Bandit czy gs500 ? problem...
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
a wlasnie jeszcze korzystajac z okazji to czy gs pojdzie na koło z gazu po wymianie zebatki na wieksza ? czy tylko ze sprzegla ? wiem ze to nie jest motor do stuntu ale poprobowac mozna
na rowerze potrafie jechac ile chcem xdd

- Braseq
- Świeżak
Na standardowych zębatkach nie ma szans. Dużo mocniejsze motocykle mają problemy żeby z gazu na koło wrzucić, a co dopiero GS. Często posiadacze GSów zmieniają zębatkę zdawczą na jeden ząb mniej, wtedy dochodzi trochę momentu i odrobinę lepiej idzie 

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Ja chyba sie skusze na zmiane zebatki bo szczerze mowiac to v max wystarczy mi 130 nawet a bardziej zalezy mi na przyspieszeniu. ale i tak widze ze nie mam co marzyc zeby na koles poszales ;p chyba ze ze sprzeglaa le to trzeba umiec
a wlasnie czytalem teraz o wydechach do motocykli i wiesz moze cos o wydechach "montii" ? bo ogolnie neizly dzwiek wydaja i cena jest zadowalajaca. wiadomo ze nie ma porownywac z jakimis akrapovicami itp ale czy warto wogole cos takiego zamontowac ?:D czy lepiej posmigac na seryjnym i nie tracic kasy ? Dodam ze kocham bas <3 ;p

- Braseq
- Świeżak
No ja jeszcze nie wiem czy będę sprzedawał GSa w tym roku, ale jeśli nie będę, to na pewno zmienię tłumik na Montii
Też czytałem i słyszałem o dźwięku (YT) i jest niezły nawet. Jeśli coś jeszcze Cię interesuje na temat GSa to poczytaj na http://www.forum.gs500.pl
Licz się też z tym, że zmiana tłumika wymagała by też regulacji gaźników.

Licz się też z tym, że zmiana tłumika wymagała by też regulacji gaźników.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Jak bierzesz moto na jeden sezon, za niewielką kasę, to myślę że nie ma co w niego pchać pieniędzy. Przy sprzedaży ciężko je odzyskać. Niestety taka filozofia towarzyszy również większości posiadaczy tych maszynek i często są dość zjechane, co wychodzi na jaw po pierwszym serwisie.
Za kogo ciebie mam, jest niestety zależne jedynie od tego co i jak piszesz, jakie pytania zadajesz i w jaki sposób je formułujesz. Taki urok forum, dlatego sugeruję czytać swoje posty przed ich wysłaniem.
Za kogo ciebie mam, jest niestety zależne jedynie od tego co i jak piszesz, jakie pytania zadajesz i w jaki sposób je formułujesz. Taki urok forum, dlatego sugeruję czytać swoje posty przed ich wysłaniem.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
A co ja niby takiego pisze ? Czytajac wypowiedzi ludzi z forum czasem wszytkiego nie mozna brac calkiem doslownie co autor napisal , to chyba logiczne. po 2 gsa jeszcze neiwime czy bede bral na 1 czy wicej sezonow , zakladam ze na 1 ale neiwiem czy mi sie spodoba czy nie. wszytko zalezy od tego jak mi sie bedzie jedzilo i czy szybko mi sie znudzi.
- Braseq
- Świeżak
Naked z silnikiem w układzie V. Jak każda Vka ma niski dół i ładnie idzie na gumkę... Jeśli podoba ci się wizualnie, i lubisz gulgot Vki to myśle, że to fajny sprzęcik...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
No wlasnie silnik V. wielu z tego co czytalem uwaza to za zalete a duzo za wade. Czym dokladnie rozni sie silnik V od zwyklego ? mgolby mi ktos powiedziec ? i czy taka honda NTV nadawala by sie bardziej na poczatek od gsa czy tez nie ? wybaczcie ze porownuje wszytko do gsa ;p ale to narazie moj priorytet wiec chcem poznac roznice.
Panigale ?
- Braseq
- Świeżak
Możesz poczytać:
http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... _koncepcje
Co do vłek w tym stylu, mi się bardzo podoba Suzuki VX 800
Ps. Nie ma silników zwykłych i niezwykłych. Są po prostu inaczej zbudowane.
http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... _koncepcje
Co do vłek w tym stylu, mi się bardzo podoba Suzuki VX 800

Ps. Nie ma silników zwykłych i niezwykłych. Są po prostu inaczej zbudowane.
Ostatnio edytowano 11/1/2010, 21:47 przez puff, łącznie edytowano 1 raz
-
puff - Świeżak
Ok dzieki za info
przydalo sie
A po za tym to mam takie pytanie jeszcze male
Bo jednak te cebry f2 sa dosyc ladne xd , i dostrzeglem w nich cos co mnie poruszylo
I nie bede pytal czy sie nadaja na pierwsze moto ale czy wygodnie sie nimi jedzi ? w porownaniu do innych sportow ?

A po za tym to mam takie pytanie jeszcze male

Ostatnio edytowano 12/1/2010, 08:31 przez Braseq, łącznie edytowano 1 raz
Panigale ?
- Braseq
- Świeżak
W porównaniu do innych sportów to CBR F2 jest jednym z najwygodniejszych plastików 

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
a wzrost 175 cm wysatrczy do w miare wygodnej jazdy ? no i jak jest z ich awaryjnoscia bo ogolnie z tego co slyszalem to hondy sa to jedne z najmniej awaryjncyh motocykli i sa anaprawde niezawodne. Jesli sie myle to Sryy
Panigale ?
- Braseq
- Świeżak
Awaryjność, wg mnie względne pojęcie. Jeśli tylko właściciel dba o pojazd jak o własną żonę to wszystko będzie ok. Jeśli chodzi np. o auto, to jeżdżę francuzem, samochód jest ponad 10 letni a nic w nim nie szwankuje, po prostu trzeba tylko się nim zajmować, profilaktyka czyni cuda. W przypadku moto jest podobnie, a honda jak honda - pierwsza klasa, ale i Bandit ze swoim olejakiem to nie do zajeżdżenia moto jeśli się względnie o niego dba.
http://www.bikepics.com/members/smal88/ | GSF 600N>GSF 650S
-
smal88 - Świeżak
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości