125 naked
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
I co już wiesz nad czym bedziesz się zastanawiał? Masz jakiś liderów?
W końcu trzeba się skupic nad jakimiś określonymi jednostkami, a ja tu widze, że z posta na post jest coraz więcej kandydatów, a nie wiadomo, w którą strone trzeba pójśc 

-
macello - Świeżak
Przebiega Kat A1? Hm.... Prawo jazdy nie potrafi biegac
Zapisujesz się na kurs, kończysz kurs, zapisujesz się do WORDu/ZORDu, Zdajesz egzamin, odbierasz prawko i śmigasz.....

Zapisujesz się na kurs, kończysz kurs, zapisujesz się do WORDu/ZORDu, Zdajesz egzamin, odbierasz prawko i śmigasz.....
-
macello - Świeżak
Witam
pisałem pytanie w innych tematach i nie doczekałem się odpowiedzi. Jestem zainteresowany kupnem hyosung'a gt 125. Jaka jest różnica między nim a comet 125??
Do posiadaczy: jak jest z awaryjnością? ile pali i jakie ma przyspieszenie.
pisałem pytanie w innych tematach i nie doczekałem się odpowiedzi. Jestem zainteresowany kupnem hyosung'a gt 125. Jaka jest różnica między nim a comet 125??
Ostatnio edytowano 10/7/2009, 09:41 przez francuz321, łącznie edytowano 2 razy
-
francuz321 - Świeżak
Witam
Dzisiaj słyszałem opinie mechanika że koreańskie motocykle pod wzgledem technicznym są lepsze od włloskich... Ma rację??
Proszę o szybką odpowiedź
Dzisiaj słyszałem opinie mechanika że koreańskie motocykle pod wzgledem technicznym są lepsze od włloskich... Ma rację??
Proszę o szybką odpowiedź
-
francuz321 - Świeżak
W sumie korea zaczyna dorównywać do włoch i japoni... mój tata ma służbowe auto koreańskie(hyunday i30) i jest bardzo z niego zadowolony(bbardzo dobre materiały za przyzwoitą cenę) a hyosung jest z koncernu hyunday'a.
A co do mechanika to może dlatego że jest mało koreańskich motorów a cześciej naprawia włokie bo jest ich moc...
Pozdrawiam i czekam na dokładniejsze dane na temat gt125
A co do mechanika to może dlatego że jest mało koreańskich motorów a cześciej naprawia włokie bo jest ich moc...
Pozdrawiam i czekam na dokładniejsze dane na temat gt125
-
francuz321 - Świeżak
Siema, takie pytanie: macie jakieś pomysły jakby tu odpicować Daelim'a Roadwin 125.
Kuzyn kupił w okazyjnej cenie, dał coś koło 4k zł, przebieg ~7k.
Kolor: wiśniowy
Tak to wygląda:
(otwórz link)
Klik = powiększenie
Kuzyn kupił w okazyjnej cenie, dał coś koło 4k zł, przebieg ~7k.
Kolor: wiśniowy
Tak to wygląda:

Klik = powiększenie
- lothar
- Świeżak
Co do hyosunga,kolo wlocha nawet bym go nie stawial,bo to jakby stawiac wiesniare kolo damy,do wloch im jeszcze brakuje i to hoho,do japoni tak samo.byl test hyosunga-nówka bodajze po 5 tys zatarla panewki i łozyska walu,na allegro byl sprowadzony z niemiec jeden który mial przy 15 tys regenerwoana glowice,nowe tłoki i cylindry.Pozatym zobacz jak one szybko niszczeja.Tez mialem o hyousungu dobre zdanie dopóki go nie zobaczylem na zywo i nie zaczerpnąlem szerszej opini o nich.Jak moto to tylko włochy,japonia,niemcy i ewentualnie francja czy hiszpania.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
- Tmek
- Świeżak
No tak, ale przecież Hyosung jest właśnie robiony na podzespołach Suzuki, czyli rodowitego japońca, więc jednak całkiem nieźle powinien się trzymać...
Co do włochów z kolei, to ten motor jest cuudny;)
http://www.derbi.com/int/index.php?opti ... Itemid=285
problem tylko taki, ze w Polsce go nie sprzedaja, wiec albo allegro albo samemu sciagac trzeba;( No i wie ktoś może jak to w takim razie jest z tym Hyosungiem? Bo niedlugo zrobie wreszcie to prawko A1 i szukam jakiegos fajnego moto na poczatek i te wszystkie naked'y mi najbardziej pasuja, zwlaszcza Derbi Mulhacen Cafe 125 no i ten Hyosung GT...
Co do włochów z kolei, to ten motor jest cuudny;)
http://www.derbi.com/int/index.php?opti ... Itemid=285
problem tylko taki, ze w Polsce go nie sprzedaja, wiec albo allegro albo samemu sciagac trzeba;( No i wie ktoś może jak to w takim razie jest z tym Hyosungiem? Bo niedlugo zrobie wreszcie to prawko A1 i szukam jakiegos fajnego moto na poczatek i te wszystkie naked'y mi najbardziej pasuja, zwlaszcza Derbi Mulhacen Cafe 125 no i ten Hyosung GT...
Silnik, dwa koła i mina od razu jest wesoła!;)
-
FFLORO - Świeżak
O, LOTHAR, to ja mam jedno pytanie do ciebie;) jak sie sprawuje ten Daelim Roadwin 125 kuzyna? bo on dosc podobny do hyosunga gt 125 jest, a moze opinie masz jakas inna o nim, bo o GT pisza ze sie sypie...a przydalby sie raczej dosc trwaly sprzet;)
Silnik, dwa koła i mina od razu jest wesoła!;)
-
FFLORO - Świeżak
FFLORO
Odwiedzam kuzyna co 2 tydzień, wiec dużo powiedzieć nie mogę.
Z bliska wg. moich kryteriów luks. Ktoś inny powie, że mało widziałem to co ja tam wiem.
Jeździłem nim parę razy, łącznie to ze 20 klików zrobiłem. Silnik chodzi cichutko i równo. Wygodna pozycja za kierą. 135 kg na sucho, ale wygląd dużego moto, duży zbiornik, więc zasięg powinien być dobry.
Jeździło się tym przyjemnie, maks ile jechałem to 92 kmph , na więcej nie pozwoliło natężenie ruchu. Na pewno pojedzie więcej. Na youtube są filimiki ze 130 kmph.
Co do trwałości nie mogę nic powiedzieć. Z mechaniką nie mam nic wspólnego, a i motor kuzyn ma dopiero ponad miesiąc. Z resztą nie wiem o co nie którym chodzi, wg mnie 125-tki w 4t są do nauki jazdy, ewentualnie do jazdy z podziwianiem widoków, czyli bez nadwyrężania podzespołów. Jak się nie piłuje sprzętu to posłuży lata.
Ja na swoje moto niestety muszę poczekać do przyszłego roku, nie mam tyle funduszy. Ale już teraz wiem, że dam szansę Koreańczykom. Jak moto przejedzie 15.000 km bez większych usterek to będę zadowolony.
Sorry, że tyle musiałeś czekać na odp, nie śledzę tego tematu.
Odwiedzam kuzyna co 2 tydzień, wiec dużo powiedzieć nie mogę.
Z bliska wg. moich kryteriów luks. Ktoś inny powie, że mało widziałem to co ja tam wiem.
Jeździłem nim parę razy, łącznie to ze 20 klików zrobiłem. Silnik chodzi cichutko i równo. Wygodna pozycja za kierą. 135 kg na sucho, ale wygląd dużego moto, duży zbiornik, więc zasięg powinien być dobry.
Jeździło się tym przyjemnie, maks ile jechałem to 92 kmph , na więcej nie pozwoliło natężenie ruchu. Na pewno pojedzie więcej. Na youtube są filimiki ze 130 kmph.

Co do trwałości nie mogę nic powiedzieć. Z mechaniką nie mam nic wspólnego, a i motor kuzyn ma dopiero ponad miesiąc. Z resztą nie wiem o co nie którym chodzi, wg mnie 125-tki w 4t są do nauki jazdy, ewentualnie do jazdy z podziwianiem widoków, czyli bez nadwyrężania podzespołów. Jak się nie piłuje sprzętu to posłuży lata.
Ja na swoje moto niestety muszę poczekać do przyszłego roku, nie mam tyle funduszy. Ale już teraz wiem, że dam szansę Koreańczykom. Jak moto przejedzie 15.000 km bez większych usterek to będę zadowolony.
Sorry, że tyle musiałeś czekać na odp, nie śledzę tego tematu.
- lothar
- Świeżak
FFLORO napisał(a):O, LOTHAR, to ja mam jedno pytanie do ciebie;) jak sie sprawuje ten Daelim Roadwin 125 kuzyna? bo on dosc podobny do hyosunga gt 125 jest, a moze opinie masz jakas inna o nim, bo o GT pisza ze sie sypie...a przydalby sie raczej dosc trwaly sprzet;)
ja mam roadwina na wtrysku od prawie roku i jestem zadowolony, 8500km ( w tym moje 3000) świetnie się prowadzi i dobrze przyspiesza, cichy i chyba najładnieszy w swojej klasie. wady, to duże wibracje po 8tys.rpm (chyba zbyt sztywna konstrukcja) i dłuższe trasy na autostradzie dają popalić, z usterek to model z wtryskiem ma felerną pompę paliwa, mi z kolei rozprogramował się ECU i poszedł na gwarancji do serwisu
-
kocurek1 - Świeżak
kocurek1 święta racja z tym wyglądem. Zdecydowanie najładniejsze moto 125ccm w 4T. Nie przemawia do mnie ybr125, wygląda jak z przed 10 lat. Dla jednych to będzie zaleta, dla mnie wada.
I drugi aspekt, taka cbr125 jest adresowana do ścigantów. Więc chodź honda robi dobry sprzęt to zakup jest lekko ryzykowny bo sprzęt na pewno był piłowany. Co innego golasy, są kierowane do innego grona użytkowników.
Takie jest moje zdanie, choć mogę się mylić.
I drugi aspekt, taka cbr125 jest adresowana do ścigantów. Więc chodź honda robi dobry sprzęt to zakup jest lekko ryzykowny bo sprzęt na pewno był piłowany. Co innego golasy, są kierowane do innego grona użytkowników.
Takie jest moje zdanie, choć mogę się mylić.

- lothar
- Świeżak
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Motorowery do 50 ccm