[skutery] Zipp Quantum
pawel503 napisał(a):regulacja się kłania, za mało mieszanki dostaje, podczas ssania dostaje więcej więc jedzie, ssanie się wyłączy i wtedy muli bo ma za mało mieszanki, więc nie ma co spalać a co za tym idzie zaczyna się grzać bo silnik 2t jest tak skonstruowany że benzyna w obiegu go chłodzi, jak ma jej za mało to się gotuje.zipera napisał(a):świeżo jak go odpalę to za****** się zbiera a po paru minutach już go muli jak ruszam. też tak macie? czy to kwestia wariatora?
Byłbym wdzięczny gdybyś ktoś napisał jak to zrobić?
Mniej więcej co musiałbym wyregulować bo nie rozumiem

Gaźnik tak? A jak to się robi

Za 200 km zjeżdżam na przegląd ale może do tego czasu sam bym coś zrobił.
- zipera
- Świeżak
Komentatorzy napisał(a):minimum 90#<br><hr>omen93Komentatorzy napisał(a):Mam do was pytanie czy nie wiecie czasem czy da sie złożyć silnik z jakiegoś nie chińskiego skutera do zippa Quantuma GT5?? bo sinik mi sie zatarł pare razy miał robione 3 remonty silnika przy ostatnim miał wymieniane chyba wszytko co mogło to spowodować (wał tłok cylinder pierścienie pompa oleju itd) przy sarcie trzeba sie odpychać nogami bo nie umi ruszyć a w 2 osoby to już sie nie da sie wgl jechać. wymieniłem mu sprężynki sprzęgła i dobrze chodził przez jakieś 50 km a później znowu to samo...<br><hr>lucas802<br>Komentatorzy napisał(a): to raczej wina sprzeegla moj rez juz sie zalosnie zbiera pomimo tego ze wymienialem sprezyny i robilem naciecia na sprzege. Teoretycznie powinny pasowac silniki minarelli z innych skuterow ale z tego co wiem to raczej musial bys tez zmieniac cos w napedzie. Mam pytanie jaki jest rozmiar dyszy glownej w quantumie tam jest 5mm czy 6mm??<br><hr>mati1-1991<br>Komentatorzy napisał(a): dysza w quantumie to dokładnie rozmiar 68 a wina złego ruszania to faktycznie sprzęgło może mieć już dość.<br><hr>pawel503<br>Komentatorzy napisał(a): znaczy sie wiem ze orginal ma 68 ale mi chodzi o srednice bo sa dwa rosdzaje dysz o gwincie 5 i 6 mm i o tebn rozmiar mi sie rozbiegaNie wiecie jaki bedzie najlepszy rozmiar dyszy do cylindra 72 i stozka gabkowego?<br><hr>mati1-1991<br>
a nie wiecie czsem czy silnik z Quantuma 125 pasuje do Quantuma 50??
- lucas802
- Świeżak
mam quantuma i wydaje mi sie ze spokojnie pasuje bo te modele są bardzo podobne prawie identyczne 50 i 125<br><hr>saperKomentatorzy napisał(a):Mam do was pytanie czy nie wiecie czasem czy da sie złożyć silnik z jakiegoś nie chińskiego skutera do zippa Quantuma GT5?? bo sinik mi sie zatarł pare razy miał robione 3 remonty silnika przy ostatnim miał wymieniane chyba wszytko co mogło to spowodować (wał tłok cylinder pierścienie pompa oleju itd) przy sarcie trzeba sie odpychać nogami bo nie umi ruszyć a w 2 osoby to już sie nie da sie wgl jechać. wymieniłem mu sprężynki sprzęgła i dobrze chodził przez jakieś 50 km a później znowu to samo...<br><hr>lucas802<br>Komentatorzy napisał(a): to raczej wina sprzeegla moj rez juz sie zalosnie zbiera pomimo tego ze wymienialem sprezyny i robilem naciecia na sprzege. Teoretycznie powinny pasowac silniki minarelli z innych skuterow ale z tego co wiem to raczej musial bys tez zmieniac cos w napedzie. Mam pytanie jaki jest rozmiar dyszy glownej w quantumie tam jest 5mm czy 6mm??<br><hr>mati1-1991<br>Komentatorzy napisał(a): dysza w quantumie to dokładnie rozmiar 68 a wina złego ruszania to faktycznie sprzęgło może mieć już dość.<br><hr>pawel503<br>Komentatorzy napisał(a): znaczy sie wiem ze orginal ma 68 ale mi chodzi o srednice bo sa dwa rosdzaje dysz o gwincie 5 i 6 mm i o tebn rozmiar mi sie rozbiegaNie wiecie jaki bedzie najlepszy rozmiar dyszy do cylindra 72 i stozka gabkowego?<br><hr>mati1-1991<br>
Komentatorzy napisał(a):minimum 90#<br><hr>omen93<br>Komentatorzy napisał(a): a nie wiecie czsem czy silnik z Quantuma 125 pasuje do Quantuma 50??<br><hr>lucas802<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):mam quantuma i wydaje mi sie ze spokojnie pasuje bo te modele są bardzo podobne prawie identyczne 50 i 125<br><hr>saperKomentatorzy napisał(a):Mam do was pytanie czy nie wiecie czasem czy da sie złożyć silnik z jakiegoś nie chińskiego skutera do zippa Quantuma GT5?? bo sinik mi sie zatarł pare razy miał robione 3 remonty silnika przy ostatnim miał wymieniane chyba wszytko co mogło to spowodować (wał tłok cylinder pierścienie pompa oleju itd) przy sarcie trzeba sie odpychać nogami bo nie umi ruszyć a w 2 osoby to już sie nie da sie wgl jechać. wymieniłem mu sprężynki sprzęgła i dobrze chodził przez jakieś 50 km a później znowu to samo...<br><hr>lucas802<br>Komentatorzy napisał(a): to raczej wina sprzeegla moj rez juz sie zalosnie zbiera pomimo tego ze wymienialem sprezyny i robilem naciecia na sprzege. Teoretycznie powinny pasowac silniki minarelli z innych skuterow ale z tego co wiem to raczej musial bys tez zmieniac cos w napedzie. Mam pytanie jaki jest rozmiar dyszy glownej w quantumie tam jest 5mm czy 6mm??<br><hr>mati1-1991<br>Komentatorzy napisał(a): dysza w quantumie to dokładnie rozmiar 68 a wina złego ruszania to faktycznie sprzęgło może mieć już dość.<br><hr>pawel503<br>Komentatorzy napisał(a): znaczy sie wiem ze orginal ma 68 ale mi chodzi o srednice bo sa dwa rosdzaje dysz o gwincie 5 i 6 mm i o tebn rozmiar mi sie rozbiegaNie wiecie jaki bedzie najlepszy rozmiar dyszy do cylindra 72 i stozka gabkowego?<br><hr>mati1-1991<br>
Komentatorzy napisał(a):minimum 90#<br><hr>omen93<br>Komentatorzy napisał(a): a nie wiecie czsem czy silnik z Quantuma 125 pasuje do Quantuma 50??<br><hr>lucas802<br>
a silniki minarelli to chyba są w aprili no nie? a z którego modelu pasuje do zippa? Bo ja już nie chce jakiegoś badziewa kupować bo miałem już 3 remonty silnika i znów mi sie zatarł a wgl. go nie piłowałem max jeździłem 60 a on spokojnie leciał 80
- lucas802
- Świeżak
Mam pytanie!!! Posiadam Quantuma i mam zamiar kupić do niego nowy moduł zapłonowy. Moje pytanie do was to co bedzie lepsze.. (Odblokowany) nowy moduł za ok 40zl czy Tuningowy moduł np. NEW Racing?? Prosze o szybką odpowiedz poniewaz niewiem co kupić!!! 

MBK X-power (YAMAHA TZR)
- marcin230196
- Świeżak
marcin230196 napisał(a):Mam pytanie!!! Posiadam Quantuma i mam zamiar kupić do niego nowy moduł zapłonowy. Moje pytanie do was to co bedzie lepsze.. (Odblokowany) nowy moduł za ok 40zl czy Tuningowy moduł np. NEW Racing?? Prosze o szybką odpowiedz poniewaz niewiem co kupić!!!
Doslownie 5 stron temu byl taki watek o tych modolach i sie ciagnal przez jakis czas WEZ POCZYTAJ to bd wiedzial a nie .... Kurde kupilem łożysko w serwisie i bylem niezadowolony tera mam robione na zamuwienie moze we wtorek bd

-
KOKii - Świeżak
zipera napisał(a):Byłbym wdzięczny gdybyś ktoś napisał jak to zrobić?
Mniej więcej co musiałbym wyregulować bo nie rozumiem![]()
Gaźnik tak? A jak to się robi![]()
Za 200 km zjeżdżam na przegląd ale może do tego czasu sam bym coś zrobił.
lepiej już pomęcz się te 200km bo regulacja gaźnika jest dosyć ciężka i ciężko mi wytłumaczyć to pisząc, po za tym to równie dobrze może to być inna przyczyna, reasumując poczekaj do przeglądu i im to wszystko opisz.
Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
Ktoś tam wyżej pisał o swapie 125cc do 50cc w Quantumie, otóż w tych modelach są różne zawieszenia silnika, inaczej montowane hamulce z tyłu i inna jest tylna felga, było by dużo zabawy i kasy, lepiej już po prostu kupić co innego na chodzie.
Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
pawel503 napisał(a):Ktoś tam wyżej pisał o swapie 125cc do 50cc w Quantumie, otóż w tych modelach są różne zawieszenia silnika, inaczej montowane hamulce z tyłu i inna jest tylna felga, było by dużo zabawy i kasy, lepiej już po prostu kupić co innego na chodzie.
Właśnie nie chce niczego innego kupować bo chce sie pozbyć tego zippa bo mam dosyć skuterów... i właśnie nie wiem z jakiego skutera tam wchodzi silnik ino nie chiński...
- lucas802
- Świeżak
oprócz silnika będziesz musiał hamulec zmienić, zawieszenie silnika, koło tylne i niewykluczone że amortyzator, powodzenia w zabawie, a jak już to szukaj minarelli proponuję od aeroxa, albo jakiegoś Keewaya (nie mylić z kingway)
Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
Re: Problem
]Siemka wie ktoś możne jak mam 1 45 zrostu to dosięgnę do ziemi nogami jak będę siedział na zipie quantum proszę o szybka odpowiedz będę bardzo wdzięczny
MÓJ NR GG TO 20819649
Rafix1708
MÓJ NR GG TO 20819649
Rafix1708
- Rafix1708
- Świeżak
Re: Problem
Rafix1708 napisał(a):Siemka wie ktoś możne jak mam 1 45 zrostu to dosięgnę do ziemi nogami jak będę siedział na zipie quantum proszę o szybka odpowiedz będę bardzo wdzięczny
Rafix1708
Ale Wy ludzie macie pytania... ehh najlepiej pofatyguj się do najbliższego salonu i sobie usiądź

Zipp Quantum RuLeZ
-
pawel503 - Świeżak
bedziesz mial male problemy mysle ze od 1.50 nie ma problemow moze kup sobie na początek koliberka <br><hr>saperKomentatorzy napisał(a):Siemka wie ktoś możne jak mam 1 45 zrostu to dosięgnę do ziemi nogami jak będę siedział na zipie quantum proszę o szybka odpowiedz będę bardzo wdzięczny Rafix1708<br><hr>Rafix1708<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam!
I znowu mam problem (chyba mam pecha)!
Kupilem odblowowany moduł do zippka i odpala na nim tylko ze jak dodam gazu to nie wkreca sie na obroty tylko tak szczela i syczy troche z tlumika jedzie moze 5km/h co jest wgrane?? POMOCYY Na starym chodzi doskonale
to ten moduł kupiłem
http://allegro.pl/item1019927333_modul_ ... m_cdi.html
Kupilem odblowowany moduł do zippka i odpala na nim tylko ze jak dodam gazu to nie wkreca sie na obroty tylko tak szczela i syczy troche z tlumika jedzie moze 5km/h co jest wgrane?? POMOCYY Na starym chodzi doskonale
to ten moduł kupiłem
MBK X-power (YAMAHA TZR)
- marcin230196
- Świeżak
Witam!
to ten moduł kupiłem
to ten moduł kupiłem
MBK X-power (YAMAHA TZR)
- marcin230196
- Świeżak
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości