Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
nie to bez róznicy co wymieniasz. zawsze powinno sie wymienic cały zestaw chyba że masz w miare nowy set, i tylna zębatka sie trzyma łancuch tez nie był naciagany a przód widac że sie zaczyna krzywić to wtedy mozna wymienic przednia póki nie zacznie wyciagac łancucha i nie zniszczy tylnej zębatki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, jakieś 3 dni temu poskładałem sprzęgło. Nowy kosz, nowe tarcze, nowe spręzyny. Kiedy to wszystko poskładałem i odpowietrzyłem sprzęgło, to wydaje mi się o wiele cięże że pracuje. I moje pytanie czy dlatego że nowe i jeszcze nie wyrobione, czy może za mocno skręciłem śruby mocujące pokrywę kosza? Dzięki za jakieś senswone odpowiedzi.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
tych srub sie nie da za mocno dokręcic. byc moze po prostu kupiłes twardsze spręzynki, albo stare były juz zuzyte. najlepiej jakbys złozył i sie przejechał
jak wszystko chodzi to na 99,9% spręzynki, jak ciezko chodzi albo np ciagnie to moze byc cos innego

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
czy podczas docierania (dzisiaj zaczalem)moge jezdzic po lesie tzn.pod gore, wyjezdzac na dosc strome zbocza ,zjezdzac ze stromych gor, jechac np na 5 biegu przez dluzszy czas po prostej drodze?
czy to moze za wczesnie jeszcze i tylko powolutku po torze?
czy to moze za wczesnie jeszcze i tylko powolutku po torze?
- barek253
- Mieszkaniec forum
smiało mozesz smigac wszędzie
ważne jest ,żeby nie jechac jednostajnie na półgazie tylko przyspieszac i zwalniac ( nie hamując silnikiem) wtedy silnik ma lepsze smarowanie
mozna latac po 0.5 - 1 baku juz praktycznie wszędzie jednak trzeba pamietac żeby maszyny nie przegrzać
akurat teraz jest fajna pogoda na docieranie wiec spoko mozna latac ;d

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
moze sie stac jak chwilowo przegrzejesz - moze spuchnąć tłok. ale to zalezy od stopnia spasowania tłoka, od dawki paliwa no i od temp silnika jak juz jest rozgrzany i dasz mu pod pionową górke wiecej gazu to logiczne że moze puchnąć ale jak lekkie wzniesienie i moto aż tak sie nie meczy i generalnie ma dobre chłodzenie to sie nie ma czego obawiac 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
moto jak moto. huska nie jest zbytnio popularna stąd mało moto w obrocie. co do samego modelu niestety sie nie interesowałem i nie wiem jak sie trzyma. czy jest sypliwy czy to moze juz ten nowszy wypust huski 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
sam próbowałem się czegoś zacnego dowiedzieć o tym motórze. Niestety tylko zacny Duriv chciał nabić posta.
viewtopic.php?t=55463
z minusami to ciężko cokolwiek powiedzieć. Jest ich mało i nie są zbyt popularne, ciekawe jak z częściami, zapewne się drożą.
tą z06 kojarzę, jest dość długo na allegro, kiedy ją zobaczyłem od razu założyłem temat w.w.
viewtopic.php?t=55463
z minusami to ciężko cokolwiek powiedzieć. Jest ich mało i nie są zbyt popularne, ciekawe jak z częściami, zapewne się drożą.
tą z06 kojarzę, jest dość długo na allegro, kiedy ją zobaczyłem od razu założyłem temat w.w.
-
grunder - Mieszkaniec forum
dokładnie tam moze byc wiecej. moze sam przewód. moze moduł. moze całkiem cos w samym zapłonie. nie da sie jednoznacznie określic
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości