Wypadek Ferrari na Pulawskiej
co rozumiesz pod pojeciem "bez połowy głowy"?? bez kawalka czaszki ktory nie ma wplywu na funkcje mózgu ? czy bez połowy mózgu? bo jezeli ta druga opcja to jezeli udało by sie komuś przeżyć conajwyzej mzoe być wazywem, czaszka natomiast pełni funkcje ochronne przed urazem tak jak zebra i jest sporo ludzi po wypadkach co zyją i daja sobie rade bez kawałka kosći
tak na marginesie uszkodzony mózg nie znaczy ze jest ubytek i też zalezy jak jest uszkodzony, kiedys pewna osoba ktora znalem miala wypadek samochodowy i słupek przedni wbil sie jej w glowe żyla ta osoba tydzień w spiaczce i nie przezyla tego, dlaczego o tym pisze? ano dlatego ze mózg to najwazniejszy orgam w czlowieku serce wymienisz zawartosci glowy nie i uszkodzenia mózgu są najpowazniejszymi
mojej znajomej brat tez miał wypadek samochodowy i juz chyba dwa lata leży w spiączce
tak na marginesie uszkodzony mózg nie znaczy ze jest ubytek i też zalezy jak jest uszkodzony, kiedys pewna osoba ktora znalem miala wypadek samochodowy i słupek przedni wbil sie jej w glowe żyla ta osoba tydzień w spiaczce i nie przezyla tego, dlaczego o tym pisze? ano dlatego ze mózg to najwazniejszy orgam w czlowieku serce wymienisz zawartosci glowy nie i uszkodzenia mózgu są najpowazniejszymi
mojej znajomej brat tez miał wypadek samochodowy i juz chyba dwa lata leży w spiączce
[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
-
.OUTLAW. - Świeżak
-
mlody - VIP Ścigacz.pl
wiesz kiedyś byl program takiej dosc ladnej kobiety co miala wypadek i tez miala czaszke uszkodzoną ale mózg byl cały i tez ciezko bylo w to uwierzyć tak samo koleś ktory dostal nozem centralnie w miedzy półkule przezył i bierze do końca zycia jakies tam leki ale w miare normalnie funkcjonuje to nie ejst taka prosta sprawa Grzegorzu wszystko zalezy jak juz wczesniej ja pisalem i ty w jakim stopniu jest mózg uszkodzony
[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
-
.OUTLAW. - Świeżak
Owszem Michale,ale Ty pisałes,ze jesli mózg jest uszkodzony,to człowiek jest warzywkiem,a to nie do konca prawda....Jak juz wspominales,zalezy od stopnia uszkodzenia.
Nie kazdy uraz powoduje kalectwo.
Nie kazdy uraz powoduje kalectwo.
-
mlody - VIP Ścigacz.pl
Odświerzam temat bo znalazłem ciekawy artykuł. Tak jak jeden z nas powiedział że pewnie zostanie wszystko uciszone i zatuszowane. W artykule jest napisane żę ferrari jechało 150km/h i w momencie uderzenia miało 70km/h na liczniku. Nadal do końca nie wiedzą kto prowadził samochód.
http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=513380
http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=513380
-
cwaniak182 - Świeżak
Ale jaja... Ten wypadek to absolutnie nie była wina zientarskiego. Jazda takim samochodem jak Ferrari 360 spyder z prędkością 140km/h to bardzo przeciętna prędkość. Czyli nawet nie "pałował" jak wcześniej wszyscy myśleli...
Winę ponosi ten piepszony uskok!
Winę ponosi ten piepszony uskok!
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
ja wiem jedno jezdzilem tam czesto ... mialem po 100/110 i jakos sie auto trzymalo tez szerokie gumy itp ... wiec nikt mi nie wcisnie ze jechal 70-100 !!!! 150 to on mial ale na slupie juz po hamowaniu to uwierze
-
Proxa - Świeżak
Go chyba od razu wyrzuciło nawet hamować nie zdążył.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
musiał zapier***** bo przecież nie zapominajmy że to ferrari, mają inną konstrukcje ramy niż zwykłe auta. A nic z niego nie zostało, w ten słup jak przywalił miał z 180 na blacie, widziałem jak sie sąsiad rozwalił przy 140 golfem to miał szczęście, i to wielkie miał tak mu powiedzieli pałaże., w końcu rzadko się przewraca n bok półciężarówkę.
- gibon_2008
- Świeżak
powiem tak i krotko powiem : ponizej zdjecia kolegi jechal przedemna jak wracalem z nim z mazur
predkość okolo 130km/h
konstrukcja auta zniszczona zahaczył 6 drzew slowa policji : 20cm blizej slupka i by sie zawina na drzewie ! a tak to odbil sie od 4 przy 5 zaryl w ziemie i 50m przed moja maska koziołkowal w powietrzu tak ze z za tumanow kurzu widzialem nagle kola w gorze no i na 6 drzewie spadl (wyladowal na kola) SZOK POLICJI I RATOWNIKOW med. za to ze wyszli bez szfanku rzeczy byly porozrzucane po calej drodze w tym tez na moim aucie ... akumulator z 40m w polu, rzeczy wsssalo przez tylnie okna !
i oco mi chodzi zobaczcie jak wyglada auto przy 130 ryjace po fosie i odbijajace sie od drzew a ferrrari przy 70 sie rozsypalo BEZ JAJ !!!!
po wypadku jedyne co to ja bylem przestraszony bo nie czesto zdaze sie ze widzicie przed soba krzy latajace auto i kolegow... w nim !! powod wypadku ? zagapienie sie zlapanie pobocza i po frytkach to sie dzialo sekundy
ps auto mialo 2 dni !!!!!! nowka !
predkość okolo 130km/h
konstrukcja auta zniszczona zahaczył 6 drzew slowa policji : 20cm blizej slupka i by sie zawina na drzewie ! a tak to odbil sie od 4 przy 5 zaryl w ziemie i 50m przed moja maska koziołkowal w powietrzu tak ze z za tumanow kurzu widzialem nagle kola w gorze no i na 6 drzewie spadl (wyladowal na kola) SZOK POLICJI I RATOWNIKOW med. za to ze wyszli bez szfanku rzeczy byly porozrzucane po calej drodze w tym tez na moim aucie ... akumulator z 40m w polu, rzeczy wsssalo przez tylnie okna !
i oco mi chodzi zobaczcie jak wyglada auto przy 130 ryjace po fosie i odbijajace sie od drzew a ferrrari przy 70 sie rozsypalo BEZ JAJ !!!!
po wypadku jedyne co to ja bylem przestraszony bo nie czesto zdaze sie ze widzicie przed soba krzy latajace auto i kolegow... w nim !! powod wypadku ? zagapienie sie zlapanie pobocza i po frytkach to sie dzialo sekundy
ps auto mialo 2 dni !!!!!! nowka !
-
Proxa - Świeżak
Pewnie miesiąc poźniej bezwypadkowa nówka 2008 z małym przebiegiem
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Nie to firmowy mysle ze firma dala go na straty... a nie bawiła się w odnawianie...
Ale chodzi oto jak wyglada to auto po 130 a jak wyglada ferrari przy 70 LOL z kogo oni balwana robią chca zalagodzic sprawe buraki , w tym kraju masz kase masz szacunek ... :/
Ale chodzi oto jak wyglada to auto po 130 a jak wyglada ferrari przy 70 LOL z kogo oni balwana robią chca zalagodzic sprawe buraki , w tym kraju masz kase masz szacunek ... :/
-
Proxa - Świeżak
Twardego masz kolegę
a co do ferrarki to on pruł z 180 bo takie auto ma szerokie gumy i ma niezłą przyczepnośc i do tego wzmacnianą ramę więc nie mógł jechac 70 bo by był tylko przód rozwalony aż do szyby a on pewnie przygazował , nie zna drogi i widzi że prosta a ma pod nogą 400 km
Uskok powinien byc zlikwidowany i koniec a on pewnie jeszcze tam jest i czeka na następnego głupiego kierowce
a co do ferrarki to on pruł z 180 bo takie auto ma szerokie gumy i ma niezłą przyczepnośc i do tego wzmacnianą ramę więc nie mógł jechac 70 bo by był tylko przód rozwalony aż do szyby a on pewnie przygazował , nie zna drogi i widzi że prosta a ma pod nogą 400 km
Uskok powinien byc zlikwidowany i koniec a on pewnie jeszcze tam jest i czeka na następnego głupiego kierowce
-
Tomek00 - Bywalec