[biblioteka] Jak się zachować podczas kontroli...
[biblioteka] Jak się zachować podczas kontroli...
Dyskusja na temat: Jak się zachować podczas kontroli policyjnej
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Jak się zachować podczas kontroli policyjnej
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Jak się zachować podczas kontroli policyjnej
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Pewnie znacznie mniej byłoby złych opinii na temat policji, gdyby także policja zachowywała się uprzejmie wobec kontrolowanych. Pamiętajmy, że na kształt dyskusji i ogólną atmosferę zawsze wpływ mają obie strony. I pewnie nie było by z tym problemu, gdyby nie naciskanie tych wyższych rangą funkcjonariuszy na tych o niższej randze, aby osiągali oni jak największy wynik "wlepionych" mandatów. Policjanci nie są oceniani za poziom bezpieczeństwa na ulicy, wskaźniki przestępczości itd., ale właśnie za liczbę wystawionych mandatów. Niestety...<br><hr>Wojciech Lepianka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak tak tak baju baju bedziem w raju. Pouczenie? Chcialbym widziec jak policjant zamiast 400zl mandatu daje pouczenie
No na bank. Nie wyruszaja na patrol zeby popsuc komus dzien? Tez ciekawe zwlaszcza jak jakis czas temu w katowicach na odprawie policjanci slyszeli ze z patrolu bez X mandatow maja nie wracac ;] Jak zwykle z kazdym tematem dot policji. wszystko fajnie pieknie i sympatycznie, ale niezbyt prawdziwie bo w praktyce chodzi o dojenie kasy, a z pouczenia zamiast mandatu trzeba sie tlumaczyc na komendzie pozniej.<br><hr>ZooL

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiesz co, mnie nagrali na S8, 180 na budziku, zatrzymali, pogadali, pożartowali, pouczyli i puścili.Komentatorzy napisał(a):tak tak tak baju baju bedziem w raju. Pouczenie? Chcialbym widziec jak policjant zamiast 400zl mandatu daje pouczenieNo na bank. Nie wyruszaja na patrol zeby popsuc komus dzien? Tez ciekawe zwlaszcza jak jakis czas temu w katowicach na odprawie policjanci slyszeli ze z patrolu bez X mandatow maja nie wracac ;] Jak zwykle z kazdym tematem dot policji. wszystko fajnie pieknie i sympatycznie, ale niezbyt prawdziwie bo w praktyce chodzi o dojenie kasy, a z pouczenia zamiast mandatu trzeba sie tlumaczyc na komendzie pozniej.<br><hr>ZooL<br>
Ale miałem też sytuację, gdy jechali za mną z kamerą tak długo, aż większe ograniczenie prędkości się zaczęło. I dopiero wtedy dyskoteka i lizak. Po prostu ludzie są różni. Lepsi i gorsi. <br><hr>negate
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oczywiście że od czasu do czasu otrzymuje pouczenie Nawet za dość duże przekroczenia prędkości. Jeżdżę dużo autem 70 tys, motocyklem 15 tys jakoś nigdy nie miałem problemów z policjantkami. Odpowiednią rozmową można naprawdę osiągnąć dużo, ale tak jest wszędzie czy to w urzędzie skarbowym, czy właśnie na drodze. <br><hr>motorekKomentatorzy napisał(a):tak tak tak baju baju bedziem w raju. Pouczenie? Chcialbym widziec jak policjant zamiast 400zl mandatu daje pouczenieNo na bank. Nie wyruszaja na patrol zeby popsuc komus dzien? Tez ciekawe zwlaszcza jak jakis czas temu w katowicach na odprawie policjanci slyszeli ze z patrolu bez X mandatow maja nie wracac ;] Jak zwykle z kazdym tematem dot policji. wszystko fajnie pieknie i sympatycznie, ale niezbyt prawdziwie bo w praktyce chodzi o dojenie kasy, a z pouczenia zamiast mandatu trzeba sie tlumaczyc na komendzie pozniej.<br><hr>ZooL<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No pouczenie zamiast 400 zł to ciężko ale jak zamiast 400 dostaniesz 100 to i tak jest dobrze. A wszyscy będą zadowoleni. Ty bo się tanio wyłgałeś a policjant ma jeden z 25 mandatów zrobiony. Oni mają wypełnić bloczek a nikt nie liczy czy tam są mandaty po 100 czy po 500 zł. Więc jak nie będziesz wściekły to jemu też nie zależy żeby Ci 400 przywalić koniecznie.<br><hr>DoświadczonyKomentatorzy napisał(a):tak tak tak baju baju bedziem w raju. Pouczenie? Chcialbym widziec jak policjant zamiast 400zl mandatu daje pouczenieNo na bank. Nie wyruszaja na patrol zeby popsuc komus dzien? Tez ciekawe zwlaszcza jak jakis czas temu w katowicach na odprawie policjanci slyszeli ze z patrolu bez X mandatow maja nie wracac ;] Jak zwykle z kazdym tematem dot policji. wszystko fajnie pieknie i sympatycznie, ale niezbyt prawdziwie bo w praktyce chodzi o dojenie kasy, a z pouczenia zamiast mandatu trzeba sie tlumaczyc na komendzie pozniej.<br><hr>ZooL<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sratatata byłem miły wyraziłem skruchę do tego moja panna poprosiła o pouczenie i dostałem 300!!! i 4 punkty za parkowanie motocykla dodam że nie zastawiłem niczyjej bramy,chodnika nie tarasowałem ruchu nikogo nie był to trawnik i nie hałasowałem odcinkami.Ale gdzieś tam był zakaz no i chyba naraziłem społeczeństwo na śmierć że zostałem potraktowany jak śmieć.Wolałbym już żeby złodziej zawinął mi portfel niż te stróże z bożej łaski oskubali jak wtedy przynajmniej kasa poszłaby dla potrzebującego.
wymoderowano
wymoderowano
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale pierdolisz. Jak Cię nagrali, to nie ma szans na pouczenie. Skasują film i zapomną? Ten wyżej też nieźle pierdoli, 130 / 70 obwodnica Gdańska w ubiegłym roku, pogadaliśmy sobie, pouczenie, życzyli miłego weekendu i nara. Tylko nie pyskowałem, bo 4 stówy nie majątek, nie ma co z siebie robić za tyle debila.Komentatorzy napisał(a):tak tak tak baju baju bedziem w raju. Pouczenie? Chcialbym widziec jak policjant zamiast 400zl mandatu daje pouczenieNo na bank. Nie wyruszaja na patrol zeby popsuc komus dzien? Tez ciekawe zwlaszcza jak jakis czas temu w katowicach na odprawie policjanci slyszeli ze z patrolu bez X mandatow maja nie wracac ;] Jak zwykle z kazdym tematem dot policji. wszystko fajnie pieknie i sympatycznie, ale niezbyt prawdziwie bo w praktyce chodzi o dojenie kasy, a z pouczenia zamiast mandatu trzeba sie tlumaczyc na komendzie pozniej.<br><hr>ZooL<br>
Komentatorzy napisał(a):Wiesz co, mnie nagrali na S8, 180 na budziku, zatrzymali, pogadali, pożartowali, pouczyli i puścili.
Ale miałem też sytuację, gdy jechali za mną z kamerą tak długo, aż większe ograniczenie prędkości się zaczęło. I dopiero wtedy dyskoteka i lizak. Po prostu ludzie są różni. Lepsi i gorsi. <br><hr>negate<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale pier****sz. Jak Cię nagrali, to nie ma szans na pouczenie. Skasują film i zapomną? Ten wyżej też niezłe farmazony opowiada, 130 / 70 obwodnica Gdańska w ubiegłym roku, pogadaliśmy sobie, pouczenie, życzyli miłego weekendu i nara. Tylko kluczowa sprawa: nie robiłem z siebie debila. Przekroczyłem, to piszemy, 4 stówy nie jest warte płaszczenia się przed kimkolwiek. <br><hr>CzyksKomentatorzy napisał(a):tak tak tak baju baju bedziem w raju. Pouczenie? Chcialbym widziec jak policjant zamiast 400zl mandatu daje pouczenieNo na bank. Nie wyruszaja na patrol zeby popsuc komus dzien? Tez ciekawe zwlaszcza jak jakis czas temu w katowicach na odprawie policjanci slyszeli ze z patrolu bez X mandatow maja nie wracac ;] Jak zwykle z kazdym tematem dot policji. wszystko fajnie pieknie i sympatycznie, ale niezbyt prawdziwie bo w praktyce chodzi o dojenie kasy, a z pouczenia zamiast mandatu trzeba sie tlumaczyc na komendzie pozniej.<br><hr>ZooL<br>
Komentatorzy napisał(a):Wiesz co, mnie nagrali na S8, 180 na budziku, zatrzymali, pogadali, pożartowali, pouczyli i puścili.
Ale miałem też sytuację, gdy jechali za mną z kamerą tak długo, aż większe ograniczenie prędkości się zaczęło. I dopiero wtedy dyskoteka i lizak. Po prostu ludzie są różni. Lepsi i gorsi. <br><hr>negate<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A widzieli jak wjechałeś zaparkować? W świetle prawa jak pchasz motocykl jesteś pieszym i się zmęczyłeś pchaniem...<br><hr>MorowiecKomentatorzy napisał(a):sratatata byłem miły wyraziłem skruchę do tego moja panna poprosiła o pouczenie i dostałem 300!!! i 4 punkty za parkowanie motocykla dodam że nie zastawiłem niczyjej bramy,chodnika nie tarasowałem ruchu nikogo nie był to trawnik i nie hałasowałem odcinkami.Ale gdzieś tam był zakaz no i chyba naraziłem społeczeństwo na śmierć że zostałem potraktowany jak śmieć.Wolałbym już żeby złodziej zawinął mi portfel niż te stróże z bożej łaski oskubali jak wtedy przynajmniej kasa poszłaby dla potrzebującego.
Zapomnijcie te brednie z ku..y nie będzie żony a z psa przyjaciela.<br><hr>motonita<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
postępowanie mandatowe art 92-102 Kodeksu Postepowania w sprawach o wykroczenia poczytajKomentatorzy napisał(a):tak tak tak baju baju bedziem w raju. Pouczenie? Chcialbym widziec jak policjant zamiast 400zl mandatu daje pouczenieNo na bank. Nie wyruszaja na patrol zeby popsuc komus dzien? Tez ciekawe zwlaszcza jak jakis czas temu w katowicach na odprawie policjanci slyszeli ze z patrolu bez X mandatow maja nie wracac ;] Jak zwykle z kazdym tematem dot policji. wszystko fajnie pieknie i sympatycznie, ale niezbyt prawdziwie bo w praktyce chodzi o dojenie kasy, a z pouczenia zamiast mandatu trzeba sie tlumaczyc na komendzie pozniej.<br><hr>ZooL<br>
Komentatorzy napisał(a):No pouczenie zamiast 400 zł to ciężko ale jak zamiast 400 dostaniesz 100 to i tak jest dobrze. A wszyscy będą zadowoleni. Ty bo się tanio wyłgałeś a policjant ma jeden z 25 mandatów zrobiony. Oni mają wypełnić bloczek a nikt nie liczy czy tam są mandaty po 100 czy po 500 zł. Więc jak nie będziesz wściekły to jemu też nie zależy żeby Ci 400 przywalić koniecznie.<br><hr>Doświadczony<br>

bloczek ma 20 mandatów:P<br><hr>ghastrider90
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mandat to nie wynikKomentatorzy napisał(a):Pewnie znacznie mniej byłoby złych opinii na temat policji, gdyby także policja zachowywała się uprzejmie wobec kontrolowanych. Pamiętajmy, że na kształt dyskusji i ogólną atmosferę zawsze wpływ mają obie strony. I pewnie nie było by z tym problemu, gdyby nie naciskanie tych wyższych rangą funkcjonariuszy na tych o niższej randze, aby osiągali oni jak największy wynik "wlepionych" mandatów. Policjanci nie są oceniani za poziom bezpieczeństwa na ulicy, wskaźniki przestępczości itd., ale właśnie za liczbę wystawionych mandatów. Niestety...<br><hr>Wojciech Lepianka<br>

wynik to osoba zatrzymana na gorÄ…cym , zatrzymana UMP, zatrzymana z adresu, doprowadzona, ustalony sprawca etc.
Z przełożonym jest jak mówisz mają cisnienie niewątpliwie jedni mają spaczenie w jedną stronę drudzy w drógą, tyle charakterów ile ludzi

odsyłam do art 92-102 Kodeksu Postepowania w Sprawach o Wykroczenia - żeby można było nałoży mandat musi istnie przesłanka dodatnia sprawca oraz wyrażenie zgody na przyjecie mandatu jezeli wytąpi choc jedna przesłąnka ujemna nie można nałoży mandatu karnego czy to kredytowanego zaocznego czy też gotówkowego wtedy przechodzi się do sporzadzenia wniosku o ukaranie do sadu Rejonowego (niegdys Grodzkiego w potocznej nazwie nadal stosowanego choc juz sie od tego odchodzi)

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No co wy panowie..
Moto suczka rmz 450
I ich 3,2 z turbo doładowaniem od helikoptera może wąchać moje spaliny.
Pozdrawiam niebieskie misiaczki
<br><hr>Rafi
Moto suczka rmz 450
I ich 3,2 z turbo doładowaniem od helikoptera może wąchać moje spaliny.
Pozdrawiam niebieskie misiaczki

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"Policja nie wyrusza na patrol z myślą, że dziś dobrze byłoby komuś zepsuć dzień i zrujnować życie."
Tak Tylko mówią ale ktoś musi wykonać plan mandatowy. Przeżyłem nie jedną kontrolę i mandat różne naprawdę różne sytuacje. W sumie WSZYSTKIE możliwe rozwiązania.
Wykonując plany pewnie mają premie a że wypłaty słabe to nic ich nie powstrzymuje
<br><hr>luc
Tak Tylko mówią ale ktoś musi wykonać plan mandatowy. Przeżyłem nie jedną kontrolę i mandat różne naprawdę różne sytuacje. W sumie WSZYSTKIE możliwe rozwiązania.
Wykonując plany pewnie mają premie a że wypłaty słabe to nic ich nie powstrzymuje

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a dlaczego to niby mam być miły ? Płacą mi zato ? Wole jak policjanta krew zalewa. Niech ma spaprany dzień i wyzywa się na swojej babcie albo dzieciakach skoro mi tez humor zepsuł. On ma pensje właśnie z mojego mandatu wiec wolę jak będzie wkooorw...ny.<br><hr>żunio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dwa przypadki, dzieliło je 2 dni:
1) 138 km/h w mieście. Na koncie 14 punktów. Bardzo miła rozmowa. Po chwili obok nas zatrzymał się kierowca puszki i powiedział do kontrolującego mnie policjanta:"widziałem jak wcześniej jechał 200!". Policjant na to: "Jedź Pan", a do mnie: " Widzisz Pan, jakie ludzie to mendy?" Dalsza rozmowa i negocjacje dali mi w końcu 8 pkt.
2) S8, Warszawa, od strony M1. Święcie przekonany, że na S-ce mogę jechać 120km/h, jechałem spokojnie około 100. Halt i moje wielkie zdziwienie, gdy się okazało, że był znak ograniczenia do 60-tki. Rozmowa, rozmowa...i pytanie policjanta:"Co by Pan zrobił na moim miejscu?" Odpowiedziałem, że bym wystawił. Uśmiechnął się i puścił bez mandatu.
To też są ludzie. Nie zaszkodzi być miłym.<br><hr>walpurg
1) 138 km/h w mieście. Na koncie 14 punktów. Bardzo miła rozmowa. Po chwili obok nas zatrzymał się kierowca puszki i powiedział do kontrolującego mnie policjanta:"widziałem jak wcześniej jechał 200!". Policjant na to: "Jedź Pan", a do mnie: " Widzisz Pan, jakie ludzie to mendy?" Dalsza rozmowa i negocjacje dali mi w końcu 8 pkt.
2) S8, Warszawa, od strony M1. Święcie przekonany, że na S-ce mogę jechać 120km/h, jechałem spokojnie około 100. Halt i moje wielkie zdziwienie, gdy się okazało, że był znak ograniczenia do 60-tki. Rozmowa, rozmowa...i pytanie policjanta:"Co by Pan zrobił na moim miejscu?" Odpowiedziałem, że bym wystawił. Uśmiechnął się i puścił bez mandatu.
To też są ludzie. Nie zaszkodzi być miłym.<br><hr>walpurg
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zwykłe polactwo z ciebie jak pisał Wańkowicz.<br><hr>kuba z750rKomentatorzy napisał(a):a dlaczego to niby mam być miły ? Płacą mi zato ? Wole jak policjanta krew zalewa. Niech ma spaprany dzień i wyzywa się na swojej babcie albo dzieciakach skoro mi tez humor zepsuł. On ma pensje właśnie z mojego mandatu wiec wolę jak będzie wkooorw...ny.<br><hr>żunio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mówią że pies to nalepszy przyjeciel człowiekaKomentatorzy napisał(a):sratatata byłem miły wyraziłem skruchę do tego moja panna poprosiła o pouczenie i dostałem 300!!! i 4 punkty za parkowanie motocykla dodam że nie zastawiłem niczyjej bramy,chodnika nie tarasowałem ruchu nikogo nie był to trawnik i nie hałasowałem odcinkami.Ale gdzieś tam był zakaz no i chyba naraziłem społeczeństwo na śmierć że zostałem potraktowany jak śmieć.Wolałbym już żeby złodziej zawinął mi portfel niż te stróże z bożej łaski oskubali jak wtedy przynajmniej kasa poszłaby dla potrzebującego.
Zapomnijcie te brednie z ku..y nie będzie żony a z psa przyjaciela.<br><hr>motonita<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ile Ty masz lat? 15? Bo na takim poziomie jest Twoja argumentacja. <br><hr>siebenKomentatorzy napisał(a):a dlaczego to niby mam być miły ? Płacą mi zato ? Wole jak policjanta krew zalewa. Niech ma spaprany dzień i wyzywa się na swojej babcie albo dzieciakach skoro mi tez humor zepsuł. On ma pensje właśnie z mojego mandatu wiec wolę jak będzie wkooorw...ny.<br><hr>żunio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość