Posiadacze KTM RC8
ja chcę taki...
http://www.youtube.com/watch?v=Prg57T-e4y4
(koniecznie na głośnikach, a nie speakerach z lapa)
gdzie można kupić JCE ?
http://www.youtube.com/watch?v=Prg57T-e4y4
(koniecznie na głośnikach, a nie speakerach z lapa)
gdzie można kupić JCE ?
KTM RC8 out
KTM 690 SMC-R 2015 in
KTM 690 SMC-R 2015 in
-
maniujr - Świeżak
na razie odstawiłem dzisiaj na serwis, bo sprzęgło mnie do szału doprowadzało... tak kleiło, że na 1dynce potrafił mi dojeżdżając do skrzyżowania zdławić silnik, mimo, że miałem wciśnięte sprzęgło...
szarpanie na zimnym opanowałem jakość, ale w/w zagrażało bezpieczeństwu, bo zostałem kilka razy tuż przed krzyżówką lub na...
prawdopodobnie pokrzywione przekładki czy cuś...
szarpanie na zimnym opanowałem jakość, ale w/w zagrażało bezpieczeństwu, bo zostałem kilka razy tuż przed krzyżówką lub na...
prawdopodobnie pokrzywione przekładki czy cuś...
KTM RC8 out
KTM 690 SMC-R 2015 in
KTM 690 SMC-R 2015 in
-
maniujr - Świeżak
maniujr ja też mam problem ze sprzęgłem. Przy ruszaniu, sprzęgło strasznie szarpie (szczególnie przy gwałtownym ruszaniu ze świateł
), również przy "gumowaniu" przy strzeleniem sprzęgła motor dziwnie pcha do przodu. Kolega mechanik ściągnął dekiel poruszał koszem i okazuje się, ze przedkładki i sprężynki pokrzywione są, należy więc albo wymienić koszyk sprzęgłowy na nowy lub co jest rozwiązaniem tańszym, oddania do speca, który zajmuje się regeneracją tego typu ustrojstwa. Osobiście zdecyduję się raczej na tę drugą opcję.
Na marginesie, czy ktoś z posiadaczy KTM RC8 miał kiedyś problem z czujnikiem poziomu paliwa. Mi wyświetla się wciąż rezerwa, oraz wyświetla komunikat sensor error. Poruszanie (przełożenie powtórne) przewodów od czujnika nic nie dało.

Na marginesie, czy ktoś z posiadaczy KTM RC8 miał kiedyś problem z czujnikiem poziomu paliwa. Mi wyświetla się wciąż rezerwa, oraz wyświetla komunikat sensor error. Poruszanie (przełożenie powtórne) przewodów od czujnika nic nie dało.
KTM RC8 -Ready to race
-
mieszkods - Świeżak
Co zaś do wyjazdu "na Bydgoszcz" to niestety odpadam. W Słupsku 06.07.2013 r. - w najbliższą sobotę jest impreza NIGHT POWER - wyścigi drag racing. W zasadzie ścigają się same samochody, lecz może uda i mi się spróbować swych sił na RC8. Wszystkich posiadaczy KTM'ów zapraszam do Słupska.
KTM RC8 -Ready to race
-
mieszkods - Świeżak
identyczne objawy jak u mnie...
czekam na info z serwisu. odstawiłem do chłopaków z www.motocyklon.pl bo w rapidzie po rozmowie z nimi stwierdziłem, że nie do końca wiedzą co to rc8... np. nie słyszeli nigdy o wersji black rrs, a opis zachowania motoru nie do końca przemawiał do Pana który podobno zna się na KTM...
tarcze do wymiany...
waszym zdaniem wymieniać całość (przekładki, sprężynki, dociski) czy tylko same tarcze ?
różnica w cenie 600 a 1050pln

czekam na info z serwisu. odstawiłem do chłopaków z www.motocyklon.pl bo w rapidzie po rozmowie z nimi stwierdziłem, że nie do końca wiedzą co to rc8... np. nie słyszeli nigdy o wersji black rrs, a opis zachowania motoru nie do końca przemawiał do Pana który podobno zna się na KTM...

tarcze do wymiany...
waszym zdaniem wymieniać całość (przekładki, sprężynki, dociski) czy tylko same tarcze ?
różnica w cenie 600 a 1050pln

KTM RC8 out
KTM 690 SMC-R 2015 in
KTM 690 SMC-R 2015 in
-
maniujr - Świeżak
Ładnie Ci to idzie Joda i widze ze warsztat fachowy nie jakas stodoła masz przy inadle jakies nakladki z tworzywa zeby nie odgniataly rury?jestem uczulony na to
Napewno wpadne do Ciebie a i moze jakies atrakcje nadmorskie przedstawisz gdzie by warto bylo sie zatrzymac bo niemam pojecia
maniujr nie bedziesz mial moto na weekend?
ps.
przykra sprawa z tym sprzeglem ... RC8R juz chyba ominelo bo sie nie słyszy na ten temat na forach zbyt wiele ...
mieszkods Masz akrapa evo1???

maniujr nie bedziesz mial moto na weekend?
ps.
przykra sprawa z tym sprzeglem ... RC8R juz chyba ominelo bo sie nie słyszy na ten temat na forach zbyt wiele ...
mieszkods Masz akrapa evo1???
KTM RC8R - READY TO RACE
-
twin - Świeżak
spoko, będę miał
złożą na starym, a jutro zamawiam nowe (albo kompletne, albo tarcze), a na tym pojeżdżę do weekendu. w poniedziałek spadam na tygodniowy urlop, więc wtedy odstawię i zamontują nowe. w rc8r chyba z racji antyhoppingu jest lepiej...

KTM RC8 out
KTM 690 SMC-R 2015 in
KTM 690 SMC-R 2015 in
-
maniujr - Świeżak
Antihopping w standardzie maja dopiero roczniki 2013
Pojawisz sie w Bydgoszczy?
i Ty joda bedziesz czy podjechac do Ciebie? jak nie to moze sie spotkamy po drodze gdzies
tylko ja jeszcze nie jestem pewny na która dokładnie bede bo w czwartek wieczorem wyjezdzam z belgii ale powinienem byc na czas...

i Ty joda bedziesz czy podjechac do Ciebie? jak nie to moze sie spotkamy po drodze gdzies
tylko ja jeszcze nie jestem pewny na która dokładnie bede bo w czwartek wieczorem wyjezdzam z belgii ale powinienem byc na czas...
KTM RC8R - READY TO RACE
-
twin - Świeżak
Dla wtajemniczonych - na zdjęciu gdzie spawam na dolnej półce leżą 2 i pół kolektora do RC8 i jakieś poszycie tytanowe.
Zależy co robię - tak jak ten kolektorek to jeszcze surowy i po wykonaniu szlifowany.
Jak jakieś poprawki na gotowym lub nowym to używam nakładki ALU.
Wszystko musi przewodzić prąd i nie mogą być gumowe.
Nie wkładam w imadło części na których miałby zostać ślad.
Co do soboty to jeszcze będę potwierdzał - ale chciałbym się wyrwać do Bydgoszczy.
Co do tarcz to lepiej wszystkie trzy elementy: tarcze, przekładki i sprężynki.
Chyba że przekładki są proste to można je pominąć.
Ja ostatnie tarcze jak wymieniałem w poprzedniej R1 to włożyłem kewlarowe EBC w komplecie ze sprężynkami do starych przekładek.
Na moje odczucie - były nie do zajechania!!!!
Fakt cena 600 zł. ale to najlepsze rozwiązanie.
Zależy co robię - tak jak ten kolektorek to jeszcze surowy i po wykonaniu szlifowany.
Jak jakieś poprawki na gotowym lub nowym to używam nakładki ALU.
Wszystko musi przewodzić prąd i nie mogą być gumowe.
Nie wkładam w imadło części na których miałby zostać ślad.

Co do soboty to jeszcze będę potwierdzał - ale chciałbym się wyrwać do Bydgoszczy.
Co do tarcz to lepiej wszystkie trzy elementy: tarcze, przekładki i sprężynki.
Chyba że przekładki są proste to można je pominąć.
Ja ostatnie tarcze jak wymieniałem w poprzedniej R1 to włożyłem kewlarowe EBC w komplecie ze sprężynkami do starych przekładek.
Na moje odczucie - były nie do zajechania!!!!

Fakt cena 600 zł. ale to najlepsze rozwiązanie.
motocykl: KTM RC8R
-
joda - Świeżak
Zgadza się twin, w ktmie mam zamontowany wydech Arkapa evo. Dźwięk naprawdę nieziemski.
http://img802.imageshack.us/img802/9398/1ybq.jpg
http://img802.imageshack.us/img802/9398/1ybq.jpg
KTM RC8 -Ready to race
-
mieszkods - Świeżak
A tu SP2 w całości ale jeszcze goła
Ale trochę przegrzana - musi teraz jeszcze jakiś dodatkowy moduł sterujący wtryskiem zamontować.
(otwórz link)
Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)

Ale trochę przegrzana - musi teraz jeszcze jakiś dodatkowy moduł sterujący wtryskiem zamontować.

Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
motocykl: KTM RC8R
-
joda - Świeżak
Słuchaj a niewiesz czy wczesniej jak Ci wymieniali plyn bo tak pisałes chyba to moze wlali zwykly hamulcowy
bo z tego co sie upewnilem z manuala to hamulcowy jest
DOT 4 LUB DOT 5.1
NIGDY NIE WLEWAJCIE DOT 5 BO TO ZUPELNIE CO INNEGO NIZ DOT 4 CZY DOT 5.1!!!
CASTROL -RESPONSE BRAKE FLUID SUPER DOT 4
albo
MOTOREX -BRAKE FLUID DOT 5.1
a hydrauliczny
zgodnie z norma ISO VG (15)
MOTOREX - HYDRAULIC FLUID 75
Może wlali hamulcowy i sie pojebały elementy gumowe
Ładnie joda ale wrzuć jeszcze coś w całości
Właśnie wyłapałeś 2 warna za wulgaryzm w twoim poście
Black-Ghost
bo z tego co sie upewnilem z manuala to hamulcowy jest
DOT 4 LUB DOT 5.1
NIGDY NIE WLEWAJCIE DOT 5 BO TO ZUPELNIE CO INNEGO NIZ DOT 4 CZY DOT 5.1!!!
CASTROL -RESPONSE BRAKE FLUID SUPER DOT 4
albo
MOTOREX -BRAKE FLUID DOT 5.1
a hydrauliczny
zgodnie z norma ISO VG (15)
MOTOREX - HYDRAULIC FLUID 75
Może wlali hamulcowy i sie pojebały elementy gumowe
Ładnie joda ale wrzuć jeszcze coś w całości
Właśnie wyłapałeś 2 warna za wulgaryzm w twoim poście
Black-Ghost
Ostatnio edytowano 4/7/2013, 06:49 przez twin, łącznie edytowano 7 razy
KTM RC8R - READY TO RACE