1
TV zamiast monitora?
Tysiac slow zastapi ogladanie jednego filmu na 40'' z odleglosci 1,5m. Zona pracuje na 27' iMacu i dla mnie to stanowczo za duzo promieni w twarz, no ale taka ma prace, ja sie zadowalam skromnymi 2x19 i na domowe warunki jest zupelnie ok, w pracy mam 22+15'' i to moim zdaniem jest max w granicach zdrowego rozsadku, ale to sa chyba kwestie gustu, co kto lubi. Znalem ludzi co z 1m od ekranu chodzili po stronkach na 50''
Tysiac slow zastapi ogladanie jednego filmu na 40'' z odleglosci 1,5m. Zona pracuje na 27' iMacu i dla mnie to stanowczo za duzo promieni w twarz, no ale taka ma prace, ja sie zadowalam skromnymi 2x19 i na domowe warunki jest zupelnie ok, w pracy mam 22+15'' i to moim zdaniem jest max w granicach zdrowego rozsadku, ale to sa chyba kwestie gustu, co kto lubi. Znalem ludzi co z 1m od ekranu chodzili po stronkach na 50''
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Hehehe rozbawił mnie system odśnieżania w Holandii. Tutaj nie jak w Polsce odśnieża sie drogi pługami z piaskarkami, tutaj jeżdzą maszynami do zamiatania
Efekt jest taki że zamiast śniegu robią zmiksowane błoto 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Rosiboj napisał(a):TV zamiast monitora?
Czasem siadam na 2x27 cali i nie jest źle, wiadomo, że nie pograsz jak masz 2 monitory (ustawiasz wtedy na jeden), ale do wszelakiej pracy jest pro. No chyba, że ktoś pracuje przeglądając onety i inne wp, to wtedy nawet 15stka w laptopie styka. Ponadto jakieś połączenia jak 22 i 15 dopiero są niefajne, po co kombinować skoro teraz monitory naprawdę nie są drogie.
I swoją drogą zauważyłem, że jesteś fanboyem wszystkiego co posiadasz, miałbyś stare 486 i też pewnie byłby to najlepszy komp do pracy, bo nie odpalisz niczego poza edytorem tekstu...
amahay napisał(a):21,5 cala jest spoko . ważne żeby na kablu hdmi
Jaka jest różnica pomiędzy zwykłym monitorowym a hdmi, oprócz tego, że w tym drugim masz dodatkowo dźwięk.
- drug0n
- Bywalec
drug0n napisał(a):I swoją drogą zauważyłem, że jesteś fanboyem wszystkiego co posiadasz, miałbyś stare 486 i też pewnie byłby to najlepszy komp do pracy, bo nie odpalisz niczego poza edytorem tekstu...
Nabyłeś wystarczająco doświadczenia, żeby to zauważyć, witamy na forum. Ooo, byś kiedyś zobaczył, nie było dnia bez wspomnienia jakie to S1000RR jest zajebiste

-
Hyde - Bywalec
Dobra chłopaki, dzięki za rady ale komputer właśnie został odłożony w czasie. Przepłaciłem za narożnik
Powiedzicie, pomieszczenie 9m2, TV 40" chyba nie będzie jakoś mega komicznie wyglądać? To malutki telewizorek. Bo wiadomo że na taki pokoik, nie można postawić 60". Chociaż chciałbym taki na całą ścianę 150" jak Rosi wklejał

Powiedzicie, pomieszczenie 9m2, TV 40" chyba nie będzie jakoś mega komicznie wyglądać? To malutki telewizorek. Bo wiadomo że na taki pokoik, nie można postawić 60". Chociaż chciałbym taki na całą ścianę 150" jak Rosi wklejał

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
W temacie konsoli. Moja rodzina juz sie uparla i w tym roku zostaje zmuszonumy do zakupu xboxa z kinectem. Czy mozliwe, zeby cena zestawu miedzy 1150 a 1250 jeszcze w tym roku ulegla zmianie? Bo mi sie wydaje, ze juz taniej nie bedzie.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
drug0n napisał(a):Czasem siadam na 2x27 cali i nie jest źle, wiadomo, że nie pograsz jak masz 2 monitory (ustawiasz wtedy na jeden), ale do wszelakiej pracy jest pro. No chyba, że ktoś pracuje przeglądając onety i inne wp, to wtedy nawet 15stka w laptopie styka. Ponadto jakieś połączenia jak 22 i 15 dopiero są niefajne, po co kombinować skoro teraz monitory naprawdę nie są drogie.
I swoją drogą zauważyłem, że jesteś fanboyem wszystkiego co posiadasz, miałbyś stare 486 i też pewnie byłby to najlepszy komp do pracy, bo nie odpalisz niczego poza edytorem tekstu...amahay napisał(a):21,5 cala jest spoko . ważne żeby na kablu hdmi
Jaka jest różnica pomiędzy zwykłym monitorowym a hdmi, oprócz tego, że w tym drugim masz dodatkowo dźwięk.
Kazdy lubi cos innego. Jak slusznie zauwazyles omnitory sa tanie wiec kazdy moze kupic taki jaki chce. Nie wiem jak sobie wyobrazasz podlaczenie zewnetrznego monitora 22 cale tak aby twoj ekran w laptopie rozciagnol sie do tego samego rozmiaru... zakladam, ze nie pomyslales,ze ktos pracuje na laptopie
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Możesz na 22 calach (w rozdziałce ful ejcz-di) wyświetlić obraz taki jak na laptopie, który ma 1600x900, tylko stracisz na jakości, dlatego dziwi mnie takie rozwiązanie jakie sam posiadasz, poniekąd sam siebie skrytykowałeś
Moim zdaniem średnio opłacalne, zaraz wyjdzie (no może nie za tydzień tylko sporo dłużej) nowy xbox, który będzie kosztować niewiele więcej a będzie zabawką na dłużej. X360 to sprzęt sprzed 7lat chyba...

mirekm71 napisał(a):W temacie konsoli. Moja rodzina juz sie uparla i w tym roku zostaje zmuszonumy do zakupu xboxa z kinectem. Czy mozliwe, zeby cena zestawu miedzy 1150 a 1250 jeszcze w tym roku ulegla zmianie? Bo mi sie wydaje, ze juz taniej nie bedzie.
Moim zdaniem średnio opłacalne, zaraz wyjdzie (no może nie za tydzień tylko sporo dłużej) nowy xbox, który będzie kosztować niewiele więcej a będzie zabawką na dłużej. X360 to sprzęt sprzed 7lat chyba...
- drug0n
- Bywalec
drug0n napisał(a):Moim zdaniem średnio opłacalne, zaraz wyjdzie (no może nie za tydzień tylko sporo dłużej) nowy xbox, który będzie kosztować niewiele więcej a będzie zabawką na dłużej. X360 to sprzęt sprzed 7lat chyba...
Tak ale w ten sposob moge kupic konsole za pol roku i to jest ryzyko bo moze wyjdzie nowa? Mikolaj jest za trzy dni a nastepny za rok...
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość