Zobacz wątek - Prawko od 24lat
NAS Analytics TAG

Prawko od 24lat

O wszystkim
_________

Postprzez .OUTLAW. » 16/3/2008, 00:15

kapota napisał(a):
marcio napisał(a):taa chyba go popierdolilo ze ja mam jezdzic sendą do 24 hahaha. czy to wprowadza czy nie to i tak po 18 kupuje 600, a to ze nie bede mial prawka to tylko ich wina ;) mi sie nie chce czekac i tracic tyle z zycia

tu sie zgadzam a to bedzie miało konsekwencje młodzi ludzie bez prawa jazdy beda jezdzic a jak bedzie problem z policja to beda uciekac i kto wie jaki finał moga miec takie ucieczki to jes bez sensu ta cała ustawa bo moze porzyniesc jeszcze wiecej ofiar smiertelnych nmiz jest teraz a pozatym ona bedzie zmuszał młodych ludzi do łamania prawa bo motocykle to nie szppan i brawurowa jazda to głownie pasja której nie powinno sie odbierac juz a młodu.......
pzdr

ta pewnie dlatego wiele osob na pierwszy sprzet kupuje litra bo to tylko pasja :lol:
[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
.OUTLAW.
Świeżak

Postprzez Kóba » 16/3/2008, 00:38

Kurde to niech nie kupują litra. Ma doświadczenie to niech po 18 kupi 600 (jeśli miał A1). Nie? To niech sp..ada na drzewo i jeździ najpierw GS 500. Ten przepiss to ZŁOOO :lol:

Przepisy są dobre. Niewłaściwe jest nastawienie dzieciaków, które w d*pie były i g*wno widziały a chcą na litra wsiadać. Niestety większość moich znajomych tak chce. To jest smutne, bo ja ich nie widzę w innym miejscu niż na drzewie. Mówią, że nie będą dzidować, ale ja ich znam, wiem jak oni skończą :( . Ew. coś na niemiecki wzór też byłoby dobre. Po dwóch latach doświadczenia (także z A1) na mniejszych pojemnościach i mocach przesiadka na większe maszyny.
My style is di bom digi bom di deng di deng digdigi...
NINJA 250R <-- myy Precioussss
Kóba
Świeżak

Postprzez LukasBST » 16/3/2008, 01:26

Ja powiem tak,kupilem swoja wymarzona xj 600 a prawko w drodze i jak jakims cudem sie nie zalapie i zacznie obowiazywac ten durny przepis to pewnie tak jak 3/4 ludzi w mojej sytuacji bede mial gleboko w dupie ten przepis i bede smigal bez prawka.

Ograniczenie mocy do wieku owszem ale nie kategoryczne nie do 24 lat.Mialbym czekac jeszcze 6 lat zanim wsiade na xj? Wolne zarty ^^
Sracz 600
LukasBST
Świeżak

Postprzez turboponczek » 16/3/2008, 06:30

Dobra ja mam 19 lat ale uważam ze jeżdże przepisowo i bardzo odpowiedzialnie. Na przyszły rok planuje kupno sportowego lytra :lol:
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez falconiforme » 16/3/2008, 09:15

kapota napisał(a):
marcio napisał(a):taa chyba go popierdolilo ze ja mam jezdzic sendą do 24 hahaha. czy to wprowadza czy nie to i tak po 18 kupuje 600, a to ze nie bede mial prawka to tylko ich wina ;) mi sie nie chce czekac i tracic tyle z zycia

tu sie zgadzam a to bedzie miało konsekwencje młodzi ludzie bez prawa jazdy beda jezdzic a jak bedzie problem z policja to beda uciekac i kto wie jaki finał moga miec takie ucieczki to jes bez sensu ta cała ustawa bo moze porzyniesc jeszcze wiecej ofiar smiertelnych nmiz jest teraz a pozatym ona bedzie zmuszał młodych ludzi do łamania prawa bo motocykle to nie szppan i brawurowa jazda to głownie pasja której nie powinno sie odbierac juz a młodu.......
pzdr

Zgadzam się, teraz nawet po kursie nie będą. Bo nie ma sensu bawić się w przepisy.
Do tego jeszcze znajdą się tacy co nawet kat B nie będą mieli.
Przez ten przepis i wielokrotne ucieczki, policja będzie starła się zatrzymywać każdego motocyklistę.
Jeśli ustawa wejdzie jadę na protest - wierzę że do niego dojdzie.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kamch » 16/3/2008, 10:18

Z jednej strony dobrze, z drugiej strony źle.. :)

Dlaczego przez taki przepis, większość ludzi zostanie pozbawiona marzeń...

Z dobrej strony mniej małolatów będzie latało na litrach hehe ;)

Pzdr
Honda CBR 600 F2
kamch
Świeżak

Postprzez P_R_O_T_E_Z_A » 16/3/2008, 10:18

Dupaa i tyle ja się nawet na prawko zapisałem :) lepiej dmuchać na zimne . Jeśli tyle lat latam bez prawka to jeśli by mi zabronili go zrobić teraz i kazali jeszcze 2 lata czekać to jedyne co by ten przepis wprowadził to to ze polazłbym do garażu i tablice odkręcił i odłożył ją do momentu aż skończę 24 lata , bo motocykl 2 lata by nie stał w życiu w głowie mi się to nie mieści i jest to śmieszne . podział pojemności dla nowych motocyklistów jak najbardziej ale jeśli ja praktycznie od dziecka jeżdżę na motocyklach teraz mam gsxr 750 zrobię sobie prawko od tak żeby mieć i każą mi znowu na 55 koni wsiąść i latać tak 2 lata to wybaczcie ale wole zapłacić te 300 zł jak mnie zatrzymają albo zostawić blachę w domu i nie zapłacić nic .
www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
P_R_O_T_E_Z_A
Świeżak

Postprzez zephyr47 » 16/3/2008, 10:32

falconiforme napisał(a): (...) Jeśli ustawa wejdzie jadę na protest - wierzę że do niego dojdzie.

No to jest nas dwóch! Też na pewno pojade!
zephyr47
Bywalec

Postprzez Adrawen » 16/3/2008, 10:56

Dla mnie to jest chore!! tutaj najbardziej oberwią Ci którzy chcą mieć porządne moto żeby pojeździć z kumplami na spokojnie ( no może czasami trochę przycisnąć ale z rozumem), ale że od 24lat kat A. To już za duże przegięcie ;/ mam 17 lat i za rok we wrześniu chciałem zdać na kat A!! jak zdążą wprowadzić tą najdurniejszą ustawę, to ja pier****. Jeśli to wprowadzą to się założę że będą szły przekręty( zmiany w papierach co do mocy i pojemności).
Adrawen
Świeżak

Postprzez skwy » 16/3/2008, 12:21

I tu sie włącza polska mentalność.
Lepiej i prościej jest ukarać niż czegoś nauczyć.

To mnie właśnie w Polsce wkurwia.
Może tak zacząć budować świadomość ludzi a nie sztucznie stawiać bariery!!!!!!!!!.

Mam nadzieję że któregoś z polityków dziecko wtedy zachce jeździć motungiem a nie będzie miało latek,czy tata załatwi sprawę?
Albo takie dziecko Vipa będzie pomykać bez prawka i dupną go i wpierdolą do paki dla przykładu :twisted:
skwy
VIP Ścigacz.pl

Postprzez skwy » 16/3/2008, 12:36

Ale chciałbym żeby tak właśnie było.
Bym wreszcie mógł powiedzieć że żyjemy na prawym świecie.
Jak mam tłumaczyć takie zachowania memu dziecku?
skwy
VIP Ścigacz.pl

Postprzez icid » 16/3/2008, 14:00

We wszystkich krajach europy zachodniej tak jest, tyle że decyduje doswiadczenie nie wiek np 2 lata trzeba spędzić na motocyklu o mocy do 500 cm i 50 km i potem mozna wsiadać na mocniejszy sprzęt. A co do przekrętów to poradzili sobie z nimi przynajmniej w holandii, mają na samochodach rolki do hamowania i sprawdzą ci moc na poczekaniu, tak samo wyeliminowali poprzerabiane skutery które szły po 140 na godzine.
icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez marcinhc » 16/3/2008, 15:05

zephyr47 napisał(a):
falconiforme napisał(a): (...) Jeśli ustawa wejdzie jadę na protest - wierzę że do niego dojdzie.

No to jest nas dwóch! Też na pewno pojade!

Jest nas już trzech :)

Ja prawdopodobnie jeszcze sie zalapie, a jesli nie to tez kupuje 600 i hurrra bez tablic!

Zaloze sie ze jesli zobacza jaki problem sobie narobili z ludzmi ktorzy masowo zaczeli jezdzic bez prawka na mocnych sprzetach i to juz od 15 roku zycia, bo jak i tak nie dostana niedlugo prawka i nie beda mogli normalnie jezdzic to po co czekac? Jak na drogi wyjedzie plaga scigaczy i full crossow to chyba im sie odechce podejmowac tak nieprzemyslanych decyzji.
Nienawidzę głupich ludzi.
marcinhc
Świeżak

Postprzez dominik1215 » 16/3/2008, 16:38

.OUTLAW. napisał(a):bo małolaty nie maja wyobraxni i mają echo miedzy uszami jeszcze, tez mialem 18 lat i nie wierzę by ktoś w tym wieku był osobą opanowaną a ta ustawa pomoże zapobiec wielu wypadkom

to teraz posluchaj mnie uwaznie. Mam brata ma 29 lat a ja mam dopiero 18. Po nim odziedziczalem kazde moto. Mowisz ze 18 latkowie (czyli ja) nie maja wyobrazni? on jezdzi teraz banditem 1200s ja odziedziczylem po nim rf-ke... i teraz powiem Ci ze owy moj brat (29 latek) jezdzi tak ze jak siedze z nim z tylu to sram po gaciach. I to niby MY 18 LATKOWIE JESTEMY TYMI KTORZY SZALEJA NA MOTORACH?!?!?!?!?!?!?!!? WSZYSTKO ZALEZY TYLKO I WYLACZNIE OD CZLOWIEKA!!! Wiec wez kolego prosze Cie nie mow jak kasiadz na kazaniu;/
Romet ogar 50ccm~~> Aprilia Rally 50 ccm~~> Aprilia RS 125ccm~~~> Suzuki RF 600R ~~> Honda VTR 1000F..... moja pasja nigdy się nie kończy;]
dominik1215
Świeżak

Postprzez VincentVega » 16/3/2008, 16:48

Hahaha ^^ ... A ja już zrobiłem ;D ...

Będę miał kosę jak to wprowadzą xD ... lol ...

A tak btw. to było by patologią wprowadzanie ograniczeń wiekowych :) ... Można by wprowadzić ograniczenie pojemnościowe / bądź ograniczenie mocy motocykla [ tak bodajże jest w Niemczech ] :) ...
VincentVega
Świeżak

Postprzez Meciek » 16/3/2008, 18:30

Zgodzę sie ,że coś państwo powinno zrobić z tymi małolatami na moto ale nie od razu podwyższać barierę. Powinny być odpowiednie szkolenia i pół kategorie dla młodszych. Powiem szczerze - tylko głupki pchają się na 600 bądź litra bez doświadczenia.
Meciek
VIP Ścigacz.pl

Postprzez gelo007 » 16/3/2008, 18:33

Meciek napisał(a):Zgodzę sie ,że coś państwo powinno zrobić z tymi małolatami na moto ale nie od razu podwyższać barierę. Powinny być odpowiednie szkolenia i pół kategorie dla młodszych. Powiem szczerze - tylko głupki pchają się na 600 bądź litra bez doświadczenia.

:lol: co za LOL
gelo007
Administrator

Postprzez dominik1215 » 16/3/2008, 18:48

Meciek napisał(a):Zgodzę sie ,że coś państwo powinno zrobić z tymi małolatami na moto ale nie od razu podwyższać barierę. Powinny być odpowiednie szkolenia i pół kategorie dla młodszych. Powiem szczerze - tylko głupki pchają się na 600 bądź litra bez doświadczenia.

MAM PYTANKO CZY TO TWOJ FILMIK KTORY MASZ W PODPISIE? TWOJ GIXER?
Romet ogar 50ccm~~> Aprilia Rally 50 ccm~~> Aprilia RS 125ccm~~~> Suzuki RF 600R ~~> Honda VTR 1000F..... moja pasja nigdy się nie kończy;]
dominik1215
Świeżak

Postprzez Meciek » 16/3/2008, 18:52

tak
Meciek
VIP Ścigacz.pl

Postprzez dominik1215 » 16/3/2008, 18:59

no to kolego popatrz teraz. nie wiem ile masz lat. ja mam 18 i jezdzilem na nie jedym moto od 10 roku zycia.Teraz mam po bracie RF600 i powiesz ze to za duze moto jak na 18 latka. Dobra ale w życiu nie przyszło by mi do głowy zeby jechac 200KM/H W TERENIE ZABUDOWANYM!!!!! Zastanow sie co mowisz o tych "MAŁOLATACH NA MOTORACH" zanim zastanowisz sie jak sam jezdzisz. POZDRO
dominik1215
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark