Studia? a jednak
bc. mnie nie pytaj... ale transport i logistyka to to samo.
no zamierzam gelosławie... ale pewnie i tak oleje sprawę po 2 tyg
uznam że za dużo mnie to bedzie kosztować wysiłku i nara 
no zamierzam gelosławie... ale pewnie i tak oleje sprawę po 2 tyg

-
turboponczek - MEGA TROLL
turboponczek transport jest zaledwie częścią logistyki ; o i to nie wielką... tak samo jak m.in. : gospodarka magazynem i zapasami , gospodarka elektroniczna , planowanie i systemy logistyczne , ekonomia
nie radze Ci iść na te studia : D za dużo trzeba myśleć tam : D

I'm the best in everything.
-
Elwirka1809 - Świeżak
albo logistyka jest częścią transportu ; )
w każdym razie to jest to samo i nie jest to samo. W sumie to dwie różne rzeczy.
w każdym razie to jest to samo i nie jest to samo. W sumie to dwie różne rzeczy.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
ja szczerze żałuję, że nie skończyłam studiów, ale niestety, życie tak a nie inaczej się potoczyło, że się nie udało... może kiedyś uda mi się je dokończyć. Chociaż nie, nie dokończyć, wybiorę coś innego. BTW nie polecam Uniwersytetu Ogrodniczego (starej AR, nie ważne na jakim kierunku) jeśli chce się studiować zaocznie i ma się pracę na pełen etat, bo tam są chore zasady prowadzenia zjazdów (np od środy do niedzieli, standardem są zjazdy od piątku włącznie do niedzieli).
Etsy (otwórz link)
-
Krejzi.Mery - Bywalec
bc. napisał(a):Turboponczek, mam do Ciebie pytanie, przeczytałem cały temat i widziałem, że zaproponowałeś komuś kierunek Logistyka. Nie ukrywam, że to jest to co mnie interesuje. Konkretnie mówiąc to Transport i Logistyka, podejrzewam, że to jest to samo ? Moje pytanie jest takie orietujesz/orientujecie się jakie przedmioty trzeba ogarnąć na maturze, żeby tam w ogóle wystartować. Znalazłem w necie info jedynie, że ten kierunek to na Polibudzie ?, ale konkretnych punktacji i przedmiotów potrzebnych to ja nie widziałem.. Dysponuje ktoś takim info ? Może ktoś się tam wybiera, albo studiuje już tam i coś by mi powiedział jak to wygląda na i po tym kierunku.
Jezeli zdecydujesz sie na Politechnike to bez wyjatku najlepiej jest zdawac rozszerzona matematyke i fizyke. Wtedy masz pelen wahlarz mozliwosci. Na Politechnice Wroclawskiej jest to kierunek, ktory nie stawia duzych wymagan rekrutacyjnych, aczkolwiek pozniej jest nieco ciezej. Na transporcie mozna robic specjalizacje z logistyki, podobnie jak i na moim kierunku (Zarzadzanie i Inzyniera Produkcji). Nie mniej jednak logistyka w tym przypadku tyczy sie zupelnie innych zagadnien. Wiem, ze na Politechnice jest to coraz mniej popularny kierunek. Duzo osob, ktore zaczynalo rownorzednie ze mna studia poprzenosila sie na moj kierunek albo na automatyke i robotyke. Transport nie daje takich szerokich mozliwosci jak inzynieria produkcji, budowa maszyn czy automatyka i robotyka, ale nie mozna tutaj tez powiedziec, ze jest ograniczony.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
LegioN napisał(a):hmm.. ewlirka, widze ze wiesz troche o logistyce..
tak sie składa ze studiuje logistyke..
a dlaczego tak osądzasz ponczka... uważasz ze myslenie nie jest jego mocną stroną? heh
Hm.. akurat tak się składa,że jestem na logistyce w technikum 2 rok i zamierzam dalej iść na studia w tym kierunku , więc troche wiem

Hm.. nie tylko jego .. jak słyszę ,że logistyka i transport to to samo to mam ochote rozwalić to co mam pod ręką

mar111cin napisał(a):albo logistyka jest częścią transportu ; )

-
Elwirka1809 - Świeżak
dupa a nie łączy się ze spedycją, najwidoczniej Ty nie masz pojęcia o transporcie i logistyce.
Elcomendate, troche w tym racji jest. Najbardziej wkurzające jest to, że przedmioty na tym kierunku są mało adekwatne do nazwy. Częstują czysto mechanicznymi przedmiotami, a potem przyjdzie na forum jakaś d*pa i powie Ci że to jest spedycja...
W każdym razie przedmioty są trudne, a nazwa kierunku kijowata.
Elcomendate, troche w tym racji jest. Najbardziej wkurzające jest to, że przedmioty na tym kierunku są mało adekwatne do nazwy. Częstują czysto mechanicznymi przedmiotami, a potem przyjdzie na forum jakaś d*pa i powie Ci że to jest spedycja...
W każdym razie przedmioty są trudne, a nazwa kierunku kijowata.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):**** a nie łączy się ze spedycją, najwidoczniej Ty nie masz pojęcia o transporcie i logistyce.
Maleńki i u mnie w szkole jest połączona.. jak mam przedmioty zawodowe to mam transport i spedycję , a jak jeszcze było liceum u mnie w szkole to też było o kierunku: "Transport i spedycja" .

-
Elwirka1809 - Świeżak
Ja kończe studia Fizjoterapii i miałem mnóstwo przedmiotów " o co chodzi ?:D " .Przedmioty w ogóle nie związane z fizjoterapią. Przynajmniej na pierwszy rzut oka 

CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
wy sie na spedycje wyberacie a firmy transportowe upadaja po kolei
Omega Pilzno (jezdza zeby splacic dlugi) Trans-Poludnie oglosili bankructwo firma zamknieta
i to kilkaset metrow odemnie...a myslalem ze bede mial robote

i to kilkaset metrow odemnie...a myslalem ze bede mial robote

Życie jest po to by śmigać na moto!
Honda CM 400
HONDA VFR 750F (aktualnie)
RC24 & RC36
Honda CM 400
HONDA VFR 750F (aktualnie)
RC24 & RC36
-
inzynier - Świeżak
jordan23 napisał(a):Ja kończe studia Fizjoterapii i miałem mnóstwo przedmiotów " o co chodzi ?:D " .Przedmioty w ogóle nie związane z fizjoterapią. Przynajmniej na pierwszy rzut oka
pewnie kupa anatomij..
potem krio, galwany, tensy, lasery,ultra-dźwięki.. pelno jednostek itp..
i pewnie sporo o masażu..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
-
turboponczek - MEGA TROLL
budowa maszyn to prawdziwy ogien.. kumpel robi to na poli poz.. i meczy sie bidula.. a zawsze byl z niego dobry uczen.. z matma sie meczyl chyba z 2 lata.. a do tego dochodzi kupa innych przesranych tematów typu "wydyma".. na poli trzeba ciezko zakuwac..
a teraz nie wiem czy tam magistra nie zrobic...
a teraz nie wiem czy tam magistra nie zrobic...
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
Ja studiuje na polibudzie transport. No i powiem wam, że jest ciekawie. Właśnie tworzyli nowa specjalizacje transport lotniczy (można sobie zrobić kurs piltoa itp.). Jak to na polibude najlepiej mieć matme, fize itp. (ale na roku ludzie nawet z geografia sie dostali
)

- sligi
- Świeżak
Ja studiuje na polibudzie transport. No i powiem wam, że jest ciekawie. Właśnie tworzyli nowa specjalizacje transport lotniczy (można sobie zrobić kurs piltoa itp.). Jak to na polibude najlepiej mieć matme, fize itp. (ale na roku ludzie nawet z geografia sie dostali
)

- sligi
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 52 gości