Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Jak się zachować podczas kontroli...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Jak się zachować podczas kontroli...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 14/4/2013, 18:19

co do WORD- jako drugi w kolejce miałem okazję poznać trasę i wiedziałem że lepiej zagadać. Egzaminator szybko uciął rozmowę, ale widziałem po nim że chciał pogadać. Potem tylko komentował co robił pierwszy zdający moim zdaniem "na co zwracać uwagę".
Nie zdała jedna osoba na placu- poza tym wszyscy.

Jak zagaiłem: "długo pan tutaj pracuję, bo ja chyba bym po pierwszym dniu ze strachu zrezygnował". To prosta metoda manipulacyjna bo ludzie uwielbiają o sobie opowiadać :D<br><hr>citi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2013, 07:58

Komentatorzy napisał(a):Moje kontakty z policją najczęściej są bardzo sympatyczne i najczęściej stosuję się do w/w porad. Ale mogę pochwalić się piękną historią.

Jadę sobie moją Toyotką 90 km przy ograniczeniu 70kh/h na drodze ekspresowej (krajowa 92). Zatrzymuje mnie Pan policjant i tu bardzo ważna wiadomość: W momencie zatrzymania videorejestrator leżał sobie spokojnie na masce policyjnego auta, a drugi pan policjant wypisywał mandat innemu piratowi drogowemu.

Witam się serdecznie, najkulturalniej jak tylko potrafię się uśmiecham. Pan policjant pyta czy znam przyczynę kontroli...hmm ja na to, że w sumie to nie. No to chwyta Strażnik Teksasu rejestrator i pokazuje mi "moje" przekroczenie prędkości 99km :). Cóż zrobić..kulturalnie mówię, że z całym szacunkiem, ale w momencie zatrzymania doskonale widziałem gdzie znajdował się rejestrator (co potwierdziła moja żona siedząca obok). Hmm pan policjant zrobił wrogą minę i wpadł w szał i miałem wrażenie, że najchętniej do lochów by mnie wtrącił i że w takim razie pisze odmowę i spotkamy się w sądzie :).

Zachowując spokój, mówię że w sądzie spotkamy się ja z żoną, a on z kolegą i tak przegram. Beszczelnie usłyszałem: Proszę spróbować to się pan przekona jak to wygląda. Dyskutujemy sobie dalej i pytam w takim razie jak to jest z tym pomiarem, na jakiej zasadzie to działa i skąd mam wiedzieć że to mój wynik, a nie Pana stojącego obok. I tu nowość: Przecież ja jechałem pierwszy, więc to jest mój wynik. Pięknie. Dowiedziałem się na jakiej zasadzie działa videorejestrator.

Co by się dłużej nie rozpisywać. Skończyło się na mandacie 100,00zł. Wręczył mi go z ulgą drugi policjant. Tym razem również zapytałem o sposób działania rejestratora. Strażnik wytłumaczył mi, że jest wysyłany sygnał....bleble i że po zatrzymaniu widzę czas od pomiaru do zatrzymania. Ha.. a to nowość. Pytam więc dlaczego kolega nie pokazał mi tego czasu. Głupia mina na odpowiedź. Pytam czy mogę zobaczyć teraz ten czas. Oj niestety już go skasowaliśmy.

Podsumowanie. Zostałem zrobiony w ch.... a Panowie Policjanci zwiększyli statystyki. Do końca byłem miły i sympatyczny, ale nie omieszkałem powiedzieć co myślę. <br><hr>asdfg<br>
Komentatorzy napisał(a):no to jesteś ciotą<br><hr>Polak cebulak<br>
Tak, rzucanie k..ami na lewo i prawo to nasza specjalnosc, bez wzgledu czy mamy racje czy nie. Facet pokazal, że mozna zachowywac sie jak czlowiek nawet kiedy "strusz prawa" wykazuje katastrofalny poziom glupoty.<br><hr>Valhalla
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2013, 11:03

wymoderowano - powiedz to wprost jakiemus policjantowi cwaniaczku - leff

<br><hr>bartus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2013, 16:04

Policjantem się jest, a psem można być a to różnica :D<br><hr>Szymon
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2013, 16:29

"Włodzimierz Mogiła stwierdzając, że policjant przeprowadzający kontrolę jest jak nowo poznana osoba, a przecież nie jesteśmy wobec nowo poznanej osoby chamscy."

Tak- oczywiście nowo poznana osoba chce od nas kilku stów na pokrycie wydatków policji, a my powinniśmy się cieszyć, że ją poznajemy. Jadąc 160km/h po autostradzie czy 90 na 2pasmowej drodze w mieście stwarzamy wielkie i poważne niebezpieczeństwo w ruchu drogowym. Za to policjant wyskakujący z zza płotu z lizakiem dba o nasze bezpieczeństwo. Albo radary ustawione na prostym, szerokim odcinku drogi też oczywiśćie poprawiają bezpieczeństwo (pomija się fakt, że wtedy zamiast na drogę patrzymy gdzie zainstalowany jest fotoradar).
Wystarczy spojrzeć na statystyki policji- przestępstwa narkotykowe czy drogowe 97% i 99% bo tu działanie jest proste i da się wykazać. Kradzieże- 33%. Ale na końcu liczy się ogólną skuteczność policji i podaje jakąś średnią 90% no i wszyscy zadowoleni :) Polecam dane z oficjalnej strony policji- policja.pl<br><hr>Jan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2013, 17:13

Jak się zachować podczas kontroli policyjnej? To zależy. Czy masz koloratkę. Czy immunitet. Czy wujka w komendzie.<br><hr>Defoe
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2013, 20:27

Komentatorzy napisał(a):Jak się zachować podczas kontroli policyjnej? To zależy. Czy masz koloratkę. Czy immunitet. Czy wujka w komendzie.<br><hr>Defoe<br>
he, he..... dobre, nic dodać.<br><hr>pol
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2013, 22:28

Komentatorzy napisał(a):koledzy, mam pytanko, czy jak zatrzymają mnie na moto bez prawka to co wtedy, bo wiadomo że nie pozwolą mi odjechać, wzywają lawetę czy mogę zadzwonić po znajomego żeby zabrał maszynę, jak to jest?<br><hr>Dino<br>
Komentatorzy napisał(a):Jak jezdzisz bez prawka to nie nazywaj normalnych ludzi kolegami.<br><hr>Przemek<br>
bez komentarza<br><hr>cybuch
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2013, 22:29

Komentatorzy napisał(a):koledzy, mam pytanko, czy jak zatrzymają mnie na moto bez prawka to co wtedy, bo wiadomo że nie pozwolą mi odjechać, wzywają lawetę czy mogę zadzwonić po znajomego żeby zabrał maszynę, jak to jest?<br><hr>Dino<br>
Komentatorzy napisał(a):Nikt nie będzie tobie holował motoru, dla policjanta najlepszym rozwiązaniem jest, żebyś zabezpieczył go we własnym zakresie najprościej zadzwonić po kogoś kto może go odebrać. Jeden warunek nie może to być osoba która przyjedzie za kilka godzin. Niejednokrotnie zezwolenie jest na odprowadzenie moto na parking i tam go "pozostawienie" do czasu odjazdu policji :)<br><hr>tomcioteem<br>
Wielkie dzięki, o to właśnie mi chodziło.<br><hr>Dino
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2013, 19:06

Komentatorzy napisał(a):Jaka obłuda ścigacz.pl kasuję komentarze na temat absurdów i wyżywania się policjantów mimo że nie były pisane wulgarnie itp.-Żałosne.....W tym kraju zawsze Ci wmówią w mediach itp że czarne jest białe a białe czarne ale tu się tego nie spodziewałem.<br><hr>Fz6<br>
Oj nie spodziewałem się, ale spotkałem się często z tym na forach innych. Niestety myślałem że brać motocyklowa inna jest..Jedna widać nie cała..<br><hr>max
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2013, 08:55

Komentatorzy napisał(a):Jaka obłuda ścigacz.pl kasuję komentarze na temat absurdów i wyżywania się policjantów mimo że nie były pisane wulgarnie itp.-Żałosne.....W tym kraju zawsze Ci wmówią w mediach itp że czarne jest białe a białe czarne ale tu się tego nie spodziewałem.<br><hr>Fz6<br>
Komentatorzy napisał(a):Oj nie spodziewałem się, ale spotkałem się często z tym na forach innych. Niestety myślałem że brać motocyklowa inna jest..Jedna widać nie cała..<br><hr>max<br>
Ludzie, scigacz czy inne geny to portale/wortale nie są nastawione na to żeby tu była "brać" tylko żeby umiejętnie zarobić na takim właśnie nastawieniu... proszę was, otwórzcie oczy... motocyklista to też człowiek, może być nie fair zarówno wobec żony, pracowników i innych ludzi w tym motocyklistów! Ile raz było słychać że ktoś sprzedaje "krzywe że proste"? Czy tak robi ta tak zwana "brać"...?
Kiedy wreszcie zrozumiecie, że jeśli nie macie dobrych znajomych i nie trzymacie się razem to będzie nieważne czy to ekipa remontowa, najlepsze towarzystwo na imprezy czy do polatanie w okół komina...
Po prostu trzeba być fair wobec innych ludzi i nieważne czy jest się motocyklistą czy kombajnistą...ale niektórzy już tylko lubią narzekać lub żerować...
Pozdro<br><hr>Łazik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2013, 09:08

Komentatorzy napisał(a):Oj nie spodziewałem się, ale spotkałem się często z tym na forach innych. Niestety myślałem że brać motocyklowa inna jest..Jedna widać nie cała..<br><hr>max<br>
Komentatorzy napisał(a):Ludzie, scigacz czy inne geny to portale/wortale nie są nastawione na to żeby tu była "brać" tylko żeby umiejętnie zarobić na takim właśnie nastawieniu... proszę was, otwórzcie oczy... motocyklista to też człowiek, może być nie fair zarówno wobec żony, pracowników i innych ludzi w tym motocyklistów! Ile raz było słychać że ktoś sprzedaje "krzywe że proste"? Czy tak robi ta tak zwana "brać"...?
Kiedy wreszcie zrozumiecie, że jeśli nie macie dobrych znajomych i nie trzymacie się razem to będzie nieważne czy to ekipa remontowa, najlepsze towarzystwo na imprezy czy do polatanie w okół komina...
Po prostu trzeba być fair wobec innych ludzi i nieważne czy jest się motocyklistą czy kombajnistą...ale niektórzy już tylko lubią narzekać lub żerować...
Pozdro<br><hr>Łazik<br>
Ale żeby nie było...portal musi na siebie zarabiać - to jasne, jak ktoś nie chce to nie czyta... kultura jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła...osobiście wolę stonowane artykuły o nastawieniu pozytywnym niż mam się wpieniać od rana...Policja - drogówka: mają zarabiać, zbroją się i póki co nawet NIK nie umie nic zrobić z bezsensownie ustawionymi fotoradarami, więc jak nie dojdzie do jakiejś mega wtopy to każdy ma wybór: albo jedzie jak mu się podoba i płaci albo stonuje trochę. Ja osobiście czasem płacę bo lubię zasuwać! ;)
Dlatego nie sądzę, żeby artukuł promujący pozytywne postawy był czymś złym... złe są praktyki niektórych patroli i nastawienie Państwa które zamiast obrtać kurs na poprawę bezpieczeństwa próbuje zarobić na naszych słabościach...
Dziękuję<br><hr>Łazik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2013, 13:25

Ostatnio spotkałem się z dwoma policjantami, jeszcze obydwa koty, to ich zachowanie pozostawiało wiele do życzenia... Jak mam być miły dla policjanta, skoro wobec mnie zachowuje się jak menda? Jeszcze po tym, jak mu pomogłem... Szkoda słów.
Lecz wiadomo, że nie wszystkich należy wrzucić do jednego worka
Pozdrawiam<br><hr>Owczar
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2013, 17:41

Pozostaje coś takiego jak.....GODNOŚĆ OSOBISTA<br><hr>OloBolO
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2013, 19:28

Komentatorzy napisał(a):Jak jezdzisz bez prawka to nie nazywaj normalnych ludzi kolegami.<br><hr>Przemek<br>
Komentatorzy napisał(a):Boże co za bufon.... 20% ludzi na moto śmiga bez prawka, jadąc bez prawka jakby nie było (przynajmniej ja) jesteśmy dużo ostrożniejśi, bo wiadomo, nawet jak ktoś nam wymusi to i tak będzie nasz wina.<br><hr>Andrzej<br>
Komentatorzy napisał(a):Dla mnie sprawa jest prosta: jak ktos jedzie pijany albo bez prawka (bez znajomosci przepisow) to jest potencjalnym zabojcą. Nie przekonaja mnie zadne tlumaczenia albo wyzwiska.<br><hr>Przemek<br>
kto ci powiedzial ze ktos kto nie ma prawka nie zna przepisow? a jak ktos ma prawko B a nie chce mu sie bulic za A?<br><hr>Orzech
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2013, 09:09

Komentatorzy napisał(a):Boże co za bufon.... 20% ludzi na moto śmiga bez prawka, jadąc bez prawka jakby nie było (przynajmniej ja) jesteśmy dużo ostrożniejśi, bo wiadomo, nawet jak ktoś nam wymusi to i tak będzie nasz wina.<br><hr>Andrzej<br>
Komentatorzy napisał(a):Dla mnie sprawa jest prosta: jak ktos jedzie pijany albo bez prawka (bez znajomosci przepisow) to jest potencjalnym zabojcą. Nie przekonaja mnie zadne tlumaczenia albo wyzwiska.<br><hr>Przemek<br>
Komentatorzy napisał(a):kto ci powiedzial ze ktos kto nie ma prawka nie zna przepisow? a jak ktos ma prawko B a nie chce mu sie bulic za A?<br><hr>Orzech<br>
Chlopie, co to w ogole za dyskusja? Idac Twoim tokiem rozumowania, po co prawko Kat. CE, po co, licencja pilota, po co patenty motorowodne, po co dyplom kapitana statku, po co dzwigowemu albo operatorowi koparki czy fadromy uprawnienia do obslugi tych pojazdow? No powiedz po co?<br><hr>Przemek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2013, 18:11

Zdarzyło mi się lecieć po chwilowo pustej, prostej drodze niemal 200km/h a tu z bocznej leśnej drogi wyskoczył pałkarz z lizakiem. Widział mnie albo słyszał z daleka. Ale kiedy tłumaczyłem że droga prościutka, przede mną całkiem pusto i zawsze jeżdżę bezpiecznie, po prostu słuchał. Skończyło się na rozmowie o sprzętach i pouczeniu. Banalne wytłumaczenie faktycznego wyglądu sytuacji a zaoszczędziłem wiele... Oczywiście przy zatrzymaniu odrazu zdjąłem kask, zgasiłem moto i ze spokojem przywitałem pana władzę. Sympatyczne podejście punktuje już na wstępie. Zawsze możecie trafić na pieska bikersa ;)<br><hr>Daytona 600
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2013, 20:57

Ja z policjantami nie mam miłych skojarzeń. Za pierwszym razem jak zostałem zatrzymany do "rutynowej" kontroli na moto to pies zapytał się mnie czemu tak wolno. Nie potrafił pojąć, że jadę z przepisową prędkością bo mam dobry humor i chcę się cieszyć jazdą i miałem ochotą właśnie z taką prędkością się poruszać. Ruchu nie tamowałem, prędkości też nie przekroczyłem bo pies sam przyznał że suszarka mu tylko 45 km/h pokazała (byliśmy w terenie zabudowanym) 20 minut musiałem idiocie tłumaczyć. Innym razem dostałem 200 zł i 4pkt bo ominąłem kolejkę przed przejazdem kolejowym i podjechałem pod same szlabany. Pech chciał że panowie niebiescy stali w kolejce i 5 minut kminili za co mi wlepić mandat. Wreszcie wymyślili, że wyprzedzałem na podwójnej ciągłej. Jakaż była ich piana gdy zauważyłem że wyprzedzanie odbywa się gdy obydwa pojazdy są w ruchu więc co najmniej omijałem stojące pojazdy. Mandat przyjąłem bo nie miałem czasu bujać się z palantami po sądach.<br><hr>Amefisto
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2013, 18:23

Komentatorzy napisał(a):"Włodzimierz Mogiła stwierdzając, że policjant przeprowadzający kontrolę jest jak nowo poznana osoba, a przecież nie jesteśmy wobec nowo poznanej osoby chamscy."

Tak- oczywiście nowo poznana osoba chce od nas kilku stów na pokrycie wydatków policji, a my powinniśmy się cieszyć, że ją poznajemy. Jadąc 160km/h po autostradzie czy 90 na 2pasmowej drodze w mieście stwarzamy wielkie i poważne niebezpieczeństwo w ruchu drogowym. Za to policjant wyskakujący z zza płotu z lizakiem dba o nasze bezpieczeństwo. Albo radary ustawione na prostym, szerokim odcinku drogi też oczywiśćie poprawiają bezpieczeństwo (pomija się fakt, że wtedy zamiast na drogę patrzymy gdzie zainstalowany jest fotoradar).
Wystarczy spojrzeć na statystyki policji- przestępstwa narkotykowe czy drogowe 97% i 99% bo tu działanie jest proste i da się wykazać. Kradzieże- 33%. Ale na końcu liczy się ogólną skuteczność policji i podaje jakąś średnią 90% no i wszyscy zadowoleni :) Polecam dane z oficjalnej strony policji- policja.pl<br><hr>Jan<br>
może to i głupota ale i tak mnie mamy o co płakac w niemczech za przekroczenie prędkości (zarobki nie adekwatne rzecz jasna do naszych tak jak i ograniczenia) zapłacili byśmy niekiedy równowartosc motocykla. dostałem 800Euro od policji autostradowej i chcieli mnie wpakowac pod schody ubłagałem a rodzina założyła za mnie pieniądze bo nie mialem rpzy sobie takiej sumy... w polsce z takie wykroczenie dostaniesz max 500 zł 10pkt ewwntualnie w zbiegu wykroczeń 1000zł punkty adekwatnie do zbiegu.
Jest różnica ?<br><hr>GhastRider90
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/4/2013, 13:09

Komentatorzy napisał(a):Ja z policjantami nie mam miłych skojarzeń. Za pierwszym razem jak zostałem zatrzymany do "rutynowej" kontroli na moto to pies zapytał się mnie czemu tak wolno. Nie potrafił pojąć, że jadę z przepisową prędkością bo mam dobry humor i chcę się cieszyć jazdą i miałem ochotą właśnie z taką prędkością się poruszać. Ruchu nie tamowałem, prędkości też nie przekroczyłem bo pies sam przyznał że suszarka mu tylko 45 km/h pokazała (byliśmy w terenie zabudowanym) 20 minut musiałem idiocie tłumaczyć. Innym razem dostałem 200 zł i 4pkt bo ominąłem kolejkę przed przejazdem kolejowym i podjechałem pod same szlabany. Pech chciał że panowie niebiescy stali w kolejce i 5 minut kminili za co mi wlepić mandat. Wreszcie wymyślili, że wyprzedzałem na podwójnej ciągłej. Jakaż była ich piana gdy zauważyłem że wyprzedzanie odbywa się gdy obydwa pojazdy są w ruchu więc co najmniej omijałem stojące pojazdy. Mandat przyjąłem bo nie miałem czasu bujać się z palantami po sądach.<br><hr>Amefisto<br>
"Innym razem dostałem 200 zł i 4pkt bo ominąłem kolejkę przed przejazdem kolejowym i podjechałem pod same szlabany."Mi znajomy z "drogówki" mówił że takie coś jest legalne.A może ze on sam śmiga na moto i jest w policji to sam sobie prawo ustala??Niech ludzie z portalu odpowiedzą jednoznacznie czy można tak to samo dojazd przed samochody czekające na czerwonym.<br><hr>Piotr84
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl