Zobacz wątek - Pierwszy motocykl, najwieksza pomylka, prawdziwa meczarnia
NAS Analytics TAG

Pierwszy motocykl, najwieksza pomylka, prawdziwa meczarnia

O wszystkim
_________

Postprzez falconiforme » 8/6/2008, 08:48

Dj, trening.
Po godzinach szczytu, czyli po około 19.00, wyciągasz motocykl, jedziesz na mało ruchliwy kawałek i tam robisz co chcesz. Tak przez jakieś 2 tygodnie około godziny dziennie. Hamowanie, przyspieszanie, przeciwskręt.

Potem gdy wyjedziesz na miasto, nie będziesz miał problemów.
A gdy będziesz musiał jechać z bólem głowy, nie będziesz musiał się koncentrować na technice, będziesz miał ją we krwi.

Pozdro
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez balagan » 8/6/2008, 23:00

younec napisał(a):Koledzy Ja ostatnio latałem po Rokicińskiej w Łodzi za kolesiem na R1 który jechał dobre 2 km z włączonymi "awaryjnymi" !
Koleś nie wyglądał na "początkującego" a zapitalał z AWARYJNYMI !

a co trzeba miec by wlaczac awaryjne?
balagan
Świeżak

Postprzez Movi » 8/6/2008, 23:04

I co z tego że jechał z awaryjnymi? Tak się składa, że już nie raz widziałem jak chłopaki latają tam z awaryjnymi. Jest tam dobry kawałek drogi można sobie pośmigać, a dzięki awaryjnym na pewno się jest lepiej widocznym z daleka..
Movi
Moderator

Postprzez melvin » 8/6/2008, 23:05

balagan napisał(a):
younec napisał(a):Koledzy Ja ostatnio latałem po Rokicińskiej w Łodzi za kolesiem na R1 który jechał dobre 2 km z włączonymi "awaryjnymi" !
Koleś nie wyglądał na "początkującego" a zapitalał z AWARYJNYMI !

a co trzeba miec by wlaczac awaryjne?

trzeba mieć awaryjne.
albo zwarcie w instalacji.

btw. jadąc do Częstochowy jechał ze mną gość na v-stromie, jeszcze niedotartym, nówka sztuka, i po chwili w deszczu przy każdym włączeniu kierunku włączały mu się awaryjne, miał takie disko ługibugi z tyłu że nie wiedziałem na początku co on wyprawia, dopiero jak stanęliśmy na chwilę to mi wyjasnił ze cos się wali z przełącznikiem...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Movi » 8/6/2008, 23:07

melvin napisał(a):miał takie disko ługibugi z tyłu że nie wiedziałem na początku co on wyprawia

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: rozjebałeś mnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Movi
Moderator

Postprzez andy7 » 12/9/2008, 21:33

Balagan

Nasz warazy mojego szacunku, ze miales na tyle jaj aby szczerze o tym napisac i przyznac sie do bledu, szkoda, miejmy nadzieje, ze chociaz jeden mlody gniewny wyciagnie z tego tematu wnioski
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez 2pac » 12/9/2008, 22:13

trochę spóźnione te podsumowanie :)
2pac
Świeżak

Postprzez AnyaR6 » 12/9/2008, 22:17

andy7 napisał(a):Balagan

Nasz warazy mojego szacunku, ze miales na tyle jaj aby szczerze o tym napisac i przyznac sie do bledu, szkoda, miejmy nadzieje, ze chociaz jeden mlody gniewny wyciagnie z tego tematu wnioski

andy7- wyjąłeś mi to z...gęby
Ride as You'll Live Forever.. Live as You'll Die Today
AnyaR6
Świeżak

Postprzez indor » 13/9/2008, 09:42

No powiem Ci bałagan że w głowie raczej bałaganu nie masz. Nie będę tu żadnych mądrości pisał bo co mądrego w sprawie tematu to już zostało napisane... nie czytałem całości i nie wiem jak Ci teraz idzie jazda na tym moto, w końcu od początku tematu do teraz czasu trochę minęło. W każdym bądź razie jedno Ci powiem ĆWICZ ĆWICZ i jeszcze raz ĆWICZ... ja dzięki temu że prawie cały dzień poświęciłem na naukę awaryjnego hamowania dziś jeszcze żyje/nie jestem kaleką. Może nie mam jakiegoś super mocnego motocykla (za to jest piękny :P ) ale mimo to do tych 190 się bujne na nim i nie raz już to zrobiłem jednak przed osiągnięciem jakiejkolwiek większej prędkości niż 130 pomyślałem sobie że rozpędzić się łatwo gorzej z wyhamowaniem jak mi coś wyskoczy wiec zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować.
"Bo każdy inny motocykl jest tylko PRAWIE tak dobry jak HONDA"
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"

Album mojej CB750 (otwórz link)
indor
Świeżak

Postprzez spazz » 13/9/2008, 10:45

AnyaR6 napisał(a):

buhahahahahah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dajcie foty!!!
spazz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kaja » 13/9/2008, 11:53

spazz napisał(a):
AnyaR6 napisał(a):

buhahahahahah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dajcie foty!!!

Spazzie ... :lol:
Kaja
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Misiol1 » 4/10/2008, 21:54

PS. a znacie moze jakas fajna szkole we wroclawiu?[/quote]

popytaj w polmotors - dealer suzuki/ford na rogu hubskiej i Armii krajowej.

Pogadaj z Grześkem - powinien cos doradzić.

A btw, Ile chcesz za tę R6 ?
"Przezyje nie ten najsilniejszy i nie ten najinteligentniejszy ale ten ktory najlepiej przystosowuje sie do zmian srodowiska" - Charles Darwin
Misiol1
Świeżak

Re: Pierwszy motocykl, najwieksza pomylka, prawdziwa meczarn

Postprzez Misiol1 » 6/10/2008, 16:44

Pomyśl o "przyblokowaniu" mocy motocykla - powinno pomóc. Mysle zw we wrocławiu zrobi to np "Motorland"
"Przezyje nie ten najsilniejszy i nie ten najinteligentniejszy ale ten ktory najlepiej przystosowuje sie do zmian srodowiska" - Charles Darwin
Misiol1
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 6/10/2008, 17:00

Czlowieku, ten temat zalozony byl w Maju, mamy Pazdziernik, wiec po co odkopujesz takie starocie? Poza tym, nie powielaj postow, w gornym prawym rogu masz opcje "Edytuj". Jak nie masz gdzie poklikac to idz do Offtopa.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Ścigacz.pl

Postprzez komancz4 » 6/10/2008, 19:43

hehe chciało się szpanować sportowym motocyklem !!
Komancz
komancz4
Świeżak

Postprzez ZenonBoski » 30/11/2008, 07:01

Ja na początek kupiłem GPX 750R. Mogłem wziąć mniejszy, ale nie stać mnie na zmianę za rok. Bydle ma 100KM co na pierwszy motor nie jest dobrze przyswajalną wartością. Na szczęście 220kg pozwala jechać stabilnie i nie pływać po jezdni. Póki co nie przekraczam 8000 obr. i nie jest źle. Gdy go kupowałem miał taką dziwną przypadłość, że na wolnych obrotach miał strasznie mało mocy, której nagle dostawał przy 3,5tys. Po regulacji zaworów i synchronizacji gaźników moc jest łatwiej przewidywalna, a na 2ce bez gazu najlepiej jeździ się w korkach :)

Jako że życie jest mi drogie staram się nie rozpędzać za bardzo, ale jak się ma to się korzysta.

Ostatnio miałem upomnienie od losu. Jechałem sobie dwupasmówką na prawym pasie i blaszak z lewego wjechał przede mnie (poza nami pusto na drodze). Niestety nerwy wzięły górę i zacząłem go wyprzedzać. Wyprzedzanie wyszło mi nieźle, ALE... Niewiele dalej był zakręt, na lewym pasie spokojnie bym się zmieścił, ale nagle moim oczom ukazała się przyczepka na lewym pasie, ciągnięta przez jakiś inny samochodzik i zmieniłem pas na prawy i momentalnie zakręt zrobił się ostrzejszy. Odjąłem gazu, delikatnie hamując, ale nie udało mi się mocniej skręcić... Leciałem w stronę pasa zieleni i już miałem przed oczami siebie na jezdni i czułem ból wywrotki. Na szczęście wjechałem w rynsztok pod małym kątem i przednie koło odbiło mi się od krawężnika, co pozwoliło skorygować kierunek jazdy i wyhamować przed hamującą przyczepką (dojazd do świateł). W chwili gdy wjechałem do rynsztoka jakieś błoto spod przedniej opony prysnęło mi na szybkę i pozwoliło mi się otrząsnąć, i zapanować nad sytuacją. Całe szczęście że mocno trzymałem kierownicę, bo uderzenie w krawężnik mogło mi wyrwać ją z rąk i skończyło by się nieciekawie. Teraz już wiem że w tym zakręcie trzeba się pilnować, a na drodze mimo usilnych starań blaszaków zachowywać zimną krew i jeździć rozważnie :)
Kochanka: GPX 750R
Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz :P
ZenonBoski
Świeżak

Postprzez skwy » 30/11/2008, 12:18

Widzę że dobre rady na temat pierwszego moto nie skutkują.
Każdy musi sam dupę sparzyć!
skwy
VIP Ścigacz.pl

Postprzez andy7 » 30/11/2008, 13:26

skwy napisał(a):Widzę że dobre rady na temat pierwszego moto nie skutkują.
Każdy musi sam dupę sparzyć!

No niestety,

Mlodzi gniewni zawsze wiedza zawsze i wszystko lepiej :mrgreen:

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez Dominik_YZF » 30/11/2008, 17:12

Po co odkupujecie taki stary temat..
Dominik_YZF
Bywalec

Postprzez skwy » 30/11/2008, 18:13

Dominik_YZF napisał(a):Po co odkupujecie taki stary temat..

Żeby było weselej :wink:
skwy
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark