Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
Wiatm jestem posiadaczem aprili rs 80/50 EXTREMA z 1994 roku. Ładnie chodzi wszystko oke tylko wkreca sie do 9 tyś  no i mam pytanie czy to moduł czy jakiaś inna blokada ? Apka chce krecic wiecej ale ja cos blokuje
 no i mam pytanie czy to moduł czy jakiaś inna blokada ? Apka chce krecic wiecej ale ja cos blokuje  
licze na szybka odp z gory dzieki !
Mam tez do sprzedania Crossa 125 " BEMI " podzespoły HONDY Mocny,szybki 100% sprawny do wymiany tylnia opona (koszt okolo 60zl) zena jaka mnie interesuje to 850 zl
				 no i mam pytanie czy to moduł czy jakiaś inna blokada ? Apka chce krecic wiecej ale ja cos blokuje
licze na szybka odp z gory dzieki !
Mam tez do sprzedania Crossa 125 " BEMI " podzespoły HONDY Mocny,szybki 100% sprawny do wymiany tylnia opona (koszt okolo 60zl) zena jaka mnie interesuje to 850 zl
Życie jest po to by jezdzic na moto !
			- 

Marcin 1948
- Świeżak
Co do aprilki to sprawdzil bym kompresje bo moze silnik juz nie moze dociagnac d wiecej niz 9 tys. Watpie by w tym roczniku ostaly sie jeszcze jakies blokady.
Co do ogloszenia kolego to niestety nie ten dzial
				Co do ogloszenia kolego to niestety nie ten dzial

Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
			- 

wojtasmazi1
- Stały bywalec
- 

andrzej551
- Bywalec
podczas jazdy ja i podczas postoju do 9 tyś jak jade max to rwie ze chce wiecej ale jakby cos ja blokowalo
			- 

Marcin 1948
- Świeżak
- 

wojtasmazi1
- Stały bywalec
- mariusz_777
- Świeżak
ja mam ten sam problem max 9-10 tys obrotow na 5 biegu bo mam am5 kompresje mam dobra dyfuzor gianneli gaznik 19... i lipa... nie przejdzie wiecej a na mniejszych biegach do 12 tys dojdzie... nie wiem co z tym zrobic chyba sprzedam ten motor i kupie cos innego tylko dosc duzo hajsu wladowalem w niego... moduly nie byly blokowane w tych starszych rocznikach to musi byc wina albo tlumika albo gaznika u Ciebie ze na luzie do 9 tylko wejdzie

- CySiEk
- Świeżak
Hm... No to niestety sa tylko 50 ccm  Naprawde przeceniacie takie motorki. Jesli na tym ostatnim biegu kreci do 10 tys, to i tak dobrze
 Naprawde przeceniacie takie motorki. Jesli na tym ostatnim biegu kreci do 10 tys, to i tak dobrze  Ja mam tak samo, i inni pewnie tez
 Ja mam tak samo, i inni pewnie tez  Osatni bieg nigdy nie bedzie ciagnal ..
 Osatni bieg nigdy nie bedzie ciagnal ..
				 Naprawde przeceniacie takie motorki. Jesli na tym ostatnim biegu kreci do 10 tys, to i tak dobrze
 Naprawde przeceniacie takie motorki. Jesli na tym ostatnim biegu kreci do 10 tys, to i tak dobrze  Ja mam tak samo, i inni pewnie tez
 Ja mam tak samo, i inni pewnie tez  Osatni bieg nigdy nie bedzie ciagnal ..
 Osatni bieg nigdy nie bedzie ciagnal ..Suzuki Bandit 600N 2003r.
			- Mateusz149
- Bywalec
przeciez na ostatnim biegu nie wejdzie wam na 12tys(chyba że z górki) jedynie jak założycie cyl 70 to poleci nawet poza 12

- 

andrzej551
- Bywalec
kumpel ma podobna aprilke jak moja cylek 50 i idzie mu 110-115 tyle ze silnik am6 gaznik 14 wydech sportowy.... kopa ma ladnego na ostatnim biegu wchodzi do 11 tys niekiedy wiecej.... moja przy jego aprilce zostaje w tyle...
DOWN
dodam, że ma przelozenie 13 na 47 i idzie mu 110-115 max okolo

DOWN
Ostatnio edytowano 24/11/2009, 16:56 przez CySiEk, łącznie edytowano 1 raz

- CySiEk
- Świeżak
talta najparwdopodobniej tak, chciał sie pochwalic przed kolegami ile to mu pierdopęd poleci i to pewnie jeszcze na prostej, a tak naprawde pewnie jechał z górki te 95 i miał wielką radoche ze jedzie 110

- 

andrzej551
- Bywalec
nie bede sie z toba klucil bo to nie temat po to zeby sie wyklucac czy tyle idzie czy nie ale mowie Ci wkreca sie do 11 tys na 6 biegu i tyle idzie jakbys byl z okolic Tarnowa to bys zobatrzyl ;] moj mi idzie 90 a ten spokojnie mnie wyprzedzaa ja wiem swoje i widac ze malo rsek widziales (do Andrzej551) ... 
xMisiek25 kompresje masz jeszcze dobra 9,5-10 to wg mnie bardzooo dobra pojezdzisz jeszcze troche

xMisiek25 kompresje masz jeszcze dobra 9,5-10 to wg mnie bardzooo dobra pojezdzisz jeszcze troche
Ostatnio edytowano 24/11/2009, 22:48 przez CySiEk, łącznie edytowano 2 razy

- CySiEk
- Świeżak
CySiEk napisał(a):kumpel ma podobna aprilke jak moja cylek 50 i idzie mu 110-115 tyle ze silnik am6 gaznik 14 wydech sportowy.... kopa ma ladnego na ostatnim biegu wchodzi do 11 tys niekiedy wiecej.... moja przy jego aprilce zostaje w tyle...
DOWN
Śmieszne ale prawdziwe moj kumpel tesz ma am6 (96rocznik) i tez mu idzie 115km/h
ale wkreca mu sie do 12 ;/ a mi tylko do 9-10 tyś mam am5 i na poczatku go wciagam bez problemu ale ja mam juz max a on sie adle rozpedza;/
szczerze mowiac wk*rwia mnie to;/ co zrobic ??
			- 

Marcin 1948
- Świeżak
I co dalej Wam tego nie wytlumaczy ? To sa motorowery, a co za tym idzie ? Predkosc max. wynosic powinna 45 km'h ? Jesli osiagniesz realne 95 km;h to sie ciesz, a nie jeszcze narzekasz...
				Suzuki Bandit 600N 2003r.
			- Mateusz149
- Bywalec
Witam  Posiadam Aprilie RS 50 extrema z 93 roku !
  Posiadam Aprilie RS 50 extrema z 93 roku !
Nie jest to mlody motorek ale dosc dobrze zachowany.
Ale jest pewien problem mianowicie motor nie chce zapalac ! Na popych powoli zapali ale musze cos z tym zrobic !! Jesli motor postoi dluzej niz 2 dni nie chce palic i nie idzie inaczej odpalic jak na popych ! Tak to w czasie jazdy jest wszystko ok. raz mi sie tylko zdazylo ze powyzej 9tys. obrotow motorek jakby sie krztusil ! Bylo tak tylko raz potem juz nie Dziwne !
 Dziwne !
Ale narazie musze sie skupic na tym ze motorek nie zapala !! Ktos wie co moze byc tego przyczyna ? Jakies sugestie ?

Nie jest to mlody motorek ale dosc dobrze zachowany.
Ale jest pewien problem mianowicie motor nie chce zapalac ! Na popych powoli zapali ale musze cos z tym zrobic !! Jesli motor postoi dluzej niz 2 dni nie chce palic i nie idzie inaczej odpalic jak na popych ! Tak to w czasie jazdy jest wszystko ok. raz mi sie tylko zdazylo ze powyzej 9tys. obrotow motorek jakby sie krztusil ! Bylo tak tylko raz potem juz nie
 Dziwne !
 Dziwne !
Ale narazie musze sie skupic na tym ze motorek nie zapala !! Ktos wie co moze byc tego przyczyna ? Jakies sugestie ?
- MATRIX195
- Świeżak
talta nie sprzeczaj sie z nimi bo tyle ile oni w życiu widzieli rs to głowa mała i według nich ten motorwer ma nieskonczone pokłady mocy, nawet jeżeli seryjna rs z salonu ma v max 95 to jego kumpla jedzie 110 na seryjnych częściach to pytam jak to możliwe wielcy znachorzy...

- 

andrzej551
- Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm