Zobacz wątek - Chamskie reakcje na widok motoru
NAS Analytics TAG

Chamskie reakcje na widok motoru

O wszystkim
_________

Postprzez rzeźnik » 14/4/2009, 10:53

wczoraj zabrali mi dowod rejestracyjny przy kontroli, bo ktos uprzejmie doniosl ze moje moto jest za glosne.
;]
rzeźnik
Świeżak

Postprzez SQ » 14/4/2009, 10:56

nieeee
głupotą jest jeżdżenie prawą stroną pasa. jeden powód już znasz. zawsze będzie ktoś kogo podkusi do wyprzedzania.

drugi jest taki, że z naprzeciwka też może kogoś podkusić do wyprzedzania, bo pomyśli, że skoro jedziesz z prawej to on się zmieści.

trzeci jest taki, że jak coś czy wyskoczy z prawej to będziesz miał malo czasu na reakcję.

po czwarte po prawej stronie zbiera się różny syf z drogi, można stracić przyczepność lub nawet przebić oponę
SQ
Mieszkaniec forum

Postprzez Landryss25 » 14/4/2009, 11:16

Wiesz nie jechałem całkiem przy prawej linii. Tylko bardziej z prawej strony patrząc od środka pasa. Nie jest to aż tak przy krawędzi żeby ktoś stwierdził że może wyprzedzać bo pomiędzy mną a samochodami z naprzeciwka zmieściłby się co najwyżej maluch albo i nie (wiadomo jakie są u nas drogi na szerokość).
Jadąc bardziej po prawej stronie zapewniam sobie większe bezpieczeństwo. Nieraz jadąc środkiem pasa czy nawet bliżej środka jezdni zdarzyło mi się że ktoś puszką wypadał kilkadziesiąt metrów przede mną na 3-ciego. Musiałem wtedy gwałtownie odbić na prawą stronę i dać po hamulcach żeby nie było BUM.

Mam wyrobiony odruch że jak widzę samochód lub inny pojazd próbujący się włączyć do ruchu to zwalniam delikatnie i zjeżdżam do środka drogi (po spojrzeniu w lusterko).
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kula07 » 14/4/2009, 11:24

ja zawsze jeżdżę środkiem pasa, właśnie dlatego, że gdy kierowca puszki widzi, ze jedziesz bliżej prawej strony to będzie próbował Cię wyprzedzić. to co SQ napisał jest prawdą i takie sytuacje naprawdę się zdarzają gdy jedziesz przy prawej krawędzi.
XR 400R | | Kula daje fula :D | | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0
Kula07
Stały bywalec

Postprzez grzybol » 14/4/2009, 11:30

SQ napisał(a):nieeee
głupotą jest jeżdżenie prawą stroną pasa. jeden powód już znasz. zawsze będzie ktoś kogo podkusi do wyprzedzania.

drugi jest taki, że z naprzeciwka też może kogoś podkusić do wyprzedzania, bo pomyśli, że skoro jedziesz z prawej to on się zmieści.

trzeci jest taki, że jak coś czy wyskoczy z prawej to będziesz miał malo czasu na reakcję.

po czwarte po prawej stronie zbiera się różny syf z drogi, można stracić przyczepność lub nawet przebić oponę

na dobrej drodze można jechać jak się chce ale na gównianej masz do wyboru prawą koleinę, lewą koleinę i środek pofałdowany jak tor crossowy. Jak będziesz jechał lewą koleiną to narażasz się na strzał od auta z naprzeciwka które wjedzie trochę na twój pas. W mieście trzeba się bardzo pilnować bo przy przystankach autobusowych są olbrzymie koleiny a na środku jest wąziutkie wybrzuszenie, które niemal gwarantuje glebę gdy na nie wjedziesz
grzybol
Świeżak

Postprzez SQ » 14/4/2009, 11:38

gdy widzisz więcej niż 1 auto nadjeżdżające z naprzeciwka wjeżdżasz w prawą koleinę, żeby ten drugi odpowiednio wcześnie Cię zauważył. z założenia powinno się jechać koleiną lewą. miasta nie komentuję bo u nas jest cyrk i każdy wie, że trzeba mieć oczy dookoła głowy, żeby przeżyć
SQ
Mieszkaniec forum

Postprzez leff » 14/4/2009, 11:59

przeglad na stacji diagnostycznej, z zaswiadczeniem po odbior dowodu a z rachunkiem na Komende
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez YZF R1 » 14/4/2009, 13:27

Słuchajcie koledzy jaka opcja. Wchodzimy do szpitala odwiedzić kolegę motocyklistę weszliśmy w kilka osób ubrani po "motocyklowemu" z kaskami w dłoniach idziemy idziemy szukamy kolegi na bloku, wychodzi do nas Pani pielęgniarka i pyta "A Panowie do kogo" sam ton wskazywał antypatię ale ok, my że do kolegi podaliśmy imię i nazwisko a ona do nas że tu żaden motocyklista nie leży... wiec my do niej ze to nie możliwe bo przed sekundą rozmawialiśmy z nim prze tel i mówił że gdzieś tu jest a ona do nas "tu na pewno nie leży nikt do kogo Panowie przyjechaliście" mi kopara opadła. Kolejny przykład nie akceptacji motocyklisty w społeczeństwie tak to jest że motocyklista jest beeee a kierowca samochodu który powoduje 80% wypadków z udziałem motocykla jest cacy! kuźwa co za ludzie...
YZF R1
Moderator

Postprzez Shaft » 14/4/2009, 13:34

YZF R1 napisał(a):Słuchajcie koledzy jaka opcja. Wchodzimy do szpitala odwiedzić kolegę motocyklistę weszliśmy w kilka osób ubrani po "motocyklowemu" z kaskami w dłoniach idziemy idziemy szukamy kolegi na bloku, wychodzi do nas Pani pielęgniarka i pyta "A Panowie do kogo" sam ton wskazywał antypatię ale ok, my że do kolegi podaliśmy imię i nazwisko a ona do nas że tu żaden motocyklista nie leży... wiec my do niej ze to nie możliwe bo przed sekundą rozmawialiśmy z nim prze tel i mówił że gdzieś tu jest a ona do nas "tu na pewno nie leży nikt do kogo Panowie przyjechaliście" mi kopara opadła. Kolejny przykład nie akceptacji motocyklisty w społeczeństwie tak to jest że motocyklista jest beeee a kierowca samochodu który powoduje 80% wypadków z udziałem motocykla jest cacy! kuźwa co za ludzie...

Nie dziwię się ..

Ja wczoraj byłem z dzieckiem w przychodni. Uwierz mi, że do chamstwa w służbie zdrowia nie jest potrzebny kask. Nawet nie chce mi się opisywać tej sytuacji. Krótko : lekarze z powołania to prawdziwa rzadkość.
Shaft
Świeżak

Postprzez Bystry » 14/4/2009, 13:56

co o lekarzy :) u mnie w Łodzi :) Zdjęcie nie wyraźne i stare, ale widać co trzeba :)
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez YZF R1 » 14/4/2009, 14:04

Bystry kozak dawaj z tym do programu Uwaga! albo sprawa dla reportera kasy natrzepiesz jak lodu....
YZF R1
Moderator

Postprzez Bystry » 14/4/2009, 14:26

nom przestań ;) to jest z przed roku chyba ;) jeszcze mam 1 z tym Panem :) jak bym wiedział wcześniej to już bym śmigał F4i ;(
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez s_extrem* » 14/4/2009, 14:34

To to ja troszke powymieniam w skrocie: zajechanie drogi na trasie i miescie, wszelkiego rodzaju gesty, zarysowanie baku pod szkola (dosc solidnie i wyraznie widac ze kluczykiem), wykrecenie koncowki kierownicy, traktowanie jak psyhopate i jezdzaca "smierc" (w szkole,urzedach itd) proby wykrecenia tlumika z lewym set-em, sporo powykrecanych srub i jeszcze kilak rzeczy by sie znalazlo ;)
s_extrem*
Świeżak

Postprzez SHVAYA » 14/4/2009, 16:43

raz mi jeden idiota pod szkola wrzucil dwa male kamyczki do tlumika, oczywisce zaraz po odpaleniu wystrzelily jak z procy ;>
Obrazek
Peugeot Vivacity -> '06 Kawasaki Ninja 250 :D:D:D
SHVAYA
Bywalec

Postprzez C-bool » 14/4/2009, 18:07

Wczoraj jechałem sobie z kumplem po mieście i na jednej prostej stało kilku młodych, znałem niektórych, i podczas przejazdy rzucili w nas butelkami z wodą czy czymś innym... dostałem tylko trochę po bucie... rozumiem śmigus dyngus (czy jak to się tam zwie), ale jakbym tą butelką w łeb dostał to ciekawe czy by nie spier*****.
Najlepsze jest to, że potem w koło jechaliśmy do nich i kumpel do mnie powiedział: "choć Cybi, ja ich pokur***" :D Mimo, że kumpel ma trochę ponad 160 cm wzrostu, a ci kolesie ~180 cm to by tam wszystkich rozje*** :D Fakt nikt nie miał odwagi się przyznać to ich zostawiliśmy...

Wczoraj też jeździłem z kumplem jako plecaczek na ZX6R i jeszcze tym samym kumplem na RS 125, to koło przystanku autobusowego siedziało kilku - kilkunastu nawet "ziomków" i jak przejeżdżaliśmy to się ciągle sadzili... Jeden 'uprzejmie' środkowy palec pokazał, to kumpel sprzęgło i maneta aż do odcięcia... (we łbie mi potem huczało xD).. Postanowiliśmy nie zostawiać tego tak i kumpel pojechał do znajomego - uruchomił swoje kontakty.. Jeden telefon i tamci kolesie już byli spokojni.. (i to nie na policję, tylko do kolesia wpływowego w mieście) ;)
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Postprzez rzeźnik » 14/4/2009, 18:17

tez chcialbym znac gangsterow .
;]
rzeźnik
Świeżak

Postprzez CeBeRek » 14/4/2009, 18:24

Nie no zaimponował mi, nie pokazuje się w promieniu 100km od Rogoźna. Tylko nie mów że prowokuje ;D
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
CeBeRek
Stały bywalec

Postprzez Leitho » 14/4/2009, 18:28

wystarczyl jeden telefon do kolesia, ktory wykonal jeden telefon do kolesia, ktory zna kolesia ktory wykonal jeden telefon... :lol:
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Ścigacz.pl

Postprzez C-bool » 14/4/2009, 18:29

Nie gangsterka tylko ojciec jednego z tamtych kolesi, wporządku koleś, ale syn mu zszedł na złą drogę ;]

CeBeRek napisał(a):nie pokazuje się w promieniu 100km od Rogoźna.

thx ;]
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Postprzez SHVAYA » 14/4/2009, 20:57

daj numer, to jak cos to bede dzwonil xD
Obrazek
Peugeot Vivacity -> '06 Kawasaki Ninja 250 :D:D:D
SHVAYA
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark