Sympatyczni wrocławscy kierowcy
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Więc w takim razie jestem jakiś dziwny bo dla mnie nie miałoby znaczenia czy mam maseczkę czy nie, starałbym się w miarę moich umiejętności ratować człowieka. Jeśli miałbym takową maseczkę to na pewno bym jej użył ale jeśli nie to przecież nie przyglądałbym się obok i nie patrzył jak człowiek umiera tylko dlatego że bym się bał wymiocin.
Swoją drogą to ten krecik zapewne zdrowo ją tam przeczyścił.
Edit:
2. Racja, ale ciekaw jestem ile taka osoba przeżyje bez oddychania ?
Swoją drogą to ten krecik zapewne zdrowo ją tam przeczyścił.
Edit:
2. Racja, ale ciekaw jestem ile taka osoba przeżyje bez oddychania ?
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
1. Bo w euforii człowiek nie myśli racjonalnie, dlatego ludzie albo obserwują ( nie biorą pod uwagę, że to mogą być kiedyś oni ) albo pomagają za wszelką cenę, często narażając siebie i innych.
A dziewczyna zmarła, przeżarło ją po sam dół.
2. To czy przeżyje zależy w dużej mierze od tego, czy może pojawi się ktoś z maseczką lub od razu służby medyczne. Statystycznie mózg zaczyna obumierać po ok 2:30 do nawet 5 minut zależnie od wielu czynników np. wieku, stanu zdrowia czy nawet ( wg niektórych statystyk ) wykształcenia/poziomu wiedzy ( ciekawe nie ? ).
A dziewczyna zmarła, przeżarło ją po sam dół.
2. To czy przeżyje zależy w dużej mierze od tego, czy może pojawi się ktoś z maseczką lub od razu służby medyczne. Statystycznie mózg zaczyna obumierać po ok 2:30 do nawet 5 minut zależnie od wielu czynników np. wieku, stanu zdrowia czy nawet ( wg niektórych statystyk ) wykształcenia/poziomu wiedzy ( ciekawe nie ? ).
- Domocoon
- Świeżak
Są panowie takie małe saszetki gdzie znjaduje się minimum do udzielenia pierwszej pomocy są to groszowe sprawy. Ja znam to pod nazwą Ratownik OSP, można tanio kupić a schować na motocyklu da się wszędzie.
-
KAPELA911 - Bywalec
Mam właśnie taki zestawik w schowku.. W ogóle u kumpla w sklepie są właśnie takie motocyklowe apteczki. Koszt 10 zł.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
goosi
czego sie spodziewales po katolickim kraju ze ci ktos pomoze? ze ci ktos reke poda? w kraju gdzie 90% to katolicy i patryjoci ! czego sie spodziewales!!!!!
czego sie spodziewales po katolickim kraju ze ci ktos pomoze? ze ci ktos reke poda? w kraju gdzie 90% to katolicy i patryjoci ! czego sie spodziewales!!!!!
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Domocoon napisał(a):kiedyś był przypadek dziewczyny, która najadła się kreta do rur.
Może to była pani na zamówienie i chciała sobie udrożnić wszystkie rury.
Może miała nadmiar kwasów w żołądku i przeczytała w necie, że może je zobojętnić mocną zasadą.
Może chciała potem zjeść aluminium i zionąć wodorem.
Ludzie dziwne sÄ….
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
W sprawie wyposażenia motocyklowej apteczki: tutaj (otwórz link) jest ciekawy filmik. Niestety cały po angielsku.
-
Pchła - Świeżak
goosi napisał(a):C-bool napisał(a):Może chciała potem zjeść aluminium i zionąć wodorem.
Czyżby kolega po fachu, chemik-motocyklista?
Nie chemik. Ale lata temu w gimnazjum mieliśmy bogate zaplecze w odczynniki, toteż robiłem pełno eksperymentów

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
U mnie było też sporo eksperymentów w gimnazjum a potem weszły jakieś normy żeby było bezpieczniej i gó*wno widziałem bo szkoła nie miała pieniędzy na pracownie, nagle zacczeło to być niebezpieczne. W liceum też wszystko na sucho chodź była full all-inclusive pracownia nawet z profili chemicznych nie mieli doświadczeń tylko wszystko na sucho bo o doświadczeniu pisało w książce.
-
KAPELA911 - Bywalec
w obecności Na nastepuje gwałtowny rozkład elektroliczny H20 do H i NaOH (bardzo silna zasada)
przy okazji wydziela się dużo ciepła
kiedyś przypadkowo wrzuciłem potas do eksykatora...
szkoda potem było eksykatora ....
lepsze efekty daje zalanie Jodu metalicznego zasadÄ… amonowÄ…
a tego co powstanie z tego połączenia późniejsze wysuszenie
przy okazji wydziela się dużo ciepła
kiedyś przypadkowo wrzuciłem potas do eksykatora...
szkoda potem było eksykatora ....
lepsze efekty daje zalanie Jodu metalicznego zasadÄ… amonowÄ…
a tego co powstanie z tego połączenia późniejsze wysuszenie

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości