Zobacz wÄ…tek - 2
NAS Analytics TAG

2

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez drug0n » 21/11/2012, 00:45

Arturo925 napisał(a):Trójka jest spoko.

Cooooo? Trójka była spoko, teraz tam lecą w 95% smęty, a audycje są takie sobie. Czasem jak jest jakaś książka czytana jest ok, rok temu w wakacje czytali urodzonych biegaczy, z przyjemnością się słuchało.

mirekm71 napisał(a):To przerazajace, ze niektorzy maja, mieli, moga miec lub beda mieli motocykle...

Idzcie pisac herezje gdzie indziej...

Do czego nawiÄ…zujesz?
drug0n
Bywalec

Postprzez Brekekeks » 21/11/2012, 09:44

Odkąd przesiadłem się do auta, które ma badziewne radio (żadnych płyt z mp3, nie ma jak podłączyć mptrójki też) to rmf classic albo radio pin, reklamy są ale w znośnych ilościach i dobra muza leci. Ale i tak chyba sobie transmiter kupię. Ma ktoś jakieś pewniaki? Bo ostatni to było jakieś badziewie, ipoda podłączyłem i miał static, a przez usb już nie.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
Brekekeks
Świeżak

Postprzez amahay » 21/11/2012, 10:34

oooo transmiter to też jest opcja dla ASR'a jak ma z czego puszczać mjuzikę
amahay
Stały bywalec

Postprzez Kaai » 21/11/2012, 11:46

ASR1927 napisał(a):Tzn co to jest + i -? Zawsze nagrywam najwolniej jak się da. Mam program DeepBurner który ma najwolniej 8x, ale ostatnio przekopałem całą masę programów i z 4x też próbowałem i nic... Przed chwilą nagrałem właśnie tym DeepBurner ale już nie chce mi się iść do busa sprawdzać czy działa :evil:

ASR, są płytki CD+-R/RW
RW (ścieralne, tj możesz nagrać, potem zetrzeć i znowu nagrać) a + - tam też się czymś różniły. już teraz nie pamiętam, bo płyt nie używam od stu lat. kup sobie + - i RW i nagraj na każdą płytkę coś i zobacz czy jakieś Ci palą czy jakieś nie. Z doświadczenia wiem, że na RW czasami radia lubią marudzić.
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Hyde » 21/11/2012, 12:35

@Brekekeks, transmiter kiedyś kupiłem, kicz taki za 30zł z pilocikiem, chińszczyzna pełną gębą, kupiłem radio z USB i oddałem ten transmiter koledze i już śmiga któryś rok.
Hyde
Bywalec

Postprzez Brekekeks » 21/11/2012, 13:42

No ja właśnie mam tak radio zmontowane fabryczne, że nie idzie tego wyjąć i zmienić bez konkretnego wkładu finansowego. Dlatego nad transmiterem myślę. Też miałem takie chińskie badziewie, ale kumpel kupił taki za 70zł i rzeczywiście, dużo lepiej nadawał i żadnych akcji takich jak mój z ipodem nie miał.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
Brekekeks
Świeżak

Postprzez amahay » 21/11/2012, 14:07

Ja mam oryginalne radio i oryginalne wyjście aux :twisted: i to już w ogóle po problemie ...
amahay
Stały bywalec

Postprzez Miczab » 21/11/2012, 15:08

Jak już tak w temacie samochodowym, to może ktoś ma pomysł, co odwaliło mojemu 2.0 TDCi? Wyjechałem z domu, po 5 km postój na pół godziny, odpalam i przy ruszaniu klepie jakby nie palił na 1 gar, ale tylko pod oporem. Jak dodawałem gazu równo to była względna cisza. Przy okazji migała sprężynka od świec żarowych. Przejechałem kilkaset metrów, postawiłem auto żeby umówić się na podpięcie do kompa, odpalam - cisza. Zrobił od tego momentu 300km i działa bez zarzutów, błąd pewnie był jakiś krótkotrwały, bo nie ma go w pamięci... Chce ktoś kupić Forda?:D
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez rosiboj » 21/11/2012, 15:11

Transmitery są do dupy. Ogólnie to wypada powiedzieć sorry. Life sux czasami. Na pocieszenie powiem ci, ze mam fabrycznie wyjścia mp3 Bluetooth zmieniake i DVD a i tak coraz częściej słucham silnika lub poprostu relaksuje się w ciszy.

Są jeszcze ludzie co w słuchawkach jeżdżą , nie wiem czy to legalne czy nie. Albo dajeszcz iPhona na glosnomowiacy i tez gra. Można dokupić jeszcze taka trabeczke , ze dodatkowo wzmacnia i kosztuje grosze. To chyba już wszystkie możliwości z tzw po cienkich pieniądzach.

Ostatnie rozwiazanie to dla hardcorow przetwornica, glosniczki logitecha z wooferem i heja;)
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Walenty » 21/11/2012, 15:14

Był temat o transmiterach, polecałem wtedy transmiter nokii z ładowarką, który kosztuje koło 30zł. Fajna sprawa, tylko z transmiterami jest tak, że na dużych skrzyżowaniach odbiera się stacje radiowe z innych samochodów...

Amahay, to wyjście to masz gdzieś od przodu radia, czy ono jest z tyłu i masz kabel pociągnięty? Marzy mi się rozwiązanie z kablem wychodzącym od radia, podłączam tylko telefon i leci bez zakłóceń.
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez rosiboj » 21/11/2012, 15:27

W schowku na rękawiczki razem z czytnikiem kart jest
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Krmtzzz » 21/11/2012, 15:40

http://allegro.pl/honda-cbr-600rr-zadba ... 31181.html

Wpadlby ktos na taki pomysl umieszczenia 2ch wydechow ?
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez amahay » 21/11/2012, 16:06

Walenty napisał(a):Był temat o transmiterach, polecałem wtedy transmiter nokii z ładowarką, który kosztuje koło 30zł. Fajna sprawa, tylko z transmiterami jest tak, że na dużych skrzyżowaniach odbiera się stacje radiowe z innych samochodów...

Amahay, to wyjście to masz gdzieś od przodu radia, czy ono jest z tyłu i masz kabel pociągnięty? Marzy mi się rozwiązanie z kablem wychodzącym od radia, podłączam tylko telefon i leci bez zakłóceń.

Ja mam przy hamulcu ręcznym . tam jeb kabelek i gra mi z telefonu .
Transmiter ma sens jak nie jeździsz swoim samochodem i nie chcesz nic wiercić , zmieniać , przyklejać . Jak ASR potrzebuję w pracy swojej muzyki i jest problem z płytami to chyba lepiej kupić transmiter nokii za 30 zł i z telefonu czy mp3 puszczać mjuzikeu .
amahay
Stały bywalec

Postprzez Walenty » 21/11/2012, 16:28

...u mnie tylko transmiter, bo seryjne radio koniecznie musi zostać ;)
Walenty
Moderator

Postprzez Glenroy » 21/11/2012, 16:52

Miczab napisał(a):Jak już tak w temacie samochodowym, to może ktoś ma pomysł, co odwaliło mojemu 2.0 TDCi? Wyjechałem z domu, po 5 km postój na pół godziny, odpalam i przy ruszaniu klepie jakby nie palił na 1 gar, ale tylko pod oporem. Jak dodawałem gazu równo to była względna cisza. Przy okazji migała sprężynka od świec żarowych. Przejechałem kilkaset metrów, postawiłem auto żeby umówić się na podpięcie do kompa, odpalam - cisza. Zrobił od tego momentu 300km i działa bez zarzutów, błąd pewnie był jakiś krótkotrwały, bo nie ma go w pamięci... Chce ktoś kupić Forda?:D

Oooo, przeklęty 2.0TDCi ;) sprzedałem takiego rzęcha jakoś w sierpniu czy we wrześniu ;). Co mogło mu się stać? U mnie zepsuło się w nim chyba wszystko co tylko mogło się zepsuć, chyba ze 3 razy wracałem stopem po 300-350km do domu... Chrzaniło się dosłownie wszystko, od rozszczelnienia wtryskiwacza, przez wymianę pompy hamulcowej, zaworu EGR, alternatora, po moment aż zaczęło być słychać dwumasę i z testów wyszło, że Common-Rail zaczyna się kończyć. Sprzedałem cholerę za jakieś ochłapy, nie powiem, łądny był, szczególnie z przednim zderzakiem z CC :).
W Focusach miganie sprężynki zazwyczaj odnosi się do układu wtryskowego, pompa się przywiesiła albo wtryskiwacze program zgubiły, przerabiałem to, ewentualnie też CR się sypie i ciśnienia na szynie nie trzyma, mógł się też EGR przyciąć, też są problemy z pracą silnika, tylko wtedy na gaz w ogóle nie reaguje, ewentualnie w drugą stronę - zaczyna go dławić zamiast wkręcać na obroty. A może chcesz przedni zderzak od CC? :D
A co do błędu, ford ma komputery samoadaptacyjne, jak praca silnika wraca do normy to sam kasuje błędy z pamięci...tu też brawa dla Forda ;)
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez cycu_rsko » 21/11/2012, 17:11

Glenroy napisał(a):A co do błędu, ford ma komputery samoadaptacyjne, jak praca silnika wraca do normy to sam kasuje błędy z pamięci...tu też brawa dla Forda ;)

Mozna pol auta wymienic az sie trafi i ominac wizyte na komputerze :D
Niech zyje zdzichu w stodole xD
929
cycu_rsko
Moderator

Postprzez Vergon » 21/11/2012, 19:43

ASR ten Sprinter na bank ma w radiu AUX tylko pewnie u Ciebie nie jest wyciągnięty, bo było to w droższej opcji.
Ściągnij schemat radia, kup 2m przewodu 3 żyłowego, gniazdo mini-jack, wyjmij radio i wepnij się w odpowiednie, istniejące już na bank piny w radiu odpowiadające za AUX.
Na początku roku sam to przerabiałem, do tej pory działa aż miło ;)

Widzieliście? :lol:
http://udreplicas.com/
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Glenroy » 21/11/2012, 19:52

Vergon napisał(a):ASR ten Sprinter na bank ma w radiu AUX tylko pewnie u Ciebie nie jest wyciągnięty, bo było to w droższej opcji.
Ściągnij schemat radia, kup 2m przewodu 3 żyłowego, gniazdo mini-jack, wyjmij radio i wepnij się w odpowiednie, istniejące już na bank piny w radiu odpowiadające za AUX.
Na początku roku sam to przerabiałem, do tej pory działa aż miło ;)

Nie wiem czy w mercach, ale w grupie VW w radiach blaupunkt-a nad złączem ISO są 3 gniazda mini-ISO, pierwsze gniazdo od prawej [patrząc z tyłu radia] jest od AUX, dokładnie skrajne prawe 3 piny, górny jest od lewego kanału, środkowy to masa, na dole siedzi prawy kanał :). W robocie mam dwa sprintery z tym że jeden bez grajka, w drugim siedzi właśnie balupunkt [nie wiem czy był na wyposażeniu] którego udoskonaliłem o AUX, u siebie w Audicy też ta sama bajka :)
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Walenty » 21/11/2012, 19:56

Walenty
Moderator

Postprzez dominik528 » 21/11/2012, 20:44

Walenty napisał(a):http://udreplicas.com/index.php?option=com_content&view=article&id=37
Ta kurtała jest fantastyczna :D

Pomimo że jestem wielkim fanem batmana to tego bym nie założył never :)
Speed Triple 955i
KTM 450 EXC
dominik528
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê