Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
moze jest lepsze,co nie oznacza ze chlodzenie powietrzem jest ble,przeciez wiekszost "starszych" motocykli ma chlodzenie powietrzem...na przyklad suzuki gs 500 a silnik ma nie do zajechania...
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
w chlodzeniu powietrzem nic nie nawali... ale jak ktos chce podrozowac to nie ma opcji zeby to nie byl LC
mam chęć na PIAGGIO NRG ;P
suszarki dołem
suszarki dołem
-
młody_NRG - Świeżak
W podrozy chlodzenie ciecza nie jest tak ważne,jazda turystyczna to nie palowanie,więc tu powietrze wystarcza.Ale jak traktujesz manete jak wlacznik swiatel,np w terenie gdzie prędkosci niskie w porównaniu do obrotów,nie ma szans zeby przepływajace powietrze dalo rade sprawnie wychlodzić cylek,wcale w blocku 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
,,Moto na cieczy sa trwalsze,na powietrzu latwo przegrzac jak palujesz"-Koval
Popieram w cieczy motory maja większą trwałość i wydajność pracy silnika, a w powietrzu po przejechaniu kilku kilometrów zaczynają dostawać muła.
Popieram w cieczy motory maja większą trwałość i wydajność pracy silnika, a w powietrzu po przejechaniu kilku kilometrów zaczynają dostawać muła.
-
KAPELA911 - Bywalec
"Popieram w cieczy motory maja większą trwałość i wydajność pracy silnika, a w powietrzu po przejechaniu kilku kilometrów zaczynają dostawać muła"
ciekawe czemu po przejechniu kilku kilometrow dostaja mula? gdzie to zaobserwowales? ja mam chlodzonego powietrzem i jakos ani razu a zrobilem nim prawie 5tys kilometrow nie zlapal mula...wiec nie wiem na jakiej podstawie tak piszesz
ciekawe czemu po przejechniu kilku kilometrow dostaja mula? gdzie to zaobserwowales? ja mam chlodzonego powietrzem i jakos ani razu a zrobilem nim prawie 5tys kilometrow nie zlapal mula...wiec nie wiem na jakiej podstawie tak piszesz
-
Kula07 - Stały bywalec
Zależy jak sprzęt się pałuje, poza tym czy elementy silnika nie są zużyte itd. itd. jest wiele zależności. Myślę jednak, że przy tych pojemnościach, jeżeli silnik jest w dobrym stanie, nie ma znaczenia czy pow. czy ciecz, co nie zmienia faktu że ciecz lepsza 

-
wikples - Bywalec
Panowie po kolei:
Mam zamiar kupić jakąś 125-tkę. Obejrzałem ścigacza.pl i wytypowałem 3 modele (jak coś pochrzaniłem z nazwami to krzyczcie):
- Aprilia RS 125
- Honda CBF 125
- Honda CBR 125
i jeszcze jedna Yamaha 125 z nowoczesną liniią, nie pamiętam nazwy, ale dajmy na to, że ze 125 w nazwie
Którą polecilibyście komuś kto:
- jest raczej dużym człowiekiem
- nie zależy mu do końca na kosmicznych prędkościach
- ma do wydania maks 6-8 tys. na używany sprzęt?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Mam zamiar kupić jakąś 125-tkę. Obejrzałem ścigacza.pl i wytypowałem 3 modele (jak coś pochrzaniłem z nazwami to krzyczcie):
- Aprilia RS 125
- Honda CBF 125
- Honda CBR 125
i jeszcze jedna Yamaha 125 z nowoczesną liniią, nie pamiętam nazwy, ale dajmy na to, że ze 125 w nazwie

Którą polecilibyście komuś kto:
- jest raczej dużym człowiekiem
- nie zależy mu do końca na kosmicznych prędkościach
- ma do wydania maks 6-8 tys. na używany sprzęt?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
- cypherq
- Świeżak
Jeśli komuś nie zależy na mocy, to w grę wchodzą 4T, czyli CBR 125, lub YZF-R125 (o którą prawdopodobnie Ci chodziło). Dokładając to, że ktoś jest dużym człowiekiem CBR odpada i zostaje YZF-R125. A jeszcze dorzucając do tego to, że moto ma kosztować 6-8k PLN, R'ka odpada, a więc również 4T.
A z 2T najlepszym wyborem będzie Honda NSR albo Aprilia RS, z lekkim wskazaniem na Aprilie, gdyż Hondy już nie produkują.
A z 2T najlepszym wyborem będzie Honda NSR albo Aprilia RS, z lekkim wskazaniem na Aprilie, gdyż Hondy już nie produkują.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Zależy jak duży, ja mam 185cm wzrostu, nie jestem super chudy, a mnie się bardzo dobrze jeździ na tym sprzęcie. Poza tym na YZF pozycja jeźdźca jest bardziej sportowa, na CBR bardziej komfortowa, nawet jeśli ktoś ma 190cm wzrostu. Mówię z doświadczenia sam mam i jeżdże dosyc sporo na CBR, a nie z doświadczenia "jechałem raz na kumpla".
-
wikples - Bywalec
Dobra, czyli albo Honda CBR 125 albo YZF-R125. Mam 187 cm wzrostu i faktycznie nie zależy mi zbytnio na prędkości. I właśnie dużo zastanawiałem się nad sylwetką podczas jazdy. Nie chcę wyglądać jak dziecko siedzące na dużym psie. Ale koniec końców, chyba trzeba samemu naocznie zobaczyć który model będzie dla mnie lepszy wizualnie. Prawda?
C-bool, dzięki za porady.
C-bool, dzięki za porady.
- cypherq
- Świeżak
Jeśli jesteś duży i chcesz wygodny sprzęt a nie zależy Ci na osiągach tak bardzo to rozejrzyj się za Varadero 125 bo on jest bardzo wygodny nawet dla rosłych osób. No chyba że ma to być ,,ścigacz".
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Idiotyczne pytanie.
Powiedz konkretnie co chcesz wiedziec,tego jest multum,kazdemu moze sie podobac co innego i bedzie to tylko gdybanie.
powiedz co potrzebujesz,do jakiego celu,jakie masz uprawnienia i wtedy pytaj o jakieÅ› moto.Bo tym postem to nie trafileÅ› w temat...
Powiedz konkretnie co chcesz wiedziec,tego jest multum,kazdemu moze sie podobac co innego i bedzie to tylko gdybanie.
powiedz co potrzebujesz,do jakiego celu,jakie masz uprawnienia i wtedy pytaj o jakieÅ› moto.Bo tym postem to nie trafileÅ› w temat...
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości