Kawasaki Ninja 250
ja to śmigam jakieś 70-80 i mieszczę sie w przedziale około 5000-5500 ale motorek to aż woła o więcej a tu nie można:9 muszę sie poruszać prawym pasem i mnie wszystko bierze:( dzisiaj nawet polonez z czarnymi blachami i jakimś dziadkiem za kierownicą:( Nadrabiam za to na wszystkich kotkach które mnie nie dotyczą:D
- Sorbinian
- Świeżak
Sorbinian napisał(a):ja to śmigam jakieś 70-80 i mieszczę sie w przedziale około 5000-5500 ale motorek to aż woła o więcej a tu nie można:9 muszę sie poruszać prawym pasem i mnie wszystko bierze:( dzisiaj nawet polonez z czarnymi blachami i jakimś dziadkiem za kierownicą:( Nadrabiam za to na wszystkich kotkach które mnie nie dotyczą:D
na czym nadrabiasz?
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
- salsafreak
- Świeżak
czy ktos moglby mi powiedziec czy da sie taki motor sprowadzic z usa?tam z tego co widze kosztuje on 7700zl ,wiec roznica jest ogromna,wiem ze dupa z gwarancja,ale ciekawi mnie koszt sprowadzenia takiego motoru i czy w ogole ktos juz sie tym zajmuje?
- supersonic19
- Świeżak
myślę że warto ściągać moto z usa ale nie o takiej wartości bo różnica wyjdzie niewielka. na youtube czytałem pod jakimś filmikiem że duże kolejki są do tego moto ale czy to aktualne... ?
- salsafreak
- Świeżak
zatem zaczne sie wypowiadać:
1. tak to była literówka chodziło mi o korki
2. Opłaca sie sprowadzać motocykle z USA, ale takie nieco droższe, bo tu wyjdzie mała różnica, kolega na forum moje kaw... sobie obliczał i mu wyszła różnica 2-3 tys chyba dokładnie to nie pamiętam, a tzreba pamiętać ze to gwarancja papa no i jeszcze w wersji EU jak już w tym temacie było wspominane t jest gaźnika a na EU jest wtrysk. Może to sie przełożyć na koszty serwisowania w EU. Potwierdzam też fakt że z tym motocyklem jak i na całym świecie są problemy, bo projektanci kawasaki maja widocznie lepsze pensje niż analitycy przez co Kawasaki z EU i z US nie przewidziało tego ze zainteresowanie będzie aż tak duże i nie wyrabiają z produkcja.
3.tak dotarcie jest przewidziane na 1000km
1. tak to była literówka chodziło mi o korki
2. Opłaca sie sprowadzać motocykle z USA, ale takie nieco droższe, bo tu wyjdzie mała różnica, kolega na forum moje kaw... sobie obliczał i mu wyszła różnica 2-3 tys chyba dokładnie to nie pamiętam, a tzreba pamiętać ze to gwarancja papa no i jeszcze w wersji EU jak już w tym temacie było wspominane t jest gaźnika a na EU jest wtrysk. Może to sie przełożyć na koszty serwisowania w EU. Potwierdzam też fakt że z tym motocyklem jak i na całym świecie są problemy, bo projektanci kawasaki maja widocznie lepsze pensje niż analitycy przez co Kawasaki z EU i z US nie przewidziało tego ze zainteresowanie będzie aż tak duże i nie wyrabiają z produkcja.
3.tak dotarcie jest przewidziane na 1000km
- Sorbinian
- Świeżak
a to chyba jednak nie bedzie sie oplacac sprowadzac z usa.a jak myslicie ile na przyklad taki motorek moze byc wart tak w marcu przyszlego roku ,jezeli ktos by chial go sprzedac,a kupil teraz.o ile by byla nizsza cena ?i czy ze wzrostem 189 cm jest sens go kupowac, nie jezdzilem scigaczem nigdy,koncze prawko i powiem szczerze ze ten motor to chyba wymarzona zabawka dla mnie.chcialem tez zapytac czy taki motorek czestro sie bedzie psul,tzn czy ogolnie ninja psuja sie czesto w poronaniu z innymi (honda,yamaha).
- supersonic19
- Świeżak
nie no wiadomo ze przeciągam go ale to nieznacznie, jak na razie to staram sie go bardziej opanować na zakrętach itp. a trzyma sie ładnie mimo tej małej gumy na która wszyscy narzekają. dzisiaj po testowałem trochę jazdę na max biegu z jak najmniejsza prędkością i powiem ze on jednak daje rade zejść do około 35-40 na max biegu bez krztuszenia sie, ale to jednak nie może być pod górkę:D może jutro postaram sie zejść niżej ale w te 25 to nie chce mi sie wieżyc:D na razie to muszę sie pouczyć zmiany biegów, bo jak sobie nowe buciki kopiłem i nieprzyzwyczajony jestem, ale dzisiaj było zdecydowanie lepiej niż przedwczoraj:P. z dnia na dzień utwierdzam się w tym ze to był dobry wybór i warto było poczekać:D.
Ostatnio edytowano 30/5/2008, 21:04 przez Sorbinian, łącznie edytowano 1 raz
- Sorbinian
- Świeżak
Witam!
Sorbinian,lejesz miod na me serce.Tez zdecydowalem sie na zakup tego malenstwa
Moje pierwsze moto wiec nie ma co kozaczyc
Moze napiszesz cos wiecej o samych wrazeniach z jazdy?Wiem ze dopiero poznajesz wszystkie mozliwsci ale moze juz cos podpadlo Ci "in plus" lub "in minus"?
Wiecie moze jak jest z dostepnoscia akcesoriow,np.zadupnika?
Sorbinian,lejesz miod na me serce.Tez zdecydowalem sie na zakup tego malenstwa

Moze napiszesz cos wiecej o samych wrazeniach z jazdy?Wiem ze dopiero poznajesz wszystkie mozliwsci ale moze juz cos podpadlo Ci "in plus" lub "in minus"?
Wiecie moze jak jest z dostepnoscia akcesoriow,np.zadupnika?
bOOmer!
- boomer
- Świeżak
jest katalog akcesoriów gdzie jest nawet miejsce dla 250 r ale jeszcze nie ma wersji z numerami akcesoriów. Nakładka na siedzenie jest w US ale nie wiem czy warto bo wielu narzeka na jakość jej wykonania( jakieś autorskie projekty) za to jest nie głupia torba, na tylne siedzenie profilowana z utwardzonym wierzchem i z możliwością podczepienia pajęczyny, niestety nie zwracałem na nią uwagi bo nie ma zielonych. Na Prymasa do Kawasaki można podjechać i zobaczyć. jak ja oglądałem to jeszcze nie miała ceny.
co ja mogę powiedzieć na temat tego motocykla, ma potencjał trzyma się dobrze, przyspieszenie na miasto ma miodzio, bo nawet z delikatnym traktowaniem to nie ma problemy aby wyskoczyć ze świateł na zielonym na first pozycji. przeciskać sie łatwo, bo jest leciutka. jedyne do czego można sie przyczepić to konstrukcja obicia lampy stopu bo wygląda tak jakby sie miała zaraz rozlecieć, ale niestety we wszystkich modelach jest tak samo cienko to wykonane. wiec gdyby sie zdarzyło wieść plecak z obszerniejszym polem przylegania dupskiem to warto upomnieć aby siedział na siedzeniu a nie na plastyqach:D
ewentualnie można sie jeszcze przyczepić do podnóżków czy jak to sie fachowo nazywa bo mam wrażenie ze jakoś mam mało miejsca na nogi.
a co do wydechu... to jeżeli ktoś nie siedzi na kasie, to ja polecam na start jednak zainwestować w crash pady, bo jak już pisałem warto:D
co ja mogę powiedzieć na temat tego motocykla, ma potencjał trzyma się dobrze, przyspieszenie na miasto ma miodzio, bo nawet z delikatnym traktowaniem to nie ma problemy aby wyskoczyć ze świateł na zielonym na first pozycji. przeciskać sie łatwo, bo jest leciutka. jedyne do czego można sie przyczepić to konstrukcja obicia lampy stopu bo wygląda tak jakby sie miała zaraz rozlecieć, ale niestety we wszystkich modelach jest tak samo cienko to wykonane. wiec gdyby sie zdarzyło wieść plecak z obszerniejszym polem przylegania dupskiem to warto upomnieć aby siedział na siedzeniu a nie na plastyqach:D
ewentualnie można sie jeszcze przyczepić do podnóżków czy jak to sie fachowo nazywa bo mam wrażenie ze jakoś mam mało miejsca na nogi.
a co do wydechu... to jeżeli ktoś nie siedzi na kasie, to ja polecam na start jednak zainwestować w crash pady, bo jak już pisałem warto:D
- Sorbinian
- Świeżak
Po dzisiejszej jeździe mam informacje, która na pewno wielu z was zainteresuje. Miałem dzisiaj przygodę która na szczęście skończyła się bez kolizji, a fakt faktem ze gdyby do czegoś doszło to z mojej winy. Z góry przepraszam kolegę motocyklistę jeśli narobiłem mu pietra moim zachowaniem, bo było nieprzemyślane i ze swojej strony mogę obiecać ze sie już nie powtórzy.
Moja bicza wyrwała mi dzisiaj na koło, ofc miało to związek z nagłym puszczeniem sprzęgła. a całość była niebezpieczna dlatego ze wykonywaliśmy z kolegą lewoskręt na skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną a ja będąc po wewnętrznej wyrwałem do przodu, czym mogłem narazić na upadek siebie i innych użytkowników ruchu ulicznego. na szczęście szybko sie zorientowałem i motocykl zaraz po podniesieniu koła je postawił z powrotem. dodam ze nie przekroczyłem 8 tys obrotów podczas tego zdarzenia.
Tak wiec moto da sie poderwać na gumę.
Moja bicza wyrwała mi dzisiaj na koło, ofc miało to związek z nagłym puszczeniem sprzęgła. a całość była niebezpieczna dlatego ze wykonywaliśmy z kolegą lewoskręt na skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną a ja będąc po wewnętrznej wyrwałem do przodu, czym mogłem narazić na upadek siebie i innych użytkowników ruchu ulicznego. na szczęście szybko sie zorientowałem i motocykl zaraz po podniesieniu koła je postawił z powrotem. dodam ze nie przekroczyłem 8 tys obrotów podczas tego zdarzenia.
Tak wiec moto da sie poderwać na gumę.
- Sorbinian
- Świeżak
Sorbinian ... niedługo zostaniesz naszym bogiem
a tak poza tym to proponuje twoją kandydature na PREZESA klubu "ninja" ... który na pewno wkrótce powstanie

a tak poza tym to proponuje twoją kandydature na PREZESA klubu "ninja" ... który na pewno wkrótce powstanie

- salsafreak
- Świeżak
powiem szczerze że tego nie sprawdziłem, bo jak odebrałem to wlałem za tyle ile miałem 98 za 50 zł i tam jakies paliwo bylo w środku, a jak teraz lalem pod korek to nie spisalem licznika:P ale za te 50 zł+ to co bylo w zbiorniku to zrobilem 380 km zanim zaczela się pokazywac dioda rezerwy. podjade dzisiaj to uzupełnie pod korek i zrobie reset licnzika to zobaczymy jak dlugo posigam. Wiem wiem moje zaniedbanie, ale chyba rozumeicie e w dniu odbioru motocykla to bardziej wazne było dla mnie to aby dojechać nim do domu:D a nie liczyć i lać równo pod korek itp:P
a co do postu powyżej to 2,5 to raczej nie bardziej bede obstawiał cos między 3,5 a 4
a co do postu powyżej to 2,5 to raczej nie bardziej bede obstawiał cos między 3,5 a 4
- Sorbinian
- Świeżak