[Kawasaki] Kawasaki ER5 w użytku
a za ile kupiłeś ta ER 5 z 2001r.???<br><hr>TomekKomentatorzy napisał(a):Dzieki za opinie. Wczoraj kupiłam er 5 z 2001r. i powiem Wam, że ona jest niziutka. Tak jak pisałam mam 168 i całymi stopami sięgam do podłoża co np. w mz 250 było niemożliwe (na L-ce). Identyczną wysokość ma cb500 więc moje obawy były nieuzasadnione. Teraz cieszę się i poszukuje owiewki - przedniej szyby. Możecie polecić coś sensownego?<br><hr>ksylwia<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No więc jeśli chodzi o tą szybę to zda egzamin...A za dużych szyb nie ma co wstawiać bo tylko się silnik męczy a nie na tym to polega.U mnie szyba PUIG poprawiła znacznie sterowność no i przodek jest lepiej dociążony i już tak łatwo go nie podrywa...<br><hr>Szymek246Komentatorzy napisał(a):Dzieki za opinię, ja znalazłam givi, wyższa, ale dużo droższa - taka niska z puig zda egzamin? kawę kupiłam za 6700, ale ze zmienionym napędem.<br><hr>ksylwia<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wskaźnik poziomu paliwa
Hej,
Ja na forum tez jestem nowy, chodz troche czytałem....
Niedawno kupiłem Erkę 500A któa ma w dowodzie date pierwszej rejestracji 1996, troche mie to dziwiło bo wszedzie jest napisane, że produkowli ja od 1997, ale mniejsza o to... motocykl nie ma napisu Twister tylko twin cam-valve...ktoś może wie o co chodzi(bo albo to inna wersja albo człowiek od którego kupiłem go może zmieniał plastiki), ale mniejsza o to... interesuje mnie czy jest możliwość do modeli tóre tego nie miały wcześniej zamontować wskaźnik poziomu benzyny, bo nie ukrywam, że napewno by sie przydał... a i pytanie dla mądrych, na jakich obrotach powinienem gotrzymać by palił ekonomicznie jadąc w pojedynkę i jadąc we 2. I ile to mniej wiecej wtedy będzie L... dzieki za wszystkie odp
fryta
Ja na forum tez jestem nowy, chodz troche czytałem....
Niedawno kupiłem Erkę 500A któa ma w dowodzie date pierwszej rejestracji 1996, troche mie to dziwiło bo wszedzie jest napisane, że produkowli ja od 1997, ale mniejsza o to... motocykl nie ma napisu Twister tylko twin cam-valve...ktoś może wie o co chodzi(bo albo to inna wersja albo człowiek od którego kupiłem go może zmieniał plastiki), ale mniejsza o to... interesuje mnie czy jest możliwość do modeli tóre tego nie miały wcześniej zamontować wskaźnik poziomu benzyny, bo nie ukrywam, że napewno by sie przydał... a i pytanie dla mądrych, na jakich obrotach powinienem gotrzymać by palił ekonomicznie jadąc w pojedynkę i jadąc we 2. I ile to mniej wiecej wtedy będzie L... dzieki za wszystkie odp
fryta
- dwuja
- Świeżak
Fryta.. ja także się zastanawiam nad modelem mojej - w dowodzie ma wpisane er500A, a rocznikowo 2001 czyli już powinno być chyba B, ale mogę się mylić.
dla zainteresowanych - fotki mojego kochanego maleństwa
http://img52.imageshack.us/img52/5572/p ... 12x684.jpg
kolor - kawa z mlekiem
http://k-sylwia.fotosik.pl/zdjecia/1.html
dla zainteresowanych - fotki mojego kochanego maleństwa
http://img52.imageshack.us/img52/5572/p ... 12x684.jpg
kolor - kawa z mlekiem
http://k-sylwia.fotosik.pl/zdjecia/1.html
- ksylwia
- Świeżak
mam er 5 z 1997r. zauważyłem luz na tylnej zębatce.Rozkręciłem i nic nie zauważyłem niepokojącego..ale po skręceniu luz pozostał.proszę o rade.
<br><hr>luka
<br><hr>luka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No więc kolego wszystko jest tak jak być powinno.Luz na zębatce jest dlatego że KAWASAKI zastosowało tzw."ZBIERAK"który ma zmniejszać szarpnięcia przy dodawaniu gazu i redukcji biegów.Tak że się nie martw bo tak musi być.Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz na e-maila: szymek.gracz@o2.pl<br><hr>Szymek246Komentatorzy napisał(a):mam er 5 z 1997r. zauważyłem luz na tylnej zębatce.Rozkręciłem i nic nie zauważyłem niepokojącego..ale po skręceniu luz pozostał.proszę o rade.
<br><hr>luka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam kawasaki er 5 już ponad 2 sezony i w poprzednim miałem z nim problem a mianowicie ciagle mi dzwonił łańcuszek rozrządu, w serwisie mi wymieniali i podciągali i było dobrze na jakieś 2000km później to samo. Nie jeżdziłem jakoś agresywnie bądź też nawte nie paliłem gumy nic z tych rzeczy. Nie wiem w czym tkwi przyczyna. Prosze o pomoc (moto nie naprawiałem cały czas w tym samym serwisie ale w 2 innych i problem się powtarzał)<br><hr>jasio555
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam Wszystkich Motocyklistów
Trzy lata temu kupiłem ER'kę z '99 chwilę nią pojeździłem (2000km w 2 miesiące) i po małym szlifie poszła do garażu. Postawiłem ją zagrzaną w suchych stabilnych warunkach i od tamtej pory nie odpalałem. Lat przybyło, oleju w głowie też i chciał bym wrócić na koła. Motocykl ma przejechane w tej chwili jakieś 21 tysięcy. Co muszę zrobić po tak długim postoju oprócz wymiany kompletu płynów, świec, akumulatora i napędu? Opłaca się rozbebeszać silnik albo gaźniki? Robić regulację zaworów?
A jak by ktoś chciał serwisówkę do ER to służę pomocą - <a href="http://rs331l35.rapidshare.com/files/243723095/499513/Instrukcja_obs__322_ugi_Kawasaki_ER-5__ENG_.rar" target="blank" class="link">http://rs331l35.rapidshare.com/files/243723095/499513/Instrukcja_obs__322_ugi_Kawasaki_ER-5__ENG_.rar</a><br><hr>PiotrR
Trzy lata temu kupiłem ER'kę z '99 chwilę nią pojeździłem (2000km w 2 miesiące) i po małym szlifie poszła do garażu. Postawiłem ją zagrzaną w suchych stabilnych warunkach i od tamtej pory nie odpalałem. Lat przybyło, oleju w głowie też i chciał bym wrócić na koła. Motocykl ma przejechane w tej chwili jakieś 21 tysięcy. Co muszę zrobić po tak długim postoju oprócz wymiany kompletu płynów, świec, akumulatora i napędu? Opłaca się rozbebeszać silnik albo gaźniki? Robić regulację zaworów?
A jak by ktoś chciał serwisówkę do ER to służę pomocą - <a href="http://rs331l35.rapidshare.com/files/243723095/499513/Instrukcja_obs__322_ugi_Kawasaki_ER-5__ENG_.rar" target="blank" class="link">http://rs331l35.rapidshare.com/files/243723095/499513/Instrukcja_obs__322_ugi_Kawasaki_ER-5__ENG_.rar</a><br><hr>PiotrR
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"Nowy produkt koncernu z Akashi zaprezentowany został publiczności na targach w 1996 roku, a do salonów sprzedaży trafił w 1997 roku. "
Tzn., że jak mam ER z 1996r., to była w tym roku wyprodukowana ale zupełnie tak samo jak ta z 1997? Bo szukając części wszędzie się natrafia na takie dla roczników 97 w górę. Nigdzie nie mogę znaleźć dla 96.
Dobrze rozumujÄ™?<br><hr>laik
Tzn., że jak mam ER z 1996r., to była w tym roku wyprodukowana ale zupełnie tak samo jak ta z 1997? Bo szukając części wszędzie się natrafia na takie dla roczników 97 w górę. Nigdzie nie mogę znaleźć dla 96.
Dobrze rozumujÄ™?<br><hr>laik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moto jest naprawdę fajne.Oszczędny i dobrze się prowadzi.Moim zdaniem jedynym minusem są rozwiązania techniczne tego motocykla.Dostać się do świec to nielada sztuka.Kto wymyślił taką głupote żeby zmienić świece trzeba "pół motoru" rozkręcić.Normalnie świece powinny być wyprowadzone i dostępne w każdej chwili.Ogólnie moto ok.Pozdrawiam Kawowców:)<br><hr>Drax
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kierunkowskazy er 5
Witam!
Na jakim gwincie 8 czy 10tkce montowane są kierunki w er5? Mam możliwość zamówienia z Niemiec ale nie wracałem moto na święta i tej informacji nie mogę nigdzie znaleźć. Czy przy demontażu i wymianie mogą spotkać mnie jakieś niespodzianki? Planuję zakup tylnych amortyzatorów, nie znacie przypadkiem ich dokładnej specyfikacji jaki mają mieć skok itp?Może konkretna firma/model? Pozdrawiam!
Na jakim gwincie 8 czy 10tkce montowane są kierunki w er5? Mam możliwość zamówienia z Niemiec ale nie wracałem moto na święta i tej informacji nie mogę nigdzie znaleźć. Czy przy demontażu i wymianie mogą spotkać mnie jakieś niespodzianki? Planuję zakup tylnych amortyzatorów, nie znacie przypadkiem ich dokładnej specyfikacji jaki mają mieć skok itp?Może konkretna firma/model? Pozdrawiam!
- bartoszto
- Świeżak
Kierunki są na 8 gwincie, nie ma żadnych problemów z ich demontażem. Co do tylnych amortyzatorów to ja kupiłem na allegro "HAGON ROAD" za 699zl.<br><hr>berni172Komentatorzy napisał(a):Witam! Na jakim gwincie 8 czy 10tkce montowane są kierunki w er5? Mam możliwość zamówienia z Niemiec ale nie wracałem moto na święta i tej informacji nie mogę nigdzie znaleźć. Czy przy demontażu i wymianie mogą spotkać mnie jakieś niespodzianki? Planuję zakup tylnych amortyzatorów, nie znacie przypadkiem ich dokładnej specyfikacji jaki mają mieć skok itp?Może konkretna firma/model? Pozdrawiam!<br><hr>bartoszto<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dokładnie tak jak kolega wcześniej pisze:Komentatorzy napisał(a):Witam! Na jakim gwincie 8 czy 10tkce montowane są kierunki w er5? Mam możliwość zamówienia z Niemiec ale nie wracałem moto na święta i tej informacji nie mogę nigdzie znaleźć. Czy przy demontażu i wymianie mogą spotkać mnie jakieś niespodzianki? Planuję zakup tylnych amortyzatorów, nie znacie przypadkiem ich dokładnej specyfikacji jaki mają mieć skok itp?Może konkretna firma/model? Pozdrawiam!<br><hr>bartoszto<br>
-gwint 8(a nakrętka na klucz 10)
-amortyzatory HAGONa(sam na takich jeżdżę i muszę przyznać że spisują się rewelacyjnie).<br><hr>Szymek246
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szymek246 muszę cię poprawić 8 gwint to nakrętka na 13 klucz.<br><hr>berni172Komentatorzy napisał(a):Witam! Na jakim gwincie 8 czy 10tkce montowane są kierunki w er5? Mam możliwość zamówienia z Niemiec ale nie wracałem moto na święta i tej informacji nie mogę nigdzie znaleźć. Czy przy demontażu i wymianie mogą spotkać mnie jakieś niespodzianki? Planuję zakup tylnych amortyzatorów, nie znacie przypadkiem ich dokładnej specyfikacji jaki mają mieć skok itp?Może konkretna firma/model? Pozdrawiam!<br><hr>bartoszto<br>Komentatorzy napisał(a):Dokładnie tak jak kolega wcześniej pisze:
-gwint 8(a nakrętka na klucz 10)
-amortyzatory HAGONa(sam na takich jeżdżę i muszę przyznać że spisują się rewelacyjnie).<br><hr>Szymek246<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czy mógłbyś jeszcze raz wstawić ten plik? Byłbym bardzo wdzięczny. Jakby ktoś miał więcej takich rzeczy(odnośnie kawasaki er 5) to proszę o przesłania na moroskate@op.pl. Z góry dziękuję<br><hr>amatorekKomentatorzy napisał(a):Witam Wszystkich Motocyklistów
A jak by ktoś chciał serwisówkę do ER to służę pomocą - <a href="http://rs331l35.rapidshare.com/files/243723095/499513/Instrukcja_obs__322_ugi_Kawasaki_ER-5__ENG_.rar" target="blank" class="link">http://rs331l35.rapidshare.com/files/243723095/499513/Instrukcja_obs__322_ugi_Kawasaki_ER-5__ENG_.rar</a><br><hr>PiotrR<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, u mnie tak sie działo gdy po zakupie motocykla po jakims czasie padl akumulator, salbo trzymał....pierw jakby próbował zakręcić a potem pstrykanie.....naładowanie pomagało krótkotrwale, ale by mieć święty spokuj trza było wymienic aku<br><hr>dwujaKomentatorzy napisał(a):LUDZIE PORATUJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kupiłem KAWASAKI ER 5 rocznik 1999.
Była to okazja ale nie to jest ważne...
Mam z nim problem gdyż gdy go kupowałem to jeszcze trochę kręcił a teraz gdy próbuję go odpalić z rozrusznika to słychać tylko pstrykanie...
Proszę o pomoc w tej sprawie i jakieś przydatne informacje gdyż KAWĘ kupiłem beż żadnych instrukcji....
Z góry dziękuję...
Mój adres e-mail:szymek.gracz@o2.pl
<br><hr>Szymek...<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wie może ktoś jak zamontować stelaż pod kufer do er5 z 2004r jak ktoś wie prosze o pomoc na adres 18pawel17@wp.pl<br><hr>stelaż pod kufer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości