Zobacz wątek - zimowe pogawędki
NAS Analytics TAG

zimowe pogawędki

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Walenty » 29/1/2013, 22:47

Zawsze mnie ten temat interesował.
Ogrzewanie podłogowe jest dużo droższe od tradycyjnego?
Są jakieś różnice w użytkowaniu? Czy raczej bardziej tu pasuje "eksploatacji" :D
To może się wydawać banalne, ale dywany i tak dalej, wszystko jak przy tradycyjnym ogrzewaniu?
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez wrider » 29/1/2013, 22:48

Przeglądam ogłoszenia i trafiła się taka "perełka", jakby jakiś znawca rzucił okiem.To bym był uradowany :D
http://otomoto.pl/suzuki-gsx-r-gsxr-600 ... 06119.html
everything was free and everything was fast
wrider
Świeżak

Postprzez Krmtzzz » 29/1/2013, 22:57

Po co dywan przy podlogowce ;D U mnie sa normalnie plytki, sa tak cieplutkie, ze na boso sie przyjemnie chodzi. Poza tym podlogowki sa z pexa, predzej pojawi sie problem z miedziana rurka niz z pexem. Dodatkowy plus - brak grzejnikow = wiecej miejsca.
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 29/1/2013, 23:05

a jak jest z ciepłem? bo jak mroźno, to ja ustawiam piec na 90* i grzejników nie dotknę, a z podłogówką? też mogę tak do*ebać, że nie bedzie można chodzić?:D
sposób na teściową!:O
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez amahay » 29/1/2013, 23:14

nie da się rejczel . panele by wywaliło pewnie albo kafle :D . U mnie w rodzinnym domu zrobiliśmy po 11 latach ogrzewanie podłogowe tylko na dole w przedsionku (3 piętrowa szeregówka) to po prostu cud techniki . Cały montaż tego nie był najtańszy ale się opłacało . Teraz mam ogrzewanie w całym domu podłogowe i w jednym z pokojów (ok.14m2)nie ma grzejnika i grzeje sama podłoga i daję radę do tego stopnia że jak odkręci się na full to trzeba otwierać okno albo naked tam siedzieć . Przy czym podłoga jest przyjemnie ciepła i nie parzy .
Jak będę budował coś swojego to na bank będzie to ogrzewanie podłogowe i zamiast wykładziny ubita ziemia machnięta farbą olejną jakąś :D .
amahay
Stały bywalec

Postprzez Walenty » 29/1/2013, 23:19

Ale to jak to, to nie można mieć dywanu?

wrider napisał(a):Przeglądam ogłoszenia i trafiła się taka "perełka", jakby jakiś znawca rzucił okiem.To bym był uradowany :D

Szybkę, to chyba power polerował :lol:
Walenty
Moderator

Postprzez Krmtzzz » 29/1/2013, 23:26

Mam max 60 stopni na piecu. Podajnik sobie na bierzaco dodaje. Nie ma po co wiecej (zreszta pare plytek nam juz strzelilo i trzeba bedzie wymienic), bo na prawde jest okropnie cieplo. W jednym pokoju nie mam podlogowki tylko grzejnik. Jak do niego wchodze, to wydaje mi sie jak bym wyszedl na podworko ;/ Teraz ojciec żałuje, ze tam podlogowki nie zrobilismy.
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez madcap » 29/1/2013, 23:35

dominik528 napisał(a):A ja z kolei potrzebuje rady na temat jakiejś fajnej i niedrogiej navi samochodowej.
Ktoś może coś polecić?

do jakiego samochodu i na jaki obszar (kraj, zagranica, kierunk na zagranicę - mozna nie kupować tylko wypożyczać mapy?

jak chcesz używać okazyjnie, to ściągnij aplikację na fon.

i odradzam 3,5 "
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez rosiboj » 29/1/2013, 23:44

Walenty napisał(a):Ale to jak to, to nie można mieć dywanu?

wrider napisał(a):Przeglądam ogłoszenia i trafiła się taka "perełka", jakby jakiś znawca rzucił okiem.To bym był uradowany :D

Jak widać wielu ma podobne pomysły i pózniej to wyglada jak na obrazku.

Zawsze uważałem , ze w naszym kraju jak chłopak kończy 15 lat to zostaje specjalista o hardware komputerowego i o 3 nad ranem wyrwane ze snu przecierajac oczy potrafi wymienić ceny 10 typowych kart graficznych , pelna konfiguracji 10 komputerów które w zeszłym tygodniu złożył itd.

Czytając o tym jaki to vegas nie jest wymagający zacząłem sie zastanawiać. Wszyscy tu posiadają komputery ( w jakiejkolwiek formie) na czym smigacie?
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Kaai » 29/1/2013, 23:44

Ojciec ma 5.3" tom toma, a ja używam map na tel
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez wrider » 29/1/2013, 23:46

Walenty napisał(a):Ale to jak to, to nie można mieć dywanu?

kurcze faktycznie tak mnie olśniły te ładne, świecące się owiewki, że nie zwróciłem uwagi.
everything was free and everything was fast
wrider
Świeżak

Postprzez Kaai » 29/1/2013, 23:47

Liczydło. Na uczelni mamy enigme I bawimy się AESem 2^n
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez SkoQ » 29/1/2013, 23:47

Ja mówię to samo o stilo :D nie kupujcie. Samochód dobry od 0 do +7 stopni, poniżej zamarza, powyżej się przegrzewa xD

Ja mam podłogówkę w łazience, że jak wyjdę z wanny to żeby cieplutko było, a nie żebym się trząsł, płytki są i 60/70 na piecu a w stopy naprawdę ciepło. Super sprawa też jak przyjdziesz z zewnątrz z przemarzniętymi stopami to ogrzeje Ci podczas mycia rąk :D
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 29/1/2013, 23:49

Pamiętam Czasy jak.wszyscy srali 3ds maxem. A teraz mam blendera :))

A można na takich płytkach tosty zrobić na przykład?
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez SkoQ » 29/1/2013, 23:51

Jak podkręcisz do 90 stopni na piecu, to Ci się nylonowe skarpetki wtapiają w stopę :)
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Hyde » 29/1/2013, 23:52

Walenty napisał(a):Zawsze mnie ten temat interesował.
Są jakieś różnice w użytkowaniu? Czy raczej bardziej tu pasuje "eksploatacji" :D
To może się wydawać banalne, ale dywany i tak dalej, wszystko jak przy tradycyjnym ogrzewaniu?

Wszystko zależy głównie od łącznej długości przewodów, w podłogówce na moje oko zużyjesz ich więcej niż do standardowego ogrzewania, tyle co od rozdzielacza do grzejników w podłodze czy jak sobie zechcesz, a w podłogówce serpentynki przewodów, peszle itd. Chyba, że pytasz jak wygląda cenowo eksploatacja, to wtedy wkraczamy na straszliwe terytorium obciążeń cieplnych.

A po co Ci dywan, jak grzeje w stopy? :D
Dywanów powinno się unikać, bo tworzysz niepotrzebne opory dla przenikania ciepła - z tych samych powodów grzejników nie ustawia się za kanapami, meblami, nie zasłania się. Ogrzewanie podłogowe jest genialne, ale troszkę gorzej radzi sobie z niwelowaniem strat ciepła od drzwi i okien niż grzejnik tradycyjny, który grzeje "punktowo".
Hyde
Bywalec

Postprzez amahay » 30/1/2013, 00:11

mi premiere cs6 chodzi normalnie . nie wiem jak tam vegas . bardzo nie lubiÄ™ tego programu .
amahay
Stały bywalec

Postprzez Walenty » 30/1/2013, 00:41

Hyde napisał(a):
Walenty napisał(a):Zawsze mnie ten temat interesował.

Wszystko zależy głównie od łącznej długości przewodów, w podłogówce na moje oko zużyjesz ich więcej niż do standardowego ogrzewania, tyle co od rozdzielacza do grzejników w podłodze czy jak sobie zechcesz, a w podłogówce serpentynki przewodów, peszle itd. Chyba, że pytasz jak wygląda cenowo eksploatacja, to wtedy wkraczamy na straszliwe terytorium obciążeń cieplnych.

A po co Ci dywan, jak grzeje w stopy? :D
Dywanów powinno się unikać, bo tworzysz niepotrzebne opory dla przenikania ciepła - z tych samych powodów grzejników nie ustawia się za kanapami, meblami, nie zasłania się. Ogrzewanie podłogowe jest genialne, ale troszkę gorzej radzi sobie z niwelowaniem strat ciepła od drzwi i okien niż grzejnik tradycyjny, który grzeje "punktowo".

Nie wyobrażam sobie domu bez dywanów... I co, w salonie tylko gołe panele?
No właśnie też mi się tak wydawało, że taki dywan robi niezły opór...

Dawaj o tych obciążeniach cieplnych :D
Walenty
Moderator

Postprzez amahay » 30/1/2013, 00:47

dlatego najlepiej ziemie ogarnąć ! jest miękka dobrze trzyma ciepło i łatwo się zmywa (jeśli pomalujesz farbą olejną)
amahay
Stały bywalec

Postprzez Walenty » 30/1/2013, 00:50

Pokaż jakieś foto, bo nie wiem o co chodzi.
To jakby klepisko w sypialni? :)
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê