mała prędkość maksymalna (suzuki rf600 1993)
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
ASO....
146 dolcow z USA to u nas pewnie z 600 zloty. Napisz maila do serwisu suzuki....
sa 2 uzywane na allegro.
146 dolcow z USA to u nas pewnie z 600 zloty. Napisz maila do serwisu suzuki....
sa 2 uzywane na allegro.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Uzywanych z alegro nie chce bo taki to jest moj, jak bede w rzeszowie to zapytam w serwisie, ale sa tutaj na forum Panowie co wykonuja uslugi serwisowe motocykli i gdzie sie zaopatrujecie w czesci(napinacze rozrzadu)bylbym wdzieczny za odp.
- toma1
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
co do RFy i małej prędkości - a nie chodzi on czasem na 2 gary tobie z 4 albo na 3? Kumpel tak miał w gsxfie starym. Nieznał się i latał cały czas na 2 garach...aż mu 4 złapały i się przewinął na gumię spod świateł 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
a jeszcze co do tej pracy na X garow,to nie wyszlo by to na regulacji gaznikow??moto bylo jakis czas temu u mechanika wiec mysle ze czegos takiego to by gosc nie przeoczyl,ale jak bede mial chwilke to i tak sie do niego wybiore
- wesel
- Świeżak
to może do innego się wybierz...bo jak nie zasugerował nawet przyczyny jazdy maks 150km/h to... wiesz...
a nie jest może tak, że czujnik prędkości nawalił Tobie? Mierzyłeś się z jakimś autem czy to na pewno jest 150? A może to jest 250?
a nie jest może tak, że czujnik prędkości nawalił Tobie? Mierzyłeś się z jakimś autem czy to na pewno jest 150? A może to jest 250?
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Ale nie ma bata żeby RF wkręcający się do czerwonego pola na ostatnim biegu nie łapał prędkości maksymalnej, jeśli z przenoszeniem mocy z silnika na koło wszystko w porządku, albo sprzęgło. Nawet jeśliby miał zmienione przełożenia to prędkościomierz (jak czujnik jest w zębatce zdawczej) powinien wskazywać te 250km/h.
Więc praca na 2 gary i ogólnie zamulony silniki raczej odpada.
No nie jest tak?
Więc praca na 2 gary i ogólnie zamulony silniki raczej odpada.
No nie jest tak?

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
RF ma czujnik(slimak)pretkosciomierza w przednim kole wiec nie klamie, ile kolo nakreci tyle ma pokozac, chyba ze zepsuty licznik,linka lub slimak. Co za problem sie sprawdzic(poscigac) z innym kolega co ma sciga
I wszystko bedzie jasne jak motor sie pobiera i jaka ma pretkosc max. A i praca na dwa gary to jak dla mnie odpada, bo moj po myciu karczerem silnika chodzil na dwa gary kiedys to ledwo co jechal i glos mial jak traktorek a nie scigacz.

- toma1
- Świeżak
http://youtu.be/TOywBpR-rxs (otwórz link)
witam jeszcze raz,chodzi to mniej wiecejtak jak na filmie,mam nadzieje ze cos da sie uslyszec, to bylo palenie po nocce,czyli troszke ssania na poczatek,wydaje mi sie ze zeczywiscie plic to pali jak strzala i na wszystkie gary, wizyta u mechanika i tak bedzie ale jak przewali mi sie sesja:),a na razie pozostaje mi jazda zgodna z przepisami:)
witam jeszcze raz,chodzi to mniej wiecejtak jak na filmie,mam nadzieje ze cos da sie uslyszec, to bylo palenie po nocce,czyli troszke ssania na poczatek,wydaje mi sie ze zeczywiscie plic to pali jak strzala i na wszystkie gary, wizyta u mechanika i tak bedzie ale jak przewali mi sie sesja:),a na razie pozostaje mi jazda zgodna z przepisami:)

- wesel
- Świeżak
No jak w porownaniu do mojej to dziwnie ci chodzi,(chyba ze w tlumniku cos przerabiales)bo tak pyrkota ja by na ktorys gar nie palil, nie dam ci linka jak moja RF chodzi bo nie mam kabla od tel do kompa zeby wrzucic filmik na kompa. Zreszta na youtube porownaj sobie ze inaczej silniki pracuja w RF.
- toma1
- Świeżak
http://www.youtube.com/watch?v=dgjAUgIapfA (otwórz link)
moze sie troche myle ale wydaje mi sie ze jest tak jak tutaj,nie wiem.
a takie pytanko:jak bedzie moto odpalone i zdejme bak i airboxa, to jezeli jakis gar nie bedzie palil a ja bede troche przytykal gazniki to bede czuc zasysania powietrza??
moze sie troche myle ale wydaje mi sie ze jest tak jak tutaj,nie wiem.
a takie pytanko:jak bedzie moto odpalone i zdejme bak i airboxa, to jezeli jakis gar nie bedzie palil a ja bede troche przytykal gazniki to bede czuc zasysania powietrza??
- wesel
- Świeżak
Ten z hamowni chodzi spoko jak dla mnie, jak sciagniesz bak i air to, bedziesz przytykal po kolei gazniki to moze wyczujesz na ktory cylinder nie chodzi,jest kilka sposobow sprawdzania czy motor pali na wszystkie gary(sprawdz czy kolektory nagrzewaja ci sie wszystkie rownomiernie), temat byl juz chyba walkowany tutaj wyzej. Widze ze masz niedaleko siebie chlopakow co znaja sie na rzeczy i cie zapraszaj do siebie wiec podjec to ci napewno pomoga.
- toma1
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości