Bandit czy gs500 ? problem...
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
jak zdecydowales sie na Gs500 to tak jak wyzej powinieneś cos ładnego znalesc za 5tys
a jak znajdziesz w miarÄ™ szybko to i wytargowac sie jeszcze cos napewno uda
takze udanych zakupów życzę!
za 7tys powinienes cos juz znalesc z banditów, puki ceny zimowe to mozna kilka stówek zawsze wytargowac jeszcze

takze udanych zakupów życzę!
za 7tys powinienes cos juz znalesc z banditów, puki ceny zimowe to mozna kilka stówek zawsze wytargowac jeszcze

-
Boguc - Świeżak
Jak już pisałem, skorzystaj z wyszukiwarki i poczytaj tematy o tym co na pierwsze moto. Jest jeszcze XJ600, CB500, GPZ500, ER5- szczególnie dwóm pierwszym przyjrzałbym się uważniej. Była ciekawa ankieta na temat co na pierwsze moto. Szukaj a znajdziesz.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
ale f2 to raczej sport a sporta chcem dopiero pozniej jak opanuje podstawy jazdy i bede sie czul pewniej na motcyklu. i f2 sa niezbyt ladne jak dla mnie. nastepne moto to mam nadzieje za okolo 10-12k takze jakas f4 albo f4i powinienem wyrwac. Jeszcze raz dzieki za rady 

- Braseq
- Świeżak
Piekne nie dla kazdego
dla mnie piekne cebry zaczynaja sie od f4 ;p ale o tym bede myslal w nastepnym sezonei lub za 2 sezony ;d narazie dozbierac trzeba fundusze i kupic ladnego gsa
Obym nie trafil na jakies padlo :S A wlasnie i pytanie jeszcze xd motocykli z anglii nie brac pod zadnym pozorem tak ? bo naczytalem sie na foraach ze nie warto bo stoja na dworze na deszczy itp i wlasciciele nie dbaja odpowiednio . Jesli ktos moglby sie wypowiedziec bardzo bym prosil 

- Braseq
- Świeżak
Ogólnie to nie ma się co kierować stereotypami. Kumpel w ubiegłym sezonie kupił ładną Kawę ZX6 z Anglii i nigdzie na niej rdzy nie było więc nie ma co generalizować. Owszem, być może w starszych motocyklach, dodatkowo niegarażowanych ten problem występuje ale tak jak mówiłem nie jest to regułą.
W tej kasie jaką planujesz przeznaczyć upatrywałbym bardziej moto krajowego. Pełno tego u nas więc znajdziesz bez problemu coś dla siebie.
Co do Bandita i Twojego wzrostu to polecałbym 400-kę ale jak sam wiesz, mało jest takich.
W tej kasie jaką planujesz przeznaczyć upatrywałbym bardziej moto krajowego. Pełno tego u nas więc znajdziesz bez problemu coś dla siebie.
Co do Bandita i Twojego wzrostu to polecałbym 400-kę ale jak sam wiesz, mało jest takich.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Czyli bede szukal krajowego
. a co do bandita to no wlasnie w tym problem ze jest ich malo bo gdyby byly to bym kupil bez wahania. natomiast co do Xj to jedynie bez przedniej owiewki dobrze wyglada ale wedlug mnie duzo wiecej czesci zamiennych jest do gsa i wiecej ludzi mialo z nimi stycznosc wiec w razie problemow bardzo latwo bede je mogl rozwiazac. a to tez jest dosyc wazne , szczegolnie zaczynajas przygode zmotocyklami.
Po za tym piszesz ze bys wzial Xj a nic nie napiszesz o jego wadach i zaletach w porownaniu np do gsa... to mnie nie przekonuje bo powtrazam ze sie niezbyt znam i zdany jestem na opinie ekspertów lub doswiadczonych forumowiczow.

- Braseq
- Świeżak
Ja sobie kupiłem bandita, ale uważam, że jednak gs byłby lepszy na pierwsze moto. Tańszy w zakupie i eksploatacji (2 gary, mniejsze zużycie elementów jak opony, łańcuch) oraz łatwiej się nauczyć jeździć (mniejsza moc, masa). Mam tu oczywiście na myśli pierwsze moto. Mocy na początek spokojnie wystarczy. Pojeździsz sezon i zobaczysz, czy to Ci się podoba, czy nie. Potem dopiero będziesz wiedział, czy wolisz bujać się po miejście na sporcie, czy np. zwiedzać dalekie kraje 

-
puff - Świeżak
Czyli gs 500 ;D juz jestem pewny na 100%
a nastepny motor to raczej jakis sport bo jakos nie mam takich marzen zeby latac i zwiedzac kraje chociaz nie ukrywam ze fajnie tak zrobic sobie gdziies dalszy wypad z jakas ekipa. a na sporcie raczej daleko nie pojezdze ze wzgledu na pozycje i bol w nadgarstkach
czyz mam racje
?

- Braseq
- Świeżak
Szybko się zdecydowałeś na motocykl... Najpierw przejedź się tymi maszynkami: XJ600, CB500, GS500, ER5, a potem wybieraj, bo wierz mi że różnią się te motocykle między sobą. Osobiście uważam, że GS to rower- miałem okazję się nim przejechać i zupełnie mi nie podpasował, GPZ500 też mi nie podszedł. XJta natomiast oferowała więcej niż te dwa.
Użyj funkcji SZUKAJ i przeszukaj forum pod kątem tematów na pierwsze moto- jak już pisałem, była ankieta o pierwszym motocyklu i wiele innych ciekawych tematów.
Jest też fajny artykuł o pierwszym motocyklu na ścigaczu. Na innych portalach też są ciekawe artykuły i opinie o tym co na pierwszy motocykl.
Nie licz na to, że będziemy Ci jak na ławie przedstawiali wszelkie informacje o tych motocyklach, skoro są one wielokrotnie powtarzane na forum- wystarczy POSZUKAĆ.
Są też fora o konkretnie tych motocyklach, gdzie ludzie którzy je kupili zapewne mieli styczność z innymi z tej kategorii i zapewne wypowiadają się tam odnośnie różnic między nimi i tego co by wybrali.
Powodzenia w szukaniu
Użyj funkcji SZUKAJ i przeszukaj forum pod kątem tematów na pierwsze moto- jak już pisałem, była ankieta o pierwszym motocyklu i wiele innych ciekawych tematów.
Jest też fajny artykuł o pierwszym motocyklu na ścigaczu. Na innych portalach też są ciekawe artykuły i opinie o tym co na pierwszy motocykl.
Nie licz na to, że będziemy Ci jak na ławie przedstawiali wszelkie informacje o tych motocyklach, skoro są one wielokrotnie powtarzane na forum- wystarczy POSZUKAĆ.
Są też fora o konkretnie tych motocyklach, gdzie ludzie którzy je kupili zapewne mieli styczność z innymi z tej kategorii i zapewne wypowiadają się tam odnośnie różnic między nimi i tego co by wybrali.
Powodzenia w szukaniu
-
Kamusial - Bywalec
Jesli gs500 dla Ciebie jest rowerem to ja niewiem co ty za czolg dostales na komunie. Xj600 nie podoba mi sie porpostu i pisalem do nie raz. wole gsa i tyle a po sezonie zmienie na cos innego. i nie potrzebuje szukac bo juz sie naczytalem duzo na temat motocykli na 1 raz i nie mysl sobie ze to jest pierwszy temat jaki zalozylem. 

- Braseq
- Świeżak
Spoko, jak pisałem- moja osobista opinia, dla każdego co innego. Może tobie akurat GS pasi. Serio uważasz, że CZYTANIE jest dostatecznym kryterium wyboru motocykla? Jeździłeś już GSem, GPZem, XJtą, CB i ER5? Siedziałeś na którymkolwiek z nich?
Owszem, wybierasz moto na jeden sezon, jednak nie wiele czasu potrzeba żeby ocenić co Ci da większą frajdę. Weź jeszcze pod uwagę kwestię stanu technicznego i odległości do moto. Wtedy może się okazać, że GSa nie będzie, a jeden z pozostałych się znajdzie.
Owszem, wybierasz moto na jeden sezon, jednak nie wiele czasu potrzeba żeby ocenić co Ci da większą frajdę. Weź jeszcze pod uwagę kwestię stanu technicznego i odległości do moto. Wtedy może się okazać, że GSa nie będzie, a jeden z pozostałych się znajdzie.
-
Kamusial - Bywalec
Owszem mam jeszcze po za gsem jakies ewentualnosci. i napewno przez zakupem przejade sie lub chociaz usiade na kilku moto. Mowiac ze kupie gs500 chodzilo mi ze jak do tej pory z tego co podkreslam "wyczytalem" najbardziej nadaje sie na 1 motocykl. Najbardziej to rowniez pojecie wzgledne. Napewno nie zrobie tak ze kupie nie sprawdzajac ani nie jadac... Moglbys troche pomyslec i nie uwazac mnie za jakiegos kretyna.... :S
- Braseq
- Świeżak
Najlepszy wybór to GS - CB 500 jest droższa w zakupie i utrzymaniu, ER5 nie ma zbyt dobrej opinii, poza tym ma dużo wad, XJ 600 też droższe w utrzymaniu.. A GSik? Tani w zakupie, łopatologiczna konstrukcja, żadnej elektroniki, części ogólnodostępne i bardzo tanie. Moc - 47 KM - nie powala, ale nawet i to pozwala przyśpieszyć w 6s do setki (który normalny samochód tyle ma?). Mocy starczy, żeby najszybciej ze świateł wystartować, a z motocyklami raczej ścigać się nie będziesz. Po sezonie sprzedaż i kupisz co będziesz chciał.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
dokladnie moc ta nie powala ale jak na pierwsze moto na poczatku wystarcza, pozniej jak to mowia apetyt rosnie w miare jedzenia, gs-ik dobry na sezon by wprawic sie do jazdy . a za rok bedziesz szukal czegos mocniejszego . pzdr 

Aerox'99->GS 500e'94 -> SV650S'06-> R6'00-> GSXR600'03
-
fil17go - Świeżak
Waham siÄ™ tak samo jak Braseq dlatego napiszÄ™ tutaj. To dziwne akurat mam tyki sam wzrost
i żeby nie zakładać nowego tematu spytam tutaj, dlaczego odradzacie ER5 ? czytałem że ma w sumie słabe hamulce ale ma jeszcze jakieś wady?

-
motoftw - Stały bywalec
Wiesz moze nie znam sie zbyt dobrze ale z tego co czytalem na forach to w porownaniu np do gsa nie ma takiego dostepu czesci i czesci sa drogie. jak kolega wyzej napisal gsy sa bardzo prostej konstrukcji dlatego sa niezawodne
ale nie wyobrazam sobiie jazdy cale zycie takim motocyklem ze wzgledu wlasnie na moc :S ale zeby ogarnac moc potrzbny jest skill
Gdybym chcial kupil bym sobie na start nawet jakas r6 albo cebre ale mowiac szczerze boje sie sam siebie bo ciezko sie nie pokusic zeby dojebac w palnik 

- Braseq
- Świeżak
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 30 gości