Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Najbardziej przereklamowane motocykle
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Najbardziej przereklamowane motocykle

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2012, 21:54

Dobry artykuł. Proszę zrobić teraz "odwrotny" artykuł. Temat - motocykle tanie a dobre. Ja rozumiem, że wszystko dobre, ale proszę zrobić TOP 10. Cena vs jakość wśród, offroad, SM, ścigaczy etc. Pozdrawiam<br><hr>neste
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2012, 21:54

Dobry artykuł. Proszę zrobić teraz "odwrotny" artykuł. Temat - motocykle tanie a dobre. Ja rozumiem, że wszystko dobre, ale proszę zrobić TOP 10. Cena vs jakość wśród, offroad, SM, ścigaczy etc. Pozdrawiam<br><hr>neste
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2012, 22:02

Komentatorzy napisał(a):Dobry artykuł. Proszę zrobić teraz "odwrotny" artykuł. Temat - motocykle tanie a dobre. Ja rozumiem, że wszystko dobre, ale proszę zrobić TOP 10. Cena vs jakość wśród, offroad, SM, ścigaczy etc. Pozdrawiam<br><hr>neste<br>
+1. Teraz odwróćcie kota tłumikiem!<br><hr>Pała
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2012, 22:44

Harley to rzeczywiście przereklamowana marka. R1 miała być, jak to już co niektórzy napisali, do łojenia reszty na torze. Litr Yamahy obrósł już legendą, ten motocykla ma być dziki i nie dla każdego. Odnośnie KTMa RC8 - to pierwszy superbike austriackiej marki, więc ciężko żeby od razu był najlepszy w swojej klasie(pomijam przypadek BMW, Ci zawsze muszą stworzyć coś najlepszego i do tego brzydkiego jak noc listopadowa), w testach porównawczych RC8 podobno i tak był lepszy od Dukata 1198. Za najbardziej trafną pozycję tego zestawienia uważam rometa. To najbardziej przereklamowany motocykl tej marki. Miał być cudowny: Silnik R2 chłodzony cieczą i zasilany wtryskiem, widelec USD i przedni hamulec z 2 tarczami. Wszystko miało kosztować koło 10 000PLN. W teorii ten "polski" wytwór mógłby zmotocyklizować nasz kraj, ale skończyło się jak zwykle. W wyniku cięcia kosztów produkcji pojawiły się w nim klasyczny widelec, jedna tarcza z przodu i stary jednocylindrowy silnik chłodzony powietrzem, zasilany gaźnikiem. Wielka kampania reklamowa, wielkie show, świetnie zapowiadający się prototyp i beznadziejny finalny produkt, który się nie sprzedał.<br><hr>Pasti
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2012, 23:00

Komentatorzy napisał(a):Romet Ogar 3 biegowy... wcale nie jedzie szybciej od 2 biegowego a na trzecim biegu nie wyjedzie pod żadną gurkę<br><hr>Simon<br>
kolego motorowery nikogo nie interesują<br><hr>motórzysta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2012, 23:44

Komentatorzy napisał(a):cos mi sie wydaje ze nie tedy droga..... moze dlatego ze kilka z ww pojazdow posiadam w garazu,....... albo ja jestem zboczony, albo osoba ktora pisala ten artykol..... <br><hr>yahoo<br>
Junaka i Rometa? Na pewno masz problem z ortografią. Może zainwestuj w półkę ze słownikami.<br><hr>Moguncja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 00:58

Komentatorzy napisał(a):Generalnie Ok ... dodałbym tylko Hayabusę i BMW Adventure - Motocykle do onanizowania się metką... Szkoda że nie zrobiliście listy najbardziej niedocenianych motocykli, bo w naszym kraju pozerów i lanserki takich moto jest sporo i lista niedocenionych sprzętów jest baaaaaardzo długa :)<br><hr>~Jedymy~<br>
Komentatorzy napisał(a):Hayabusa to akurat kiepski przykład na przereklamowanie. Zasłużony i nadal niedościgniony dla konkurencji i po prostu od 13 lat najszybszy konwencjonalny motocykl seryjny.<br><hr>Slayer<br>
Komentatorzy napisał(a):myslec sobie tak możesz :D<br><hr>S1000RR<br>
jesli dla ciebie 304 km/h (czyli jesli mnie pamiec nie myli ±2 km/h tyle ile hayabusa robila w 1999r) nawet w polowie nie tak dobrego jak o nim pisza s1000rr to wiecej niz ~320km/h odblokowanej hayabusy gen II to fajnie masz w domu. Przyspieszenie tez buza ma lepsze co pokazuja wyscigi na cwierc mili.<br><hr>NieMamNicka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 01:00

Komentatorzy napisał(a):BMW 1200RT. Wygrywa wszystkie foldery reklamowe - przepraszam - testy porównawcze, a jak się na niego wsiądzie to się okazuje że prowadzi się bez rewelacji, trzęsie się jak Harley, pali olej, miewa fochy, jest za wysoki, mało elastyczny i ma mało miejsca dla załogi (porównując do konkurencji).<br><hr>mkochano<br>
s1000rr tez wygrywa wszystkie testy porownawcze, a rzeczywistosc bezlitosnie to weryfikuje. Coz bmw stac na oplacanie artykulow.<br><hr>NieMamNicka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 01:37

szkoda, ze piszacy nie zapoznal się ze statystykami sprzedaży w europie... piago mp moze i u nas jest shitem, ale na poludniu europy 2 lata temu byl hitem sprzedazy... co prawda nie na poludniu, ale np w samej francji w 2009 sprzedalo sie 5000 sztuk tego wynalazku<br><hr>tazz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 01:55

Komentatorzy napisał(a):Dobry artykuł. Proszę zrobić teraz "odwrotny" artykuł. Temat - motocykle tanie a dobre. Ja rozumiem, że wszystko dobre, ale proszę zrobić TOP 10. Cena vs jakość wśród, offroad, SM, ścigaczy etc. Pozdrawiam<br><hr>neste<br>
Komentatorzy napisał(a):+1. Teraz odwróćcie kota tłumikiem!<br><hr>Pała<br>
Podbijam<br><hr>Kpt
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 08:51

Kierowcy, 28 stycznia będziemy organizować protest przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce. Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia. Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą prędkością 40 km/h. Chcemy to zrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na obwodnicy Brzegu (koło zajazdu Rybiorz - stacji Bliska) Do akcji dołączyli się: Warszawa: 23.01.2012r o godzina 15.45. Ruszamy z pod parkingu na ulicy Smolnej w Warszawie. Trasa będzie przebiegać ulicami przy ważniejszych urzedach: Belwederska, Smolna, Wiejska itp. kontakt: 511-185-044 Tomasz Rudzki Kraków: Blokowana będzie droga krajowa nr 7 Zbiórka 28.01 godz 12:00 Stacja BP przy ul. 29 listopada (przy wylocie w stronę Warszawy) Organizator Dariusz Piwowarczyk 509-893-858 Nowy Sącz: Blokowanie Gorzków od Białego Klasztoru do Reala Zbiórka - 28.01 godz 12:00 Nowy Sącz JOJO na wprost MC DONALD Bielsko Biała: Blokowana będzie droga szybkiego ruchu. Zbiórka -28.01 godz 12:00 Bielsko Biała Parking Auchan, obok przystanku autobusowego Organizator - Sylwester Gorząd 514-951-115 Busko Zdrój: Blokowana będzie droga krajowa nr 73 Zbiórka - Busko Zdrój 28.01.2012 godz 12:00 Stacja BP przy wylocie na Kielce Organizator - Albert 506-692-843 Tarnów: Blokowana będzie Droga Krajowa numer 4 na odcinku Tarnów -Wojnicz . Protest będzie polegał na poruszaniu się drogą z prędkością 30 km/h. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 przy Galerii Tarnovia Organizator protestu w Tarnowie --- portal ---radlow.cba.pl Radom: Blokowana będzie droga Radom - Tarczyn Zbiórka kierowców 28.01 godz 12:00 przed kościołem we Wsoli (pomiędzy Wielogórą a Jedlińskiem) Jeżeli zechcesz zorganizować tego dnia protest w swoim mieście daj znać: tel 886-33-07-33 lub yasiu @ forumbrzeg.pl <br><hr>Gość
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 09:38

Komentatorzy napisał(a):cos mi sie wydaje ze nie tedy droga..... moze dlatego ze kilka z ww pojazdow posiadam w garazu,....... albo ja jestem zboczony, albo osoba ktora pisala ten artykol..... <br><hr>yahoo<br>
jak skończysz marzyć, to wróć do zeszyciku z ortografią i potrenuj polskie końcówki.<br><hr>ja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 10:09

Komentatorzy napisał(a):Generalnie Ok ... dodałbym tylko Hayabusę i BMW Adventure - Motocykle do onanizowania się metką... Szkoda że nie zrobiliście listy najbardziej niedocenianych motocykli, bo w naszym kraju pozerów i lanserki takich moto jest sporo i lista niedocenionych sprzętów jest baaaaaardzo długa :)<br><hr>~Jedymy~<br>
Komentatorzy napisał(a):Hayabusa to akurat kiepski przykład na przereklamowanie. Zasłużony i nadal niedościgniony dla konkurencji i po prostu od 13 lat najszybszy konwencjonalny motocykl seryjny.<br><hr>Slayer<br>
Komentatorzy napisał(a):myslec sobie tak możesz :D<br><hr>S1000RR<br>
Komentatorzy napisaÅ‚(a):jesli dla ciebie 304 km/h (czyli jesli mnie pamiec nie myli ±2 km/h tyle ile hayabusa robila w 1999r) nawet w polowie nie tak dobrego jak o nim pisza s1000rr to wiecej niz ~320km/h odblokowanej hayabusy gen II to fajnie masz w domu. Przyspieszenie tez buza ma lepsze co pokazuja wyscigi na cwierc mili.<br><hr>NieMamNicka<br>
to zobacz sobie porownanie z MCN, tam nie ma lipy to zobaczysz jak Hayka zostaje z tylu, tak ta ostatnia, a na cwierc mili to raczej seryjnych Hayek nie znajdziesz. wiec nie masz racji i bzudry piszesz! <br><hr>moto fan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 11:13

Komentatorzy napisał(a):trzęsące się i wibrujące BMW GS R 1150 i 1200<br><hr>Sławek<br>
Komentatorzy napisał(a):człowieku na BMW GS widać nie siedziałeś że ci coś wibruje<br><hr>jz<br>
BMW GS zarówno 1150 jak i 1200 na wolnych obrotach trzęsie się jak galareta.Do 4 tyś silnik ciągnie słabo a powyżej - - wibracje skutecznie znichęcają do odkręcania manetki. Precyzja zmiany biegów jak w C-330 i do tego stukający kardan. Totalnie przereklamowane motocykle.<br><hr>Sławek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 11:21

Komentatorzy napisał(a):Drogi Boczo,
chyba nie tak samo rozumiemy słowo "przereklamowane". Np F4 wcale nie miało być alternatywą dla Japończyków. Weźmy pod lupę dwa pojazdy, ale z czterema kołami: Lambo Gallardo i Nissana GT-R: osiągi te same, oba są sportowe, ale GT-R kosztuje połowę tego (albo i mniej) co Gallardo i ma w sobie technologie ery kosmicznej. Ty uznasz więc, że Gallardo jest przereklamowane. Ja uznam, że (jeśli byłoby mnie stać) wolę Gallardo. W motocyklowym życiu poza torem nie chodzi przecież o kosmiczne technologie. Ja np mam gdzieś, czy mój sprzęt na okrążeniu w Missano będzie 0,8s wolniejszy niż Yamaha R1 2009 o której za chwile powiem. Liczy się dla mnie coś zupełnie innego. Coś, co z pewnością F4 mogłaby mi dać.
Ducati Desmosedici... jest fenomenalny. I czy to coś złego, że jest łagodny? Poza tym łagodniejszy niż co? 1198? No i co z tego? Poza tym to uliczny sprzęt MotoGP, więc chyba nikt nigdy nie liczył, że kupi go w cenie 1198? Szczególnie, że fabryczne sprzęty MotoGP to wydatek kilku milionów Euro. No i wyobraźmy sobie, że niebyłby łagodny. Czy wtedy ta garstka ludzi, którą stać i która zdecydowała się na zakup tego, wspaniałego bądź co bądź motocykla, zrobiłaby to samo?
Yamaha R1 2009 to Superbike, prawda? Cóż więc jest złego w tym, że jest narowista, agresywna i nie da się nią jeździć po ulicy lub jest to bardzo kłopotliwe? Przecież naturalnym miejscem dla takiego motocykla jest tor gdzie właśnie on (a nie F4) ma walczyć o ułamki sekund z Fireblade'em i spółką. To całkiem naturalne i uważam, że jesli ktoś w ogóle decyduje się na zakup motocykla SBK do użytku na ulicę powinien liczyć się z tym, że został on stworzony do jednego tylko celu: pałowania na maksa.

Z innymi przykładami zgadzam się bądź nie. Nie wiem np czemu chciałbyś zakfalifikować Ducati Streetfightera albo Suzuki B-Kinga. Nie napisałeś jednak, dlatego dyskutować nie będę. Mam jednak nieodparte wrażenie, ze cała lista i przytaczane przez Ciebie argumenty nijak się mają do "przereklamowania" tych sprzętów. Widać raczej, ze od sportowego litra oczekujesz łagodności, od legendarnecho choppera niskiej ceny, od polskiego low-budgetowego motocykla 250 dobrych osiągów i wykonania. Utopia.<br><hr>Kuba<br>
Komentatorzy napisał(a):Zgadzam się z autorem tego komentarza. Od dziecka fascynuje się motocyklami, kiedy jeździłem na wyrobach rodzimych marek marzyłem o japończyku, kiedy jeżdżę sportowym japończykiem, to jak widzę takie Panigale to aż ciarki po plecach przechodzą. Jedyną barierą, która mnie powstrzymuje to cena, jakby było mnie stać na taki sprzęt to gdzieś bym miał komentarze typu, że Ducati się psuje itp., a tak w ogóle to za oryginalność trzeba płacić. Mała firma, mały potencjał produkcyjny (porównując ich z japończykami), ale chłopaki nie kopiują rozwiązań, trzymają się swojej regułki tworzenia motocykli i to jest właśnie kultowe. Jeździłem również kilkoma modelami HD i japońskiej konkurencji, co z tego, że japońskie sprzęty były bardziej jedwabiste, ale nie miały w sobie tego czegoś co daje HD - ojciec tego typu motocykli, oni od nikogo nie kopiowali. Bawarki rodziny R, również kultowe sprzęty, właśnie te historyczne boksery, nadal rozwijane zapracowały na takie miano, nie ma ściągania od innych.<br><hr>gsxrk6<br>
Autorzy obu powyższych komentarzy wykazali się ponad przeciętną inteligencją i bardzo miło czyta się coś takiego, konkretna odpowiedź, przykład i pełna kultura. Brawo!<br><hr>enignes
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 12:51

Komentatorzy napisał(a):BMW 1200RT. Wygrywa wszystkie foldery reklamowe - przepraszam - testy porównawcze, a jak się na niego wsiądzie to się okazuje że prowadzi się bez rewelacji, trzęsie się jak Harley, pali olej, miewa fochy, jest za wysoki, mało elastyczny i ma mało miejsca dla załogi (porównując do konkurencji).<br><hr>mkochano<br>
Komentatorzy napisał(a):s1000rr tez wygrywa wszystkie testy porownawcze, a rzeczywistosc bezlitosnie to weryfikuje. Coz bmw stac na oplacanie artykulow.<br><hr>NieMamNicka<br>
Hahahaha co zweryfikowała rzeczywistość? Że to świentny motocykl i tyle, nadal wygrywa na całym świecie. I można biadolić o przekupywaniu dziennikarzy na calym świecie ale to nic nie zmieni bo bmw jak bylo tak nadal jest zajebiste ;)<br><hr>Ghost
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 13:12

szkoda w ogóle że piszący artykuł ... oparł się o plotki, ploteczki... , pomówienia , i bazarowe szepty przekupek z targowiska motocyklowego...... zero merytoryki... równie dobrze można można umieścić każdy inny motocykl ...bo każdy z nich ma swoje wady i zalety.... no i Ciekaw jestem czym jeździ sam autor tekstu i czy udało mu się wytkonąć wszystkie "zalety" swojego motocykla... jeżeli nie..... to my pomożemy..... <br><hr>kubala69
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 13:34

dukati to najwieksza porazka wsrod motocykli<br><hr>suzuki fan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 13:47

Komentatorzy napisał(a):s1000rr tez wygrywa wszystkie testy porownawcze, a rzeczywistosc bezlitosnie to weryfikuje. Coz bmw stac na oplacanie artykulow.<br><hr>NieMamNicka<br>
Komentatorzy napisał(a):Hahahaha co zweryfikowała rzeczywistość? Że to świentny motocykl i tyle, nadal wygrywa na całym świecie. I można biadolić o przekupywaniu dziennikarzy na calym świecie ale to nic nie zmieni bo bmw jak bylo tak nadal jest zajebiste ;)<br><hr>Ghost<br>
NOOOO ale w WSBK nie wygrywa:) od biedy na podium sie dostrali. A szum był... Co roku straszą, wydają coraz więcej kasy a konkurencja i tak robi swoje. Wiem wiem to nie motocykle w specyfikacji drogowej ale walka na torze miedzy producentami trwa, tylko w inny sposób niż na drodze a każda marka tak samo daje to co ma najlepsze:)<br><hr>szportlerbajk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/1/2012, 15:56

Komentatorzy napisał(a):Hahahaha co zweryfikowała rzeczywistość? Że to świentny motocykl i tyle, nadal wygrywa na całym świecie. I można biadolić o przekupywaniu dziennikarzy na calym świecie ale to nic nie zmieni bo bmw jak bylo tak nadal jest zajebiste ;)<br><hr>Ghost<br>
Komentatorzy napisał(a):NOOOO ale w WSBK nie wygrywa:) od biedy na podium sie dostrali. A szum był... Co roku straszą, wydają coraz więcej kasy a konkurencja i tak robi swoje. Wiem wiem to nie motocykle w specyfikacji drogowej ale walka na torze miedzy producentami trwa, tylko w inny sposób niż na drodze a każda marka tak samo daje to co ma najlepsze:)<br><hr>szportlerbajk<br>
Pokazali klase w Stockach 1000. Do dzisiaj pokazują.. Sezon 2012 zacznie sie w lutym to zobaczymy czy bmw wyciągnelo wnioski ze wczesniejszych lat i pokaże w tym roku w klasie Superbike-ach bo w Stockach na pewno znowu beda wymiatac.. Prawda jest taka że cieżko odrazu zrobic idealnego superbika. Puki co zrobili najlepsza maszyne Stockową. A to powinni interesowac wszystkich tych którzy chcą kupic ten motocykl z salonu.<br><hr>Ghost
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê