Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Jak się zachować podczas kontroli...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Jak się zachować podczas kontroli...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 06:56

Komentatorzy napisał(a):koledzy, mam pytanko, czy jak zatrzymają mnie na moto bez prawka to co wtedy, bo wiadomo że nie pozwolą mi odjechać, wzywają lawetę czy mogę zadzwonić po znajomego żeby zabrał maszynę, jak to jest?<br><hr>Dino<br>
i oczywiście kończysz jazde z mandatem 300 lub 500 zl. Jak masz prawko kategorii B to 300 zl, jeżeli wogóle nie masz prawka to 500 zl<br><hr>franc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 07:28

Art. 41 kodeksu wykroczeń

W stosunku do sprawcy czynu można poprzestać na zastosowaniu pouczenia, zwróceniu uwagi, ostrzeżeniu lub na zastosowaniu innych środków oddziaływania wychowawczego.

Więc widać krzys51, ze to ty nie masz bladego pojęcia o czym piszesz. Pomyśl, sprawdź, napisz. W tej kolejności.<br><hr>tomi66
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 08:26

Komentatorzy napisał(a):Chamstwem jeszcze nikt nie wygrał !! A policjanci z RD zawsze mogą zatrzymać dowodzik za zły stan techniczny albo skierować delikwenta na badania lekarskie. Więcej pokory, skoro popełniliśmy wykroczenie trzeba kare przyjąć na klatę i nie miejcie pretensji do policjantów to nie oni ustanawiali przepisy tylko ci panowie na Wiejskiej, wiec żale tam kierować !!! <br><hr>franc<br>
tak jest Panie aspirancie, to wogole nie wasza wina, bo to wam kazali wybrać taką prace panowie na wiejskiej, to nie z własnego wyboru, zostaliscie przymuszeni do teogo<br><hr>mariusz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 08:31

Komentatorzy napisał(a):koledzy, mam pytanko, czy jak zatrzymają mnie na moto bez prawka to co wtedy, bo wiadomo że nie pozwolą mi odjechać, wzywają lawetę czy mogę zadzwonić po znajomego żeby zabrał maszynę, jak to jest?<br><hr>Dino<br>
Jak jezdzisz bez prawka to nie nazywaj normalnych ludzi kolegami.<br><hr>Przemek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 09:29

Artykul napisany przez dzial propagandy policji. Goebels by sie nie powstydzil. Brakuje tylko porady aby podczas kontroli doniesc na siebie i kolegow wykroczenia przez policje niezauwazone. <br><hr>tomoking
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 09:30

Komentatorzy napisał(a):" a za ich sterami najczęściej siadają osoby, które ogarniają" gdy to przeczytałem, przypomniała mi się sytuacja kiedy pod kumplem policja pojechała "prosto" na ostrym zakręcie, tym samym kończąc pościg za starym rupieciem porażką i dachowaniem XD<br><hr>kuba1324<br>
Dlatego napisali "najczęściej" a nie "zawsze" :)<br><hr>iAndrzej
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 09:35

Co do filmiku załączonego do tekstu, to sytuacja ta pięknie pokazuje jak obosieczną bronią może być kamerka na hełmie :D<br><hr>iAndrzej
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 10:00

Komentatorzy napisał(a):Jak jezdzisz bez prawka to nie nazywaj normalnych ludzi kolegami.<br><hr>Przemek<br>
Boże co za bufon.... 20% ludzi na moto śmiga bez prawka, jadąc bez prawka jakby nie było (przynajmniej ja) jesteśmy dużo ostrożniejśi, bo wiadomo, nawet jak ktoś nam wymusi to i tak będzie nasz wina.<br><hr>Andrzej
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 10:08

Komentatorzy napisał(a):- Ę, ą, pardął, proszę. - Ojjjojojoj, nie chciałbym pana urazić, panie szanowny kierowco, ale pozwalam sobie nałożyć na pana taki symboliczny mandacik 500 złotych i 10 punkteczków za to wykroczonko. - Ależ oczywiście przepraszam, ma pan absolutną rację i już służę swoim skromnym portfeliczkiem, aczkolwiek pozwalam sobie nadmienić, że to stanowczo za mało wobec godnego pożałowania faux pas z mojej strony i stanowczo będę się upierał przy wyższym mandaciku dla mojej niegodnej osoby. Nie to ja pana stokrotnie przepraszam, ooo, tutaj proszę o podpisik, dziękuję uniżenie i proszę pozdrowić małżonkę.

Co to za artykuł? Z onetu? Psy z polskiej drogówki POLUJĄ, bo im kazali. Jak upolują, to KROJĄ. Jak się rzucasz, to dostajesz maksa, jak jesteś normalny, to niższe widełki. Nic za darmo. Skarbówki nie oszukasz:-) Nawet koledzy z innych formacji ich szczerze nie lubią. Szkoda, że nie poprosiliście jeszcze o komentarz dyżurnego cipciusia sokołowskiego, jak to prawy obywatel powinien aktywnie współdziałać z organem państwowym jakim jest milicja. Przepraszam: policja.<br><hr>ktr<br>
Komentatorzy napisał(a):Amen!

To jest biznes, nie po to kupują po 130 aut z rejestratorami żeby unikać wlepiania mandatów. Oczywiście kulturę zachować należy ale jak się nie wkurzyć na takie zachowanie?? Drogówka to ramię wykonawcze skarbówki, jak komornik drogowy...<br><hr>Łazik<br>
Komentatorzy napisał(a):Sorry, ale pierniczycie jak potrzęsieni. Ten co zapi***dala i potem rzuca się o to że dostał mandat zachowuje sie tak jakby złodziej rzucał się o to że ktoś zatrzymuje go za kradzież... wykroczenie to wykroczenie i już, nie będziesz naginać to nie będzie mandatu. PROSTE KUR*A NIE!?. Przepisy są nie po to, żeby je łamać, tylko żeby nie było w Polsce burdelu większego niż jest.<br><hr>Jeremy<br>
Komentatorzy napisał(a):No niestety kolego, ale pomyliłeś nasz kraj z Niemcami. U nas przepisy są po to, aby doić kasę. W Niemczech policja na autostradzie może zatrzymać pojazd za indeks prędkości na oponach, ale cały kraj przejedziesz wszerz i wzdłuż bez jednego skrzyżowania i za darmo. Dlaczego? Bo, tacy "intelektualiści" jak ty, od dwudziestu lat chodzą w Polsce do wyborów. Dziękuję, dobranoc.<br><hr>ktr<br>
RACJA! POLAĆ MU BO MĄDRZE PRAWI!<br><hr>AnDrzej
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 11:48

Komentatorzy napisał(a):Jak jezdzisz bez prawka to nie nazywaj normalnych ludzi kolegami.<br><hr>Przemek<br>
Komentatorzy napisał(a):Boże co za bufon.... 20% ludzi na moto śmiga bez prawka, jadąc bez prawka jakby nie było (przynajmniej ja) jesteśmy dużo ostrożniejśi, bo wiadomo, nawet jak ktoś nam wymusi to i tak będzie nasz wina.<br><hr>Andrzej<br>
Nigga gotta point. <br><hr>NiggaTrigga
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 11:49

Komentatorzy napisał(a):Artykul napisany przez dzial propagandy policji. Goebels by sie nie powstydzil. Brakuje tylko porady aby podczas kontroli doniesc na siebie i kolegow wykroczenia przez policje niezauwazone. <br><hr>tomoking<br>
Nieprawda. Ja go napisałem.<br><hr>Boczo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 13:56

Komentatorzy napisał(a):" a za ich sterami najczęściej siadają osoby, które ogarniają" gdy to przeczytałem, przypomniała mi się sytuacja kiedy pod kumplem policja pojechała "prosto" na ostrym zakręcie, tym samym kończąc pościg za starym rupieciem porażką i dachowaniem XD<br><hr>kuba1324<br>
Komentatorzy napisał(a):Czyżby chodziło o bordową vectrę na raciborskich blaszkach??:)<br><hr>b6<br>
To widzę że to nie jedyny przypadek... XD u mnie rozbiła się Kia (chyba, nie pamiętam już co to był za samochód) na stalowowolskich blachach :)<br><hr>kuba1324
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 14:41

Komentatorzy napisał(a):Art. 41 kodeksu wykroczeń

W stosunku do sprawcy czynu można poprzestać na zastosowaniu pouczenia, zwróceniu uwagi, ostrzeżeniu lub na zastosowaniu innych środków oddziaływania wychowawczego.

Więc widać krzys51, ze to ty nie masz bladego pojęcia o czym piszesz. Pomyśl, sprawdź, napisz. W tej kolejności.<br><hr>tomi66<br>
co nie zmienia faktu, że o tzw. pouczeniu można pomarzyć w Polsce i tyle; więc nie czepiaj się szczegółów, bo istota sprawy jest inna.<br><hr>"podatnik"
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 16:33

Komentatorzy napisał(a):Boże co za bufon.... 20% ludzi na moto śmiga bez prawka, jadąc bez prawka jakby nie było (przynajmniej ja) jesteśmy dużo ostrożniejśi, bo wiadomo, nawet jak ktoś nam wymusi to i tak będzie nasz wina.<br><hr>Andrzej<br>
Dla mnie sprawa jest prosta: jak ktos jedzie pijany albo bez prawka (bez znajomosci przepisow) to jest potencjalnym zabojcą. Nie przekonaja mnie zadne tlumaczenia albo wyzwiska.<br><hr>Przemek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 18:55

Mój sposób to wygląd na biednego misia i traktowanie policjanta jak władcę wszechświata, oni to lubią i to działa.<br><hr>s.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 19:49

Komentatorzy napisał(a):a dlaczego to niby mam być miły ? Płacą mi zato ? Wole jak policjanta krew zalewa. Niech ma spaprany dzień i wyzywa się na swojej babcie albo dzieciakach skoro mi tez humor zepsuł. On ma pensje właśnie z mojego mandatu wiec wolę jak będzie wkooorw...ny.<br><hr>żunio<br>
Oj żunio,nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz najmniejszego pojęcia. Policjant tak jak i np. strażak jest utrzymywany z budrzetu państwa, a z twojego mandatu utrzymuje się Strażnik Miejski, dlatego też SM stawiają tyle fotoradarów stacjonarnych z których pieniążki wpływają do budżetu gminy. Stąd też gminy utrzymują Straże Miejskie, które karają mandatami z fotoradarów a tam gdzie tych fotoradarów nie ma ( czytaj gdzie straże nie pracują na swoje utrzymanie) to SM już dawno pozamykano Pozdro<br><hr>firef
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 19:51

Komentatorzy napisał(a):"Pamiętajmy, że policjant to też człowiek" ahahah a to dobre :D<br><hr>motocyklista<br>
"Pies też człowiek" jak to mawiał mój znajomy Policjant:)<br><hr>firef
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2013, 19:52

Po południu pomyślałem, że jak świeci słoneczko to można rozprostować dwa koła. I tak uczyniłem. Jeździłem to tu to tam. Ale..... Skrzyżowanie. Jakaś ofiara w puszcze przede mną wlokła się. Szybko na lewy pas i opuściłem skrzyżowanie na końcówce żółtego. Sekunda nie minęła a obok gliny :) Lizaczek pani wystawiła, że mam się zatrzymać. Trudno. Skręciłem w zatoczkę autobusową. Standardowo. Dokumenty.
- I, dlaczego na czerwonym pan jeździ.
- Pani władzo było żółte.
- Czerwone.
- Końcówka żółtego :) Tak wiem źle zrobiłem. Ale wyjechałem rozkręcić się. I jeszcze człowiek sztywny. A w poniedziałek kończy mi się OC i chcę jechać załatwić. I mi się nigdy nic takiego nie przytrafiło. Po prostu pierwszy raz. O ! Proszę jak mi ręce latają.
- I, co ja mam z panem zrobić
- Poproszę o pouczenie.
Ja mogę powiedzieć, co z Tobą mogę zrobić.....ale tylko tak pomyślałem. Była nawet ładna :)
Cały czas grzecznie i uprzejmie zachowywałem się.
- Proszę poczekać.
No to czekam. Wsiedli do auta i sprawdzali mnie. Minęła minuta i wyszedł gościu.
- Panie Macieju. Ostrożnie. To początek sezonu.
- Dziękuję bardzo. Przepraszam.
Podziękowałem skinieniem głowy i uśmiechem pani, która siedziała w aucie.
Pojechali
I, co ? Łyso ? A narzekamy na naszą milicję. No dobrze tym razem napiszę policję :)
A wiecie dlaczego tak wyszło ? Ponieważ byłem kulturalny i nie kombinowałem przechytrzyć policji. Co staram się zawsze robić :) Najśmieszniejsze, że dzień wcześniej czytałem ten artykuł.
Pozdrawiam
<a href="http://grodagroda.blogspot.com" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://grodagroda.blogspot.com</a>/<br><hr>Groda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/4/2013, 08:28

Jaka obłuda ścigacz.pl kasuję komentarze na temat absurdów i wyżywania się policjantów mimo że nie były pisane wulgarnie itp.-Żałosne.....W tym kraju zawsze Ci wmówią w mediach itp że czarne jest białe a białe czarne ale tu się tego nie spodziewałem.<br><hr>Fz6
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/4/2013, 15:13

Komentatorzy napisał(a):Mój sposób to wygląd na biednego misia i traktowanie policjanta jak władcę wszechświata, oni to lubią i to działa.<br><hr>s.<br>
Mój to przyjęcie mandatu bez wdawania się w umizgi, gierki itp. Mam kasę na mandat to płacę, nie mam to jadę ostrożnie. Gardzę maczami, którzy zap..lają, nie tylko moto ale i w puszce, 100 po osiedlu a gdy ktoś ich złapie to tłumaczą, że nie wiedzieli, że pan władza taki silny i różne takie korzenie się.<br><hr>adamadamus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl