2
Vergon napisał(a):ASR ten Sprinter na bank ma w radiu AUX tylko pewnie u Ciebie nie jest wyciągnięty, bo było to w droższej opcji.
Ściągnij schemat radia, kup 2m przewodu 3 żyłowego, gniazdo mini-jack, wyjmij radio i wepnij się w odpowiednie, istniejące już na bank piny w radiu odpowiadające za AUX.
Na początku roku sam to przerabiałem, do tej pory działa aż miło
Widzieliście?
http://udreplicas.com/
Nie żartuj, szef by mnie zjadł za jakąkolwiek próbę ingerencji w seryjne radio

http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Nowe- ... caid=1f916
To któren się tak opowiadał za tą unią? To co ja mam teraz ABS zamontować w motocyklu? Walę to, biore kija i idę tłuc każdego kto wygląda na polityka
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
dominik528 napisał(a):Walenty napisał(a):http://udreplicas.com/index.php?option=com_content&view=article&id=37
Ta kurtała jest fantastyczna
Pomimo że jestem wielkim fanem batmana to tego bym nie założył never
Bo nie jesteÅ› fanem Jokera

-
Walenty - Moderator
ASR jaka ingerencja? Przecież AUX jest tylko bez przewodu
Jako opcja musiałby dopłacić w salonie jakieś 400zł, więc połowę tej kwoty powinien Ci jeszcze odpalić
Poza tym kto by się dopatrzył kabelka pod schowkiem.

Jako opcja musiałby dopłacić w salonie jakieś 400zł, więc połowę tej kwoty powinien Ci jeszcze odpalić

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
ASR wydaję mi się że chodzi im tylko o nowe motocykle . Nie piszą nigdzie "jak masz motocykl bez absu to musisz go zamontować" . Nawet jak to wszystko fajnie do SVki jakoś abs wcisnę , ty do fazera też a co z "cięższym motocyklem" cz350 ?
chyba że to nie jest cięższy motocykl . albo chociażby yamaha virago z bębnem z tyłu
. Rejczel powiedzieli zanim do końca to obgadali . Nie martwiłbym się tym zbytnio .
chyba że to nie jest cięższy motocykl . albo chociażby yamaha virago z bębnem z tyłu

-
amahay - Stały bywalec
To tylko ma dotyczyc nowych motocykli. Poza tym chcialem niesmialo zauwazyc, ze juz dzisiaj ABSy sa w wielu motocyklach jak rowniez w skuterach i to z dolnej polki. Troszke nalezalo by podgonic rzeczywistosc. a nie patrzec co produkowali 3 lub 4 lata temu
Ostatnio edytowano 22/11/2012, 14:59 przez rosiboj, łącznie edytowano 1 raz
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Glenroy napisał(a):Miczab napisał(a):Jak już tak w temacie samochodowym, to może ktoś ma pomysł, co odwaliło mojemu 2.0 TDCi? Wyjechałem z domu, po 5 km postój na pół godziny, odpalam i przy ruszaniu klepie jakby nie palił na 1 gar, ale tylko pod oporem. Jak dodawałem gazu równo to była względna cisza. Przy okazji migała sprężynka od świec żarowych. Przejechałem kilkaset metrów, postawiłem auto żeby umówić się na podpięcie do kompa, odpalam - cisza. Zrobił od tego momentu 300km i działa bez zarzutów, błąd pewnie był jakiś krótkotrwały, bo nie ma go w pamięci... Chce ktoś kupić Forda?:D
A może chcesz przedni zderzak od CC?
A co do błędu, ford ma komputery samoadaptacyjne, jak praca silnika wraca do normy to sam kasuje błędy z pamięci...tu też brawa dla Forda
Mam Mondeo, Ty chyba Focusa?

Też robiłem tam już wszystko poza dwumasą, w maju kończy się gwarancja na wtryski i kończę przygodę z F.

To do Ciebie wysyłaliśmy dzisiaj książki?
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Rosiboj napisał(a):To tylko ma dotyczyc nowych motocykli. Poza tym chcialem niesmialo zauwazyc, ze juz dzisiaj ABSy sa w wielu motocyklach jak rowniez w skuterach i to z dolnej polki. Troszke nalezalo by podgonic rzeczywistosc. a nie patrzec co produkowali 3 lub 4 lata temu
Hahaha

Ja tam lubię swoją SVkę 2004 bez abs'u i nie zamierzam nikogo gonić .
Chociaż jakbym się dorwał do super duke'a

-
amahay - Stały bywalec
Miczab napisał(a):Mam Mondeo, Ty chyba Focusa?![]()
Też robiłem tam już wszystko poza dwumasą, w maju kończy się gwarancja na wtryski i kończę przygodę z F.
To do Ciebie wysyłaliśmy dzisiaj książki?
Tjah, makulatura leci do mnie

Forda już nie mam, w innym wypadku mógł bym być już w zakładzie zamknięty

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Vergon napisał(a):ASR jaka ingerencja? Przecież AUX jest tylko bez przewodu
To mówisz, że AUX jest, ale z tyłu radia? Bo z frontu wejścia nie ma. Czyli tak czy inaczej, trzeba radio wyciągnąć?
-
ASR1927 - Moderator
ASR1927 napisał(a):Vergon napisał(a):ASR jaka ingerencja? Przecież AUX jest tylko bez przewodu
To mówisz, że AUX jest, ale z tyłu radia? Bo z frontu wejścia nie ma. Czyli tak czy inaczej, trzeba radio wyciągnąć?
Trzeba, bo jak inaczej? Z tyłu powinny być gniazda, ale nie koniecznie.
-
Walenty - Moderator
Z tyłu masz pewnie gniazdo na kostkę Mini ISO tak jak wyżej pisał chyba Glenroy.
Kostkę ogarniesz sobie za 5zł, do kostki kabelki i wpinasz się w radio, które musisz wcześniej wysunąć.
Który rok Sprintera? Masz gdzieś na radiu, albo w menu w ogóle napis AUX? Szukałeś AUXa w podłokietniku i dokładnie schowku?
Kostkę ogarniesz sobie za 5zł, do kostki kabelki i wpinasz się w radio, które musisz wcześniej wysunąć.
Który rok Sprintera? Masz gdzieś na radiu, albo w menu w ogóle napis AUX? Szukałeś AUXa w podłokietniku i dokładnie schowku?
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
2006. Podłokietnik to tylko podłokietnik, nic tu nie może być. Byc może jest w schowku (może ktoś już wcześniej to robił) ale nie szukałem. Właśnie na radiu nigdzie nie ma. Są w sumie trzy tryby.AM, FM i CD.
O take take mam
Vergon, a Ty mówisz chyba o takim
Bo w tym to ewidentnie jest AUX z frontu
Vergon, chyba zaczynam kojarzyć. W tym radiu, nie ma AUXilliary tylko jest EXTernal
Czyli zamiast AUX jest EXT, w menu od regulacji tonów. A i wyczytałem, że trzeba dwa razy nacisnąć CD. Czyli teraz tylko dyskretnie wygrzebać radyjo. Szefu mnie wykastruje przez Ciebie 

O take take mam
Vergon, a Ty mówisz chyba o takim
Bo w tym to ewidentnie jest AUX z frontu
Vergon, chyba zaczynam kojarzyć. W tym radiu, nie ma AUXilliary tylko jest EXTernal

-
ASR1927 - Moderator
Nie pękaj, gniazdo wyprowadzisz tak, że nie będzie wystawało spod deski, kupisz przewód jack<--->jack i się będziesz wpinał pod dechę kiedy się będzie podobało. Ja zrobiłem pełną profeskę i wywierciłem w desce dziurę, w którą obsadziłem gniazdo, wygląda jak fabryka.
Ty najpierw obejrzyj bardzo dokładnie schowek.
http://allegro.pl/org-crafter-sprinter- ... 77019.html
Wąska podłużna kostka nad czerwonym bezpiecznikiem na 90% AUX.
Ty najpierw obejrzyj bardzo dokładnie schowek.
http://allegro.pl/org-crafter-sprinter- ... 77019.html
Wąska podłużna kostka nad czerwonym bezpiecznikiem na 90% AUX.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Tez tak wam trzepie kierownica przy odkrecaniu?
http://www.youtube.com/watch?v=SnKBVNaf4ns
PS. Sto lat, dzisiaj moja RR skonczyla roczek
http://www.youtube.com/watch?v=SnKBVNaf4ns
PS. Sto lat, dzisiaj moja RR skonczyla roczek

Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Mi tylko trzęsie kierownicą jak jest zimny lub zbyt rozgrzany asfalt. Mimo że mam amora skrętu to czasem przy zbyt mocnym odkręceniu manetki pojawia sie taki efekt. To normalne przy motocyklach o stosunku 1KG/1KM. 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości