Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
MATRIX195 na początek wymień świecę na nową, nie jest to duży koszy (ok 10zł). Jeśli to nie pomoże to znaczy że remont się powoli zbliża bo problemy z odpalaniem są zazwyczaj oznaką słabej kompresji. Pomimo tego że silnik ładnie pracuje.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
talta napisał(a):Dobra ja sobie w simie zaloze zebatke 11 to licznik mi pokaze 100km/h na seriLiczniki przeklamuja ale sie cieszcie, ze wyciagacie 115km/h, nie mowcie, ze mierzine samochodem, bo one tez klamia. Marcin jechales jego apka?
Jasne i to nie raz w sumie dlatego zdecydowalem sie na aprilie ale niestety moja nie jest tak szybka ;/ nie narzekam ale skoro mozna wiecj to czemu ja nie moge :] a i tez wiecej chetnych bd jak bd chcial ja sprzedac ,kazdy patrzy ile wyciaga max !
Życie jest po to by jezdzic na moto !
-
Marcin 1948 - Świeżak
MATRIX195 napisał(a):WitamPosiadam Aprilie RS 50 extrema z 93 roku !
Nie jest to mlody motorek ale dosc dobrze zachowany.
Ale jest pewien problem mianowicie motor nie chce zapalac ! Na popych powoli zapali ale musze cos z tym zrobic !! Jesli motor postoi dluzej niz 2 dni nie chce palic i nie idzie inaczej odpalic jak na popych ! Tak to w czasie jazdy jest wszystko ok. raz mi sie tylko zdazylo ze powyzej 9tys. obrotow motorek jakby sie krztusil ! Bylo tak tylko raz potem juz nieDziwne !
Ale narazie musze sie skupic na tym ze motorek nie zapala !! Ktos wie co moze byc tego przyczyna ? Jakies sugestie ?
tez uwazam ze to wina świecy przerabialem to miesiac temu juz miale gaznik wymieniac a okazalo sie ze to tylko świeca (za duza przerwa) i ciagle mi zalewalo;/ Wiec wymien świece i bd oko ;]
Życie jest po to by jezdzic na moto !
-
Marcin 1948 - Świeżak
Ok swieca ale jaka najlepiej kupic ? Jest jakas specjala ktora zadziala idealnie i wspomoze motor ?
Znalazlem taka bedzie dobra ?
http://moto.allegro.pl/item808552172_sw ... uning.html
Chcialem zapytac o jeszcze kilka spraw mianowicie czy do mojego motoru moge zamontowac wiekszt cylinder i tlok ? A i jeszcze fajny tlumik ? Jesli tak to jaki i fajnie by bylo gdyby ktos mi wyslal link gdzie takie cos moge zmowic. A jeszcze lepiej link z aukcja na Allegro
I
Znalazlem taka bedzie dobra ?
http://moto.allegro.pl/item808552172_sw ... uning.html
Chcialem zapytac o jeszcze kilka spraw mianowicie czy do mojego motoru moge zamontowac wiekszt cylinder i tlok ? A i jeszcze fajny tlumik ? Jesli tak to jaki i fajnie by bylo gdyby ktos mi wyslal link gdzie takie cos moge zmowic. A jeszcze lepiej link z aukcja na Allegro

I
- MATRIX195
- Świeżak
Swieca do naszych Aprili to BR8ES. Ty podales jakas wzmocniona BR10ES, w sumie to pewnie nie ma roznicy. Ale lepiej kupic taka jak zaleca producent. Co do cylindra i tloka- da sie, ale nie polecam. Fajny tlumik to znaczy jaki ?
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
wejdz sobie na mieloch motocykle pl wejdz w dział 50ccm aprilia rs i ci wyskoczą nowe czesci do tego motorowera... tak samo na allegro nie umiesz urzywac internetu?? i zdajesz sobie sprawe z tego że to jest niedozwolone i możesz miec przez to duże nieprzyjemości.
-
andrzej551 - Bywalec
Niezły basik w 2t? Życzę powodzenia.
-
Markss8 napisał(a):Mam pytanie dla posiadaczy rs'ek tych od 2006r jaki olej jest zalecany do przekladni ???
Åšciagnij sobie z internetu serwisowke albo adzwon do dilera Aprili. Nic inicjatywy nie potrafisz wykaac ??
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
aprilia zaleca oleje agip ale one sa rzadko spotykane w sklepach ale możesz byc także mobil 1 75W90
-
andrzej551 - Bywalec
Markss8 napisał(a):Mam pytanie dla posiadaczy rs'ek tych od 2006r jaki olej jest zalecany do przekladni ???
do yamahy TZR jest zalecany castrol mtx 75w-140. gdzies czytalem ze to sa te same silniki czyli am6. jedbak na innym forum czytale ze tam jest sielnik z derbi.
- mariusz_777
- Świeżak
MATRIX195 napisał(a):Tlumik fajny tzn, ktory daje niezly basik![]()
Stary w 2T chodzi o rezonans, a nie o basik. Jak zalozysz jakies gowno to moto ci nie bedzie chodzic tak jak ma, bo wszystko masz idealnie zestawione (gaznik, cylek, wydech). Co do sportowych koncowek to lepiej sie pobawic stingerem niz tracic kase na koncowke, ktora govno da. Sportowy wydech do seryjniaka to tez bajka, jesli nie ruszales cyla to seryjny odblokowany wydech jest najlepszy.
- talta
- Mieszkaniec forum
Amen, tak jak talta pisze - 2t nie ma nie bedzie mial i nie moze miec zadnego sportowego/przelotowego itp wydechu ale se-ry-jny poniewaz obliczenie wydechu 2t jest o wiele bardziej skomplikowane niz rury w 4t.
Koniec
Koniec
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Ok dzieki
Ale teraz wroce do mojego problemu z odpalaniem motorku mianowicie wymienilem swiece sprawdzilem iskre jest bardzo dobra
Odpalilem motor i fajnie odpali za pierwszym razem ! Ale postal pogrzal sie wylaczylem go poszlem sie przebrac gdy wrocilem by wsiasci na moto znow nie chcial odpalac
Wiec to nie wina swiecy
Ktos wie co moze jeszcze to powodowac ? Z gory dzieki 

Ale teraz wroce do mojego problemu z odpalaniem motorku mianowicie wymienilem swiece sprawdzilem iskre jest bardzo dobra

- MATRIX195
- Świeżak
Mam problem z mojÄ… Rsk-kÄ… ;/
Siema! Mam problem z moją aprilia rs50 ... Wysuneła mi sie ta dżwignia od sprzegła przy silniku;/
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 61450.html
i motor sie niewysprzęgla. Niewiem dokładnie co mam z tym zrobić i chciałem sie zapytać czy mogę sie za to wziąć czy jednak musze oddać go do naprawy. Jeżeli da sie to naprawić domowym sposobem to prosiłbym o małą instrukcję co mam z trm zrobić.
Prosze mi powiedzieć co to mogło sie zepsuć w tym sprzegle ;/
Z góry Dzieki :]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 61450.html
i motor sie niewysprzęgla. Niewiem dokładnie co mam z tym zrobić i chciałem sie zapytać czy mogę sie za to wziąć czy jednak musze oddać go do naprawy. Jeżeli da sie to naprawić domowym sposobem to prosiłbym o małą instrukcję co mam z trm zrobić.
Prosze mi powiedzieć co to mogło sie zepsuć w tym sprzegle ;/
Z góry Dzieki :]
- Mazi127
- Świeżak
Bez rozbierania silnika raczej się nie obejdzie. Nie wiem czy tam jest jakieś zabezpieczenie i wypadło. Jak nie rozbierałeś nigdy silnika lepiej zleć to komuś.
-
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości