Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
jak powinna byc ustawiona dzwignia zmiany biegow jesli mam buty crossowe?
czy wogole but powinien byc poziomo do ziemi bo jesli tak to musialbym dac dzwignie bardzo nisko i wtedy strasznie ciezko by bylo go wlozyc pod nia aby zmienic bieg
aha i czy jesli jade to wlasnie podcas jazdy but ma sie znajdowac nad dzwignia pod czy moze lekko do boku aby nie dotykac dzwigni bo jak jechalem to przez przypadek wciskalem bieg i do samo sie tyczy hebla but nad dzwingnia czy lekko co boku?
i czy podczas skoku motor mam trzymac kolanami lub butami czy tym i tym
czy wogole but powinien byc poziomo do ziemi bo jesli tak to musialbym dac dzwignie bardzo nisko i wtedy strasznie ciezko by bylo go wlozyc pod nia aby zmienic bieg
aha i czy jesli jade to wlasnie podcas jazdy but ma sie znajdowac nad dzwignia pod czy moze lekko do boku aby nie dotykac dzwigni bo jak jechalem to przez przypadek wciskalem bieg i do samo sie tyczy hebla but nad dzwingnia czy lekko co boku?
i czy podczas skoku motor mam trzymac kolanami lub butami czy tym i tym
- barek253
- Mieszkaniec forum
kazdy ustawia dzwignie pod siebie. ustaw tak że jak jedziesz "turystycznie" to masz dzwignie nad butem że w kazdej chwili mozesz wbic bieg wyżej. i jak chcesz bieg zredukować to nie musisz całej nogi podnosic do góry tylko trzymajac buta na podnóżku mozesz spokojnie zredukowac bieg.
hamulec to samo musi byc tak ustawiony żebys nie trzymał na nim buta z kolei nie moze byc za wysoko żebyś nie musiał nogi z podnóżka odrywac żeby przyhamować.
w razie skoku trzymasz tym i tym ;d
hamulec to samo musi byc tak ustawiony żebys nie trzymał na nim buta z kolei nie moze byc za wysoko żebyś nie musiał nogi z podnóżka odrywac żeby przyhamować.
w razie skoku trzymasz tym i tym ;d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
musisz miec luz pomiędzy butemn a dzwignią dobrych kilka cm aby pod czas jazdy biegi same się nie włanczały
musisz sam wyczuc co jak ustawic, niemoze byc za duzy luz, abys nie musial nogi podnosic aby bieg wrzucic, tylko wystarczy stope do gory podniesc
ot cała teoria
musisz sam wyczuc co jak ustawic, niemoze byc za duzy luz, abys nie musial nogi podnosic aby bieg wrzucic, tylko wystarczy stope do gory podniesc
ot cała teoria
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
mam tak ustawiona dzwignie ze mam buta pod nia ale zeby zredukowac bieg to musze cala noge podniesc a jak dam ja nizej to znowu but mi sie nie miesci i musze go po skosie wkladac
i moze trzymac but lekko po skosie przodem obok dzwigni a moze mozna trzymac but tak aby nie dochodzil do dzwigni czyli na palcach czy musi byc stopa w polowie podnozki oparta ?
i moze trzymac but lekko po skosie przodem obok dzwigni a moze mozna trzymac but tak aby nie dochodzil do dzwigni czyli na palcach czy musi byc stopa w polowie podnozki oparta ?
- barek253
- Mieszkaniec forum
stopa musi byc dokładnie na srodku podnózka. popróbuj z ustawieniami i zrób tak żeby było tobie wygodnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tu masz dość dobrze wytłumaczone pozycje, jeżeli jeszcze nie widziałeś to polecam:) http://www.scigacz.pl/Offroadowa,szkolk ... 12648.html filmów jest kilka i nie wiem czy to na pewno ten ale w którymś z nich poszukaj:)
- Korin
- Świeżak
ja zeby nastepny bieg wbic podosilem noge ew mocniej jÄ… odginalem, jak redukowalem wyciÄ…galem z pod dzwigni i calÄ… stopÄ… zbijalem i dalej noga na podnozek i chowalem pod dzwignie
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Siema mam pytanie niewiecie czasem o dodatku do crossa na zime a dokladniej o tą gąsienice zamiast koła???
- sajmon11133
- Świeżak
http://www.3fun.pl/motors/index.php?id=695 prosze tu masz odpowiedź, i nalegam abys usuną tamten temat
jednak koszta tego to od 6 do 13 tysięcy złotych
a w tej cenie masz juz konkretny skuter śnieżny
jednak koszta tego to od 6 do 13 tysięcy złotych
a w tej cenie masz juz konkretny skuter śnieżny

-
Bostorn - Moderator
bedziesz miał nową ?
jak masz stara ok to nic. a jak masz stara wydmuchana to poprawi sie elastycznosc silnika
jak masz stara ok to nic. a jak masz stara wydmuchana to poprawi sie elastycznosc silnika
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak pognieciona to odegnij. raczej bez sensu cokolwiek spawac. juz lepiej osłonke sobie dokupic lub taką dorobic.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
są rózne sposoby poczytaj w istniejacych tematach. na szybko przypomne. albo podpinasz pod spręzarke drugą strone zatykasz i palnikiem nagrzewasz wgniecenia. albo bierziesz taka wybijarke (mozna samemu zrobic ze starego siłownika czy amortyzatora małego) spawasz jedna strone na srodku wgniecenia i wybijasz aż sie wyklepie
osłonki są np takie http://allegro.pl/oslona-wydechu-i1385980012.html

osłonki są np takie http://allegro.pl/oslona-wydechu-i1385980012.html
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum