Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Czyli czytanie ze zrozumieniem kuleje...
1.
2. Nazwa tematu brzmi "Co na pierwsze moto?" Sory, ale to nie moje pierwsze moto więc należało by zmienić nazwe tematu.
EDIT:
Budżet mam średni ale zawsze moge zmienić... Chodzi o to żeby na moto jak najmniej stracić...
1.
-i najważniejsze - moto kupione teraz (środek zimy- no może trochę przegiąłem) będe na
jesień/początek zimy sprzedawał - chce aby jak najmniej albo wcale na tym nie stracić.
2. Nazwa tematu brzmi "Co na pierwsze moto?" Sory, ale to nie moje pierwsze moto więc należało by zmienić nazwe tematu.
EDIT:
Budżet mam średni ale zawsze moge zmienić... Chodzi o to żeby na moto jak najmniej stracić...
-
andrew8666 - Świeżak
- Waga 80 kg
- Wzrost 182
- Wiek 15 lat
- enduro/cross
- do 5000
- Fajny wyglond / Osiągi
To co polecicie
i co sądzicie o tym :
http://moto.allegro.pl/item500592499_hu ... bi_rx.html
- Wzrost 182
- Wiek 15 lat
- enduro/cross
- do 5000
- Fajny wyglond / Osiągi

To co polecicie

i co sądzicie o tym :
http://moto.allegro.pl/item500592499_hu ... bi_rx.html
- Arek171
- Świeżak
andrew8666 napisał(a):
Najlepiej, żeby dostac za darmo i sprzdac za nie wiadomo jaką gotówkę... Tiaa.
Kolega dobrze ci podpowiedział. Reflektuj na te 2 sprzęty.
Co z tego, że jest "pierwsze moto"? takie tu są zasady. Nie podoba się to dowidzenia.
-
wikples - Bywalec
andrew8666 napisał(a):2. Nazwa tematu brzmi "Co na pierwsze moto?" Sory, ale to nie moje pierwsze moto więc należało by zmienić nazwe tematu.
Masz jeszcze coś do dodania? Możemy bardzo szybko zweryfikować wszelkie Twoje pretensje, a odreagujesz na Bananowcu. Najbardziej mi działają na nerwy tacy goście jak ty. Dostanie warna i pyskuje. Mam to w dupie czy to twoje pierwsze drugie siódme czy 52 moto. To jest temat od zakupów. Nie pasuje, klikasz wyloguj i więcej nie wracaj.
Pozdrawiam wszystkich normalnych użytkowników, Movi

-
Movi - Moderator
Movi napisał(a):andrew8666 napisał(a):2. Nazwa tematu brzmi "Co na pierwsze moto?" Sory, ale to nie moje pierwsze moto więc należało by zmienić nazwe tematu.
Masz jeszcze coś do dodania? Możemy bardzo szybko zweryfikować wszelkie Twoje pretensje, a odreagujesz na Bananowcu. Najbardziej mi działają na nerwy tacy goście jak ty. Dostanie warna i pyskuje. Mam to w d*** czy to twoje pierwsze drugie siódme czy 52 moto. To jest temat od zakupów. Nie pasuje, klikasz wyloguj i więcej nie wracaj.
Pozdrawiam wszystkich normalnych użytkowników, Movi
Może (a nawet napewno) dostane banana - no i co.
Albo ja czegoś nie rozumiem albo tu nie ma tego napisane.
1.Na ani jedno pytanie mi nie odpowiedziałeś.
2. Powiedz gdzie jest napisane że : "To jest temat od zakupów"
Każdy kto chce się dowiedzieć co ma kupić na pierwszą 50/80/125 niech pisze w tym temacie.
Jeśli udowodnisz mi chociaż troche że masz racje zwróce ci honor...
Bo póki co to tylko napisałeś że źle i wogóle bee i zara dostane bana (znowu nie wiem za co).
3.
Możemy bardzo szybko zweryfikować wszelkie Twoje pretensje, a odreagujesz na Bananowcu.
-czyli najlepiej żebym nic nie mówił, zgadywał gdzie mam pisać a jak nie trafie do odpowiedniego tematu/działu to banik -> Fajnie...
4.
- Bo nie dostałem ani info za co, ani wytłumaczenia w jakim momencie zasłużyłem na warna. (Choć już wiem że za niby "napisanie w złym temacie", ale tego to musiałem się domyślić...Dostanie warna i pyskuje.
I nie myśl sobie że robie tak tylko i wyłącznie że dostałem warna - na początku chciałem tylko dowiedzieć się dlaczego, ale jak tak mnie miło "z góry" potraktowano to proszę.
BTW. Te ostatnie posty to OT więc po wyjaśnieniu możesz skasować...
EDIT: A wystarczyło mi napisać czemu dostałem warna i zmienić nazwe tematu (ew. pierwszy post)
EDIT2:
Najlepiej, żeby dostac za darmo i sprzdac za nie wiadomo jaką gotówkę... Tiaa.
-Czy ja gdzieś tak napisałem? Chciałem się dowiedzieć jakie motory najwolniej tanieją... Może ktoś obserwuje rynek i wtedy się orientuje.
-
andrew8666 - Świeżak
Witam.
Chciałem ojcu (osoba 55 lat) kupić jakiś skuterek, aby mógł sobie od nowego sezonu w cieplejsze dni jeździć nim na ryby, zakupy i takie tam
Ojciec był zawodowym kierowcą, teraz na rencie więc zagrożenia na drodze nie będzie stanowił
Cena: do 3000zł
Pojemność: 50ccm (ew. może być coś większego), byle by nie paliło jak smok
Moje typy to: Suzuki Katana, Yamaha Neos, Honda X8RS.
Co byście doradzili? Dodam, że włoskich sprzętów po prostu nie lubię i wolałbym ich nie kupować.
Chciałem ojcu (osoba 55 lat) kupić jakiś skuterek, aby mógł sobie od nowego sezonu w cieplejsze dni jeździć nim na ryby, zakupy i takie tam

Cena: do 3000zł
Pojemność: 50ccm (ew. może być coś większego), byle by nie paliło jak smok
Moje typy to: Suzuki Katana, Yamaha Neos, Honda X8RS.
Co byście doradzili? Dodam, że włoskich sprzętów po prostu nie lubię i wolałbym ich nie kupować.
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
Yamaha neos lub aerox.Szkoda ze wlochów nie lubisz,bo w tej materi(skutery) mają najlepsze moto.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
z tych 3 to nr. 1 - Yamaha Neo's
a twoj ojciec wolalby cos bardziej wygodnego, wiekszego czy praktyczniejszego?
czy jego jedynym wymaganiem jest to zeby malo palil?
a jesli chodzi o wloskie to to sa najlepsze skutery ale nie bede cie zmuszac, skoro wolisz japonce
a twoj ojciec wolalby cos bardziej wygodnego, wiekszego czy praktyczniejszego?
czy jego jedynym wymaganiem jest to zeby malo palil?
a jesli chodzi o wloskie to to sa najlepsze skutery ale nie bede cie zmuszac, skoro wolisz japonce
mam chęć na PIAGGIO NRG ;P
suszarki dołem
suszarki dołem
-
młody_NRG - Świeżak
Swego czasu miałem Aprilię Pegaso - co chwila duperele nawalały. Wcześniej Piaggio Zip - nigdzie nie mogłem części dostać. Znajomy z lat licealnych ma do dzisiaj skuter Aprilię (wtrysk), nie idzie go ustawić, przy 60km/h się dławi przez 4s.
Mi ten uraz do włoskich produkcji pozostał, kto miał nieprzyjemne przygody z daną marką to doskonale mnie zrozumie
Ojciec nie wymaga jakiegoś demona szybkości, po prostu ma nie palić więcej niż 3,5 - 4l, być dobrze wykonany, sprawnie odpalać. Po prostu coś średniej wielkości, aby nie wyglądał na tym jak na jakimś malutkim kucyku
Aerox to nie wiem czy będzie pasował do 55 letniej osoby, to raczej do młodzików sprzęt...
Ewentualnie, skoro już tak o tych makaroniarzach piszecie - co ciekawego można kupić? Tylko ostrzegam, jak się będzie sypał to skuterek pozna co to siekiera
Tak sobie myślę czy nie lepiej kupić coś o pojemności 125 - 200ccm (ojcu Malaguti Madison 125 się spodobał) - bo chyba te pojemności nie są kaleczone przez młodych i gniewnych tak jak 50ccm...
Mi ten uraz do włoskich produkcji pozostał, kto miał nieprzyjemne przygody z daną marką to doskonale mnie zrozumie

Ojciec nie wymaga jakiegoś demona szybkości, po prostu ma nie palić więcej niż 3,5 - 4l, być dobrze wykonany, sprawnie odpalać. Po prostu coś średniej wielkości, aby nie wyglądał na tym jak na jakimś malutkim kucyku

Aerox to nie wiem czy będzie pasował do 55 letniej osoby, to raczej do młodzików sprzęt...
Ewentualnie, skoro już tak o tych makaroniarzach piszecie - co ciekawego można kupić? Tylko ostrzegam, jak się będzie sypał to skuterek pozna co to siekiera

-
qadrat - Świeżak
Piaggio NRG,w sumie dosć duzy skuterek,troche stonowany więc starsza osoba nie bedzie dziwnie wygladala na nim,a pozatym to jeszcze Piaggio tph (typhon) ,gillera stalker.No i apka sr ale tu juz jest wiele wersji silnikowych(3,w tym jedna na wtrysku,model Di Tech).
pozatym,przebiegi w nrg 30-40 tyś km bez naprawy głownej to nie jakiś wielki wyczyn...
Edit,jak moze byc coś większe,to zobacz sobie jeszcze Yamahe majesty 125 i 250 (sklaniałbym sie ku 250).Moto jak na skuter ladne,pozatym dosć dynamiczne,ale nie narwane,ekonomiczne i w sumie bezawaryjne,no i masz japonie nie wlochy xD
pozatym,przebiegi w nrg 30-40 tyś km bez naprawy głownej to nie jakiś wielki wyczyn...
Edit,jak moze byc coś większe,to zobacz sobie jeszcze Yamahe majesty 125 i 250 (sklaniałbym sie ku 250).Moto jak na skuter ladne,pozatym dosć dynamiczne,ale nie narwane,ekonomiczne i w sumie bezawaryjne,no i masz japonie nie wlochy xD
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Witam,wikples wspomniał o yamaha teos na tej aukcji : http://allegro.pl/item496861718_yamaha_ ... a_02r.html ładnie wygląda i myślę pasowałaby do starszej osoby:)
Zgrabna jak znalazł na ryby,zakupy
Zgrabna jak znalazł na ryby,zakupy

Gilera Dna
-
Kizlard - Świeżak
wikples, tak z ciekawości: ile masz lat oraz jak długo jeździsz na motocyklach? Bo chyba niewiele skoro nie wiesz, że kiedyś części to był cud
Miałem Zipa w 2000 roku, wtedy dosłownie każdy się oglądał jak jechałem tym skuterem, to była nowość, w Polsce mało tego jeździło. Części w tych czasach nie mogłem nigdzie dostać, dealera też nie znalazłem... Teraz może jest inaczej - ale niesmak pozostał...
Co do skuterów - na chwilę obecną nasze typy: Honda Pantheon 125 (nie wiem czy nie za duża), Yamaha Majesty 150 (mój typ), Malaguti Madison 125 (typ ojca), Suzuki Burgman 125.
Po obejrzeniu wielu "50" z aukcji jednak stwierdziliśmy, że jakieś 95% tych maszyn to sprzęty po młodych gniewnych i w zbyt dobrym stanie nie będą.

Miałem Zipa w 2000 roku, wtedy dosłownie każdy się oglądał jak jechałem tym skuterem, to była nowość, w Polsce mało tego jeździło. Części w tych czasach nie mogłem nigdzie dostać, dealera też nie znalazłem... Teraz może jest inaczej - ale niesmak pozostał...
Co do skuterów - na chwilę obecną nasze typy: Honda Pantheon 125 (nie wiem czy nie za duża), Yamaha Majesty 150 (mój typ), Malaguti Madison 125 (typ ojca), Suzuki Burgman 125.
Po obejrzeniu wielu "50" z aukcji jednak stwierdziliśmy, że jakieś 95% tych maszyn to sprzęty po młodych gniewnych i w zbyt dobrym stanie nie będą.
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm