...i po sesji...
Zależy iluosobowe te grupy macie... u nas jest np. mikroekonomia i są tylko 2 grupy po 120 osób więc troche mięcha jest.
BTW. U nas nie ma czegoś takiego jak grupa A B, 1 2 etc. Każdy na początku wybiera z jakim wykładowcą chce mieć wykłady i w zależności od tego ile miał % z matury, lub poprzedniego semestru ma możliwość pójścia na wykłady do lepszego wykładowcy. Ale to na pierwszym roku. Na drugim roku już wybierasz po prostu przedmioty, które chcesz mieć. Masz wykaz konkretnych przedmiotów jakie trzeba zrobić aby zrealizować kierunek no i se wybierasz, a ponadto jeszcze jakieś dodatkowe
.
BTW. U nas nie ma czegoś takiego jak grupa A B, 1 2 etc. Każdy na początku wybiera z jakim wykładowcą chce mieć wykłady i w zależności od tego ile miał % z matury, lub poprzedniego semestru ma możliwość pójścia na wykłady do lepszego wykładowcy. Ale to na pierwszym roku. Na drugim roku już wybierasz po prostu przedmioty, które chcesz mieć. Masz wykaz konkretnych przedmiotów jakie trzeba zrobić aby zrealizować kierunek no i se wybierasz, a ponadto jeszcze jakieś dodatkowe

-
gelo007 - Administrator
Wszystko gites na sesji gdyby nie to ze u nas wykładowcy sprawdzają metodą spadających lisci więć nie wiem co dostane
Mikroekonomie mam przez ten rok, przedmiot gówniany makro o niebo lepsza podobniez;D
Mikroekonomie mam przez ten rok, przedmiot gówniany makro o niebo lepsza podobniez;D
-
cwaniak182 - Świeżak
Jak co roku odswiezam temat
Jak tam sesja studenci ?
Mnie jeszcze w poniedzialek czeka ustny angielski. Traktuje to raczej jako formalnosc. Cala reszta egzaminow zakonczyla sie pelnym sukcesem bez wiekszych uslizgow.

Jak tam sesja studenci ?
Mnie jeszcze w poniedzialek czeka ustny angielski. Traktuje to raczej jako formalnosc. Cala reszta egzaminow zakonczyla sie pelnym sukcesem bez wiekszych uslizgow.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
mi zostało jeszcze 5 z 11 wpisów do indeksu
generalnie to dzisiaj o godzinie 7.43 dzwoni mi telefon, zaspany mówię "czego" i słyszę "wiesz że o 8 jest egzamin z KPA???"
no to szybkie ubieranie, auto i na pełnej pi*dzie do szkoły 15km od domu...
co najlepsze chwilę po 8.00 byłem już w szkole
zdążyłem wejść z 2gą grupą...

no to szybkie ubieranie, auto i na pełnej pi*dzie do szkoły 15km od domu...
co najlepsze chwilę po 8.00 byłem już w szkole

zdążyłem wejść z 2gą grupą...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
ja nie wiem... ja nie rozumiem tego. Zawszewszystkie uczelnie kończyły wcześniej,a politechnika poznańska jak się sesja zaczynałą to dopiero miała większość zaliczeń i egzaminów
Tak że praktyce wychodziło na to że męczenie się przez całą sesję z przedmiotami. Do tego znalazło się pare ciekawych kwiatków i nawet najlepsi nie mieli wolnego w sesji poprawkowej, bo wiecznie coś trzeba było załatwiać (przynajmniej u mnie na wydziale MRiT , kumple na innych mieli zawsze troche więcej luzu. A u nas terminy to była abstrakcja.)
Pochwale się tylko że w ubiegł czwartek 4lutego obroniłem się i już jest inż. przed nazwiskiem
(PS wyjątkowo mam teraz 3tyg wolnego, ale to tylko z tego powodu że dziekan kazał, żebyśmy mieli wszystko pozaliczane do końca stycznia i raptem wykładowcy dali rade, bez robienia głupich problemów, aż się dziwnie czuję że pierwszy raz będę miał ferie zimowe xD
PS2 teraz kumple z innych wydziałów jeszcze się męczą z obronami xD tak że troche się role odwróciły xD
PS3 naprawde zawsze wam zazdrościłem jak wszystkie inne uczelnie sesję kończyły i miały ferie, a my dopiero walke zaczynaliśmy xD)

Pochwale się tylko że w ubiegł czwartek 4lutego obroniłem się i już jest inż. przed nazwiskiem

(PS wyjątkowo mam teraz 3tyg wolnego, ale to tylko z tego powodu że dziekan kazał, żebyśmy mieli wszystko pozaliczane do końca stycznia i raptem wykładowcy dali rade, bez robienia głupich problemów, aż się dziwnie czuję że pierwszy raz będę miał ferie zimowe xD
PS2 teraz kumple z innych wydziałów jeszcze się męczą z obronami xD tak że troche się role odwróciły xD
PS3 naprawde zawsze wam zazdrościłem jak wszystkie inne uczelnie sesję kończyły i miały ferie, a my dopiero walke zaczynaliśmy xD)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Ja mam jutro Analizę i we wtorek Geometrię Wykreślną.
Pierwszą sesję potraktowałem ciepłym moczem i zaczynam tego powoli żałować, bo na czerwiec odłożyła mi się już Algebra, a jutro pewnie i w/w Analiza dojdzie... No ale cóż, Polibuda, to Polibuda, nie ma się co wychylać zaliczając wszystko w pierwszym terminie
Pierwszą sesję potraktowałem ciepłym moczem i zaczynam tego powoli żałować, bo na czerwiec odłożyła mi się już Algebra, a jutro pewnie i w/w Analiza dojdzie... No ale cóż, Polibuda, to Polibuda, nie ma się co wychylać zaliczając wszystko w pierwszym terminie

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
- fandzoilisz
- Bywalec
Na Politechnice Wroclawskiej sesja trwa jeszcze tydzien.
W tym semestrze mialem cala mase projektow, ktore trzeba bylo zrealizowac jeszcze przed sesja i na ich podstawie bylo zaliczenie. Kilka przedmiotow udalo mi sie zalatwic na terminie zerowym, 3 egzaminy w pierwszym tygodniu sesji. U mnie na roku dalej sporo osob sie meczy i pewnie potrwa to jeszcze dobry tydzien, bo dopiero II-gi termin z podstaw konstrukcji maszyn jest w czwartek. U nas nie przewiduje sie sesji poprawkowej. Dwa lub trzy terminy i pozniej kurs powtorkowy. Moze dlatego sesja nigdy nie trwa az tak dlugo.
Gratuluje Marcinie stopnia technicznego. Teraz jeszcze praca magisterska, czyli kilka kolejnych semestrow walki.
W tym semestrze mialem cala mase projektow, ktore trzeba bylo zrealizowac jeszcze przed sesja i na ich podstawie bylo zaliczenie. Kilka przedmiotow udalo mi sie zalatwic na terminie zerowym, 3 egzaminy w pierwszym tygodniu sesji. U mnie na roku dalej sporo osob sie meczy i pewnie potrwa to jeszcze dobry tydzien, bo dopiero II-gi termin z podstaw konstrukcji maszyn jest w czwartek. U nas nie przewiduje sie sesji poprawkowej. Dwa lub trzy terminy i pozniej kurs powtorkowy. Moze dlatego sesja nigdy nie trwa az tak dlugo.
Gratuluje Marcinie stopnia technicznego. Teraz jeszcze praca magisterska, czyli kilka kolejnych semestrow walki.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
u nas właśnie drugi termin jest zawsze w sesji poprawkowej, a potem powtarzanie przedmiotu xD
thx Elco
no jeszcze te 3semestry przetrzymam xD a że sie wkurzyłem troche że mój kierunek się nazywał tak hoyowo to teraz pójde na ten sam wydział, ale na drugi z kierunków czyli na mechanike
ale jeszcze mam jakieś 2tyg na zastanowienie się:)
thx Elco

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl