Zobacz wÄ…tek - 2
NAS Analytics TAG

2

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez ASR1927 » 21/11/2012, 21:13

Vergon napisał(a):ASR ten Sprinter na bank ma w radiu AUX tylko pewnie u Ciebie nie jest wyciągnięty, bo było to w droższej opcji.
Ściągnij schemat radia, kup 2m przewodu 3 żyłowego, gniazdo mini-jack, wyjmij radio i wepnij się w odpowiednie, istniejące już na bank piny w radiu odpowiadające za AUX.
Na początku roku sam to przerabiałem, do tej pory działa aż miło ;)

Widzieliście? :lol:
http://udreplicas.com/

Nie żartuj, szef by mnie zjadł za jakąkolwiek próbę ingerencji w seryjne radio :lol:

http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Nowe- ... caid=1f916

To któren się tak opowiadał za tą unią? To co ja mam teraz ABS zamontować w motocyklu? Walę to, biore kija i idę tłuc każdego kto wygląda na polityka
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Walenty » 21/11/2012, 21:24

dominik528 napisał(a):
Walenty napisał(a):http://udreplicas.com/index.php?option=com_content&view=article&id=37
Ta kurtała jest fantastyczna :D

Pomimo że jestem wielkim fanem batmana to tego bym nie założył never :)

Bo nie jesteÅ› fanem Jokera :P
Walenty
Moderator

Postprzez Boshi » 21/11/2012, 21:39

Dobre pytanie ASR, ciekawe co z motocyklami z drugiej ręki :D Ta unia ma pomysły, masakra.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Vergon » 21/11/2012, 22:21

ASR jaka ingerencja? Przecież AUX jest tylko bez przewodu :D
Jako opcja musiałby dopłacić w salonie jakieś 400zł, więc połowę tej kwoty powinien Ci jeszcze odpalić ;)
Poza tym kto by się dopatrzył kabelka pod schowkiem.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez amahay » 21/11/2012, 23:56

ASR wydaję mi się że chodzi im tylko o nowe motocykle . Nie piszą nigdzie "jak masz motocykl bez absu to musisz go zamontować" . Nawet jak to wszystko fajnie do SVki jakoś abs wcisnę , ty do fazera też a co z "cięższym motocyklem" cz350 ?
chyba że to nie jest cięższy motocykl . albo chociażby yamaha virago z bębnem z tyłu :P . Rejczel powiedzieli zanim do końca to obgadali . Nie martwiłbym się tym zbytnio .
amahay
Stały bywalec

Postprzez Angler » 22/11/2012, 10:04

A od roku 2021 obowiązkowy komputer pokładowy rejestrujący dokładną prędkość i trasę przejazdu, co by polizmajstrzy mieli robotę łatwiejszą...
Angler
Bywalec

Postprzez rosiboj » 22/11/2012, 14:46

To tylko ma dotyczyc nowych motocykli. Poza tym chcialem niesmialo zauwazyc, ze juz dzisiaj ABSy sa w wielu motocyklach jak rowniez w skuterach i to z dolnej polki. Troszke nalezalo by podgonic rzeczywistosc. a nie patrzec co produkowali 3 lub 4 lata temu
Ostatnio edytowano 22/11/2012, 14:59 przez rosiboj, łącznie edytowano 1 raz
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Miczab » 22/11/2012, 14:54

Glenroy napisał(a):
Miczab napisał(a):Jak już tak w temacie samochodowym, to może ktoś ma pomysł, co odwaliło mojemu 2.0 TDCi? Wyjechałem z domu, po 5 km postój na pół godziny, odpalam i przy ruszaniu klepie jakby nie palił na 1 gar, ale tylko pod oporem. Jak dodawałem gazu równo to była względna cisza. Przy okazji migała sprężynka od świec żarowych. Przejechałem kilkaset metrów, postawiłem auto żeby umówić się na podpięcie do kompa, odpalam - cisza. Zrobił od tego momentu 300km i działa bez zarzutów, błąd pewnie był jakiś krótkotrwały, bo nie ma go w pamięci... Chce ktoś kupić Forda?:D

A może chcesz przedni zderzak od CC? :D
A co do błędu, ford ma komputery samoadaptacyjne, jak praca silnika wraca do normy to sam kasuje błędy z pamięci...tu też brawa dla Forda ;)

Mam Mondeo, Ty chyba Focusa? :)
Też robiłem tam już wszystko poza dwumasą, w maju kończy się gwarancja na wtryski i kończę przygodę z F. :P

To do Ciebie wysyłaliśmy dzisiaj książki?
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez amahay » 22/11/2012, 17:36

Rosiboj napisał(a):To tylko ma dotyczyc nowych motocykli. Poza tym chcialem niesmialo zauwazyc, ze juz dzisiaj ABSy sa w wielu motocyklach jak rowniez w skuterach i to z dolnej polki. Troszke nalezalo by podgonic rzeczywistosc. a nie patrzec co produkowali 3 lub 4 lata temu

Hahaha :P .
Ja tam lubię swoją SVkę 2004 bez abs'u i nie zamierzam nikogo gonić .
Chociaż jakbym się dorwał do super duke'a :twisted: ...
amahay
Stały bywalec

Postprzez Glenroy » 22/11/2012, 19:14

Miczab napisał(a):Mam Mondeo, Ty chyba Focusa? :)
Też robiłem tam już wszystko poza dwumasą, w maju kończy się gwarancja na wtryski i kończę przygodę z F. :P

To do Ciebie wysyłaliśmy dzisiaj książki?

Tjah, makulatura leci do mnie :). Wolałem się upewnić, czy wszystko doszło, całkiem niedawno robiłem przelew, wszystko cacy, tylko po miesiącu przyszło "przedsądowe wezwanie do zapłaty", kasa z konta zniknęła ale w wyznaczone miejsce już nie dotarła, wizyta w banku i wszystko się wyjaśniło, gratis obydwie strony pisemne przeprosiny zarobiły, chyba sobie w ramkę oprawie :D.

Forda już nie mam, w innym wypadku mógł bym być już w zakładzie zamknięty ;). A zderzak leży po naprawie pokolizyjnej, gość wbił się na mój pas akurat jak go wyprzedzałem. Zderzak wcześniej połamałem o krawężnik, ale rzeczoznawca stwierdził, że będzie nowy, lakiernik pospawał ten, który był na samochodzie, a mi wsadzili kompletną nówkę sztukę do bagażnika, teraz forda nie ma a zderzak zagraca mi miejsce w garażu ;)
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez ASR1927 » 22/11/2012, 19:17

Vergon napisał(a):ASR jaka ingerencja? Przecież AUX jest tylko bez przewodu :D
Jako opcja musiałby dopłacić w salonie jakieś 400zł, więc połowę tej kwoty powinien Ci jeszcze odpalić ;)

To mówisz, że AUX jest, ale z tyłu radia? Bo z frontu wejścia nie ma. Czyli tak czy inaczej, trzeba radio wyciągnąć?
ASR1927
Moderator

Postprzez Walenty » 22/11/2012, 19:44

ASR1927 napisał(a):
Vergon napisał(a):ASR jaka ingerencja? Przecież AUX jest tylko bez przewodu :D

To mówisz, że AUX jest, ale z tyłu radia? Bo z frontu wejścia nie ma. Czyli tak czy inaczej, trzeba radio wyciągnąć?

Trzeba, bo jak inaczej? Z tyłu powinny być gniazda, ale nie koniecznie.
Walenty
Moderator

Postprzez Vergon » 22/11/2012, 20:00

Z tyłu masz pewnie gniazdo na kostkę Mini ISO tak jak wyżej pisał chyba Glenroy.
Kostkę ogarniesz sobie za 5zł, do kostki kabelki i wpinasz się w radio, które musisz wcześniej wysunąć.
Który rok Sprintera? Masz gdzieś na radiu, albo w menu w ogóle napis AUX? Szukałeś AUXa w podłokietniku i dokładnie schowku?
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 22/11/2012, 20:07

2006. Podłokietnik to tylko podłokietnik, nic tu nie może być. Byc może jest w schowku (może ktoś już wcześniej to robił) ale nie szukałem. Właśnie na radiu nigdzie nie ma. Są w sumie trzy tryby.AM, FM i CD.

Obrazek

O take take mam

Vergon, a Ty mówisz chyba o takim

Obrazek

Bo w tym to ewidentnie jest AUX z frontu

Vergon, chyba zaczynam kojarzyć. W tym radiu, nie ma AUXilliary tylko jest EXTernal :lol: Czyli zamiast AUX jest EXT, w menu od regulacji tonów. A i wyczytałem, że trzeba dwa razy nacisnąć CD. Czyli teraz tylko dyskretnie wygrzebać radyjo. Szefu mnie wykastruje przez Ciebie :lol:
ASR1927
Moderator

Postprzez Walenty » 22/11/2012, 20:35

...szef się nie dowie, dopóki o kod do radia nie poprosisz. Uwaga na kabelki :P
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez Vergon » 22/11/2012, 21:23

Nie pękaj, gniazdo wyprowadzisz tak, że nie będzie wystawało spod deski, kupisz przewód jack<--->jack i się będziesz wpinał pod dechę kiedy się będzie podobało. Ja zrobiłem pełną profeskę i wywierciłem w desce dziurę, w którą obsadziłem gniazdo, wygląda jak fabryka.
Ty najpierw obejrzyj bardzo dokładnie schowek.

http://allegro.pl/org-crafter-sprinter- ... 77019.html
Wąska podłużna kostka nad czerwonym bezpiecznikiem na 90% AUX.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 22/11/2012, 22:18

Tez tak wam trzepie kierownica przy odkrecaniu?

http://www.youtube.com/watch?v=SnKBVNaf4ns

PS. Sto lat, dzisiaj moja RR skonczyla roczek :)
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Walenty » 22/11/2012, 22:43

Panie, toć to nie trzepie... Jakby zatrzepało, to by ograniczniki mu powyrywało ;)
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez amahay » 22/11/2012, 23:18

ja się nie wypowiadam bo mam amor skrętów .
amahay
Stały bywalec

Postprzez Black-Ghost » 23/11/2012, 13:24

Mi tylko trzęsie kierownicą jak jest zimny lub zbyt rozgrzany asfalt. Mimo że mam amora skrętu to czasem przy zbyt mocnym odkręceniu manetki pojawia sie taki efekt. To normalne przy motocyklach o stosunku 1KG/1KM. 8)
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê