Prawko od 24lat
kapota napisał(a):marcio napisał(a):taa chyba go popierdolilo ze ja mam jezdzic sendą do 24 hahaha. czy to wprowadza czy nie to i tak po 18 kupuje 600, a to ze nie bede mial prawka to tylko ich winami sie nie chce czekac i tracic tyle z zycia
tu sie zgadzam a to bedzie miało konsekwencje młodzi ludzie bez prawa jazdy beda jezdzic a jak bedzie problem z policja to beda uciekac i kto wie jaki finał moga miec takie ucieczki to jes bez sensu ta cała ustawa bo moze porzyniesc jeszcze wiecej ofiar smiertelnych nmiz jest teraz a pozatym ona bedzie zmuszał młodych ludzi do łamania prawa bo motocykle to nie szppan i brawurowa jazda to głownie pasja której nie powinno sie odbierac juz a młodu.......
pzdr
ta pewnie dlatego wiele osob na pierwszy sprzet kupuje litra bo to tylko pasja

[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
-
.OUTLAW. - Świeżak
Kurde to niech nie kupują litra. Ma doświadczenie to niech po 18 kupi 600 (jeśli miał A1). Nie? To niech sp..ada na drzewo i jeździ najpierw GS 500. Ten przepiss to ZŁOOO
Przepisy są dobre. Niewłaściwe jest nastawienie dzieciaków, które w d*pie były i g*wno widziały a chcą na litra wsiadać. Niestety większość moich znajomych tak chce. To jest smutne, bo ja ich nie widzę w innym miejscu niż na drzewie. Mówią, że nie będą dzidować, ale ja ich znam, wiem jak oni skończą
. Ew. coś na niemiecki wzór też byłoby dobre. Po dwóch latach doświadczenia (także z A1) na mniejszych pojemnościach i mocach przesiadka na większe maszyny.

Przepisy są dobre. Niewłaściwe jest nastawienie dzieciaków, które w d*pie były i g*wno widziały a chcą na litra wsiadać. Niestety większość moich znajomych tak chce. To jest smutne, bo ja ich nie widzę w innym miejscu niż na drzewie. Mówią, że nie będą dzidować, ale ja ich znam, wiem jak oni skończą

My style is di bom digi bom di deng di deng digdigi...
NINJA 250R <-- myy Precioussss
NINJA 250R <-- myy Precioussss
-
Kóba - Świeżak
Ja powiem tak,kupilem swoja wymarzona xj 600 a prawko w drodze i jak jakims cudem sie nie zalapie i zacznie obowiazywac ten durny przepis to pewnie tak jak 3/4 ludzi w mojej sytuacji bede mial gleboko w dupie ten przepis i bede smigal bez prawka.
Ograniczenie mocy do wieku owszem ale nie kategoryczne nie do 24 lat.Mialbym czekac jeszcze 6 lat zanim wsiade na xj? Wolne zarty ^^
Ograniczenie mocy do wieku owszem ale nie kategoryczne nie do 24 lat.Mialbym czekac jeszcze 6 lat zanim wsiade na xj? Wolne zarty ^^
Sracz 600
-
LukasBST - Świeżak
Dobra ja mam 19 lat ale uważam ze jeżdże przepisowo i bardzo odpowiedzialnie. Na przyszły rok planuje kupno sportowego lytra 

-
turboponczek - MEGA TROLL
kapota napisał(a):marcio napisał(a):taa chyba go popierdolilo ze ja mam jezdzic sendą do 24 hahaha. czy to wprowadza czy nie to i tak po 18 kupuje 600, a to ze nie bede mial prawka to tylko ich winami sie nie chce czekac i tracic tyle z zycia
tu sie zgadzam a to bedzie miało konsekwencje młodzi ludzie bez prawa jazdy beda jezdzic a jak bedzie problem z policja to beda uciekac i kto wie jaki finał moga miec takie ucieczki to jes bez sensu ta cała ustawa bo moze porzyniesc jeszcze wiecej ofiar smiertelnych nmiz jest teraz a pozatym ona bedzie zmuszał młodych ludzi do łamania prawa bo motocykle to nie szppan i brawurowa jazda to głownie pasja której nie powinno sie odbierac juz a młodu.......
pzdr
Zgadzam się, teraz nawet po kursie nie będą. Bo nie ma sensu bawić się w przepisy.
Do tego jeszcze znajdą się tacy co nawet kat B nie będą mieli.
Przez ten przepis i wielokrotne ucieczki, policja będzie starła się zatrzymywać każdego motocyklistę.
Jeśli ustawa wejdzie jadę na protest - wierzę że do niego dojdzie.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Dupaa i tyle ja się nawet na prawko zapisałem
lepiej dmuchać na zimne . Jeśli tyle lat latam bez prawka to jeśli by mi zabronili go zrobić teraz i kazali jeszcze 2 lata czekać to jedyne co by ten przepis wprowadził to to ze polazłbym do garażu i tablice odkręcił i odłożył ją do momentu aż skończę 24 lata , bo motocykl 2 lata by nie stał w życiu w głowie mi się to nie mieści i jest to śmieszne . podział pojemności dla nowych motocyklistów jak najbardziej ale jeśli ja praktycznie od dziecka jeżdżę na motocyklach teraz mam gsxr 750 zrobię sobie prawko od tak żeby mieć i każą mi znowu na 55 koni wsiąść i latać tak 2 lata to wybaczcie ale wole zapłacić te 300 zł jak mnie zatrzymają albo zostawić blachę w domu i nie zapłacić nic .

www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
-
P_R_O_T_E_Z_A - Świeżak
Dla mnie to jest chore!! tutaj najbardziej oberwią Ci którzy chcą mieć porządne moto żeby pojeździć z kumplami na spokojnie ( no może czasami trochę przycisnąć ale z rozumem), ale że od 24lat kat A. To już za duże przegięcie ;/ mam 17 lat i za rok we wrześniu chciałem zdać na kat A!! jak zdążą wprowadzić tą najdurniejszą ustawę, to ja pier****. Jeśli to wprowadzą to się założę że będą szły przekręty( zmiany w papierach co do mocy i pojemności).
-
Adrawen - Świeżak
I tu sie włącza polska mentalność.
Lepiej i prościej jest ukarać niż czegoś nauczyć.
To mnie właśnie w Polsce wkurwia.
Może tak zacząć budować świadomość ludzi a nie sztucznie stawiać bariery!!!!!!!!!.
Mam nadzieję że któregoś z polityków dziecko wtedy zachce jeździć motungiem a nie będzie miało latek,czy tata załatwi sprawę?
Albo takie dziecko Vipa będzie pomykać bez prawka i dupną go i wpierdolą do paki dla przykładu
Lepiej i prościej jest ukarać niż czegoś nauczyć.
To mnie właśnie w Polsce wkurwia.
Może tak zacząć budować świadomość ludzi a nie sztucznie stawiać bariery!!!!!!!!!.
Mam nadzieję że któregoś z polityków dziecko wtedy zachce jeździć motungiem a nie będzie miało latek,czy tata załatwi sprawę?
Albo takie dziecko Vipa będzie pomykać bez prawka i dupną go i wpierdolą do paki dla przykładu

-
skwy - VIP Ścigacz.pl
Ale chciałbym żeby tak właśnie było.
Bym wreszcie mógł powiedzieć że żyjemy na prawym świecie.
Jak mam tłumaczyć takie zachowania memu dziecku?
Bym wreszcie mógł powiedzieć że żyjemy na prawym świecie.
Jak mam tłumaczyć takie zachowania memu dziecku?
-
skwy - VIP Ścigacz.pl
We wszystkich krajach europy zachodniej tak jest, tyle że decyduje doswiadczenie nie wiek np 2 lata trzeba spędzić na motocyklu o mocy do 500 cm i 50 km i potem mozna wsiadać na mocniejszy sprzęt. A co do przekrętów to poradzili sobie z nimi przynajmniej w holandii, mają na samochodach rolki do hamowania i sprawdzą ci moc na poczekaniu, tak samo wyeliminowali poprzerabiane skutery które szły po 140 na godzine.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
zephyr47 napisał(a):falconiforme napisał(a): (...) Jeśli ustawa wejdzie jadę na protest - wierzę że do niego dojdzie.
No to jest nas dwóch! Też na pewno pojade!
Jest nas już trzech

Ja prawdopodobnie jeszcze sie zalapie, a jesli nie to tez kupuje 600 i hurrra bez tablic!
Zaloze sie ze jesli zobacza jaki problem sobie narobili z ludzmi ktorzy masowo zaczeli jezdzic bez prawka na mocnych sprzetach i to juz od 15 roku zycia, bo jak i tak nie dostana niedlugo prawka i nie beda mogli normalnie jezdzic to po co czekac? Jak na drogi wyjedzie plaga scigaczy i full crossow to chyba im sie odechce podejmowac tak nieprzemyslanych decyzji.
Nienawidzę głupich ludzi.
- marcinhc
- Świeżak
.OUTLAW. napisał(a):bo małolaty nie maja wyobraxni i mają echo miedzy uszami jeszcze, tez mialem 18 lat i nie wierzę by ktoś w tym wieku był osobą opanowaną a ta ustawa pomoże zapobiec wielu wypadkom
to teraz posluchaj mnie uwaznie. Mam brata ma 29 lat a ja mam dopiero 18. Po nim odziedziczalem kazde moto. Mowisz ze 18 latkowie (czyli ja) nie maja wyobrazni? on jezdzi teraz banditem 1200s ja odziedziczylem po nim rf-ke... i teraz powiem Ci ze owy moj brat (29 latek) jezdzi tak ze jak siedze z nim z tylu to sram po gaciach. I to niby MY 18 LATKOWIE JESTEMY TYMI KTORZY SZALEJA NA MOTORACH?!?!?!?!?!?!?!!? WSZYSTKO ZALEZY TYLKO I WYLACZNIE OD CZLOWIEKA!!! Wiec wez kolego prosze Cie nie mow jak kasiadz na kazaniu;/
Romet ogar 50ccm~~> Aprilia Rally 50 ccm~~> Aprilia RS 125ccm~~~> Suzuki RF 600R ~~> Honda VTR 1000F..... moja pasja nigdy się nie kończy;]
- dominik1215
- Świeżak
Hahaha ^^ ... A ja już zrobiłem ;D ...
Będę miał kosę jak to wprowadzą xD ... lol ...
A tak btw. to było by patologią wprowadzanie ograniczeń wiekowych
... Można by wprowadzić ograniczenie pojemnościowe / bądź ograniczenie mocy motocykla [ tak bodajże jest w Niemczech ]
...
Będę miał kosę jak to wprowadzą xD ... lol ...
A tak btw. to było by patologią wprowadzanie ograniczeń wiekowych

- VincentVega
- Świeżak
Zgodzę sie ,że coś państwo powinno zrobić z tymi małolatami na moto ale nie od razu podwyższać barierę. Powinny być odpowiednie szkolenia i pół kategorie dla młodszych. Powiem szczerze - tylko głupki pchają się na 600 bądź litra bez doświadczenia.
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Meciek napisał(a):Zgodzę sie ,że coś państwo powinno zrobić z tymi małolatami na moto ale nie od razu podwyższać barierę. Powinny być odpowiednie szkolenia i pół kategorie dla młodszych. Powiem szczerze - tylko głupki pchają się na 600 bądź litra bez doświadczenia.

-
gelo007 - Administrator
Meciek napisał(a):Zgodzę sie ,że coś państwo powinno zrobić z tymi małolatami na moto ale nie od razu podwyższać barierę. Powinny być odpowiednie szkolenia i pół kategorie dla młodszych. Powiem szczerze - tylko głupki pchają się na 600 bądź litra bez doświadczenia.
MAM PYTANKO CZY TO TWOJ FILMIK KTORY MASZ W PODPISIE? TWOJ GIXER?
Romet ogar 50ccm~~> Aprilia Rally 50 ccm~~> Aprilia RS 125ccm~~~> Suzuki RF 600R ~~> Honda VTR 1000F..... moja pasja nigdy się nie kończy;]
- dominik1215
- Świeżak
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
no to kolego popatrz teraz. nie wiem ile masz lat. ja mam 18 i jezdzilem na nie jedym moto od 10 roku zycia.Teraz mam po bracie RF600 i powiesz ze to za duze moto jak na 18 latka. Dobra ale w życiu nie przyszło by mi do głowy zeby jechac 200KM/H W TERENIE ZABUDOWANYM!!!!! Zastanow sie co mowisz o tych "MAŁOLATACH NA MOTORACH" zanim zastanowisz sie jak sam jezdzisz. POZDRO
- dominik1215
- Świeżak