Zobacz wątek - 2
NAS Analytics TAG

2

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez neuros » 25/11/2012, 20:11

To może DoubleTwist. Jest całkiem przyzwoity. No i za free.
Four wheels move your Body, Two wheels move your Soul...
neuros
Świeżak

Postprzez Kaai » 25/11/2012, 20:47

wygląda fajnie, dzięki ;)
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez neuros » 25/11/2012, 20:58

no problem :)
Four wheels move your Body, Two wheels move your Soul...
neuros
Świeżak

Postprzez Arturo925 » 25/11/2012, 21:52

Ja jadę na Mort Playerze i jedno co muszę powiedzieć że ma doyebany equalizer. Miałem testowo Power AMPa i nie przypadł mi do gustu. Oczywiście grał bardzo dobrze, ale wolałem najpierw przetestować darmowe i z nimi porównać. Stestowałem z 10 programów i od kilku miesięcy jestem na Morcie. W EQ można sobie ustawić czyściutki i soczysty bas nie tłumiac przy tym liryki. Personalizacja mega. Dosłownie. Ja ustawiałem go pod siebie miesiac, tyle ma funkcji. Jedyne co jest do bani to widget na lockscreenie. Tutaj AMP był lepszy. Ale nie jestem aż tak leniwy zeby nie chciało mi sie odblokować i zmienić piosenki.
Poza tym dużą rolę graja też słuchawki. Jak ktos ma lipne, to nic mu nie zagra bezkonkurencyjnie. Moje są raczej z półki dla amatorów muzki - Panasonici HJE120. Ale w porównaniu z ori od SE, graja kilkakrotnie lepiej.
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez Kaai » 25/11/2012, 21:59

Mam SGS2, słuchawki z Thomsona douszne normalne jak kiedyś, a nie te nowe które się wsadza do połowy czaszki. i nie słucham jakiegoś umc umc, więc basy są mi na ch*ja potrzebne. ma być słychać gitary/perkusję i wokal. amen.

//jak bym chciał słuchać dubstepu albo innego "nowoczesnego wynalazku" to bym nosił garnek na głowie i po nim tłukł klockiem drewna.
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Walenty » 25/11/2012, 22:18

Te które się wsadza do połowy czaszki są lepsze, bo nie przepuszczają dźwięków z zewnątrz.
Bas ma być taki, żebyś pluł krwią z poprzebijanych przez żebra płuc, ale jak Ci to nie odpowiada, to zawsze w korektorze możesz sobie zmienić te parametry ;)
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez Arturo925 » 25/11/2012, 22:45

Kaai napisał(a):Mam SGS2, słuchawki z Thomsona douszne normalne jak kiedyś, a nie te nowe które się wsadza do połowy czaszki. i nie słucham jakiegoś umc umc, więc basy są mi na ch*ja potrzebne. ma być słychać gitary/perkusję i wokal. amen.

//jak bym chciał słuchać dubstepu albo innego "nowoczesnego wynalazku" to bym nosił garnek na głowie i po nim tłukł klockiem drewna.

A czy ja napisałem że ja słucham umcy umcy czy dubstepu? Nie, ale dla mnie muzyka bez basu to taka trochę pusta. Wycisz całkowicie bas i puść sobie jakis dobry track. Dla mnie lipa. Ale co kto lubi

btw. sory ze nie używam sformułowań typu niskie tony. Ja słucham muzyki a nie analizuje dźwięki, stad też pisząc profesjonalnie mogłoby wyjsć "profesjonalnie" ;)
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez amahay » 25/11/2012, 23:05

Walenty napisał(a):Te które się wsadza do połowy czaszki są lepsze, bo nie przepuszczają dźwięków z zewnątrz.
Bas ma być taki, żebyś pluł krwią z poprzebijanych przez żebra płuc, ale jak Ci to nie odpowiada, to zawsze w korektorze możesz sobie zmienić te parametry ;)

bassatack i jeb jeb łup łup !!

Kaai jako wykształcony muzyk muszę Ci powiedzieć że do dubstepu (i innych) nie trzeba jakichś super na wypasie słuchawek a właśnie do perkusji,basu i gitary owszem . Muszą mieć selektywne brzmienie . Ale jak Ci twoje pasują to wgrany na telefon program do odtwarzania piosenek powinien Ci starczyć .
amahay
Stały bywalec

Postprzez drug0n » 25/11/2012, 23:42

Arturo925 napisał(a): Poza tym dużą rolę graja też słuchawki.

Po jakości piosenki to jest to druga najważniejsza składowa ;)
drug0n
Bywalec

Postprzez motoluka » 26/11/2012, 19:39

motoluka
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kaai » 26/11/2012, 19:47

amahay napisał(a):
Walenty napisał(a):Te które się wsadza do połowy czaszki są lepsze, bo nie przepuszczają dźwięków z zewnątrz.

bassatack i jeb jeb łup łup !!

Kaai jako wykształcony muzyk muszę Ci powiedzieć że do dubstepu (i innych) nie trzeba jakichś super na wypasie słuchawek a właśnie do perkusji,basu i gitary owszem . Muszą mieć selektywne brzmienie . Ale jak Ci twoje pasują to wgrany na telefon program do odtwarzania piosenek powinien Ci starczyć .

nie chodzi mi o equalizer, bo do jakości nie mam nic do zarzucenia, po prostu basicowy player jest dla mnie neiwygodny, nie mogę sobie porobić wygodnych playlist czy innych bzdetów, tyle :)

http://www.chamsko.pl/demot/0_0_7762528 ... middle.jpg
xD
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez cycu_rsko » 28/11/2012, 15:11

Strajk...
Nie wiesz ?
929
cycu_rsko
Moderator

Postprzez amahay » 28/11/2012, 15:30

o co strajk ?
amahay
Stały bywalec

Postprzez Kaai » 28/11/2012, 16:52

nie mówcie mu..
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez madcap » 28/11/2012, 17:49

chyba trzeba będzie pogadac z Markiem
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/nowy-po ... 400,w.html
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez amahay » 28/11/2012, 18:10

Kaai napisał(a):nie mówcie mu..

No co za wredne chu*e :twisted: .
amahay
Stały bywalec

Postprzez Boshi » 28/11/2012, 18:23

Jakoś onet, wp i iinne tego typu portale nie przekonują mnie swoimi wiadomościami , coś a'la FAKT.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 28/11/2012, 19:12

madcap napisał(a):chyba trzeba będzie pogadac z Markiem

Też mi genialny pomysł... W Wałbrzychu od lat. Fakt, może nie co 300-500m ale 1-3km. No i po minięciu tego "sita" i tak przyspieszam ja, przyspieszają wszyscy. Co to zmieni? Poza zwiększonymi wydatkami na patrole i osprzęt? Więcej wpływów do portfeli rajców miast i gmin... A co to zmieni dla matki dzieci które wracają ze szkoły przy drodze? Nic, bezpieczniej na pewno nie będzie. Trzy fotoradary, to trzy gwałtowne hamowania, zwłaszcza, że ludzie się tego nie spodziewają.

Na rozweselenie (a może nie...) opowiem wam historie która dziś mi się przydarzyła. Myślałem, że nic mnie już nie zdziwi. Wracam sobie po robocie do domu, wesoło rock n'roll sobie pogrywa, pale sobie papieroska i popijam herbatką z różowego termosa (spieszę wyjaśnić: dostałem go od młodej). Aż tu nagle mój spokój zostaje zmącony przez trzech starszych smutnych panów w czarnych garniturach. Myślę sobie "To już nawet FBI robi kontrole drogowe?!". Zjeżdżam więc na pobocze, jeden z panów podlatuje i wali do mnie takim tekstem: "Przepraszam pana, bo my mamy taki problem, jedziemy na pogrzeb a zepsuła się karawana. A pan ma busa. To może podrzuci nam pan trumnę z świętej pamięci (chyba) Krzysztofem na cmentarz". Fakt, przez chwilę musiałem wyglądać głupio lub dziwnie, bo po tejże chwili, pan dorzucił "Zapłacę". A ja dalej z durnym wyrazem twarzy, przetwarzam informację czy to co usłyszałem, jest naprawdę tym co usłyszałem, czy tylko starszym panom zebrało się na czarne żarciki. No ale w pobliżu faktycznie stała wspomniana karawana (ztjuningowany, poczciwy poldas truck), z podniesioną maską. Jak już pozbierałem swoją opadniętą szczękę, szybko zerknąłem przez szybę grodziową na budę i wykpiłem się brakiem miejsca na aucie. Ładnie przeprosiłem panów, że nie pomogę, wyraziłem swój żal nad śmiercią denata oraz nad brakiem szacunku żałobników dla wspomnianego. Jakkolwiek, cała sytuacja przestała mnie bawić dopiero 40 kilometrów później.

No, to spokojnej jesieni wam życze panowie i panie, nie wpadajcie w depresję. Wasze zdrowie!
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Walenty » 28/11/2012, 20:28

A wyobrażasz sobie minę żałobników czekających na cmentarzu, kiedy to świętej pamięci Krzysztof przyjeżdża kurierem? Jeszcze mógłbyś podejść do rodziny z prośbą o pokwitowanie odbioru :)
Ale powaznie, historia nie z tej ziemi.
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez rosiboj » 28/11/2012, 21:28

madcap napisał(a):chyba trzeba będzie pogadac z Markiem

Sorry ale czy tam sa same nieuki? 3 fotoradary na odcinku 800m? I co dalej? Lekcje z fizyki sie klaniaja, i predkosc srednia. Ustawia sie jedna kamere i druga w odleglosci dajmy na to 5km i przejezdza koles przez pierwsza kamere, moze sobie zwolnic do 3km/h 5km pozniej przez druga.

V(srednia)=s/t

V - prędkość
t - czas
s - droga

Jesli wynik da nam wiecej niz bylo dozwolone to wiadomo, ze koles jechal szybciej .... i jaka efektywnosc, a ile to fotoradarow musieli by ustawic zeby zabezpieczyc te 5km ta swoja metoda?
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik