[biblioteka] Jak się zachować podczas kontroli...
"Ta technika niestety nie dziaÅ‚a na egzaminatorów WORD i urzÄ™dników, którzy każdy przejaw „zaprzyjaźniania siÄ™” traktujÄ… jako bagnet w ego." oooo tak
pamietam jak zdawalem kolo listopada, zimno było, wiekszosc zdajacych bez rekawic, w kurtce jakiej kto mial, gosc ktory zdal przedemna chcial zagadac do egzaminatora na odchodne, zeby rozluznic atmosfere podczas wypisywania papierow....i wygladalo to mniej wiecej tak : "zimno, niezle wymarzlem", Egz: "ja Pana nie ubierałem" to był koniec rozmowy
<br><hr>ajr

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bla bla bla, historie z **** wziete zawsze w komentarzach. policjat czlowiek jak i Ty tyle ze w pracy, wiec albo trafisz na pajaca albo na "sasiada",nie generalizujmy, bo tak jak "nam" motocyklista nie raz zdarza sie przjejechac na zgeneralizowanej opinii, tak i policjanta to sie zdarzyc moze.<br><hr>Artur
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no i jeszcze jedna dosyc istotna rzecz - nie zdarzylo mi sie dostac mandatu "za nic", i to chyba tyle w tym temacie.<br><hr>ArturKomentatorzy napisał(a):bla bla bla, historie z **** wziete zawsze w komentarzach. policjat czlowiek jak i Ty tyle ze w pracy, wiec albo trafisz na pajaca albo na "sasiada",nie generalizujmy, bo tak jak "nam" motocyklista nie raz zdarza sie przjejechac na zgeneralizowanej opinii, tak i policjanta to sie zdarzyc moze.<br><hr>Artur<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiem że głupio się chwalić i zaraz los się odwróci, ale prawko na samochód zrobiłem w 2003 roku i do tej pory nie zapłaciłem w Polsce mandatu. Uważam że Policjanci nie robią problemów bez powodu. Natomiast wiem że w Holandii też są bardzo tolerancyjni ale do czasu. Jeżdżąc za granicą nie ma się presji że ktoś nam siedzi na zderzaku i nas pogania. W tej kwestii jest ciągle wiele do zrobienia. Na co dzień jeżdżę po Wrocławiu, staram się być uprzejmy dla innych. Traktuję jazdę jako przyjemność. Dzięki temu mogę ominąć wiele nieprzyjemności.<br><hr>Jajaja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pogratulować : )<br><hr>nKomentatorzy napisał(a):Zdarzyło mi się lecieć po chwilowo pustej, prostej drodze niemal 200km/h a tu z bocznej leśnej drogi wyskoczył pałkarz z lizakiem. Widział mnie albo słyszał z daleka. Ale kiedy tłumaczyłem że droga prościutka, przede mną całkiem pusto i zawsze jeżdżę bezpiecznie, po prostu słuchał. Skończyło się na rozmowie o sprzętach i pouczeniu. Banalne wytłumaczenie faktycznego wyglądu sytuacji a zaoszczędziłem wiele... Oczywiście przy zatrzymaniu odrazu zdjąłem kask, zgasiłem moto i ze spokojem przywitałem pana władzę. Sympatyczne podejście punktuje już na wstępie. Zawsze możecie trafić na pieska bikersa<br><hr>Daytona 600<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja mam z kontroli miłe wspomnienia.5 ostatnich zatrzymań = zero punktów i mandatów.Ale jeżdżę przepisowo.Policji wydaje się,że facet na ścigaczu jadąc regulaminowo jest zapewne na podwójnym gazie lub prowadzi bez uprawnień. Zawsze muszę dmuchnąć w balon, później parę wzajemnych uprzejmości i śmigam dalej oczywiście przepisowo.<br><hr>aro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Doczytałem do końca. Z wielkim niesmakiem. Patrząc przez pryzmat doświadczeń z (p)olicją w różnych krajach mogę powiedzieć tylko tyle. Tak wielu cwaniaków i chamów w szeregach (p)olicji jak nad Wisłą jeszcze nigdzie na świecie nie nie spotkałem. Standardy zachowania powszechnie uznawane za właściwe obowiązują obydwie strony. To też człowiek piszecie ? Wolne żarty. Człowiek o świńskiej krwi w zdecydowanej większości. Przeciętny malutki człowieczek, któremu po wstąpieniu do (p)olicji wydaje się, że stał się nieomylny. Mądrość , nieomylność wreszcie prawość z nadania ? Pfffffffff ... Formacja do trzymania ludzi za pysk. Formacja w prostej linii wywodząca się z MO - metody te same, formacja mająca na swoim koncie niezliczone haniebne występki tym bardziej gorszące, że zamiatane pod dywan. Z tradycyjnym pozdrowieniem chw...<br><hr>digi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powiem tak często mam do czynienia z policją i z nich wszystkich jedynie dwóch było normalnych reszta to zwykłe " hamy i buraki". Zachowujesz się wobec nich normalnie jesteś miły uprzejmy a ten nie dość że odzywa się do ciebie z arogancją to jeszcze śle do ciebie głupie podteksty i czeka na aplauz<br><hr>Tak bywa
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=wcgRq6IhgV8" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=wcgRq6IhgV8</a><br><hr>Knzi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=wcgRq6IhgV8" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=wcgRq6IhgV8</a><br><hr>Knzi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=hznaiBTSBo8" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=hznaiBTSBo8</a><br><hr>prbKomentatorzy napisał(a):<a href="http://www.youtube.com/watch?v=wcgRq6IhgV8" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=wcgRq6IhgV8</a><br><hr>Knzi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie chcę się czepiać, ale pan Włodzimierz Mogiła został awansowany
podinsp czy nadinsp ?:)<br><hr>Zuza

podinsp czy nadinsp ?:)<br><hr>Zuza
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moze nie nalezaloby uogolniac ale w sumie zgadzam sie z powyzszym. Nie wszyscy policjanci jednak sa tacy i dlatego nie pisze zeby nie uogolniac. Zdarzaja sie tez ludzie choc jest ich zdecydowanie mniej.<br><hr>WjKomentatorzy napisał(a):Doczytałem do końca. Z wielkim niesmakiem. Patrząc przez pryzmat doświadczeń z (p)olicją w różnych krajach mogę powiedzieć tylko tyle. Tak wielu cwaniaków i chamów w szeregach (p)olicji jak nad Wisłą jeszcze nigdzie na świecie nie nie spotkałem. Standardy zachowania powszechnie uznawane za właściwe obowiązują obydwie strony. To też człowiek piszecie ? Wolne żarty. Człowiek o świńskiej krwi w zdecydowanej większości. Przeciętny malutki człowieczek, któremu po wstąpieniu do (p)olicji wydaje się, że stał się nieomylny. Mądrość , nieomylność wreszcie prawość z nadania ? Pfffffffff ... Formacja do trzymania ludzi za pysk. Formacja w prostej linii wywodząca się z MO - metody te same, formacja mająca na swoim koncie niezliczone haniebne występki tym bardziej gorszące, że zamiatane pod dywan. Z tradycyjnym pozdrowieniem chw...<br><hr>digi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
i czym się tak jarasz? skoro jeździsz przepisowo to niby za co mają ci mandat wlepić?Komentatorzy napisał(a):A ja mam z kontroli miłe wspomnienia.5 ostatnich zatrzymań = zero punktów i mandatów.Ale jeżdżę przepisowo.Policji wydaje się,że facet na ścigaczu jadąc regulaminowo jest zapewne na podwójnym gazie lub prowadzi bez uprawnień. Zawsze muszę dmuchnąć w balon, później parę wzajemnych uprzejmości i śmigam dalej oczywiście przepisowo.<br><hr>aro<br>
cieszysz się, że 5 zatrzymań i bez mandatów, bo nie mają podstaw, żeby ci go wystawić.<br><hr>Kaai
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wszyscy tacy mili są ;/ Młode szczyle co ledwie się dostały jak skurwiele się zachowywują, przepraszam ale taka prawda.
Mialem sytuacje że stanęli za znakiem zakazu ruchu w obydwu stronach a znak stal daleko później niż pierwsza bliższa uliczka żeby zawrócić za nim była następna, chcąc zawrócić dostałem opierdol, reprymendę, i chcieli jakiś tam wniosek kierować gdzieś tam do warszawy.
Ja próbowałem miło do człenia ale On nie to że człowiek ma 18 lat nie znaczy że trzeba go traktować jak gówniarza.
Oczywiście jechałem autkiem nie moto.
A innym razem miły starszy pan policjant podszedł grzecznie witam witam i bez problemowo, nawet lepiej się czułem po tym jak dostałem mandat i nie chodziłem wku***** jak tamtym razem, nawet przy bro które zobaczył w bagażniku nic się nie chapał, pożartował i tyle było dokumenciki oddal i odjechałem nie dyskutowałem bo zasłużyłem na mandat ale byłem spokojny po tym.
Tacy powinni być wszyscy a nie Tylko Ci starsi.
Tyle z mojej strony.
<br><hr>Ajajaj
Mialem sytuacje że stanęli za znakiem zakazu ruchu w obydwu stronach a znak stal daleko później niż pierwsza bliższa uliczka żeby zawrócić za nim była następna, chcąc zawrócić dostałem opierdol, reprymendę, i chcieli jakiś tam wniosek kierować gdzieś tam do warszawy.
Ja próbowałem miło do człenia ale On nie to że człowiek ma 18 lat nie znaczy że trzeba go traktować jak gówniarza.
A innym razem miły starszy pan policjant podszedł grzecznie witam witam i bez problemowo, nawet lepiej się czułem po tym jak dostałem mandat i nie chodziłem wku***** jak tamtym razem, nawet przy bro które zobaczył w bagażniku nic się nie chapał, pożartował i tyle było dokumenciki oddal i odjechałem nie dyskutowałem bo zasłużyłem na mandat ale byłem spokojny po tym.
Tyle z mojej strony.
<br><hr>Ajajaj
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tutaj racja. Gnojki młodsze ode mnie. które się dostały do policji będą mi jeszcze cwaniakować. Złapali mnie 10m od domu i dostałem mandat za to że nie miałem przy sobie prawa jazdy. Oczywiście nie chcieli słuchać, że pierwszy raz, że mogę im przynieść z domu. Nie pomogła miła rozmowa bo przecież psy(bo inaczej ich nazwać nie można) nie mogą się zachować jak ludzie tylko muszą jak zwykłe sku******. By nie uogólniać, spotkałem i takich starszych co tak samo się zachowują. Z drugiej strony tylko takim współczuć, pomyślcie, że to ich jedyny sposób by mogli się dowartościować.Komentatorzy napisał(a):Nie wszyscy tacy mili są ;/ Młode szczyle co ledwie się dostały jak skurwiele się zachowywują, przepraszam ale taka prawda.
Tyle z mojej strony.
<br><hr>Ajajaj<br>
<br><hr>Anonimowus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tutaj racja. Gnojki młodsze ode mnie. które się dostały do policji będą mi jeszcze cwaniakować. Złapali mnie 10m od domu i dostałem mandat za to że nie miałem przy sobie prawa jazdy. Oczywiście nie chcieli słuchać, że pierwszy raz, że mogę im przynieść z domu. Nie pomogła miła rozmowa bo przecież psy(bo inaczej ich nazwać nie można) nie mogą się zachować jak ludzie tylko muszą jak zwykłe sku******. By nie uogólniać, spotkałem i takich starszych co tak samo się zachowują. Z drugiej strony tylko takim współczuć, pomyślcie, że to ich jedyny sposób by mogli się dowartościować.Komentatorzy napisał(a):Nie wszyscy tacy mili są ;/ Młode szczyle co ledwie się dostały jak skurwiele się zachowywują, przepraszam ale taka prawda.
Tyle z mojej strony.
<br><hr>Ajajaj<br>
<br><hr>Anonimowus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak już wcześniej napisałem w komentarzach. Psom należy tylko współczuć, bo tylko w taki sposób potrafią się dowartościować.<br><hr>AnonimowusKomentatorzy napisał(a):Powiem tak często mam do czynienia z policją i z nich wszystkich jedynie dwóch było normalnych reszta to zwykłe " hamy i buraki". Zachowujesz się wobec nich normalnie jesteś miły uprzejmy a ten nie dość że odzywa się do ciebie z arogancją to jeszcze śle do ciebie głupie podteksty i czeka na aplauz<br><hr>Tak bywa<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pięknie napisane. Podpisuje się pod tym<br><hr>AnonimowusKomentatorzy napisał(a):Nie dajmy się ogłupić. Punkty dostajemy i tak takie same. A wprowadzenie psa we wściekłość daje mi ogromną frajdę i wartość tej stówki nie robi już wtedy różnicy. Większość policjantów to imbecyle o zbyt wielkim mniemaniu o sobie. Nie powinniśmy im lizać tyłka pod żadnym pozorem. Potrafią udawać twojego kolegę i prowadzić niby kulturalną rozmowę, ale i tak cie udupią a pouczenia poszły do lamusa. Nie pozwólmy by pies, który tylko czeka gdzie cię ukąsić uważał się za człowieka.
Lewa w górę
<br><hr>jasny gwint<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pracuje w wojsku. Mój tekst na zatrzymanie przez policje to " mundurowy mundurowemu" i pokazuje legitymacje 4/5 się udaje, bo raz spotkałem się z takim co mi powiedzie " a bo wy w wojsku więcej zarabiacie". Nie ma reguły zależy na kogo trafisz.<br><hr>pimper
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości