[skutery] Zipp Quantum
Witam!
I znowu mam problem (chyba mam pecha)!
Kupilem odblowowany moduł do zippka i odpala na nim tylko ze jak dodam gazu to nie wkreca sie na obroty tylko tak szczela i syczy troche z tlumika jedzie moze 5km/h co jest wgrane?? POMOCYY Na starym chodzi doskonale
to ten moduł kupiłem
http://allegro.pl/item1019927333_modul_ ... m_cdi.html
				I znowu mam problem (chyba mam pecha)!
Kupilem odblowowany moduł do zippka i odpala na nim tylko ze jak dodam gazu to nie wkreca sie na obroty tylko tak szczela i syczy troche z tlumika jedzie moze 5km/h co jest wgrane?? POMOCYY Na starym chodzi doskonale
to ten moduł kupiłem
http://allegro.pl/item1019927333_modul_ ... m_cdi.html
MBK X-power (YAMAHA TZR)
			- marcin230196
- Świeżak
ja mam taki sam i działa, pojęcia nie mam co jest nie tak, może moduł jest uszkodzony, napisz do kolesia od którego kupowałeś go i niech go wymieni, może być też opcja że źle go podłączyłeś, był na kostkę czy kabelki?
				Zipp Quantum RuLeZ
			- 

pawel503
- Świeżak
pawel503 napisał(a):ja mam taki sam i działa, pojęcia nie mam co jest nie tak, może moduł jest uszkodzony, napisz do kolesia od którego kupowałeś go i niech go wymieni, może być też opcja że źle go podłączyłeś, był na kostkę czy kabelki?
był na kostki wiec raczej dobrze podłączyłem
MBK X-power (YAMAHA TZR)
			- marcin230196
- Świeżak
pawel503 napisał(a):To pewnie sprzedano ci uszkodzony, jak masz możliwość to wsadź go do innego skutera i sprawa się rozwiąże.
Problem rozwiązałem!!!
Wysłałem do zwrotu a oni przysłali mi wzamian moduł NEW Racing i chodzi swietnie!! Troche sie zdziwilem gdy zobaczylem ten moduł poniewaz nic nie dopłacalem.
Åšmiga lekko 70km na mokrej nawiezchnijechalem zobacze czy jeszcze troche pojdzie!!1
POZDRAWIAM
MBK X-power (YAMAHA TZR)
			- marcin230196
- Świeżak
Nom ja mam tez taki moduł i mi tez lekko śmiga 70 km\h teraz przyspieszenie nawet nawet równiutkie żadnych dziur i o to mi chodziło  Chociaż na zablokowanym przy przekręceniu manetki na maxa na żużlu to kolo mieliło aż milo a teraz się jakoś uspokoił ale v max większy
 Chociaż na zablokowanym przy przekręceniu manetki na maxa na żużlu to kolo mieliło aż milo a teraz się jakoś uspokoił ale v max większy  Ale ile zabawy było z kabelkami
 Ale ile zabawy było z kabelkami  Chińczycy to dziwni ludzie
 Chińczycy to dziwni ludzie 

Chociaż na zablokowanym przy przekręceniu manetki na maxa na żużlu to kolo mieliło aż milo a teraz się jakoś uspokoił ale v max większy
 Chociaż na zablokowanym przy przekręceniu manetki na maxa na żużlu to kolo mieliło aż milo a teraz się jakoś uspokoił ale v max większy  Ale ile zabawy było z kabelkami
 Ale ile zabawy było z kabelkami  Chińczycy to dziwni ludzie
 Chińczycy to dziwni ludzie 
- 

KOKii
- Świeżak
mam problem...nie wiem jaki olej wlac do skrzyni...gosciu od ktorego go kupilam tez nie wie bo serwis robil to za niego...<br><hr>basia74

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"skrzyni"?? co to za pojazd? bo quantum ma tylko w przekładni olej, sam się nie do końca orientuje jaką ma mieć lepkość, ale idź do byle jakiego serwisu i powiedz że chcesz olej do 2t do przekładni, do quantuma wchodzi 110ml
				Zipp Quantum RuLeZ
			- 

pawel503
- Świeżak
Ja kupiłem moduł "RACING" za 45 zeta na allegro. Poprawiło się przyspieszenie i osiągi tylko muliło go przy ruszaniu kiedy silnik się rozgrzał. Zrobiłem tak jak napisał tutaj pawel, kwestia regulacji gaźnika w serwisie... Teraz zrywa się z miejsca jak dziki, jeszcze lepiej się rozpędza i lekko wyciąga 75km/h. W teście czytałem, że tym skuterem "nie można liczyć na dynamiczny start spod świateł" dziwne, że auta zostają z tyłu... ostatnio koleś na mnie zaczął trąbić bo wepchnąłem się przed niego a ten myślał że zawale mu drogę jak będzie zielone  pewnie się zdziwił...
 pewnie się zdziwił...  Także po zmianie modułu wyregulujcie dobrze gaźnik to będziecie zaskoczeni
 Także po zmianie modułu wyregulujcie dobrze gaźnik to będziecie zaskoczeni  <br><hr>zipera
<br><hr>zipera

pewnie się zdziwił...
 pewnie się zdziwił...  Także po zmianie modułu wyregulujcie dobrze gaźnik to będziecie zaskoczeni
 Także po zmianie modułu wyregulujcie dobrze gaźnik to będziecie zaskoczeni  <br><hr>zipera
<br><hr>zipera- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie warto kupować tych sportowych modułów bo to pic... tylko dobrze wyglądają (sportowo) a tak naprawdę to nic nie zmieni. 
Ja polecam wszystkim ten moduł <a href="http://www.allegro.pl/item1033226135_racing_modul_zaplonowy_do_skuterow_4t_i_2t.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.allegro.pl/item1033226135_racing_modul_zaplonowy_do_skuterow_4t_i_2t.html</a>
Jest tani, ma identyczną wtyczkę jak ten zablokowany fabryczny w skuterze więc nie trzeba żadnych "przejściówek", minimalnie mniejszy od niego więc można go wsadzić w tą gumową ramkę do której jest przymocowany oryginalny moduł (nie trzeba bawić się taśmami i kombinować). Bardzo dobra jakość wykonania. <br><hr>zipera

Ja polecam wszystkim ten moduł <a href="http://www.allegro.pl/item1033226135_racing_modul_zaplonowy_do_skuterow_4t_i_2t.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.allegro.pl/item1033226135_racing_modul_zaplonowy_do_skuterow_4t_i_2t.html</a>
Jest tani, ma identyczną wtyczkę jak ten zablokowany fabryczny w skuterze więc nie trzeba żadnych "przejściówek", minimalnie mniejszy od niego więc można go wsadzić w tą gumową ramkę do której jest przymocowany oryginalny moduł (nie trzeba bawić się taśmami i kombinować). Bardzo dobra jakość wykonania. <br><hr>zipera
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Nie warto kupować tych sportowych modułów bo to pic... tylko dobrze wyglądają (sportowo) a tak naprawdę to nic nie zmieni.
no tu się po części zgodzę, ale tylko po części, ponieważ sportowe moduły znanych marek, np Naraku kosztujące w okolicach 150zł dają sporo, lecz pod warunkiem że są stosowane w silnikach które potrafią z nimi pracować, to znaczy silniki na sportowych częściach, które są technicznie w stanie wykręcić większe obroty, i po to jest moduł sportowy, zmienia on mapę zapłonu powodując kręcenie większych obrotów w silniku, w zwykłych silnikach (seryjnych) te moduły nic nie dają bo silniki te fizycznie nie są w stanie wykręcić wyższych obrotów niż te na zwykłym module odblokowanym. to tyle

Zipp Quantum RuLeZ
			- 

pawel503
- Świeżak
miał ktoś może jakieś niemiłe doświadczenia z częściami WM-motor? ja przez wario tej firmy właśnie mam do wymiany pasek, wał przeciw-talerz no i wario, przeciw-talerz się poluzował (dokręcany pneumatykiem był) i zdarł frezy na wale a z paska spaghetti zrobił, ponad 500zł w plecy, nie polecam tej firmy, chciałem oszczędzić i teraz mam "oszczędzanie" lepiej dołożyć grosza i kupić coś renomowanych firm.

Ostatnio edytowano 31/5/2010, 15:11 przez pawel503, łącznie edytowano 1 raz

Zipp Quantum RuLeZ
			- 

pawel503
- Świeżak
mam pewien problem z moim zipkiem. otoz ostanio skuter nie chce mi odpalic... krece i krece i nic. z kopniaka - tez nic. czsem zalapie i pochodzi z 7 sekund i gasnie i lipa. wie ktos czym moze to byc spowodowane? i jeszcze mi zalewa ciagle (chyba) pozdro<br><hr>mateuszmm

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
powodów może być mnóstwo! świeca do wymiany, gaźnik zapchany, zła regulacja, padnięte coś w elektryce, ciężko tak pomóc konkretnie, musiał byś opisać okoliczności w jakich to się zaczęło dziać, jaki przebieg, kiedy świeca wymieniana, filtr paliwa itp itd.
				Zipp Quantum RuLeZ
			- 

pawel503
- Świeżak
mam pytanie co sie moze dziac ze moto nie chce sie wkrecic na obroty a jak juz sie wkreci t idzie jak buza chodz czasem zdaza sie mu przerywac ?? PROSZE O POMOC PORADE<br><hr>krzysiek

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
raczej gaźnik do regulacji, albo coś ze świecą, lub cewką, może to być też magneto, napisz w jakich okolicznościach zaczął tak robić, czy coś sam dłubałeś, albo ktoś dłubał, jaki przebieg itp.
				Zipp Quantum RuLeZ
			- 

pawel503
- Świeżak
wiesz co sie okazalo? stare paliwo! hehe, czasem warto jest przejrzec te forum ;p pozdro i dzieki za odpowiedz w oglole.Komentatorzy napisał(a):powodów może być mnóstwo! świeca do wymiany, gaźnik zapchany, zła regulacja, padnięte coś w elektryce, ciężko tak pomóc konkretnie, musiał byś opisać okoliczności w jakich to się zaczęło dziać, jaki przebieg, kiedy świeca wymieniana, filtr paliwa itp itd.<br><hr>pawel503<br>
 <br><hr>mateuszmm
<br><hr>mateuszmm- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a odblokowales zaplon?<br><hr>NianiekKomentatorzy napisał(a):mam pytanie co sie moze dziac ze moto nie chce sie wkrecic na obroty a jak juz sie wkreci t idzie jak buza chodz czasem zdaza sie mu przerywac ?? PROSZE O POMOC PORADE<br><hr>krzysiek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości