonujÄ™
początkowo zakładałem sobie repsolową sc59 albo HRC ale odpowiednio 8 i 5 tyś drożej (samo malowanie, trochę bez sensu), cała czarna, jak to pewna osoba z forum określiła 'za smutna' a ta zaczyna mi się podobać 
nie wiem, ilu z was przewiozło swoje 4 litery na niej, ale jak ktoś ma okazję, to się nie zastanawiać!
im więcej gapię się na te malowanie: http://allegro.pl/honda-cbr-1000-rr-100 ... 86482.html
tym bardziej siÄ™ do niego przekonujÄ™

- Kaai
- Mieszkaniec forum
Hyde
Praktycznie wszędzie są barierki nic nie poradzisz! Trzeba akceptować rzeczy takimi jakimi są a nie wybrzydzać.
Harakiri 7 Kontrole policyjne nie zniechęcą ludzi. Nawet fotoradary na zakopiance nie są żadnym problemem. Szczerze w to wątpię aby ktoś miał się zająć tematem obidowej.
Nabudi. Ja tam czochrałem slidery nie raz na obidowej bez większych konsekwencji. Sieczka już przeginał temu skończyło się to tragicznie.
Kaai Niby wszystko spoko z tą Sc59 ale nawet wyświetlacza biegów nie ma. Rocznik 2008 bez ABS-u dupy nie urywa nie mówiąc o wciąganiu oleju. Gdybym miał zmieniać teraz moto tak do 30tyś zł wolał bym kupić ZX-10R 2008-2010 albo Gixa 1000 K9 w górę. Bo na S1k trzeba mieć przynajmniej 40tyś zł

Harakiri 7 Kontrole policyjne nie zniechęcą ludzi. Nawet fotoradary na zakopiance nie są żadnym problemem. Szczerze w to wątpię aby ktoś miał się zająć tematem obidowej.
Nabudi. Ja tam czochrałem slidery nie raz na obidowej bez większych konsekwencji. Sieczka już przeginał temu skończyło się to tragicznie.
Kaai Niby wszystko spoko z tą Sc59 ale nawet wyświetlacza biegów nie ma. Rocznik 2008 bez ABS-u dupy nie urywa nie mówiąc o wciąganiu oleju. Gdybym miał zmieniać teraz moto tak do 30tyś zł wolał bym kupić ZX-10R 2008-2010 albo Gixa 1000 K9 w górę. Bo na S1k trzeba mieć przynajmniej 40tyś zł

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Wyświetlacz biegów niestety do zrobienia. Bo chce moto do latania po torze. Tego sc59, bo jest najlzejszym i najlepiej prowadzącym się litrem z tamtych lat. I to jest fakt nie ma co się spierać. Mniejszej mocy się nie odczuwa. Na każdych torowych testach sc59 wciąga inne moto z tych lat. A olej. No niestety to trzeba przelknac ;/
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
E no nie gadaj że mniejszej mocy się nie odczuwa
różnica 4-6kg względem konkurencji. Czy prowadzenie będzie wyczuwalnie lepsze od konkurencji dla amatora
Wątpie. Widziałem sporo testów gdzie wygrywało ZX-10R 2009 czy Gix K9 dużo zależy od samej konfiguracji toru na którym był przeprowadzony test i kto gonił tymi sprzętami.
http://www.motocykl-online.pl/testy/Suz ... -R1,3987,3

http://www.motocykl-online.pl/testy/Suz ... -R1,3987,3
-
No dokładnie to co napisałeś:
Rzeczywiście, badania na hamowni potwierdziły, że lekki jak piórko FireBlade, którego moc nigdy nie powalała na kolana, teraz, w epoce normy czystości Euro 3, może zaimponować. Przy czym nie chodzi tu o moc maksymalną (180 KM), która jest prawie na tym samym poziomie, co w Kawasaki i Suzuki, podczas gdy Yamasze zmierzono 176 KM. Bardziej imponuje to, że między 5000 a 11 000 obr/min, a więc w prawie całym użytecznym zakresie obrotów, na czterocylindrowca FireBlade'a nie ma mocnych
-42055551cf86e1a1e4ce38931fb3fd38.jpg)
Rzeczywiście, badania na hamowni potwierdziły, że lekki jak piórko FireBlade, którego moc nigdy nie powalała na kolana, teraz, w epoce normy czystości Euro 3, może zaimponować. Przy czym nie chodzi tu o moc maksymalną (180 KM), która jest prawie na tym samym poziomie, co w Kawasaki i Suzuki, podczas gdy Yamasze zmierzono 176 KM. Bardziej imponuje to, że między 5000 a 11 000 obr/min, a więc w prawie całym użytecznym zakresie obrotów, na czterocylindrowca FireBlade'a nie ma mocnych
-42055551cf86e1a1e4ce38931fb3fd38.jpg)
- Kaai
- Mieszkaniec forum
senekkorzenna napisał(a):Zgadza się Panie Walenty,dzisiaj w pięć minut wymieniłem klocki z tyłu w swojej CeBulce.
Niech ktoś pokaże mi taki sprzęt że ta operacja tyle trwa.![]()
![]()
600rr

Zaraz siÄ™ zacznie drapanie o nanosekundy

Wszystko wskazuje na to, że przez to kolano już w tym roku nie polatam, i myślę nad sprzedażą Gixera

Nie chce ktoÅ›?
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Powiedzcie, warto wystawiać na popularny portal aukcyjny kombinezon Tschula w stanie 4+ za około 700zł (kupiłem nowy 2 lata temu za 1100zł)?
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Gdyby SC59 nie wyglądało jak po zderzeniu ze ścianą i miało seryjnie wyświetlacz biegów to spoko byłby sprzęt pomijając wchłanianie oleju. Ale S1k pojechało blademu po rajtach
Kaai jak chcesz mieć mocny dół i środek to czemu nie kupisz V-ki?
Mnie tam dół obrotów wali bo po mieście jeżdżę sporadycznie, A tak to mój użyteczny zakres obrotów 5-13tyś RPM 

-
wygląd kwestia gustu, mi akuratnie ten od sc59 nie przeszkadza (a czemu tak wygląda, to jak ktoś na niej pojeździ to powie 'wtf, to działa'), no wyświetlacz biegów kicha, tylko w gixach od nowej budy w k5 zaczęli ładować. z 2008 roku tylko gixy maja ze sportów (taka prawda). i ofc że s1k rr złoiło konkurencję. ale s1krr to koszt 11-12k euro za fajny egzemplarz, a sc59 jest 'nieco' tańsza (nie licząc repsola)
v-ki nie lubię, chociaż gdybym miał sporo kasy to panigale by było. bo jest imho po prostu piękne
v-ki nie lubię, chociaż gdybym miał sporo kasy to panigale by było. bo jest imho po prostu piękne

white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Harakiri 7 napisał(a):bober3 napisał(a):...Już wolałbym dać więcej imprez dla moto i obniżyć ceny wejścia, niż budować drugi tor.
... nie każdego stać, aby przyjechać na weekend i za samo wejście na tor wywalić tysiaka, nie mówiąc o innych kosztach.
Siegnij wiec do skarpety, wybuduj tor a poitem zrob wiecej imprez i obniz ceny![]()
Real to nie dziecinne marzenia. Jezeli jest frekwencja ( a jest, to sie cene podwyzsza a nie obniza.
Sciganie sie nie jest dla biedoty. Dobrze wiec, ze kosztuje tyle, aby wiekszosci nie bylo stac, bo bylby tlok, a tak jest luz.
Stare polskie przyslowie mowi, sie niema miedzi, sie w domu siedzi.Black-Ghost napisał(a):Zamiast kartingu wole polecieć na "Obidowa"Wjazd za Free a i patelnie robią robotę...
Nie chce krakac, ale kiedys to ogranicza![]()
Ty naprawdę musisz być tym policjantem, bo rozumkiem nie grzeszysz. Napiszę jeszcze raz- ZAMIAST wydawać kasę na budowę toru, który się NIE ZWRÓCI, wolę WYDAĆ te pieniądze na DOFINANSOWANIE tego co jest TERAZ. Więc więcej imprez i taniej.
W ogóle masz świetne myślenie, mózg wyprany na ful, a Ty jesteś kurwa szlachta całe szczęście, a w herbie masz sierp i młot. Jak ja nienawidzę takie ****, że coś nie jest dla biedoty. Motocykle nie są dla biedoty umysłowej, więc dlaczego masz motocykl?!
Sorry za ton i słowa, ale po prostu jak słyszę takie bzdury to mnie ponosi.
Ale przynajmniej masz chłopcze adekwatny nick, bo jak widzę co piszesz to mam ochotę wyzionąć ducha... A tory na które wjeżdżasz mają homologacje?

ASR1927 napisał(a):Powiedzcie, warto wystawiać na popularny portal aukcyjny kombinezon Tschula w stanie 4+ za około 700zł (kupiłem nowy 2 lata temu za 1100zł)?
Zależy od stanu, ale ja bym za tyle nie kupił. Jak dla mnie używana rzecz to najwyżej 50% wartości początkowej.
Po pierwsze nikt cie nie upoważnił do obrażania ludzi

Po drugie przeczytaj jeszcze raz regulamin

Po trzecie nie wydzieraj siÄ™ na forum.

senekkorzenna
- bober3
- Świeżak
Kaai ZX-10R od 2008r też ma wyświetlacz biegów
Każdego ciągnie do swojego. Ty byś kupił sc59 a ja ZX-10R od 2008roku
Ale oboje byśmy chcieli S1k
Bober3 nie przeginaj ze słownictwem
Bo ci ktoś smycz ukróci!

Bober3 nie przeginaj ze słownictwem

-
a to sry, nie wiedziałem że ma.
no wyświetlacz rzecz obowiązkowa (przynajmniej dla nowicjusza na tor), no ale na szczeście można łątwo dorobić i w miarę tanio
a co do s1k rr, dokładnie jak wczoraj jeźdizlem na niej, masakra, cud nie moto
no wyświetlacz rzecz obowiązkowa (przynajmniej dla nowicjusza na tor), no ale na szczeście można łątwo dorobić i w miarę tanio

a co do s1k rr, dokładnie jak wczoraj jeźdizlem na niej, masakra, cud nie moto

white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Tylko że z akcesoryjnymi wyświetlaczami bywa różnie. Spotkałem się już z opinią ze są o kant tyłka rozbić. Albo pokazują zbyt wolno albo się zacinają po czym zaczynają świrować.
Być może zależy z jakiej półki cenowej ale jednak co seryjne to seryjne.

-
no wiadomo, no ale jak się nie ma co się lubi, co poradzić. a mi akuratnie sc59 leży. r1 nie chcę, po prostu. gix z k8 był taki se, kawy nie miałem okazji, siostry chłopak zastnawia się nad kawą 2008/2009 albo s1krr. to może coś więcej będę widział.
a wyświetlacze, po 200zł widziałem filmy na yt. 299 na zegarku i '1' bieg xD
a wyświetlacze, po 200zł widziałem filmy na yt. 299 na zegarku i '1' bieg xD
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
O tym pisałem. Jak by mi miał tak pokazywać taki wyświetlacz biegów to wolał bym go nie mieć.
-
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości