[skutery] Simpli - nowy skuter ZICO
ale chodzi jak najcichszy odkurzacz czyli??<br><hr>tatarKomentatorzy napisał(a):A moj Simpli sie zespuł:(( 1. Wczoraj juz przekroczylem 1000km to chcialem zobaczyc ile pojedzie to wyciaglem rozowy kabelek i jazda. Jechalem 68km/h to nie byl max i gdy nawrocalem czulem ze sie pomalej zbiera niz przedtem . 2 Zostawilem go nie ch sie dychnie. 3 Gdy pod wieczor szlem schowac moja niezawodna Jawa 50 musialem go wyciagnac z garazu. I tu zaskoczenie ze niechcial odpalic;/:( Za jakims tam odpalił. 4 Nie mial obrotow poprosu gasl bez dodawania gazu. 5 Gdy jechalem nim to poprostu czulem jak go muli i przestaje jechac i go szybko wylaczylem. 6 Chodzi jak Najcizszy odkurzacz do dywanow. Pomozcie mi odpowiedziec na to pytania . Co sie z nim stalo nigdy nie byl kapiony. Mysle ze to wina modulu zapłonowego, moze jest zbyt za słaby i trzeba kupic odblokowany. Skuter mam od 18 sierpnia i mam gwarancje tylko musze jakos nim dojechac do Serwisu;/<br><hr>>>Roberto<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A jak z regulować ten gaznik?? mam skuter od tygodnia i nie znam sie za bardzo... ;/<br><hr>KrystekKomentatorzy napisał(a):to jest srobka od obrotów..... hmm... tez teraz szukam tej srobki... jutro sciagam blokade i przy tym regulacja gaznika... UWAGA jak sciagniecie blokade z filtra to odrazu regulujcie gaznik bo cylek dostanie za duzo powietrza i wam sie skut zjebie... mój kolega tak miał..<br><hr>tatar<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a jak samemu wyregulowac gaznik?:) hmmm 90 km?h?? zico simpli??;p gdzie ta zwerzka konkretnie? w serwisie wymieniaja tylko modul na odblokowany ... ale niewiem czemu u mnie tylko te 70 pare leci
a u niego 84!!<br><hr>primax

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no zeby wyregulowac gaznik to sie musisz troche znac na tym.... poczytaj na necie miałem gdzies artykuł jak regulowac gaznik chyba w komarze czy w simsonie.... to to samo;P przeczytasz to skumasz... no widocznie to 90 km jest mozliwe... ja sie za niedługo zajmę tą zwężką.. jak sciagniesz wydech i zobaczysz tam do srodka to zobaczysz ze wejscie nie jest okrągłe ale takie zmniejszone.... i to musisz wypiłowac;P
a co do gaznika to spróbuj podniesc iglice o 1 ząbek ... moze wystarczy<br><hr>tatar
a co do gaznika to spróbuj podniesc iglice o 1 ząbek ... moze wystarczy<br><hr>tatar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no zeby wyregulowac gaznik to sie musisz troche znac na tym.... poczytaj na necie miałem gdzies artykuł jak regulowac gaznik chyba w komarze czy w simsonie.... to to samo;P przeczytasz to skumasz... no widocznie to 90 km jest mozliwe... ja sie za niedługo zajmę tą zwężką.. jak sciagniesz wydech i zobaczysz tam do srodka to zobaczysz ze wejscie nie jest okrągłe ale takie zmniejszone.... i to musisz wypiłowac;P
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak go wlaczysz to postaw na nozke i niech ciagle chodzi silnik, potem zakrecasz na maxa mu doplyw powietrza i jak obroty zaczna spadac do dajesz mu wiecej an obrotach i poten powoli odrecasz powietrze i wtedy zaczna obroty sie podwyzszac to obrotami regulujesz zeby byly wystarczajaco niskie zeby nie gasl a powietrze juz zostawiasz<br><hr>OmeN!Komentatorzy napisał(a):a jak samemu wyregulowac gaznik?:) hmmm 90 km?h?? zico simpli??;p gdzie ta zwerzka konkretnie? w serwisie wymieniaja tylko modul na odblokowany ... ale niewiem czemu u mnie tylko te 70 pare lecia u niego 84!!<br><hr>primax<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tatar a ile ci teraz idzie?? wczoraj wlasnie go rozebralem dla tej iglicy bo chcialem blokade zdjac z filtra ,ale niewiem jak to iglice podniesc ... moze jakies foto?? bym byl wdzieczny<br><hr>primax
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mi teraz idzie 70... jak chcesz foty to musisz poczekac bo nie wiem kiedy bede cos robił z simpli ;P<br><hr>tatar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
poczekam
a nie wkurza cie utratA przyspieszenia po krotkiej jezdzie ??;/ mnie bardzo ... musze cos z tym zrobic . napewno to nie jest wina modulu bo mam nowy i jest to samo ... moze cos pomoze tuningowy wlot powietrza? ale nie sadze ze po tak krotkim czasie on sie zagrzewa!!
(( trzeba zdjac blokade z filtra powietrza i ustawic iglice , moze to poomoze ;//<br><hr>primax

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
noo... wkurwia mnie to strasznie!! jutro chyba sciagne blokade z tłumnika.... a mi sie o uszy cos obiło że skuter jest ustawiony od nowosci na zbyt bogatą mieszanke w paliwo, zeby zle cylka nie dotrzec.... moze temu tak szybko sie grzeje?<br><hr>tatar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak bedziesz ta blokade zdejmowal to foto zrob gaznika i pokarz gdzie ta iglica
i powiesz mi jak ja zdjeles i ile ci leci
))) pozdrawiam<br><hr>primax

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
podejrzewam niestety ze sie grzeje, a pozatym dwusuwy sie szybko grzeja niestety a jak chlodzony powietrzem to niewyrabia...a zreszta musicie troche wyluzowac to normalne choroby wieku dzieciecego...pimpli jest nowym skuterem i jeszcze nie tak doobrze dopracowanym<br><hr>OmeN!Komentatorzy napisał(a):poczekama nie wkurza cie utratA przyspieszenia po krotkiej jezdzie ??;/ mnie bardzo ... musze cos z tym zrobic . napewno to nie jest wina modulu bo mam nowy i jest to samo ... moze cos pomoze tuningowy wlot powietrza? ale nie sadze ze po tak krotkim czasie on sie zagrzewa!!
(( trzeba zdjac blokade z filtra powietrza i ustawic iglice , moze to poomoze ;//<br><hr>primax<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A o jaką zwerzke chodzi?? i gdzie ona sie znajduje?? I po tym jedzie 90?? ;] pomozcie ;p<br><hr>TomiKomentatorzy napisał(a):a jak samemu wyregulowac gaznik?:) hmmm 90 km?h?? zico simpli??;p gdzie ta zwerzka konkretnie? w serwisie wymieniaja tylko modul na odblokowany ... ale niewiem czemu u mnie tylko te 70 pare lecia u niego 84!!<br><hr>primax<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to, że wolniej rusza nie ma NIC WSPÓlNEGO z filtrami gaźnikami itp. kto tak myśli - to jest idiotą do kwadratu...Komentatorzy napisał(a)::) 3 blokady??:) heh ja wiem o 2 ze sa na 100% ... a podobno jeszcze i na cylindrze jest i w wydechuP ciekawe> ostatnio cos zalwazylem chyba wczesniej tego nie bylo , mianowicie jak jade jakis kawalek maxem to jak sie zatrzymam i od nowa rozpedzam to sporo wolniej przyspiesza ale v-max jest ten sam ;/ co to moze byc??? wy tez to zalwazylisci czy tylko u mnie tak ??? ;//<br><hr>primax<br>
dzieje sie tak, ponieważ po dłuższej jeździe, pasek schodzi bardzo nisko na tylnej przerkładni...jak sie zatrzymasz, to nie wchodzi on na samą górę tylko tak na 3/4.....stąd słabe prześpieszenie...po prostu wada konstrukcyjna<br><hr>dzungi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A moj skuter znowu sie zjeb**. Jechalem sobie 70km/h i jechalem zgorki i poscilem gaz i cos ******* pacze w lusterko mysle ze kumplowi cos w skuterze daje gaz i mi zgasl chodzby by ktos stacyjke wylaczyl. Poruszalem go do przodu i do tylu i nic nie blokowalo. Chce odpalic i nie odpalil nawet na kopke zacislem go do domu i odkrecamswiece i sprawdzam w Jawce i nie ma iskry dzisiaj kupilem nowa i tez nic to samo. Mysle ze moze modul nie wytrzymal i sie popsul? Ale czemu bylo te czsniecie??
>>RoBeRtO<<
- Roberto_16
- Świeżak
Siema mam Zico Simpli stan licznika to 950 km narazie mam wszystkie blokady założone. Chciałem się zapytać czy kabelek przy module można wyjąć i jak by co włożyć z powrotem czy trzeba przecinać.<br><hr>Wojos
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wystarczy wyjąć go.znajduje sie on koło dozownika mi po zjęciu blokad i wymianie modułu na sportowy leci mi 95km/h!!!<br><hr>misiekKomentatorzy napisał(a):Siema mam Zico Simpli stan licznika to 950 km narazie mam wszystkie blokady założone. Chciałem się zapytać czy kabelek przy module można wyjąć i jak by co włożyć z powrotem czy trzeba przecinać.<br><hr>Wojos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale tepak omg.. poprostu sie zapowietrzyl... musisz go odpowiedzszyc<br><hr>TworekKomentatorzy napisał(a):A moj skuter znowu sie zjeb**. Jechalem sobie 70km/h i jechalem zgorki i poscilem gaz i cos ******* pacze w lusterko mysle ze kumplowi cos w skuterze daje gaz i mi zgasl chodzby by ktos stacyjke wylaczyl. Poruszalem go do przodu i do tylu i nic nie blokowalo. Chce odpalic i nie odpalil nawet na kopke zacislem go do domu i odkrecamswiece i sprawdzam w Jawce i nie ma iskry dzisiaj kupilem nowa i tez nic to samo. Mysle ze moze modul nie wytrzymal i sie popsul? Ale czemu bylo te czsniecie??<br><hr>Roberto_16<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale tepak omg.. poprostu sie zapowietrzyl... musisz go odpowiedzszyc<br><hr>TworekKomentatorzy napisał(a):A moj skuter znowu sie zjeb**. Jechalem sobie 70km/h i jechalem zgorki i poscilem gaz i cos ******* pacze w lusterko mysle ze kumplowi cos w skuterze daje gaz i mi zgasl chodzby by ktos stacyjke wylaczyl. Poruszalem go do przodu i do tylu i nic nie blokowalo. Chce odpalic i nie odpalil nawet na kopke zacislem go do domu i odkrecamswiece i sprawdzam w Jawce i nie ma iskry dzisiaj kupilem nowa i tez nic to samo. Mysle ze moze modul nie wytrzymal i sie popsul? Ale czemu bylo te czsniecie??<br><hr>Roberto_16<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zabity filt powietrza, wyczysc ta gombke<br><hr>TworekKomentatorzy napisał(a):poczekama nie wkurza cie utratA przyspieszenia po krotkiej jezdzie ??;/ mnie bardzo ... musze cos z tym zrobic . napewno to nie jest wina modulu bo mam nowy i jest to samo ... moze cos pomoze tuningowy wlot powietrza? ale nie sadze ze po tak krotkim czasie on sie zagrzewa!!
(( trzeba zdjac blokade z filtra powietrza i ustawic iglice , moze to poomoze ;//<br><hr>primax<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości